
יש הטוענים שזה לוקח חצי דקה, אחרים ש-20 שניות והקיצוניים עוד יותר יחתמו לכם שב-6 שניות ייגזר הגורל של קורות החיים שלכם: 6 שניות שבהם המגייסים יעיפו מבט ויחליטו האם אתם ברי המזל שיזכו לשיחת טלפון ולזימון לראיון עבודה, או שלא.
האם האגדה האורבנית הזו נכונה בכלל? התשובה (לרוע מזלכם) היא שכן. בהחלט. לא שמישהו עומד בסתר עם סטופר מאחורי הגב של כל מגייסי העולם, בכדי למצוא את ההוא שישבור שיא גינס בקריאה מהירה, אבל, הכלל מעיד על הפרט: רוב המגייסים מבצעים את שלב הסינון והמיון של קורות החיים בזריזות וממש לא משנה בכמה שניות מדובר. סריקה מהירה, רפרוף וקריאת כותרות, קבלת רושם כללי ו…NEXT דילוג מהיר קדימה אל עבר המועמד הבא.
אבל למה המגייסים משקיעים זמן קצר כל כך בקריאת קורות החיים שהם מקבלים? האין זה זלזול לשמו במועמדים שהשקיעו בכתיבה ובשליחה של קורות החיים?
התשובה היא שהכול בגלל הלחץ. כל מגייס בחברה בינונית ומעלה מטפל לא רק במשרה אחת, אלא במספר רב של משרות במקביל. עבור כל משרה מתקבלים עשרות קורות חיים או אפילו הרבה יותר והלחץ מוביל בלית ברירה לסינון מהיר ולכך שאף אחד לא באמת קורא מילה במילה.
מה שמוביל אותנו עכשיו לדבר המעניין עוד יותר – מה אפשר להספיק לקרוא במספר זעום כל כך של שניות? ולאן נודד מבטם של המגייסים מהרגע בו הם פותחים את קובץ קורות החיים ועד לרגע שבו הם זונחים אותו לאנחות?
ככה המגייסים קוראים את קורות החיים שלכם ובסדר הזה:
1. תפקיד נוכחי
המגייסים קופצים לפסקה של הניסיון התעסוקתי שלכם ובודקים מה עשיתם בתפקיד הנוכחי/האחרון ואם מה שקראו מוצא חן בעיניהם, הם ישקיעו שנייה נוספת או שתיים ויציצו גם בכותרות של 2-3 תפקידים קודמים.
מה כדאי לכם לעשות? הכותרות של התפקידים (במיוחד אלה שביצעתם לאחרונה) חייבות להיות כמה שיותר דומות לכותרת של המשרה אליה אתם פונים.
2. מקומות עבודה
זה אולי נראה לכם שולי, אבל ממש לא למגייסים, כי מעבר לכך שחשוב להם מה עשיתם וכמה זמן, חשוב להם גם איפה זה היה ועבור מי.
מה כדאי לכם לעשות? יש דברים שמאוחר מידי לתקן, אז הנה טיפ לצעדים הבאים: כשאתם מחליטים אם לחתום על חוזה עבודה בחברה מסוימת – קחו בחשבון שבפעם הבאה שתחפשו עבודה שם החברה יתנוסס בגאון בכותרת של הפסקה האחרונה ועל כן אמנם חשוב מאוד לבחור בתפקיד הנכון, אך חשוב לא פחות לבחור בחברה הנכונה – כזו שהמוניטין שלה טוב וששמה הולך לפניה.
3. תאריכים ושנים
אין מגייס שבשלב זה לא יבדוק עד כמה יציבים אתם – כמה שנים עבדתם בכל מקום עבודה והאם יש לכם רצף תעסוקתי.
מה כדאי לכם לעשות? לוודא שזיכרונכם לא בגד בכם ושיש עקביות ורצף בתאריכי ההתחלה והסיום של כל תפקיד. אם אתם מאלה שקופצים מעבודה לעבודה בתכיפות שבה אחרים מחליפים גרביים, טוב תעשו אם תסתפקו בציון של שנים, מבלי לציין חודשים.
4. השכלה
ככל שמדובר בחברה שבה השכלה אקדמית היא תנאי בסיסי לקבלה לעבודה, כך תחום הלימודים שלכם וכמובן המוסד שבו למדתם מקבלים גם הם תשומת הלב.
מה כדאי לכם לעשות? תלוי איפה למדתם ובאיזה ממוצע סיימתם. אם למדתם במוסד אקדמי נחשב וסיימתם בממוצע גבוה – ציינו את המידע הזה לפני פסקת הניסיון. איתרע מזלכם והתקבלתם למוסד שאף אחד לא ממש מכיר או שציון הסיום שלכם נמוך להפליא? העבירו את המיקום של ההשכלה לחלק התחתון של קורות החיים – ממש לאחר פסקת הניסיון.
5. מילות מפתח
בסריקה זריזה שבה המגייסים לא באמת קוראים מילה במילה, אלא מחפשים ניסיון מקצועי מסוים, הם בעצם מחפשים את ה-buzz words בתחום המקצועי שלכם.
מה כדאי לכם לעשות? חובה להשתמש במילות המפתח הללו כשאתם מתארים את המטלות שהיו באחריותכם, בכדי שאתם והמגייסים תדברו בדיוק באותה השפה ובכדי שהם ימצאו בקורות החיים שלכם בדיוק את הניסיון שהם מחפשים. ציינו שפות פיתוח בהם עסקתם, מערכות איתן עבדתן וכל buzz word מקצועי רלוונטי.
6. כתובת
המגייסים בודקים היכן אתם גרים. למה? בכדי לוודא שלא תצטרכו לנסוע במשך שעות בכל יום לעבודה, במידה ותתקבלו. אף על פי שחל איסור בחוק לפסול מועמד/ת על סמך מקום מגוריו, בפועל למקום המגורים עדין יש משקל בסינון.
מה כדאי לכם לעשות? למחוק את כתובת המגורים שלכם במידה ואתם פונים למשרה בחברה שממוקמת רחוק יחסית.
עכשיו, עיינו באופן הזה בקורות החיים שלכם והיווכחו בעצמכם – כל זה לא לוקח יותר מאשר 20 שניות וככל ששרירי העיניים מתורגלים יותר – כך זה לוקח אפילו פחות.
קרדיט תמונה: cv info via shutterstock