Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

מדריך האקסלרטורים הישראלי המלא לשנת 2016 [מתעדכן]

$
0
0
jobs startup PD

 

כך זה נראה מבפנים, Hatch בסן פרנסיסקו. עשרות יזמים מפוזרים בחלל אחד ענק. צילום: גיקטיים

כך זה נראה מבפנים, Hatch בסן פרנסיסקו. עשרות יזמים מפוזרים בחלל אחד ענק. צילום: גיקטיים

אקסלרטורים נועדו להגביר את התקדמות הסטארטאפ בצורה משמעותית, בתוך פרק זמן מוגדר מראש. רוב התכנית המקומיות עובדות באותה הדרך ומציעות ליזמים חלל עבודה, גישה למנטורים ובעלי ידע שנועד לעזור לפתח את המוצר בצורה הטובה ביותר וכמובן להעניק גישה למשקיעים פוטנציאלים ולקהל היעד אליו מכוונת החברה.

בפוסט הנוכחי לא תמצאו חממות, Co-Working Spaces או תוכניות מנטורים כאלו ואחרות. אנו מגדירים אקסלרטורים כארגונים היוצרים תוכניות המיועדות להאצת קצב התפתחותו של סטארטאפ לעבר גדילה. מה שמבדיל אקסלרטורים מתוכניות mentoring או חללי עבודה משותפים הוא שהם פועלים בשיטה של מחזורים קצובי-זמן שבהם כמות מסוימת של חברות עוברות את התהליך או שהסטארטאפים נמצאים בהם לתקופה קצובה של זמן. 

היות שקיימים היום כ-90 אקסלרטורים פעילים בישראל ייתכן שפספסנו חלק מהנתונים. לא מצאתם את האקסלרטור שלכם או שתרצו לעדכן/לשנות את פרטי האקסלרטור המופיעים כאן? אנא מלאו את הפרטים המעודכנים בטופס הבא (יש למלא את הפרטים בעברית ובגוף שלישי).

האקסלרטורים

g8200 EISP

תוכנית היזמות של יוצאי 8200 – EISP, הנה אקסלרטור ללא מטרות רווח (הפועלת מטעם עמותת בוגרי 8200, שהינה מלכ”ר). התוכנית הוקמה בשנת 2011 והינה מראשוני האקסלרטורים בישראל, ופועלת מתוך חזון לקדם יזמי Early Stage ישראלים – גם כאלה שאינם בוגרי היחידה – וזאת, תוך שימוש בהון האנושי, ברשת הקשרים ובידע של בוגרי 8200.

התוכנית נפרסת על פני 6 חודשים (מינואר עד יולי, מדי שנה), במסגרתם מתקיימים 14 ימים מלאים של סדנאות, הרצאות ומפגשים עם יזמים סדרתיים, משקיעים ואנשי מקצוע אחרים – כאשר כל מפגש מתמקד בסוגיות ובעיות שונות בחייו של סטארטאפ בתחילת דרכו. ימים אלה נפרסים כאמור על פני ששת חודשי התוכנית, ואינם מתקיימים ברצף. בכל מחזור מתקבלים כ-20 סטארטאפים שונים, משלב הרעיון ועד שלב ה-Seed, מכל התעשיות (ללא הגבלה).

בנוסף לימים אלה, זוכים הסטארטאפים המשתתפים בתוכנית לשלל שירותים והטבות, לרבות חלל עבודה משותף ב-WeWork תל אביב, קבוצת יזמים ותיקים אשר מסייעים לסטארטאפים המשתתפים בתוכנית במסגרת תהליך ליווי אישי (מנטורינג), וכן Office hours (שעות ייעוץ מקצועי) עם שותפי התוכנית השונים, וכן עם אנשי מקצוע ויזמים אחרים – על גיוס הון-סיכון, מוצר, שיווק, סוגיות פיננסיות, ועוד. זאת, כאמור, בנוסף לחיבור לרשת בוגרי 8200 של עמותת בוגרי היחידה, המונה כ-15 אלף בוגרים. הסטארטאפים המשתתפים בתוכנית יכולים להשתתף באירועי הנטוורקינג של העמותה, לחפש עובדים ושותפים, ועוד. התוכנית מסתיימת בדמו-דיי אליו מגיעים כ-350 משקיעים, במהלך חודש יולי מדי שנה.

התוכנית גובה מהחברות המתקבלות דמי השתתפות סמליים בסך של 1,000 ש”ח. (תשלום חד פעמי) כמו כן, היא אינה לוקחת אקוויטי או בעלות על הקניין הרוחני של הסטארטאפים המשתתפים.

בשורה התחתונה: שישה חודשים, דמי השתתפות של 1,000 ש”ח לכל מיזם, מקום בחלל עבודה משותף, ללא מימון ישיר והשקעה אך עם לא מעט חשיפה.

סטטוס: התוכנית נמצאת במהלך המחזור ה-6 שלה, אשר החל בינואר השנה ויסתיים בחודש יולי 2016. המיונים למחזור ה-7 של התוכנית ייפתחו במהלך ספטמבר 2016.

פורטפוליו: Lacoon Security, NextPeer, Keeperz, Desti, Zuznow, Carambola, PQEyewear, Evolero, Yeloha, Navin.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

g8200 Social Program

התוכנית הוקמה במטרה לקדם פתרונות טכנולוגיים לבעיות חברתיות ולקדם את תחום היזמות החברתית בישראל, וזאת תוך שימוש בהון האנושי של בוגרי 8200. מספר החברות המשתתפות במחזור נע בין 10 ל-13 מיזמים, כאשר במחזור הראשון בשנת 2014 השתתפו 13 מיזמים, ובמחזור השני, שהסתיים בפברואר 2016, השתתפו 10 מיזמים.

כל מחזור אורך 4.5 חודשים, במסגרתו זוכים היזמים לקבלת תכנים מרוכזים במגוון תחומים הנחוצים להם, לקבלת שירותים רבים (שעות פיתוח אפליקציה, פיתוח UX-UI, ייעוץ משפטי, ייעוץ עסקי, סיוע בהגשת בקשות למדען הראשי, אימון בתחום הפיצ’ינג ועמידה מול קהל, ייעוץ בנושא קמפיינים למימון המונים, וכן ייעוץ בנושאי אבטחת מידע, בניית תכניות עבודה, שיווק ויחסי ציבור). במקביל לתכנים המועברים, זוכות החברות למנטורינג אישי ממנטורים מהשורה הראשונה, המכהנים בתפקידים שונים במגוון תחומי התמחות: טכנולוגיה, עסקים, משפט, מגזר שלישי, קרנות השקעות, ניהול סיכונים, פרסום, שיווק ועוד. התוכנית הינה ללא מטרות רווח, ולא נלקח מהחברות המשתתפות בה הון, באף שלב שהוא, ואף לא דמי השתתפות.

במסגרת האקסלרטור נחשפות החברות לרשת הקשרים הענפה של בוגרי 8200, וכל מחזור מסתיים באירוע Pitch, במסגרתו זוכות החברות להציג עצמן בפני משקיעים פוטנציאליים, לרבות בפני גורמים בכירים בעולם ההשקעות הפרטיות ובעולם קרנות הון הסיכון. המיזמים בוגרי שני מחזורי התוכנית כבר הספיקו לגייס השקעות, לזכות בתחרויות בינלאומיות, להשיק פיילוטים מול חברות מובילות ולקבל מענקים מהמדען הראשי.

סטטוס: המחזור השני של התוכנית החברתית הסתיים בחודש פברואר 2016. הקול הקורא למחזור השלישי יופץ בחודש יוני 2016, כאשר המיונים יתקיימו לאורך החודשים יולי-אוגוסט, והמחזור עצמו ייפתח בחודש אוקטובר 2016.

פורטפוליו: Eyecontrol, VoiceItt, O’Daddy, Communeteer.

8200 Social

מקור: התוכנית החברתית של עמותת 8200

A3i

A3i הוא אחד מהאקסלרטורים הראשונים בעולם המפוקסים על יצירה ופיתוח של טכנולוגיות, שירותים, ומוצרים עבור אנשים עם מוגבלויות על מנת לשפר את איכות חייהם ושל בני משפחתם. A3i הוקם ב-2013 וכבר סיים שני מחזורים. התכנית מנוהלת במשותף על ידי PresenTense ובית איזי שפירא ונתמכת על ידי קרן משפחת רודרמן והפדרציה היהודית של לוס אנג’לס. האקסלרטור ממוקם בבית איזי שפירא ברעננה, שם היזמים מקבלים ליווי אישי של מנטורים ויועצים עסקיים, עד לשלב הצגה בפני משקיעים. התכנית מיועדת לחברות בשלבים הראשוניים או בשלבי מימוש מתקדמים.

בשורה התחתונה: שישה חודשים הכוללים פגישות שבועיות, ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה אך עם תשלום מצד היזמים בין 500 ל-1,000 ש”ח.

סטטוס: קול קורא למחזור השלישי פורסם לאחרונה והדדליין האחרון להגשה הוא ה-04.06.16. המחזור ייפתח ביולי 2016.

פורטפוליו: Sesame Enable, EasyStroll, Gemon, Just4Me, AbiliSense, Paratrek, Handy Bag.

A3I

מקור: A3i

AltaLab

האקסלרטור הוקם על ידי קרן ההון סיכון AltaIR במטרה לאתר מיזמים הנמצאים בשלבים מוקדמים ולהשביח את הרעיון שעומד בבסיסם. האקסלרטור אורך שלושה חודשים הכוללים ליווי צמוד, חלל עבודה וכן אופציה להשקעה של 200 אלף דולר על ידי הקרן תמורת 3% ממניות הסטארטאפ. ההשקעה תלויה בהישגי המיזם במהלך התוכנית. הסקטורים המועדפים הם אינטרנט, מובייל, Adtech, Fintech ותחום הבריאות.

בשורה תחתונה: 3 חודשים, ליווי צמוד באווירת חממה ואופציה להשקעה תמורת אחוזים.

סטטוס: לא עובדים בשיטת מחזורים. עובדים עם עד 3 חברות בפרק זמן קצוב מראש.

פורטפוליו: Estateya, SayYeah.

מקור: AltaLab

AtoBe

האקסלרטור יושב בעזריאלי מכללה אקדמית להנדסה בירושלים (המכללה היא עמותה). לרשות היזמים עומדים מגוון המתקנים של המכללה להנדסה, לרבות מעבדות משוכללות, חומרים מתקדמים, מדפסות תלת-מימד, ספריה מקצועית, סטודנטים מתמחים משנה ד’ במכללה ועוד. המחזור הראשון החל פעילות בשנת 2014. בנוסף לתמיכה אקדמית האקסלרטור מספק גם מרחבי עבודה חדשים – עם שולחן קבוע לכל צוות, תמיכת מגוון שותפים ותוכנית מלאת פעילות המכילה הרצאות, מפגשים וייעוץ פרטני עם מנטורים. אורך כל מחזור הוא 6 חודשים. ישנן 7 חברות בכל מחזור והאקסלרטור לא לוקח אקוויטי או כל עלות אחרת.

