

השתל שפיתחה החברה. מקור: Cartiheal
דלקת מפרקים פוגעת ב-1 מכל 100 אנשים וגורמת להם לסבל רב ולמגבלות בתנועה; על כן, כל טיפול שיוכל למנוע אותה יכול לזכות בהצלחה רבה ובמכירות מצוינות. חברת הסטארטאפ הישראלית CartiHeal (קארטיהיל) מפתחת טכנולוגיה לבניית סחוס בעצם, שיוכל למנוע דלקת מפרקים. עתה, מודיעה החברה שהשלימה סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר.
שוק ששווה 1.6 מיליארד דולר
השתל שפיתחה החברה, Agili-CTM מיועד לטיפול בבעיות סחוס ועצם גם אם הן נגרמו מטראומה כמו פציעה וגם אם הן נגרמו בגלל מחלות ניווניות שונות כמו אוסטאוארטריטיס. השתל נוסה בקרב 200 מטופלים במרכזים שונים בעולם ולאחרונה הוא גם קיבל את ה-CE, אישור השיווק האירופאי. תוצאות הניסוי הראו שהשתל עודד יצירה של סחוס טבעי (Hyaline Cartilage) ועצם תת-סחוסית (Subchondral Bone), מה שהתבטא בהפחתת הכאבים והסימפטומים הנלווים של הנסיינים.
CartiHeal הוקמה בשנת 2009 על-ידי מנכ"ל החברה, ניר אלטשולר, מהנדס ביו רפואי ובעל תואר במינהל עסקים, ופרופ' רזי וגו, מהמחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. מאז שהוקמה החברה היא גייסה כ-35 מיליון דולר מקרנות כמו Access, אקסלמד ואלרון. סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי זרוע ההשקעות של Johnson&Johnson ובהשתתפות ההמשקיעים הקיימים בחברה. CartiHeal תשתמש בהון שגייסה כדי להרחיב את הניסויים הקליניים ולהתכונן לקראת שלבי הייצור שייחלו ב-2017. על פי ההערכות הקיימות, שוק שיקום הסחוס שווה כ-1.6 מיליארד דולר.
בהתייחסו לגיוס מסר ניר אלטשולר, מייסד ומנכ”ל CartiHeal: "הטכנולוגיה של קרטיהיל מראה יכולת עקבית ויוצאת דופן לגרום לגדילה מחדש של רקמות סחוס ועצם, ומאפשרת חידוש ביולוגי של המשטח המפרקי, דבר שנחשב בעבר לבלתי אפשרי. בעבודה משותפת עם מוסדות מחקר מהמובילים בעולם, הצלחנו להוכיח שתאי גזע הקיימים במח העצם מפרקים את השתל ומשתמשים בתוצרי הפירוק לבנייה מחדש של הרקמות”. לדבריו, "השתל נמצא כמתאים לטיפול במגוון רחב של אינדיקציות קליניות, החל מנגעים ממוקדים האופייניים לפגיעות טראומטיות וכלה בנגעים מפושטים האופייניים לאוסטוארטריטיס".
עוד הוסיף אלטשולר: "חולים רבים הסובלים משחיקות סחוס אינם מגיבים לטיפולים שמרניים, כגון פיזיותרפיה או הזרקות תוך מפרקיות. לחולים אלו אין כיום מוצא מלבד החלפת המפרק, דבר שאינו מומלץ לחולים צעירים ואקטיביים. אנו מקווים שהטכנולוגיה שפתחנו תאפשר מתן פתרון לחולים אלו ותאפשר דחייה משמעותית, או אף ביטול הצורך, בהחלפת המפרק.”