

מקור: Unispectral
הסטארטאפ הישראלי Unispectral, המפתח את הדור הבא של המצלמות הדיגיטליות כדי שאלו יוכלו לנתח את תכונות החומר המצולם, הודיע היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס ראשון (A) בסך 7.5 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן JVP בהשתתפות קרנות ההשקעה RBVC – Robert Bosch Venture Capital, סמסונג – Samsung Catalyst Fund וקרן החדשנות מומנטום של אוניברסיטת תל אביב. סבב הגיוס יאפשר לחברה להאיץ את תהליך פיתוח המוצר שלה ולגייס עובדים נוספים.
Unispectral מפתחת את החומרה והתוכנה של חיישן היפר-ספקטרלי המסוגל לנתח את תכונות החומר המצולם, ובכך מעוניינת לשנות את שיטת חישת הצבע המקובלת בעולם הצילום בעשרות השנים האחרונות. החיישן, המיועד למגוון שימושים בשוק הצרכני מבודד את האור הנקלט בגלאי מובנה למאות גוונים, ומסוגל לנתח את תכונות החומר המצולם. כך למשל, בעזרת החיישן ניתן לקבל פירוט מדויק של הרכב המשקה האלכוהולי שלכם בבר.
פותח עולם חדש
החיישן שפותח על ידי Unispectral רלוונטי לשימוש במגוון יישומים ותחומים החל משילובו בפריטים לבישים ועד ליישומים חקלאיים. טכנולוגיה זו המגובה בפטנטים, יכולה להבחין בתכונות חומרים שונים, בין אם הינם מוצקים, נוזליים ואפילו במצב של גז. כך לדוגמה, קונה בסופרמרקט יוכל לצלם באמצעות מצלמה סלולרית בה ישולב הרכיב את הירק שברצונו לקנות והאפליקציה בטלפון תעדכן אותו האם הירק טרי, האם רוסס בחומרים כימיים וכו׳ (גאוני). דוגמא נוספת היא תייר שיוכל יצלם שטר כסף והאפליקציה תנתח האם השטר מקורי או מזוייף, מצלמה המותקנת ברכב תצלם את הכביש ותודיע לנהג האם הכתם שעל הכביש הינו מים, או שמן ואילו דייר בבית יצלם את המזגן והאפליקציה תעדכן האם האויר שיוצא מהמזגן הינו באיכות ראויה, או שנדרש לנקות את המסנן. בקיצור – קיימים אינסוף שימושים לטכנולוגיה.
החברה נוסדה ממש לאחרונה (2016) על ידי צוות יזמים מנוסה: פרופ׳ דוד מנדלוביץ, שפירסם כ-200 מאמרים, רשם מעל 40 פטנטים, ואף הקים וניהל מספר מיזמים מצליחים. אריאל רז, אשר כחלק מעבודת הדוקטורט שלו פיתח את הפטנטים המהווים את הבסיס המדעי לפיתוח הטכנולוגי בחברה. רמי פייג (אל"מ במיל'), מנכ"ל החברה, ניהל את המחלקה הטכנולוגית של חיל המודיעין והינו חתן פרס בטחון ישראל.
״ההשקעה האסטרטגית של הקרנות JVP, סמסונג ובוש מייצגת את ערכו של הפתרון הייחודי המצוי ברשותנו. אנו ממציאים את המצלמה הדיגיטלית הקומפקטית הראשונה בעולם, שהינה בעלת יכולות צילום וחישה ספקטרלית מתקדמת, מהלך שימצב אותנו כמי שמובילים את התהליך העולמי של מעבר מראיה אנושית לראיה ממוחשבת״, אומר פייג.