סטטוס: המחזור השני פועל כיום וצפוי להסתיים בחודשים הקרובים. כעת מתחילה ההרשמה למחזור השלישי שעתיד להיפתח בקיץ.

פורטפוליו: EZave, Airscort, The Elegant Monkeys, KeepItApp, Tukuoro, Keeper, Check-In, Valera.

מקור: AtoBe

Baba Tech/BABA

BABA הינו אקסלרטור למיזמים מבוססי עיצוב, מוצרים או עסקים נותני שירות אשר יכול להכיל עד 35 יזמים מבצלאל. BABA TECH הינו אקסלרטור למיזמים טכנולוגיים מבוססי עיצוב או בהובלת מעצבים (אפליקציות, טכנולוגיות ייצור או עיצוב מבוסס טכנולוגיות מתקדמות). התכניות מסובסדות במידה נרחבת עלי ידי בצלאל, קרן גראס וקרן ש״ץ. BABA דורשת תשלום סכום של 750 ש”ח לכל שלב בעוד ש-BABA TECH דורשת תשלום כולל של 1,000 ש”ח.

סטטוס: שתי התוכניות של בוגרי בצלאל נפתחו בתחילת חודש אפריל 2016.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Barclays Accelarator

תוכנית אקסלרטור של חברת ברקליס, בת 13 שבועות, המופעלת בשותפות עם Techstars. התוכנית, היושבת במתחם Rise תל אביב, תעניק לעשר חברות מתחום הפינטק ואבטחת הסייבר הזדמנות לקחת חלק בנטוורקינג פעיל, חונכות ופיתוח וכן אפשרות לבלות חלק מזמן התוכנית באתרים גלובליים אחרים של ברקליס. במקביל למחזור בישראל ישנו מחזור פעיל בניו יורק. התכנית מופעלת בשותפות עם Techstars, בעל מודל השקעה והחוזים משלו. בנק ברקליס אינו משקיע בסטארטאפים המשתתפים בתכנית.

בשורה התחתונה: ללא דמי השתתפות, 13 שבועות עם מתחם עבודה, נטוורקינג וליווי.

סטטוס: ההרשמה לתוכנית נסגרה ב-2 בינואר 2016 והתוכנית עצמה נפתחה במרץ 2016.

ברקליס

מקור: צילום מסך

Basecamp

האקסלרטור מתמחה בתחום ביטחון המולדת (Homeland Security) ונמצא בפארק הסייבר של באר-שבע. אינו פועל במחזורים אלא מקבל סטארטאפים לתקופה של בין 3 ל-10 חודשים. אין דמי השתתפות. השקעה ולקיחת equity נלקחים בהתאם להסכם מול כל סטארטאפ.

סטטוס: הסטארטאפים הראשונים של התוכנית מתחילים בימים הקרובים.

מקור: Basecamp

מקור: Basecamp

BizTEC

תחרות BizTEC מתקיימת זו השנה ה-12 בטכניון. התחרות פתוחה לצוותי Early Stage של סטודנטים ובוגרים טריים מכל הארץ, מכל התחומים, ומתקיימת לאורך חצי שנה. מתוך כלל הנרשמים, 30 צוותים נבחרים לשלב הראשון, במהלכו הם עוברים סדנאות הכוללות הרצאות ו-Open Space עם ליווי צמוד של מנטורים מהתעשייה ומהטכניון. באירוע חצי הגמר מוכרזות 12 החברות שיעברו לשלב ה-Summer Accelerator, הנערך במהלך חודשי הקיץ. חברות אלו גם כן מקבלות ליווי, הדרכה, גישה למשקיעים ועוד. באוקטובר מתקיים ה-Demo Day, ובמהלכו הקבוצה המוצלחת ביותר, זוכה ב-10,000 דולר.
התכנית אינה לוקחת אחוזים ואינה גובה דמי השתתפות.

בשורה התחתונה: חצי שנה בטוטאל, 3 חודשים ב-Accelerator עצמו לאחר הזכייה בתחרות, ללא דמי השתתפות, ללא לקיחת אחוזים וללא השקעה.

סטטוס: המחזור האחרון נפתח באפריל. עד כה התקיימו 11 מחזורים.

מקור: BizTech

מקור: BizTech

 

Brainnovations

האקסלרטור הראשון שמיועד ליזמים בתחילת דרכם בתחום טכנולוגיות המוח. התוכנית נוסדה על ידי Israel Brain Technologies ביחד עם חברות שותפות כגון טבע, Boston Scientific, פועלים היי-טק, חברת הייעוץ הפיננסי PWC, משרד עורכי הדין קצנל דימנט פרנק, קבוצת הקניין הרוחני ריינהולד כהן, וחברת פיתוח החדשנות SIT. התכנית מלווה את היזמים בשלבי גיבוש הרעיון והתכנית העסקית. משתתפי התכנית יקבלו הכשרה ותמיכה מקיפה, וליווי אישי של מנטורים מהארץ ומחו”ל. המפגשים עצמם נערכים פעמיים בשבוע בקמפוס תל אביב של חברת גוגל.

בשורה תחתונה: ליווי אישי ומפגשים שבועיים, ללא דמי השתתפות, לקיחת אחוזים ואופציה להשקעה.

סטטוס: המחזור הראשון הסתיים בפברואר 2016. ההרשמה למחזור השני הסתיימה ב-19.3.16.

BRAINNOVATIONS

מקור: Brainnovations

 

Citi

האקסלרטור, היושב במרכז החדשנות של סיטי בקריית עתידים, כולל חיבור למנטורים רלוונטים לחברה מתוך סיטי העולמית, אפשרות לשבת במתחם של המרכז, סיוע בתהליך פיתוח מוצר אפקטיבי עבור תעשיית הפיננסים הגלובלית, חשיפה למנהלים בכירים בסיטי אשר יסייעו לחברות הסטארטאפ להגיע לשלב הבא ושבירת חסם הכניסה עבור חברות סטארטאפ בשלבים מוקדמים לעולם בנקאי גלובלי. התכנית אינה מתחייבת להשקיע ואינה דורשת הענקת אחוזים בתמורה להשתתפות. התוכנית, שנמשכת ארבעה חודשים, מחפשת יזמים מצויינים בעלי טכנולוגיות בתחום הפיננסי הן מצד הגופים והן מצד הצרכן והממשקים ביניהם. האקסלרטור מאפשרת הגשת מועמדות לחברות סטארטאפ מכל תחומי הטכנולוגיה הפיננסית כגון תשלומים, שווקים, דאטה, מסחר ואנליזות.

שורה תחתונה: ארבעה חודשים, ללא דמי השתתפות, השקעה ואחוזים. אופציה למקום עבודה, חיבור וסיוע בכניסה לעולם הפיננסיים העולמי דרך הקשרים של סיטי.

סטטוס: ההרשמה למחזור הרביעי נפתחה וניתן להגיש מועמדות עד ה-20 ביולי 2016. המחזור עצמו ייפתח ב-16 באוגוסט 2016.

פורטפוליו: PayBox, Mycheck, Ryzyco, Pronto.ly, ThetaRay, Wayerz.

citi

מקור: Citi

Cockpit

תכנית חדשנות להאצה ותמיכה בסטארטאפים מהארץ ומהעולם בתחומי התעופה והתיירות של חברת התעופה אל-על. התוכנית, שנמשכת שנה, מיועדת לחברות בשלבים שונים החל משלב מוקדם של אב-טיפוס ועד לחברות בשלב צמיחה. התוכנית כוללת גישה למערכות אל-על לצורכי פיתוח ואינטרגרציה בשלב Beta עם אפשרות שאל-על תהפוך ללקוח הראשון של הסטארטאפ, מימון ראשוני של 25-100 אלף דולר, ייעוץ בתחומיה של אל-על, חשיפה ופתיחת דלתות לשוק המקומי והעולמי לרבות עם שותפים אסטרטגיים של Cockpit (בהן ענקיות טכנולוגיה כגון יצרניות מטוסים, חממות טכנולוגיה ואוניברסיטאות) ומנטורינג.

בנוסף, התוכנית תקצה מקום עבודה לחברות המעוניינות בכך וטומנת בתוכה פוטנציאל להשקעה של עשרות אלפי דולרים בתצורה של Convertible note וכן בהטבות נוספות. במידה ותרצו להגיש מועמדות התוכנית מחפשת סטארטאפים עם מוצרים בעלי פוטנציאל רב לפריצת דרך בתחום התעופה והתיירות, החל משלב תכנון הנסיעה, שירותים בשדה התעופה, חווית הטיסה דרך שירותים במהלך החופשה ועד נושאי ליבה של חברות תעופה (כגון תחזוקה, מטענים, שירות לקוחות, ביטחון ועוד).

שורה תחתונה: תוכנית הנמשכת על פני שנה, ללא דמי השתתפות, כוללת מימון ראשוני, מקום עבודה ופוטנציאל להשקעה.

סטטוס: ניתן להגיש מועמדות לאורך כל השנה, הפעילות היא ongoing.

פורטפוליו: Shopnfly, Bid Flyer.

מקור: צילום מסך

COM.UNITY

האקסלרטור קומיוינטי הוקם בשנת 2014 על מנת לקדם מיזמים בתחום הסושיאל טק (טכנולוגים חברתיים). קומיוניטי הינו מלכ׳׳ר המתמחה ב-10 מיזמים פר מחזור. תנאי הקבלה הינם ברמת המיזם המוצע ואין דמי השתתפות וכן לא נלקח נכון לעכשיו equity.

סטטוס: המחזור נפתח מדי שנה בספטמבר ומתקיים כחודשיים עד נובמבר. המחזור האחרון הסתיים בנובמבר 2015.

פורטפוליו: Roots, Awearness, Apella.

COM.UNITY

מקור: COM.UNITY

Create Tel Aviv

תוכנית של חצי שנה בשיתוף עם קרן הון הסיכון Terra, עיריית תל אביב, VISA, BOSCH, EDP ולאומי קארד. התוכנית עוזרת לפתור צרכי שוק אמיתיים על ידי קישור בין יזמים יוצאי דופן (לפני-רעיון ולפני-צוות) עם גורמים בינלאומיים. התוכנית מתחלקת לחודשיים של bootcamp ועוד ארבעה חודשים אקסלרטור. ללא דמי השתתפות ולקיחת אחוזים עם אופציה להשקעת Pre-seed עד ל-50 אלף דולר לקבוצה. כמו כן הקבוצות יצאו עם מוצר גרסת אלפא עובד. עם סיום האקסלרטור הסטארטאפים מתמודדים על האפשרות לקבל השקעה של עד מיליון דולר וכן לבצע פיילוטים עם תאגידים בינלאומיים. גם כאן התוכנית כולל מנטורינג, שותפויות עסקיות והזדמנויות לנטוורקינג וישיבה במתחם עבודה. בתוכנית מחפשים יזמים מנוסים שמוכנים להקים את הסטארטאפ הבא שלהם (אין צורך ברעיון ו/או צוות). תחומי העניין הינם  energy and cleanweb, smart cities, autonomotive and smart transportation, industrial internet and IoT, food and agriculture.

