Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

קיידנס רוכשת את Rocketick של יוצאי 8200 תמורת כ-40 מיליון דולר

$
0
0
צילום מסך מתוך סרטון וידאו
צילום מסך מתוך סרטון וידאו

צילום מסך מתוך סרטון וידאו

תהליכי אימות ובדיקה של צ'יפים גורמים לא פעם לצווארי בקבוק ועיכוב של כל תהליך התכנון והייצור של הצ'יפ. על כן, כל פתרון שיכול להאיץ את ההליכים הללו, מתקבל בסקרנות רבה בקרב יצרניות השבבים. עתה מודיעה חברת Cadence​ (קיידנס) על רכישתה של חברת Rocketick הישראלית, שמפתחת טכנולוגיה למיקבול ולהאצה של סימולציות לבדיקת שבבים. Rocketick הוקמה ב-2008 על ידי יזמים יוצאי 8200 ונהנתה מהשקעות של קרנות תאגידיות כמו אינטל -NVIDIA.

האצת סימולטורים עד פי 30

הטכנולוגיה של Rocketick, שזכתה לשם RocketSim, יכולה להאיץ את סימולטור ה-Incisive Enterprise של קיידנס ולספק עד פי שישה האצה עבור סימולציות register-transfer-level, עד פי עשרה האצה ל-Gate level ועד פי שלושים בסימולציות DFT ברמת Gate level וזאת בשימוש על שרת מרובה ליבות סטנדרטי. הטכנולוגיה כבר נמצאת בשימוש של מספר חברות בתחום המוליכים-למחצה הפועלות בתחום המובייל, השרתים והתחומים גרפיים, ביניהן NVIDIA, צורן ומלאנוקס הישראליות.

על פי Cadence, הטמעת הטכנולוגיה של Rocketick ישמש אותה לחיזוק אסטרטגיית ה-System Design Enablement שלה, על ידי מתן פתרון סימולציה בעל ביצועים גבוהים במיוחד המאפשר האצה של פיתוח מערכות הלקוח. מכיוון שהחברות כבר שיתפו פעולה בעבר, הטכנולוגיה של Rocketick תעבוד באופן חלק עם סימולטור Incisive Enterprise של קיידנס, זאת ללא צורך בהתאמות של התכנון או שינויים בפרוייקט הלקוח.

שלושת היזמים יוצאי 8200

Rocketick הוקמה ב-2008 על ידי שלושה יזמים, יוצאי 8200: אורי טל, שמכהן כמנכ"ל החברה; תומר בן דוד, שמשמש כסגן נשיא למחקר ופיתוח; ושי מזרחי, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה. מאז הקמתה גייסה החברה כ-7 מיליון דולר כשבין המשקיעים בחברה ניתן למנות את NVIDIA, קרן Intel Capital, קרן Peregrine Ventures ומשקיעים פרטיים דוגמת אבי פריד, שגם משמש כיו"ר החברה.

בהתייחסו לרכישה, מסר אנירוד דוורן, סגן נשיא בכיר ומנהל קבוצות המערכות והוורפיקציה ב-Cadence העולמית: "הבטחת השלמתו של אימות SoC (מערכת על-שבב) בזמני הפרויקט הקצרים בתעשייה הניע את הדרישה לפתרונות הטכנולוגיים בתחום". לדבריו, "Rocketick היא ספקית מובילה של סימולציות מקביליות עבור ריבוי-ליבות ואני מצפה בקוצר רוח להשתלבותם של אנשי החברה בשורות קיידנס כך שיהוו נדבך נוסף לחדשנות והמובילות הטכנולוגית של קיידנס, לטובת לקוחותינו ושותפינו".

ליאור שחורי, שותף בקרן הון סיכון פרגרין, ומנהל חממת אינסנטיב, שליווה את רוקטיק מהקמתה, מסר: "כשביצענו את ההשקעה ברוקטיק, רוב הקרנות בארץ לא רצו לקחת סיכון ונמנעו מהשקעה בתחום הצ'יפים. יתר על כן, המוצר של רוקטיק התבסס על רעיון טכנולוגי מאד מורכב שטמן בחובו אתגר טכנולוגי עצום. אחד הגורמים שהובילו אותנו להשקעה הייתה האיכות שהקרין צוות היזמים, שלושה מקצועני שבבים צנועים אך מרשימים. גורם נוסף שתרם למהלך הוא הגיבוי שקיבלנו מתכנית החממות, שמהווה עדות נוספת לחיוניותה של תכנית זו לצמיחה ולהתפתחות תעשיית ההיי-טק בישראל".

למרות שהחברות לא פרסמו את סכום העסקה, ההערכות הן שמדובר ב-40 מיליון דולר, כשתהליך הרכישה צפוי להסתיים ברבעון השני של שנת 2016. לאחר הרכישה יצטרפו עובדי Rocketick למרכז הפיתוח הישראלי של Cadence בפתח תקווה.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527