Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

רכישה: HIL הישראלית רוכשת את Nanolabz האמריקאית

$
0
0
מקור: HIL Applied Medical
מקור: HIL Applied Medical

מקור: HIL Applied Medical

חברת HIL Applied Medical הישראלית המפתחת מתקן נגיש, פשוט וזול להקרנת פרוטונים, הודיעה היום (ה׳) על רכישת Nanolabz האמריקאית העוסקת בנאנו מטרות ממוקדת, כדי לפתח מערכת הקרנה מתקדמת לטיפול בסרטן. הקרנה באמצעות פרוטונים גורמת נזק לדנ”א של התאים הסרטניים ומובילה להרס של תאים אלה באופן ממוקד ומדויק, ומנגישה את שיטת הטיפול שעד כה נחשבת למצומצמת לכמה עשרות בודדות של מרכזי טיפולים ברחבי בעולם. לדברי מנכ״ל HIL שגיא ברינק-דנן, הרכישה התבצעה באמצעות הסכם עצמי לפיו בעלי המניות של Nanbolabz יקבלו בעלות של 5% מהמניות של החברה הישראלית.

טיפול אגרסיבי ממוקד

HIL Applied Medical מפתחת סוג חדש של הקרנות פרוטונים שהן קומפקטיות ויעילות במיוחד. החברה נעזרת בטכנולוגיה פטנטבילית, לייזרים בעוצמה גבוה ומגנטים מהירים ביותר – ובכך מאפשרת לפלס את הדרך לפתרונות משתלמים, שניתן לשדרג במידת הצורך, שנכנסים בחדר אחד. הפוטנציאל של הטכנולוגיה הוא אדיר; טיפול בגידולים סרטניים באמצעות קרן פרוטונים נחשב ׳לדבר הבא בעולם ההקרנות׳. הסיבה לכך היא שחלקיקים אחרים שמשמשים להקרנות עוברים דרך כל הגוף, בעוד שפרוטון נעצר במקום הגידול, ושם הוא עושה את רוב הנזק. בצורה זו באותה ׳מנת קרינה׳ לגידול, גורמים בערך לשישית מהנזק שהקרנה רגילה גורמת לכל הגוף, ולצמצום משמעותי של תופעות לוואי הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.

טיפול באמצעות פרוטונים יכולים לעזור מידי שנה ל-300,000 חולי סרטן בארה״ב בלבד, יחד עם זאת בשנה שעברה רק 10,000 מהחולים (4%) קיבלו את אותו טיפול שנחשב למתקדם ביותר בתחום ההקרנות. כיום יש כ-19 מרכזי טיפול פרוטונים בארה״ב, ולצורך השוואה למעלה מ-2,700 מרכזי הקרנות מסורתיים המבוססים על X-ray. המכשול העיקרי בדרך לאימוץ נרחב של הטיפול החדשני נובע מכך שמדובר במתקן בגודל של אצטדיון כדורגל, ועלותו הגבוהה שמסתכמת בכמה מאות מיליוני דולרים טובים (150-250 מיליון דולר). לכן, הפיכתם של פרוטונים לזמינים עבור כל מטופל בבית חולים בכל גודל היא בהחלט פריצת דרך שעשויה לחולל מהפכה של ממש בתחום.

מבטלים את החסמים

ברינק-דנן הסביר לגיקטיים כי הטיפולים הנהוגים כיום מתבססים על טכנולוגיה משנות ה-30-40, ובעצם מדובר במאיץ חלקיקים שמשקלו זהה לשל מטוס בואינג 747. HIL Applied Medical מציגה גישה חדשה לחלוטין באמצעות לייזר, כאשר הלייזר נורה על המטרה והמטרה קולטת פרוטונים. תהליך האצתם של הפרוטונים הוא הרבה יותר מתקדם, ולכן המאיץ עצמו הוא גם הרבה יותר קטן ושוקל 200 ק״ג בלבד. כיום נמצא אביטפוס של המתקן באוניברסיטה העברית בו כבר האיצו פרוטונים לקבוצות טיפול, והחברה עובדת כל הזמן על מנת לשפר את הביצועים. בחברה מקווים שהמערכות יהיו זמינות בעוד 5-6 שנים.

מבחינת עלות, מערכת כזו אמורה לעלות בסביבות ה-15 מיליון דולר, מחיר נמוך משמעותית מעלותן של המערכות הקיימות כיום בבתי החולים, שלא לדבר על המימדים הפיזיים שהופכים את השימוש במערכת להרבה יותר ריאלי. בצורה זו כמעט כל בית חולים יכול להרשות לעצמו את השימוש במערכת הן מבחינה כספית והן פיזית, וזה גם מהר מאוד הופך למקור הכנסה שכן תוך 3-3 וחצי שנים ניתן לכסות את העלות.

במובן מסוים החברה הישראלית רכשה את המתחרה שלה; כעת היא יכולה להיעזר בכוח האדם ובפורטפוליו הפטנטים שלה על מנת לקדם את המטרה, ולהביא לעולם את ׳הבשורה׳ שכן לשתיים אינטרסים משותפים. כמו כן התכנון הוא להקים בארה״ב מרכז R&D כדי להאיץ את תהליכי הפיתוח, שהם כאמור גם ככה ארוכים.

HIL Applied Medical נוסדה ב-2010 על ידי פרופסור ארי זיגלר וד״ר שמואל איזנמן, ומעסיקה סה״כ כ-9 עובדים במשרדים בירושלים. מאז הקמתה חצי מהמימון הגיע ממשקיעים פרטיים – קרנות הון סיכון בארץ ובחו״ל והחצי השני מהמדען הראשי.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527