בשורה התחתונה: יזמים שיקימו סטארטאפ במשך 6 חודשים, ללא לקיחת אחוזים ודמי השתתפות אך עם אופציה להשקעת pre-seed וכן לאחר התוכנית להשקעת seed.

סטטוס: המחזור השני של התוכנית נפתח בפברואר 2016.

CREATE

מקור: CREATE

Crossrider Innovations

האקסלרטור התאגידי של Crossrider Plc הוקם ב-2016. האקסלרטור מחפש סטארטאפים שהנם בשלב הפרה-סיד או סיד בסקטורים הבאים: e-Commerce, Big Data ו-User Personalization. לא פועלים בשיטת המחזורים אבל כל סטארטאפ נמצא באקסלרטור במשך 3 חודשים. ישנם 3-4 סטארטאפים במקביל בכל תקופה כזו. אין תשלום או לקיחת אקוויטי. יש אופציה להשקעה תמורת אקוויטי במקרה של מועמדים מתאימים.

השורה התחתונה: 3 חודשים, ללא עלות/אקוויטי, אופציה להשקעה.

סטטוס: מחפשים סטארטאפים עבור המחזור הראשון.

מקור: Crossrider Innovations

מקור: Crossrider Innovations

HAC

HAC הוא האקסלרטור האורבני והמוניציפלי הראשון בישראל. האקסלרטור, יוזמה מלאה ובלעדית של עיריית הרצליה, מעניק תכנית מנטורשיפ איכותית מלאה ל-3 חודשים, גישה לדטאבייס העירוני, הזדמנות להוציא לפועל POC או פיילוט ראשון ואף מייצר קשר בין סטארטאפים לעירייה כלקוח, ותכנית חילופי סטארטאפים עם לייפציג-גרמניה. הסטארטאפים נבחרים לפי הפוטנציאל של HAC לעזור להם באמצעות הכלים המקצועיים של האקסלרטור ושל העירייה. התכנית הינה פרו-בונו, ומטרתה היא לקדם סטארטאפים בשלב המוצר וליצור מפגש וחיבור בין סטארטאפים לעירייה ולקהילות, מוסדות ועסקים בעיר.

בנוסף לאלו, באקסלרטור נעשה שימוש בקשר הערים התאומות של הרצליה לטובת שיתופי פעולה בינלאומיים עבור הסטארטאפים. כל מחזור מכיל 6 חברות, לאורך שלושה חודשים + חודשיים נוספים של שימוש במרחב העבודה של HAC.

האקסלרטור מתמקד בחדשנות אורבנית; ערים חכמות ולייפסטייל, טכנולוגיות אזרחיות, IoT, קהילות חכמות, ומסתיים באירוע “דמו די” הצגה בפני משקיעים. העלות היא 500 שקלים לכל יזם המשתתף בתכנית.

בשורה התחתונה: שלושה חודשים, דמי השתתפות חד-פעמיים בסך 500 שקלים לכל יזם לכל התקופה. הישיבה במרכז היזמות בהרצליה. אין חלוקת אקוויטי והשקעה. חשוב לציין כי התכנית הקרובה תתמקד בחדשנות אורבנית, מיזמים הקשורים לחיים בעיר, טכנולוגיות אזרחיות, האינטרנט של הדברים, קהילות חכמות, חיי קהילה בעיר. על המיזמים להיות בעלי אופי טכנולוגי חוקי ומוסרי, בשלב מוקדם טרום גיוס השקעה ממשקיע מוסדי.

סטטוס: עד כה היו ל- HAC שלושה מחזורים. המחזור השלישי הסתיים בחודש מאי והרביעי יתחיל בחודשי יולי-אוגוסט 2016.

פורטפוליו: Doorbill, Rapid, Stepin, H2H, Seekwhale, Zipwize, WeAsQ, eatAlike, Soiot.be, WanderOn, Citymize, GreenQ, Nativeex, Kaboola, Videotherapy, iWitness.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

HaMeitz

“המאיץ” הוא אקסלרטור ליזמות חברתית-עסקית, ממוקם בבאר שבע, עבור יזמים בדרום הארץ. המאיץ הוקם ב-2014 וכרגע באמצע המחזור השני, ומופעל בשיתוף עם PresenTense Israel וארגון ביתא של תור המדבר, בתמיכת קרן נס מהפדרציה היהודית מטרו-ווסט. המטרה של “”המאיץ”” היא להאיץ מיזמים אשר יקדמו את הכלכלה המקומית, יעשירו את חיי הקהילה בדרום ויפתרו אתגרים שורשיים בדרום הארץ.
התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: “המאיץ” כרגע באמצע המחזור השני. הגשת מועמדות למחזור הבא עתידה להיפתח באוקטובר 2016, כאשר התוכנית תתחיל בינואר 2017.

פורטפוליו: מתגלים, אוניברסיטת גיל הזהב, שפת מדבר.

hameitz

מקור: המאיץ

Hamitham / StartHub

“המתחם” הוא מתחם העבודה המשותף המוצע ליזמים. מדובר בתכנית אימון ייחודית ליזמים באקדמית תל אביב-יפו המיועדת ליזמים ולתאגידים. התוכנית פתוחה בפני כל יזם ויזמת עם או בלי תואר אקדמי, אין הכרח להיות סטודנט או בוגר המכללה. התוכניות נמשכות כ-3-6 חודשים במסגרתן היזמים זוכים לליווי של מנטורים אישיים, גישה למאגרי מידע ייחודיים והרצאות עומק וסדנאות.

בשורה התחתונה: מסלול של 3-6 חודשים ללא אחוזים או השקעה, אין כרגע מידע אודות דמי השתתפות.

סטטוס: טרם נקבע מועד לתחילת מחזור חדש. בימים אלו מתמקדים במתחם במחזורים ייעודיים לתחומים ספציפיים.

פורטפוליו: Trekkingin, SportCube, Remini.

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

HATCH

האצ’ פועל בשיתוף עם מרכז הצעירים בחדרה ומהווה קהילה, האב ומאיץ ליזמים וחברות סטארט-אפ בשלביהם הראשונים מאזור חדרה, עמק חפר, פרדס חנה, אור עקיבא, בנימינה והאזור. הפעילות של האצ’ כוללת מפגשים, הרצאות ומנטורינג עם בכירים מתעשיית ההיי-טק בישראל. כחלק מהפעילות, האצ’ מחברת בין הסטארטאפים לספקי שירותים וחברות מקצועיות אשר מסייעות להם בתחומים שונים.

האצ’ מהווה עוגן טכנולוגי לקידום סצנת סטארט-אפים ייחודית באזור, הכוללת אירועים, הרצאות, כנסים ותחרויות שנערכים לקהל הרחב ומיועדים להעשרה ועידוד תרבות היזמות והחדשנות הטכנולוגית באזור, תוך ביסוס חדרה כמוקד הפועם והמרכזי באקו-סיסטם הטכנולוגי של האזור. האצ’ מקדם את האקו-סיסטם, מגבש ובונה גרעין של יזמים וסטארט-אפים שיהווה את ליבת הפעילות של האזור.

כל השירותים שאנו מעניקים הם ללא עלות וללא אחוזים, כשהמטרה והחזון שאנו פועלים לממשו הוא בניית אקו-סיסטם וסצנה טכנולוגית משמעותית באזור, תוך השארת יזמים מוכשרים ויצירתיים באיזור.

פורטפוליו: HandWallet, JobyTube, Torso Stepper, Steak TzarTzar, PMM.

Hatch_accelerator

מקור: Hatch

Hubanana

ה-Hubanana פתחה את שעריה לראשונה בינואר 2014 וזאת ביוזמה משותפת של עידן מאיר ומנהלת העסקים של עיריית רעננה כאשר הבעלות הינה בעלות עירונית מלאה. ההתמחות של Hubanana הינה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים מתחומי המובייל והאינטרנט. Hubnanana אינה פועלת במחזורים קצרים, אלא במחזורים ארוכים של חצי שנה או שנה. מספר החברות המקסימאלי למחזור יכול להגיע גם ל-60 אולם, נכון להיום השיא היה 45 והם רואים בו כמספר אופטימאלי לפעילות שלהם. דמי ההשתתפות הן דמי רצינות בלבד בסך 250 ש”ח לחודש ליזם והם לא לוקחים אקוויטי. נכון להיום אין השקעה שמבוצעת במיזמים, אך ייתכן שנושא זה ישתנה בקרוב.

סטטוס: במהלך השנה השלישית לפעילות ועדיין יש מקום למיזמים נוספים להצטרף.

פורטפוליו: Zikit, Karamba Security, TROPHiT.

מקור: Hubanana

מקור: Hubanana

HUstart

מרכז היזמות של האוניברסיטה העברית הוקם בסוף שנת 2015 ומציע לאינדיבידואלים מוכשרים שרוצים להקים סטארטאפ, תכניות מסוג venture creation, בהן מקימים צוותים ויוצרים רעיונות או משפרים רעיונות קיימים. כל מחזור נמשך כ-8 חודשים, יש מפגש חובה אחד בכל שבוע למשך חצי יום בשעות הערב. התכניות מתאימות לסטודנטים ולאנשים עובדים. ללא לקיחת אחוזים וללא דמי השתתפות. כל תכנית מחולקת לשני חלקים. לחלק הראשון של התכנית מתקבלים אינדיבידואלים יוצאי דופן, מקימים את הצוותים ובוחרים את הרעיון, בחלק השני הצוותים מתמקדים ב-product ובהכנות להצגה למשקיעים. החלק השני של התכנית פתוח לרישום לסטארטאפים צעירים.

סטטוס: המחזור הראשון החל בדצמבר 2015 ויסתיים ביולי 2016. מחזור שני נפתח במאי 2016.

פורטפוליו: Convizit, Mathodix , FreeSpeech.

HUstart-3_black_fonts

מקור: HUstart

IBM Alpha Zone Accelerator

התכנית מקדמת פתרונות לשוק הארגוני, עם דגש על חברות המשלבות טכנולוגיות מעולם ה-Big Data, Analytics, Cloud, Mobile, Security, Internet of Things, Smarter Commerce ו-Cognitive Computing. במסגרת התכנית, שתמשך 24 שבועות, יקבלו היזמים גישה לטכנולוגיות של החברה כולל כלי הפיתוח, תוכנות ותשתיות ענן, ייעוץ מצד החוקרים, המפתחים והמומחים המועסקים על ידי החברה וכדומה. בפני החברות עומדת האפשרות לשבת בשטח העבודה של החברה בפתח תקווה, כאשר IBM מבהירה כי לא תיקח אחוזים מהחברות ולא תגבה עבור ההשתתפות בתוכנית. מטרת התוכנית ליצור שיתוף פעולה טכנולוגי ועסקי על ידי שילוב טכנולוגיות של IBM כחלק מהפתרון שהסטארטאפ מביא לשוק ומתן גישה ללקוחות בעולם עבור החברות הישראליות.

בשורה התחתונה: 24 שבועות, אפשרות לישיבה במשרדי החברה בפתח תקווה, ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה.

סטטוס: המחזור השלישי נמצא כעת בפעילות.

מקור: עיבוד תמונה

מקור: עיבוד תמונה

 Inno-Negev

מאיץ טכנולוגי המהווה מסגרת תמיכה ייחודית וראשונה מסוגה בנגב. התוכנית, שנפרסת על פני ארבעה חודשים, מספקת כלים משמעותיים ליזמי היי-טק, תוך דגש על פיתוח היכולות היזמיות האישיות של היזם וקידום מיזמים. המאיץ הוקם ומנוהל על ידי מרכז בנג’יס ליזמות וחדשנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף עם ב.ג. נגב טכנולוגיות (חברת הטכנולוגיות של אוניברסיטת בן-גוריון).

המאיץ מכוון למיזמים בתחילת דרכם מכל הארץ הכוללים צוות מבטיח עם טכנולוגיה או רעיון אותו החלו לגבש וזקוקים לסיוע, הכוונה, יצירת קשרים ותמיכה עסקית. המאיץ מציע למתקבלים מתחם עבודה, תכנית הדרכה המועברת על ידי גורמים מובילים בתחומם, תמיכת מנטורים מנוסים, התנסויות פעילות בהצגה בפני משקיעים, הכוונה של יועצים מומחים בתחומי יזמות, קניין רוחני, חוק ומשפט, פיננסים וניהול ועוד. כל השירותים ניתנים בחינם וללא לקיחת אחוזים.

המאיץ פועל במספר מחזורי פעילות כאשר כל מחזור מתמקד בתחומים שונים וכולל שלושה שלבים. השלב הראשון פתוח לכלל היזמים והחל מהשלב השני נבחרות קבוצות שזוכות בתמיכה הולכת וגדלה (20 בשלב השני ומתוכן 6-10 עוברות לשלב השלישי). המחזור הקרוב עתיד להתמקד בתחומי ה-ICT (טכנולוגיות מידע ותקשורת – תכנות, אפליקציות, אינטרנט, תקשורת וכיו”ב).

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, מקום בחלל עבודה משותף ומסגרת תמיכה. ללא דמי השתתפות, השקעה או לקיחת אחוזים מהחברה.

Logo - Inno-Negev (640x233)

מקור: Inno-Negev

Intel Ingenuity Partner

במהלך פברואר, מאיץ הסטרטאפים של אינטל פתח את המחזור השני שלו וחשף את 12 החברות שישתתפו בתוכנית. היזמים יקבלו שישה חודשי ליווי מקצועי לשיפור המוצרים והפיתוחים, תוך שהם מסתייעים במשאבים הטכנולוגיים, בפריסה הגלובלית וברשת הקשרים הענפה של אינטל כדי להתכונן לפריצה לשוק. אינטל אינה דורשת מהחברות דבר תמורת ההשתתפות בתוכנית.

בנוסף, הודות לשיתוף פעולה עם Deloitte, זוכים היזמים לייעוץ והדרכה עסקית. בין היתר, מומחי מגזר הטכנולוגיה, המדיה והטלקום בחברה מעניקים מניסיונם בתחום הפיתוח העסקי, המיסוי הבינלאומי והרחבת הפעילות. כמו כן, ניתנת לחברות גישה מלאה למחקרי השוק הבינלאומיים של Deloitte ומתקיימות סדנאות פרזנטציה והדמיות של פגישות עם משקיעים.

אינטל מעוניינת לשלב במחזור הבא חברות סטרטאפ בתחומים מגוונים כגון מיחשוב תפיסתי, מחשוב לביש, בינה מלאכותית, ניתוח ביג דאטה, התקנים מקושרים, התקנים ניידים, מחשוב (IT), “אינטרנט של הדברים”, אבטחת מידע ורובוטיקה.

סטטוס: במקביל לפתיחת המחזור השני החלה ההרשמה למחזור השלישי של התוכנית.

פורטפוליו: Lexifone, Extreme Reality, Green IT, Safe Solutions.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Kamatech

האקסלרטור של קמא-טק הוא אקסלרטור ליזמים חרדים בבעלות עמותת קמא-טק שהינה עמוצתה ללא כוונת רווח, האקסלרטור פועל במודל מיוחד בו חברות סטארטאפ גדולות ומצליחות מארחות במשרדיהן למשך 4 חודשים סטארטאפים חרדים צעירים בתחילת דרכם, מעבר לזה קמא-טק נותן מענק של 20 אלף ש”ח לכל סטארטאפ, מעטפת עשירה של מנטורים ומוחים בשלל תחומים, קשרים עם משקיעים, ודמו דיי בישראל וגם בארצות הברית מול משקיעים מובילים מהעולם, האקסלרטור הוקם בשנת 2015 , נעשה מחזור פיילוט עם חברה אחת בלבד ולאחריו מחזור נוסף עם 7 סטארטאפים חרדים, אורך חיי כל מחזור 4 חודשים, לא גובים תשלום ולא לוקחים אקוויטי מחברות.

בשורה תחתונה: ארבעה חודשים, מרחב עבודה בחברת סטארטאפ הכוללת שימוש במתקנים של החברה. אין דמי השתתפות ואחוזים. מענק של 20,000 ש”ח לכל סטארט-אפ וטיסה על חשבון האקסלרטור לשלושה Demo-Day בלונדון, ניו יורק ובסיליקון וואלי. האקסלרטור מיועד ליזמים חרדים בלבד.

סטטוס: המחזור האחרון נפתח באפריל 2016 המחזור הקודם הסתיים בדצמבר 2015, עד כה התקיים מחזור אחד של פיילוט, ולאחריו המחזור הראשון של המאיץ.

פורטפוליו: Cognilyze, Work Capital, DMC, Brillianet, Pojo, Bontact.

camtech

מקור: יח”צ

Keyrus Innovation Factory

אקסלרטור הממוקם ברמת-גן, פריז ושנחאי משנת 2013. מתמקדים בסטארטאפי B2B בשלב הסיד או ה-Series A. משקיעים בין 25 אלף דולר ל-200 אלף דולר ב-Convertible Loan.

סטטוס: המחזור הבא של התוכנית יפתח בספטמבר 2016.

פורטפוליו: Finnovest, Vicomi, Reactful, Cabara, Affinity Engine.

Keyrus

מקור: Keyrus

LEAP

LEAP היא תכנית בתחום היזמות החברתית. התכנית נועדה למנף מיזמים פעילים ותאפשר להם לבצע את הזינוק הנדרש להם על מנת להגיע ל”שלב הבא” בהתפתחות המיזם. התכנית כוללת קבוצה מצומצמת של 5 מיזמים במסגרתה מקבלים היזמים ליווי צמוד על ידי קואץ’/יועץ בכיר, מנטורשיפ 360 מעלות של חברה מבוססת, תכנים מקצועיים, חיבור לאנשי מפתח, תמיכה של גופים מובילים ועוד. מטרת התכנית היא לפתח את ירושלים ולסייע לצמיחה כלכלית בעיר ולבסס אותה כבירת היזמות החברתית בישראל.

בשורה תחתונה: דמי השתתפות של בין 1,500-2,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, סמינרים מרוכזים על בסיס חודשי למשך חצי שנה.

סטטוס: LEAP כרגע במהלך המחזור הראשון. טרם נקבע תאריך למחזור הבא.

פורטפוליו: הבוידם, שבוס, מכנה משותף, אגודה אחת, בשותף.

leap

מקור: LEAP

Made in Lod

Made in Lod הוא האקסלרטור הראשון בלוד ומיועד למיזמים חברתיים, עסקיים קטנים, ומיזמי והיי-טק. המאיץ מופעל בשיתוף עם PresenTense, עיריית לוד, ומרכז הצעירים בלוד, ונתמך על ידי Applied Materials. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה תחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: Made in Lod כרגע באמצע המחזור הראשון. הגשת מועמדות למחזור הבא עתידה להיפתח באוקטובר 2016, כאשר התוכנית תתחיל בינואר 2017.

Made-in-Lod

מקור: Made in Lod

Madgera

התוכנית שאורכת כ-3-6 חודשים ומקבלת עד5-6 מיזמים בכל זמן נתון, יושבת בקיבוץ רביבים שברמת הנגב ומאפשרת ליזמים “עם ביצים” להתמקד ולפתח את המיזם במסגרת של Bootcamp. לכל מיזם נתפרת תוכנית עבודה אישית ולפיה נקבע גם הלו”ז. במסגרת התוכנית החברות יקבלו מבנה מגורים ומשרד, כאשר המדגרה מכסה את כל ההוצאות (שכר דירה, ארנונה, מים, חשמל, אינטרנט, כבלים, אוכל, כביסה, משרדיות, ועוד). החברות יקבלו סיוע והכוונה החל מבניית החברה, דרך פתירת בעיות ועד התנהלות עם הסכמים וכן ליווי של מנטורים במגוון תחומים. התחומים המועדפים הם Web ומובייל. בסיום ה-Bootcamp ייצאו היזמים ל”סבב משקיעים”. התוכנית ללא עלות אך היא לוקחת שותפות של 8% מהמיזמים.

בשורה תחתונה: כרגע מחפשים בתוכנית מיזמי דיגיטל (Web and Mobile) אך מוכנים להיות מופתעים על ידי מיזמים מתחומים אחרים, כל עוד יש יכולת להגיע לאבן דרך משמעותית במסגרת הזמן הקצוב. אין עלות השתתפות אך על החברה לתת שותפות לתוכנית במיזמים בגובה 8% .

סטטוס: המחזור הראשון של המדגרה נפתח בנובמבר 2015 והסתיים בפברואר 2016.
המחזור הבא יפתח בקרוב. כאשר פורמט העבודה הוא מתמשך. כלומר, 5-6 מיזמים בכל זמן נתון יוכלו להתקבל תוכנית לתקופה של 3-6 חודשים (תוכנית אישית לכל מיזם), כאשר מיזם מסויים יסיים את התוכנית יוכל להתקבל אחד אחר.

פורטפוליו: UPSCLE, Wedit, MyIndieLand, YouWe.

המדגרה

מקור: המדגרה

MassChallenge Israel

מאסצ׳לאנג׳ נהוא ארגון ללא מטרות רווח אשר אינו לוקח אחוזים מהסטארטאפים וחושף אותם לנטוורק גלובלי רחב, מנטורים בינלאומיים ופרסים בשווי מיליון שקלים למשך ארבע חודשים בלב הסצינה הירושלמית. האקסלרטור פתוח לכל התעשיות. רואים את התכנית בארץ כ- Hub גלובלי אשר ימשוך עשרות חברות בינלאומיות בשנה לישראל. האקסלרטור מאיץ 50 חברות בשנה.

סטטוס: ביולי הקרוב יפתח המחזור הראשון.

MassChallange Israel

מקור: MassChallenge Israel

Microsoft Ventures

התכנית של מיקרוסופט מיועדת לסטארטאפים בשלב בוגר יותר במחזור החיים, בעלות טכנולוגיה מוכחת ומעמד בשוק. בהתאם לאופי הבוגר של החברות, כל סטארטאפ מקבל תכנית מותאמת ותפורה לצרכיו ולשלב שבו הוא נמצא. אורך התכנית הוא ארבעה חודשים, במהלכם יושבות החברות במרכז מיקרוסופט בהרצליה וכמובן מקבלות גישה ורישוי לכל מוצרי מיקרוסופט השונים, לצד שימוש בפלטפורמת הענן של מיקרוסופט, Azure ושירותים נוספים. כמו כן התוכנית מציעה ליזמים הדרכה וליווי של למעלה מ-100 מנטורים מבכירי ההיי-טק והמגזר העסקי, והיא מסייעת לסטארטאפים בבניית תשתית פיזית וטכנולוגית ומגוון שיתופי פעולה עם חברות וגופים גלובאליים המציעים הדרכה ותכניות המשך. מיקרוסופט ונצ’רס אינה לוקחת מהיזמים דמי השתתפות או אחוזים מהחברה, אך כן מפגישה את היזמים עם משקיעים פוטנציאלים. האקסלרטור מציע גם תכנית בוגרים שמלווה את היזמים בשנים הבאות ומספקת להם ערך מוסף נוסף ומתמשך. לאחרונה הצטרפה חברת סיסקו כשותפה בכירה באקסלרטור. היא תסייע לסטארטאפים ע”י חיבור למומחים ומנטורים מטעמה, קישור ללקוחות, גישה למעבדות ולציוד של סיסקו ועזרה בכניסה לשווקים רלוונטיים.

המחזור הבא של התכנית יהיה פתוח לחברות ממגוון רחב של תחומים ויצטרפו אליו כשותפות מספר חברות גלובליות ומקומיות, על מנת לאפשר לסטארטאפים גישה להזדמנויות עסקיות נוספות כחלק מהתכנית. חברות הסטארטאפ שייבחרו למחזור יזכו למנטורינג מהחברות השותפות, יוכלו לקבל השקעה של 25,000$ ולהשיק ניסויי בטא באתרי החברות השותפות., כמו כן, במסגרת שיתוף הפעולה עם Cockpit, אל-על תעניק כרטיסי טיסה לסטארטאפים לצורך הגשמת יעדיהם העסקיים בחו”ל.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים במרכז המו”פ של מיקרוסופט בהרצליה, ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה.

פורטפוליו: Appixia, KitLocate, MediSafe.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

MindCET

תכנית האקסלרטור של MindCET מיועדת לסטארטאפים בתחום ה-Edtech,  , מייסודו של המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח) – מלכ”ר. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמסגרתה מציעים ליזמים ליווי מקצועי, חיבור לשוק ולמשקיעים וכשיתוף פעולה עם האקו-סיסטם. בכל מחזור משתתפים בין 8-10 מיזמים.

ל-MindCET שני מרכזים, בתל אביב ובירוחם, כאשר המרכז בירוחם משמש בין היתר כ-Beta Site המאפשר ליזמים לעשות בדיקות שמישות ופיילוטים של המוצרים מול משתמשים פוטנציאלים.
לתוכנית שני מסלולים: חלקי, הכולל יומיים בשבוע ללא השקעה; ומסלול מלא, הכולל השקעה בסך 20 אלף דולר, ומחייב את היזמים לחמישה ימי עבודה בשבוע במתחם האקסלרטור. המסלול המלא מתאים למיזמים במצב מתקדם יותר. התוכנית כרוכה בתשלום המגיע בדמות אחוזים בבעלות על המיזם בהתאם למסלול: 4 אחוזים לחלקי ו-8 אחוזים למסלול המלא.

בשורה התחתונה: חמישה חודשים, באחד משני מסלולים בהתאם למצב בו נמצאת החברה, הדורשים 4 או 8 אחוזים מהחברה, כשבמקרה השני מציעה MindCET השקעה של 20 אלף דולרים.

סטטוס: המחזור הרביעי הסתיים במרץ 2016. לגבי המחזור הבא – עדכונים בהמשך.

פורטפוליו: Dadaviz, Compoze, Codemonkey, Simplisico, Mobilesson.

מקור: MindCet

מקור: MindCet

Momentum

תוכנית מומנטום היא תוכנית מנטורינג והאצה של מועדון היזמות במרכז הבינתחומי הרצליה. התוכנית הוקמה בשנת 2014 ופונה לסטודנטים מהמרכז הבינתחומי הנמצאים בשלבים הראשונים של הקמת סטארט אפ. מומנטום מקבלת בכל מחזור כ-10 מיזמים ומעבירה אותם תהליך של כשלושה חודשים הכולל מנטורשיפ מבכירי תעשיית היזמות הישראלית וסדנאות קבועות בהן יינתנו ליזמים הכלים הנדרשים לקחת את הסטארט אפ שלהם לשלב הבא. תוכנית מומנטום היא תוכנית ללא עלות ואינה לוקחת equity כלל. כל מטרתה לקדם את היזמים והמיזמים אשר מגיעים אליה.

בשורה תחתונה: שלושה חודשים עם מפגשים שבועיים קבועים לסדנאות. במהלך התוכנית ניתנת נגישות לכלל המנטורים. אין דמי השתתפות והתוכנית אינה לוקחת אחוזים מהמיזם. התוכנית מיועדת לצוותים עם חבר צוות שהוא סטודנט פעיל במרכז הבינתחומי הרצליה.

סטטוס: המחזור השני החל במרץ 2016.

פורטפוליו: Solupix, Woffice, Cliquik, Whatsdue.

Momentum


Mubadren

Mubadren הוא אקסלרטור ראשון מסוגו עבור יזמים מהחברה הבדואית בישראל. האקסלרטור ממוקם בישוב חוּרָה שבנגב ומטפח ומכשיר יזמים עסקיים וחברתיים המגיעים מחורה והאיזור. האקסלרטור עוזר להם להוציא לפועל את הפרוייקטים החברתיים והעסקיים שלהם, על ידי תמיכה מקצועית וליווי אישי. המאיץ מנוהל על ידי ארגון PresenTense בשיתוף עם המועצה המקומית חורה ומרכז תעסוקה ריאן, ונתמך על ידי הפדרציה היהודית של צפון אמריקה. התכנית נמשכת שישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של כ-500 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: המחזור הנוכחי החל באפריל 2016.

פורטפוליו: מוקד 106, Cupcake House.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

NaserahTech

NaserahTech הוא מאיץ ליזמות טכנולוגית בחברה הערבית, ביוזמת ארגון PresenTense. המאיץ פועל בשותפות עם Citi Innovation Lab TLV, אלפא אומגה, צופן, The UK-Israel Tech Hub, Takwin Labs, ו-The Citi Foundation. האקסלרטור הוקם ב-2014 ומהווה גשר בין תעשיית ההיי-טק הישראלית לחברה הערבית ולעזור להנגיש את הפיתוחים לחברות ומשתמשים נוספים. התכנית תימשך חמישה חודשים, במסגרתם יעברו היזמים סמינרים ומפגשים, שילמדו אותם כיצד להפוך את החזון לחברה וכיצד לעשות את צעדיהם הראשונים בעולם היזמות.

בשורה התחתונה: תכנית המיועדת ליזמים במגזר הערבי, חמישה חודשים ללא השקעה וללא לקיחת אחוזים מהחברה. דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש””ח ופגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: טרם נפתח מחזור חדש.

פורטפוליו: Maklatee, InterMed, Money Time, Cooknet, Injazcom, Philia, LinkYou.

 

naserahtech-logo

מקור: NaserahTech

NOVUS

האקסלרטור הוקם בראשון לציון ב-2012. פועל במסגרת המסלול האקדמי של המכללה למנהל. יש כ-10 מיזמים המשתתפים בתוכנית ‘המאיץ’ ו-10 נוספים בתוכנית ‘חממת היזמות’ המקבילה. כל מחזור פועל לאורך 2 סמסטרים אקדמיים (נובמבר – יוני) . דמי השתתפות הם כ- 6,000-7,000 ש”ח ואין לקיחת אקוויטי. לא מבוצעת השקעה במסגרת האקסלרטור.

מרכז היזמות הוקם בהתאם לחזונה של פרופסור דפנה קריב, אשר החליטה כי חייבים להקים מקום שיזמים יוכלו ללמוד ולהתנסות ביזמות, ללמוד את התעשייה, לתת מענה לרעיונות שנוצרים באקדמיה ולתת לאנשים בכירים מהתעשייה את היכולת לעזור, ללמד ולמנטר את היזמים הצעירים.

מטרת העל של מרכז היזמות זה ללמד יזמות, לתת לצעירים את האופציה לטעום מעולם היזמות ולתת להם כלים להתמודד עם העולם הפכפכך הזה. במסגרת האקסלרטור של נובוס, מגיעים היזמים למפגשים שבועיים בהם מיישמים תוכן אקדמי ומודלים מעולם היזמות, מקדמים את המיזמים שלהם ונחשפים להרצאות אורח מעוררות השראה. היזמים עוברים מספר אבני דרך ואירועים משמעותיים במהלך האקסלרטור, כמו האקתון, אירועי ספיד דייטינג, פאנל שיווק, פאנל מימון ודמו דיי.

סטטוס: ב-31 במאי התקיים אירוע הדמו דיי של המחזור הרביעי של תכניות ‘חממת היזמות’ ו ‘המאיץ’ של נובוס. המחזור החדש ייפתח בנובמבר 2016, המיונים אליו ייחלו בחודש יולי.

פורטפוליו: PayBox, re:charge, BOSSEE.

Orange Innovation Lab

תכנית האקסלרציה החדשה של חברת התקשורת מתמקדת בחברות בתחום הטכנולוגיה וההנדסה הרפואית, תחבורה, ״האינטרנט של הדברים״ ומדיה ופנאי. במסגרת התכנית, הנמשכת 12 שבועות, החברות יקבלו גישה לטכנולוגיה של אורנג’ בתחום התקשורת, כמו גם לציוד הקצה, לצד ליווי מקצועי, מרחב עבודה במשרדי החברה בראש העין, גישה למאגרי מידע ועוד. מבין 6 הסטארטאפים שיבחרו, החברה תעניק לשלוש החברות המצטיינות פרסים כספיים בגובה 50,000, 70,000 ו-100,000 ש״ח עם סיום התוכנית ומציינת כי תשקול השקעה משמעותית בחברות השונות.

בשורה התחתונה: 12 שבועות, ישיבה במשרדי החברה בראש העין ופוטנציאל לקבלת השקעה כספית של עד 100 אלף שקלים.

סטטוס: המחזור השני לתוכנית הסתיים וכרגע טרם נפתח מחזור חדש.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Q-Start

Q-Start הוא האקסלרטור הראשון באזור “המשולש” לאוכלוסייה הערבית בצפון הארץ. המאיץ מופעל בשיתוף עם PresenTense ומכללת אל קסאמי ונתמך על ידי Citi Foundation.

Q-Start ממוקם בבאקה אל גרבייה ומיועד למיזמים חברתיים, עסקיים קטנים, ומיזמי ביו-טק והיי-טק. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: ההרשמה למחזור האחרון נפתחה ביוני 2016 והתכנית תתחיל ביולי 2016.

פורטפוליו: FeelAgain, Katkuti, Junior Guard, Ataa Center.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

SifTech Accelerator

התכנית מיועדת ליזמים הנמצאים בשלבים ההתחלתיים של המוצר שלהם (מעבר לשלב “הרעיון”), המוכנים לעבוד קשה לתקופה של ארבעה חודשים ולעמוד בכל המשימות והיעדים שלהם. בעוד שסיפתח אינה לוקחת אחוזים מהחברות, שכן מדובר על ארגון ללא מטרות רווח, היא כן גובה דמי השתתפות בסך 500 שקלים מכל משתתף. החברה מציעה שטח משרדי בירושלים לצד ליווי צמוד של מנטורים, דמויות מובילות בשווקים הרלוונטים, חידוד הצעת הערך של המיזם, פיתוח ובניית המוצר בהתאם, הכנה לשלב הגיוס וסדרת פגישות אישיות עם משקיעים.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, חלל עבודה ברובע המדיה בירושלים, ללא לקיחת אחוזים וללא השקעה, אך עם דמי השתתפות מצד כל אחד מהיזמים בסך 500 שקלים.

פורטפוליו: Modli, BreezoMeter, Gradtrain, Inpris, Snapget, Blockfeed, Fellow, Chiprix.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

SigmaLabs

תוכנית של ארבעה חודשים, שמטרתה לסייע לחברות בתחילת דרכן העוסקות בתחומי הביג דאטה, וידאו, Marketplaces, Enterprise SaaS, פינטק (FinTech) ופרסום נייטיב (Native Advertising). הסטארטאפים אשר יקחו חלק בתוכנית לא יידרשו לוותר על מניות החברה בכדי לקחת חלק בתוכנית, אך חברה שתהיה מעוניינת לקבל השקעה כספית ואשר תרשים במיוחד בתקופת האקסלרטור, תוכל לקבל השקעה של 250,000$ ב-convertible note. שתי חברות אחרות יוכלו, אם יבחרו בכך, לקבל סכום של 50,000$ תמורת 5% מהון המניות שלהן. התוכנית ממוקמת במתחם הבורסה שברמת גן וצפויה לכלול עד 6 חברות בשלב הפרה-סיד. אין דמי השתתפות.

יאהו לא תתערב בכל הקשור למימון המאיץ ובאמצעות שיתוף במאגר הנתונים שברשותה, תוכל לסייע לסטארטאפים בתחילת דרכם ליצור קשרים מול יאהו ארה״ב ולקדם את החברה בשוק האמריקאי. החברות שיקחו חלק במאיץ יזכו לייעוץ וליווי של מגוון מנטורים, ייעוץ ׳בירורקטי׳ יותר הקשור לייעוץ משפטי ופיננסי וכן מחבילות הטבות נדיבות מחברות כדוגמת Microsoft ובנק הפועלים. מי שיזמו את הקמת המאיץ הם כאמור אביעד אייל ומרטין מושל מקרן Entrée בתמיכתם של עידו יבלונקה ולינת וגר מיאהו ישראל.

בשורה תחתונה: ארבעה חודשים עם אפשרות להשקעה, סיוע וליווי בכניסה לשוק האמריקאי.

סטטוס: הליך הקבלה למחזור השלישי החל באפריל 2016.

פורטפוליו: Shopic, Robotrailer, TrendiGuru, Cast Plus, SentiDio.

מקור: Sigmalabs

מקור: Sigmalabs

Silver Beam

האקסלרטור שייך לקבוצת חברות ותיקות העוסקות בשיווק דיגיטלי ולהן גישה ישירה למיליונים רבים של משתמשים (Adorika / MyMobile). התוכנית מספקת את כל הנדרש לקידום מהלכים שיווקים וחשיפה של המוצר בפני שווקים בינלאומיים. בדומה ל-One Stop Shop לכל הצרכים שיש לחברת סטארטאפ בתחילת דרכה. התוכנית שאורכת 4 חודשים כוללת נכונות להשקעה כספית מצד האקסלרטור, גישה לפלטפורמות שיווק עם מיליוני משתמשים ברחבי העולם (מעל 150 מיליון), הקמה וניהול של צוותים טכניים, ייעוץ וליווי של מיטב אנשי המקצוע, מקום ישיבה ואינטראקציה עם יזמים אחרים.
אין דמי השתתפות אולם ישנה אפשרות להשקעה תמורת אחוזים במיזם. התוכנית מחפשת סטארטאפים בעלי MVP POC עובד, צוות יזמים מוכשר, מוצר עם ערך אמיתי, הנמצאים בשלב Seed / Pre seed.

בשורה תחתונה: ארבעה חודשים הכוללים ליווי צמוד של הסטארטאפ במהלך שלבי החשיפה לשוק הבינלאומי, ללא דמי השתתפות, עם אופציה להשקעה תמורת אחוזים במיזם.

סטטוס: המחזור הבא ייפתח במהלך 2016, טרם נקבע תאריך סופי.

silverbeam

מקור: צילום מסך

SocialTechLab

מטרת התוכנית הינה חיזוק היזמות הטכנולוגית-חברתית והכשרת יזמים לבניה וביסוס של חברות טכנולוגיות עם אימפקט חברתי בעיר. התוכנית מיועדת ליזמים בעלי רעיון טכנולוגי אשר עונה על צורך חברתי ב-6 תחומים עיקריים: מיזמים בתחום הטכנולוגיות הרפואיות לחיזוק וניטור הרצף הטיפולי, כלכלה משתפת, חינוך והוראה, ביטחון אישי במרחב, סביבה והגיל השלישי. המאיץ הוא פרי שת״פ של שותפות חיפה-בוסטון, בסיוע התוכנית החברתית של עמותת בוגרי 8200, EY ישראל, בנק הפועלים ונטקראפט אקדמי.

התוכנית תיפרס על פני 12 חודשים, כאשר בשלב הראשון שיארך 4 חודשים יבוצע תהליך בדיקה ותיקוף של הרעיון, יבנו מודלים עסקיים,שיווקיים ופיננסיים. בנוסף, היזמים יזכו לסיוע בבנייה ומיתוג המיזם. בסופו של השלב הראשון יתכנסו היזמים לבניית מודל ואב טיפוס ראשוני אשר יבנה וייבחן בשלב השני יחדיו עם עזרה והכוונה לגיוס הון ראשוני, חתירה ללקוחות ופניה למשקיעים רלוונטיים . השלב השני יארך 5 חודשים ובסופו יושק המוצר. המתאימים יזכו להאצת הפרויקט ע״י התקשרות עם לקוחות ראשוניים, בעלי עניין ומשקיעים פוטנציאליים. בוגרי התוכנית יזכו לליווי אישי ומותאם.

12593682_1673316699552534_1587573435179789949_o

מקור: SocialTechLab

Streets Hub

רן סטיר, יובל וינר ועומר ורד יזמו את Streets Hub בעיר רחובות, כאשר הרעיון הוא בניית קהילה ובית ליזמים צעירים, בתחילת דרכם (טרום גיוס ממשקיע מוסדי), מאזור רחובות והסביבה. החזון של היזמים הוא חיבור העיר רחובות לקטר הכלכלי של מדינת ישראל.

היזמים יקבלו מתחם עבודה (בקרוב!), ליווי מקצועי על ידי מנטורים, מרצים וייהנו משיתופי פעולה עם חברות גדולות מעולם ההייטק והיזמות הישראלי וגופים בינלאומיים. התמיכה היא Tailor-Made עבור כל יזם מתוך הבנה שכל מייסד הוא שונה וזקוק לחבילת תמיכה שונה. הצוותים שיתקבלו לתכנית יקבלו מקום עבודה נוח ברחובות במחיר סמלי ותמיכה מקהילת היזמים, המנטורים והמתנדבים. חשוב לציין כי המיקוד הוא במיזמים בתחום החדשנות אורבנית, מיזמים הקשורים לחיים בעיר, ערים חכמות, קהילות חכמות, חיי קהילה בעיר ועוד.

בשורה התחתונה: משך התוכנית הוא שנה, דמי רצינות סמליים בלבד לכל יזם לכל התקופה. הישיבה במרכז היזמות ברחובות. אין חלוקת אקוויטי והשקעה.

סטטוס: ניתן להגיש מועמדות לכל אורך השנה. הפעילות היא ongoing.

2

The Streets Hub

Techforgood Rally

אקסלרטור המתמקד ביזמים שעושים שימוש יצירתי בטכנולוגיה לפיתרון בעיות חברתיות ומכאן שהסטארטאפים המתמקבלים לתוכנית הם בעלי שורת רווח כפולה- כלכלי וחברתי. התוכנית בת כ-4 חודשים, והיא כוללת בניית תוכנית אישית לכל מיזם, ליווי של שותפים מעולם ה-corporate ושל מנטורים מהתעשייה, הרצאות של מומחי תוכן ושעות משרד לייעוץ וליווי הסטאטראפים. התוכנית ממוקמת בהאב TLV ומתקבלים אליה עד 15 סטאטרטאפים בתחומים שונים. הסטארטאפים משלמים דמי השתתפות של 3,000 ש”ח והתוכנית לא לוקחת equity.

במחזור הבא תהיה התמקדות בכמה תחומים עיקריים (למרות שכל מיזם שמטרתו אימפקט חברתי רלוונטי): כלכלה משתפת, פתרונות לאוכלוסיה מבוגרת, צמצום פערים חברתיים וכלכליים, מציאת פתרונות בתחום הרכיבים ותהליכים בתחום המזון במטרה לספק תזונה בריאה יותר ופתרונות בתחום הניקיון וההיגיינה.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים בהאב TLV, עם דמי השתתפות של 3,000 ש”ח וללא equity.

סטטוס: המחזור השני הסתיים בסוף חודש פברואר 2016. בתחילת חודש מאי 2016 נפתח מחזור חדש.

פורטפוליו: E2C, Go Vivo, Eatune, Change.

Techforgood

מקור: TechForGood Ralley

The Hive

התכנית הינה מטעם עמותת ‘גבהים’, נמשכת חצי שנה וזמינה בתל אביב ובאשדוד. לכל תכנית מתקבלים בין 8 ל-10 סטארטאפים. התכנית בתל אביב מתמקדת בעולים חדשים, אך גם יזמים ישראלים מוזמנים להצטרף אליה. בתכנית באשדוד יש התמקדות בעולים לצד תושבי אשדוד והאזור- ישראלים, עולים חדשים ועולים ותיקים. החברות אשר מתקבלות לתכנית יקבלו מקום במתחם עבודה משותף, ליווי על ידי קרוב ל-100 מנטורים ויועצים עסקיים. דמי ההשתתפות עומדים על 1,000 שקלים לחודש עבור כל מיזם כאשר המיזם מתבקש להתחייב לתרום 3 אחוזים מסבב הגיוס במידה והוא מתבצע עד שנה לאחר סיום התכנית. התכנית מתמקדת בחברות הנמצאות בשלבים מוקדמים, אך לא רק.

בשורה התחתונה: שישה חודשים, דמי השתתפות בסך 1,000 שקלים מדי חודש לחברה והתחייבות לתרום 3 אחוזים מסבב הגיוס הראשון עד שנה לאחר סיום התכנית.

סטטוס:

TheHive Ashdod- תכנית מס’ 5 נפתחה במאי 2016.
TheHive Tel Aviv- תכנית מס’ 7 תפתח בספטמבר 2016.

פורטפוליו: Bilbeo , Tevatronic, Parko, Bilbeo , Dogiz, Bablic, Tevatronic, Parko.

מקור: The Hive

מקור: The Hive

The Junction

מודל התכנית, אותה מפעילה קרן הסיכון ג’נסיס, עובד כך שחברה המתקבלת מקבלת אופציה ל-50 אלף דולר ו-Advisory Board איכותי ומותאם אישית. חברות ענק כדוגמת SAP הינן שותפות אסטרטגיות של התוכנית על מנת לייצר שיתופי פעולה בין הסטארטאפ לבין החברה. תחום החברות שהאקסלרטור מחפש הינם חברות עם בידול טכנולוגי בשוק אליו הן פונות. נושא ההתמקדות הינו Cyber,Big data, analytics, BI,IOT,Fintech ועוד.

בשורה התחתונה: שישה חודשים עם תכנים המותאמים אישית לכל חברה המתקבלת. לכל חברה יש את האפשרות להחליט האם לקחת לפחות 50 אלף דולר מקבוצת אנג’לים שעובדת עם האקסלרטור תמורת 5%.

סטטוס: המחזור ה-15 הסתיים לאחרונה.

פורטפוליו: AppsFlyer, EatWith, Meerkat, Appsflyer, KitLocate, Honeybook, ClarityRay, Vodio, Yevvo.

מקור:

מקור: צילום מסך

ToolBox

ToolBox-הוא אקסלרטור משותף לעמותת רוח חדשה ולרשות לפיתוח ירושלים, שמטרתו לסייע ליזמים מקומיים בהקמת עסקים יצירתיים בירושלים. התכנית מיועדת לבוגרי המוסדות האקדמיים, בעלי זיקה יזמית המעוניינים להקים עסק יצירתי בתחומי העיצוב הגרפי והניו מדיה. לאקסלרטור יש 2 מסלולים:
מסלול עיצוב גרפי המיועד למעצבים/מאיירים הרוצים להקים סטודיו עצמאי ומסלול מדיה המיועד ליזמים שמקימים עסק בתחום השיווק במדיה חברתית. כל מחזור נמשך 5 חודשים וכולל הכשרה מקצועית, מנטורינג אישי וחלל עבודה צבעוני ומלא השראה. האקסלרטור ממוקם בבית הנסן- מרכז לעיצוב מדיה וטכנולוגיה. דמי השתתפות הם 1000 ש”ח למשתתף.

סטטוס: בינואר 2016 הושקו שני מסלולי האקסלרטור – עיצוב ומדיה. המחזור הראשון צפוי להסתיים בחודש יוני. ביולי 2016 ייפתחו 2 מחזורים חדשים.

מקור: Toolbox

מקור: Toolbox

TRI/O Tech

האקסלרטור הוקם ב-2016 בכפר קאסם והינו פרי שיתוף פעולה של “צופן” ו-פורום היזמות של MIT. האקסלרטור מיועד עבור יזמים ערבים או סטארטאפים שבהם לפחות מייסד אחד הינו ערבי. בכל מחזור יש 6-10 חברות וכל מחזור נמשך 6 חודשים. אין דמי תשלום (ממומן ע”י MEPI) וללא לקיחת אקוויטי. קיימת אופציה להשקעה.

סטטוס: המחזור הבא יתחיל באוגוסט 2016.

מקור: TRI/O

מקור: TRI/O

Tyco Innovation Tel Aviv

התכנית, של תאגיד הביטחון Tyco, מחברת סטארטאפים ישראליים, משלבים מוקדמים ועד חברות גדלות ומתרחבות, למאות שווקים ברחבי העולם ומאפשרת להם לקדם שיתופי פעולה עסקיים ולצמוח גלובלית. מטרת התוכנית שמימוש הטכנולוגיה יוביל להסכם מסחרי, החל מהפצה, הסכם שימוש או שותפות, ועד השקעה או רכישה. החברות שיתקבלו יבצעו פיילוט להטמעה של הטכנולוגיה שלהן בסביבות חכמות (ערים, בניינים, בתים, חנויות ומבנים מסחריים) אצל לקוחות ו/או יחידות עסקיות של Tyco ברחבי העולם. כמו כן, הן ילמדו ממומחי Tyco את השוק, יגדירו יחד את הפיילוט ויישמו אותו במשך מספר חודשים.
במהלך התוכנית, שנמשכת חצי שנה, יקבלו המיזמים ליווי של מנטורים, גישה למעבדות ניסויים מתקדמות, אפשרות להתמודד על השקעה מ-Tyco Ventures והטבות נוספות. התכנית מוצעת ללא עלות ואינה דורשת מהסטארטאפים אחוזי בעלות.

התכנית מיועדת לחברות עם מוצר משלב האב-טיפוס ועד מכירות מתקדמות, המחפשות שותף אסטרטגי, בתחומים: Internet of Things (IoT) and Smart Connected Devices; Retail/Store Solutions; Sensing and Detection; Image Processing, 3D Modelling and Video Analytics; Tracking and Location; Big Data and Machine Learning.

בשורה תחתונה: 6 חודשים, ללא אחוזים ועלות, מקום לפגישות, ליווי ופיילוט, עם אופציה להתמודד על השקעה.

סטטוס: המחזור השני נפתח במאי 2016.

פורטפוליו: ContinUse Biometrics, Vayyar, ArtSys360, StoreSmarts, Safer Place, RedCap, 3rdEye, Magos, Trekeye.

Tyco Innovation Tel Aviv

מקור: Tyco

Vertical Engine

תוכנית בת 12 שבועות, שכל מחזור יתמקד בתחום ספציפי על מנת להעניק ערך רב יותר לסטארטאפים המתקבלים. הסטארטאפים שיתקבלו לתוכנית ייהנו מתכנים מקצועיים, מנטורים ויועצים מובילים מהתחום, חיבור ישיר לתאגידים בעלי תובנות עסקיות, גישה לשווקי היעד של החברה וכן מקום ישיבה לאורך תקופת התוכנית. המסלול הקרוב בשיתוף מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב, בזק ו-Hisense יתמקד בתחום ה-IoT ויסייע ליזמים המשתתפים להביא את המוצר לידי בשלה. אין דרישה ל-equity או התחייבות עסקית אך סטארטאפים שיתקבלו לתוכנית יתבקשו לשלם אלף ש”ח דמי רצינות לכל התקופה פר צוות. כל סטארטאפ שמתקבל הופך לחבר קהילה ייחודית וממשיך להנות מתמיכה גם לאחר סיום התוכנית.

בשורה תחתונה: 12 שבועות תוך התמקדות בתחום אחד, אלף ש”ח דמי רצינות למתקבלים, ליווי וייעוץ עד לשלב הבשלה, ללא equity.

סטטוס: המחזור השני נסגר לאחרונה.

Logo Vertical Engine

מקור: Vertical Engine

Yazam Balev

יזם בלב, תוכנית האצה לחברות הזנק (סטארטאפ), מספק שירות בלעדי ליזמים חרדים בעלי מיזמים טכנולוגים השואפים לפתח סטארטאפ. התוכנית פועלת בקמפוס לב (הממוקם בירושלים) של המרכז האקדמי לב. התוכנית חושפת את המשתתפים למתודולוגית הסטארטאפים, מנטורים רבים, ומרצים אורחים מכל רחבי תעשיית הטכנולוגיה, המסייעים להם ללמוד כיצד להפוך ליזמים טובים ולהשיק את המיזמים שלהם. כל מחזור נערך על פני 4 חדשים. יזם בלב נפתח בשנת 2015. בבעלות מרכז אקדמי לב. בחודש האחרון הסתיים הסבב השני כאשר עד כה 23 יזמים סיימו את התוכנית. אין דמי השתתפות, לא נלקח equity, ולא מבוצעת השקעה במסגרת האקסלרטור.

סטטוס: עד כה, התקיימו שני מחזורים. המחזור הקודם הסתיים בפברואר 2016. טרם נקבע מועד לפתיחת מחזור הבא.

Screenshot_1

מקור: צילום מסך

 

Yazamim

“יזמים” הוא אקסלרטור ליזמות חברתית וחברתית-עסקית, עבור יזמים בירושלים. המאיץ מופעל על יזי PresenTense Israel, בתמיכת קרן ליכטאג. יזמים הוקם ב-2010 וכבר סיים 6 מחזורים של המאיץ.

המטרה של “יזמים” היא להאיץ מיזמים אשר יקדמו את הכלכלה המקומית, יעשירו את חיי הקהילה בירושלים ויפתרו אתגרים שורשיים בקהילה. התוכנית נמשכת חמישה חודשים ובמהלכה היזמים עוברים הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטור בכיר לכל יזם.

בשורה התחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: הגשת מועמדות למחזור הבא עתידה להיפתח באוקטובר 2016, כאשר התוכנית תתחיל בינואר 2017.

פורטפוליו: הביאנלה בירושלים, הישיבה החילונית בירושלים, אקו-טק, אמאקדימה, לתת פה, מכון אילן, חיבורים.

yazamim

מקור: יזמים

 

Yazamiot

התוכנית מיועדת לנשים חרדיות שרוצות להקים או להגדיל מיזמים חברתיים או עסקים קטנים. יזמיות הוקם ב-2013 וכבר סיים שני מחזורים, ומופעל על ידי PresenTense Israel בשיתוף עם ארגון תמך, בתמיכת קרן הדסה. התוכנית נמשכת שישה חודשים ובמהלכה היזמות עוברות הכשרה מקצועית קבוצתית וכן ליווי אישי של מנטורית בכירה לכל יזמת.

בשורה תחתונה: דמי השתתפות של בין 500-1,000 ש”ח, ללא לקיחת אחוזים, פגישות שבועיות למשך חצי שנה.

סטטוס: כאשר התוכנית האחרונה נפתחה במאי 2016.

פורטפוליו:  צעד משלים, טווילינג, StartUp Roots.

yazamiot

מקור: יזמיות

Zell Entrepreneurship Program

תכנית “זל” ליזמות פועלת זו השנה ה-15 במרכז הבינתחומי בהרצליה, כחלק מבית הספר “אדלסון” ליזמות והודות לתרומתו של איל העסקים והפילנתרופ האמריקאי סם זל. מדי שנה מתקבלים לשורות התכנית כ-24 סטודנטים נבחרים, כולם בשנה האחרונה ללימודיהם לתואר הראשון. במהלך שנת הפעילות (אשר נמשכת במקביל לשנת הלימודים האקדמאית) מתחלקים הסטודנטים לקבוצות ומקימים מיזמים במגוון רחב של תחומים, כאשר צוות התכנית מלווה אותם לכל אורך הדרך – החל משלב גיבוש הרעיון ועד לפנייה למשקיעים, גיבוש אסטרטגיה שיווקית וכו’. הסטודנטים נהנים ממגוון רחב של הרצאות וסדנאות כמו גם מליווי צמוד של מנטורים בדמות יזמים מנוסים ואנשי מקצוע מובילים בתעשיית היזמות הישראלית. עם סיום התכנית נוסעים הסטודנטים לשבועיים לארה”ב, שם הם נפגשים עם בכירים בתעשיית היזמות העולמית ועם סם זל עצמו. לאחר סיום התכנית, רבים מהסטודנטים בוחרים להמשיך ולקדם את החברות שהקימו, כאשר המיזמים שייכים להם באופן בלעדי (התכנית אינה לוקחת Equity). עד כה הקימו בוגרי התכנית 85 חברות אשר גייסו למעלה מ-400 מיליון דולר, 46 מהן עדיין פעילות בארץ ובעולם.

סטטוס: התכנית פועלת במקביל לשנת הלימודים האקדמאית במרכז הבינתחומי בהרצליה, כאשר תהליך המיון אורך מספר חודשים ומתחיל (לרוב) כבר בחודש מרץ. המחזור הנוכחי יסיים את התכנית בחודש יוני, ויהפוך למחזור ה-15 אשר יסיים את הכשרתו בתכנית “זל”.

פורטפוליו: Feex, The Gifts Project, roomer, Wibbitz, Bizzabo, Argus, FairFly, Engie, Zebra Medical.

כמו כן, יש עוד לא מעט אקסלרטורים שטרם ענו על בקשתנו לתיאור התוכנית. הנה הרשימה שלהם:

BuildUp (Shikun & Binui Innovation Community)

Business Incubator Nazareth 

Daka90 Labs

EcoMotion

Eilat Hub

Exodus Hub

frum

IDC Entrepreneurship Club (IEC)

iHLS accelerator

IncrediBuild

InovGate

JEST

JFE Accelerator

Startau

TEMA -Publicis Accelerator

The Bridge – Coca Cola

The Innovation Lab – Yazamiot

toDay Ventures

Publicis TEMA accelerator

RUNWAY, Samsung accelerator in israel

StartupEast

WalkTheWalk – The Sideproject Accelerator

Y7 Yeztira Ports

תכנית עם ניחוח של חו”ל

לצד התכניות המקומיות שגדלו וצמחו בארץ, מספר תכניות אקסלרציה עולמיות החליטו לפתוח מרכזים בנקודות שונות ברחבי העולם, כשישראל היא אחת מהן. בואו להכיר את התכנית שהתבססו במדינות שונות והחליטו כי גם לישראלים יש מה להציע כשזה מגיע לסטארטאפים ויזמות.

DreamIt

במסגרת התכנית יקבלו היזמים שטח עבודה ומנטורינג לתקופה של 4 חודשים. במהלך החודש הראשון ישבו היזמים בישראל ואת שלושת החודשים שלאחר מכן יעבירו בניו יורק. Term Sheet יוענק בתמורה ל-9 אחוזים ממניות החברה, תמורת סכום שיגיע עד ל-25 אלף דולרים. התכנית מאפשרת הרשמה כיזם בודד או כחברה, המסוגלים ליצור אבטיפוס, מוצר בטא או מוצר מוכן לשוק בתום שלושה חודשים.
בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, מתוכם חודש בישראל ושלושה חודשים בניו יורק, לצד מימון של עד 25 אלף דולרים תמורת 9 אחוזים מהחברה.

סטטוס: טרם נקבע מועד לתחילת מחזור חדש.

פורטפוליו: Yevvo, InstruMagic, Mimoona.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

IcoNYCLabs

האקסלרטור פועל בניו-יורק ומסייע לסטארטאפים ישראליים בהגעה לשוק האמריקאי. האקסלרטור עוזר לסטארטאפים לעצב את האלמנט הקריטי ביותר של העסקים שלהם – הוכחת היתכנות והתאמה בין המוצר לשוק האמריקאי בדגש על השוק בניו-יורק. התוכנית הושקה באפריל 2015. המחזור הראשון היה 6 חודשים, המחזור יהיה באורך של 4 חודשים. הדגש הוא על פיתוח עסקי, האצת המימון ועזרה תפעולית.

פורטפוליו: DandyLoop, Myndlift, Clickspree, Flux, Gaonic.

מקור: ICONYClabs

מקור: ICONYClabs

MassChallenge

בדומה לתכנית האצה מקובלות, התכנית הנוכחית נמשכת ארבעה חודשים במהלכם מקבלים הסטארטאפים הנבחרים מרחב עבודה ללא עלות, סיוע וליווי, ייעוץ מקצועי ומשפטי, חשיפה למדיה וגישה ללקוחות, שותפים ומשקיעים פוטנציאליים. ההבדל הוא בהתנהלות – הסטארטאפים אינם מקבלים השקעה בעת ההצטרפות, אלא התכנית עובדת במודל של תחרות כשהחברות המצטיינות מקבלות פרסים, כספיים או בעלי ערך כספי גבוה. התכנית אינה דורשת מהחברות אחוזים או תשלום על הצטרפותן.
MassChallenge מקבל לתוכנית המאיץ חברות צעירות, שגייסו פחות מחצי מיליון דולר. קריטיריון נוסף קשור לפוטנציאל של המתמודדות להטביע חותם משמעותי, לשנות את המציאות ולהפוך למובילות בתחום בו הן פעילות. כיום יש גם סניף בישראל.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים, ללא דמי השתתפות, ללא אחוזים או מניות וללא שותפות ברווחים. בתום התוכנית מחולקים פרסים בשווי של כ-2 מיליון דולר למספר חברות נבחרות.

סטטוס: ההרשמה למחזור הבא, שיחל ביוני 2016, נפתחה בפברואר 2016.

פורטפוליו: Myndlift, JoyTunes, AutoAgronom, MedAware, eRated.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

NFX

גילדה של חברות בתחום ה-Networks ו-Markeplaces, אליה ניתן לפנות בהזמנה בלבד, וכוללת תכנית, שהקימו ג’יימס קורייר, סטן צ’דנובסקי וגיגי לוי וייס, בת שלושה חדשים הנערכת פעמיים בשנה בעמק הסיליקון. בכל מחזור בתכנית משתתפות כ-15 חברות והיא פתוחה לחברות אמריקאיות וישראליות בשלבים שונים (החל מלפני סיד וכלה בחברות אחרי סבב A). התכנית כוללת פעילויות שונות בהן Office Hours עם השותפים ומנטורים שונים, Topic Gems שבועיים בהם דנים בנושאים הרלוונטיים לחברות בתחומים הללו, ארוחות ערב שבועיות עם דמויות מפתח בעולם הטכנולוגי, פגישות עם מומחים חיצוניים ועוד.

בשורה התחתונה: כפי שהשם NFX מרמז (Network Effects), לתכנית מתקבלים רק סטארטאפים בהם קיים אפקט רשת (Netorks) או שווקים (Marketplaces). החברות המתקבלות לתכנית מקבלות השקעה בת $120,000 תמורתה מקבלת NFX אחוזים על פי המפתח הבא: חברות לפני השקעת סיד – 7%/ אחרי סיד – 5%/ אחרי A – 2%. התכנית אינה מספקת מום מגורים או משרד משותף, אך מסייעת לחברות המצטרפות במציאת משרדים ומגורים.

סטטוס: המחזור החדש נפתח ב-16 במאי 2016.

פורטפוליו: Joinhonor, Honeybook, Therooster, Ivymark, Zengaming, Finrise,Outdoorsy.

nfx

מקור: NFX

Plug&Play

מדובר באקסלרטור של תאגיד המדיה אקסל שפרינגר, המזמין חברות ישראליות לקחת חלק בתכנית שלו. במסגרת התכנית, הנמשכת שלושה חודשים, היזמים יתגוררו בברלין ויקבלו מענק בסך 25 אלף יורו. לצד המגורים, היזמים יעבדו בחלל עבודה משותף וכמובן יהנו מגישה למנטורים, מנחים, יועצים וכדומה. גם לאחר ה-Demo Day התכנית תמשיך לעזור ליזמים ומבהירה כי מספר חברות נבחרות אף יזכו להגיע לסיליקון וואלי, על מנת להמשיך בתכנית ההאצה ולפגוש עוד משקיעים.

בשורה התחתונה: שלושה חודשים בברלין, 25 אלף יורו ופוטנציאל להמשיך את התכנית גם בתום התקופה.

סטטוס: ההרשמה למחזור הנוכחי, שיתחיל באוגוסט 2015, נסגרה.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

StartupBootcamp

מדובר בתוכנית המחזיקה מספר אקסלרטורים ברחבי הגלובוס כאשר התוכנית שפעלה בישראל נסגרה לאחרונה אך שאר התוכניות פתוחות להרשמה גם לסטארטאפים ישראלים. כל התוכניות נמשכות 3 חודשים וכוללות מאגר של 400+ מנטורים, משקיעים ופרטנרים, גישה לשוק האירופאי, האסייתי והאמריקאי, שטח עבודה למשך חודש-שלושה חודשים, כל קבוצה תזכה ל-Seed של 15 אלף יורו, חבילת מוצרים ושירותים טכנולוגיים בשווי של 450 אלף יורו, קשרים וגישה למשקיעים וכניסה לארגון הבוגרים של התוכנית. החברות, בתמורה, מעניקות Equity בשווי של 8 אחוזים מהחברה.

בשורה התחתונה: 3 חודשים, השקעה ראשונית של 15 אלף יורו תמורת 8 אחוזים מהחברה.

פורטפוליו: 12mass, Voiceitt, Videostir.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

Upwest Labs

האקסלרטור ממוקם בסן-פרנסיסקו ומשקיע בחברות בשלב מוקדמים במגוון סקטורים, לפני או אחרי מימון ראשוני, שמטרתן לפתוח פעילות עסקית בארה”ב. האקסלרטור משקיע לכל אורך השנה ב-10-12 חברות. במגוון סקטורים. כל חברה מקבלת השקעה בסך עשרות אלפי דולרים לאורך חייה. . כל מחזור מונה בין 10-12 חברות כאשר רק חלקן זוכות להשקעה. המטרה היא לעודד חברות לבסס פעילות עסקית בארה”ב

מעבר להשקעה, החברות מקבלות שטח עבודה ומגורים וגישה ללא מעט קשרים חשובים וחיבור ישיר למשקים וקרנות הון סיכון, מנטורים, יועצים ולקוחות פוטנציאליים. במסגרת התוכנית ולאחריה יסייעו לחברות בגדילה והשתלבות בשוק האמריקאי.

התכנית מחפשת חברות הנמצאות בשלבים מתקדמים, יחסית, הכוללת יזמים שהספיקו להתבשל וליצור את המוצר הראשוני שלהם. כמו כן, החברות צריכות להיות כאלו שמחפשות להיכנס לשוק האמריקאי ומהר.

בשורה התחתונה: ארבעה חודשים בסיליקון וואלי והשקעה של 25-300 אלף דולר.

סטטוס: מקבלים חברות לכל אורך השנה.

פורטפוליו: SlickLogin, Qlika, SentinelOne, HoneyBook, Keywee, Neura, Drippler, CyberX.

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

מקור: צילום מסך, עיבוד תמונה

אקסלרטורים נוספים בחו”ל אשר טרם שלחו לנו פרטים הם:

Accelerator Frankfurt


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527