

מקור: V-Wave
אנשים עם אי־ספיקת לב סובלים מתוחלת חיים קצרה יחסית ומפגיעה באיכות החיים שלהם, שמתבטאת בין היתר בקושי לבצע מאמצים פיזיים כמו הליכה או עלייה במדרגות. אי-ספיקת לב מתרחשת כאשר הלב אינו מספק מספיק דם ביחס לדרישות הגוף. מצב שמתרחש בעקבות תפקוד לקוי של שריר הלב. חברת הביומד הישראלית V-Wave פיתחה שתל ראשון שנועד למנוע את אי-ספיקת הלב ועתה היא מדווחת על השלמת סבב גיוס בגובה 28 מיליון דולר.
המסתם הזעיר שיוריד את מספר האשפוזים וישפר את איכות החיים
אצל אדם בריא הלחץ בעלייה השמאלית נע בין 8 ל-12 מילימטר כספית, כשהלחץ בעלייה הימנית נע בין 2 ל-5 מילימטר כספית; כאשר אדם חולה באי-ספיקת לב (Heart Failure) הלחץ בעלייה השמאלית גבוה יותר ונוצר הפרש לחצים מוגבר שגורם לבעיות השונות. המוצר אותו מפתחת V-Wave הוא למעשה שתל זעיר, שמושתל בין שתי עליות הלב בעזרת צנתר, ומווסת את זרימת הדם בין שתי העליות. כך הוא מסייע למעשה להפחית את הלחץ העודף בעלייה ובחדר השמאלי וכתוצאה מכך צפוי לרדת משמעותית מספר האשפוזים בקרב החולים והם צפויים ליהנות משיפור באיכות החיים שלהם. על פי ההערכות סובלים מאי-ספיקת לב כ-20 מיליון איש ברחבי העולם.
לאחר ניסויים מוצלחים בבעלי חיים, החלה לפני כשנתיים החברה בהשתלת המסתם הזעיר גם בקרב בני אדם ומאז בוצעו כ-30 השתלות.
V-Wave הוקמה בשנת 2009 על ידי ד"ר גדי קרן, שגם חתום על הפטנט של החברה, יעקב ניצן וד"ר אשר שמולביץ', ומנוהלת על ידי ניל אייגלר, שמכהן כמנכ"ל החברה וארז רוזנפלד, נשיא החברה. בסבב הגיוס השתתפו Johnson & Johnson Innovation, זרוע ההשקעות של הענקית האמריקאית, שהשקיעה לאחרונה גם בחברה ישראלית נוספת, CartiHeal; והקרנות TriVentures, Pura Vida Investments ו-BioStar Ventures. בנוסף למשקיעות החדשות השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה BRM Group, Pontifax ו-Edwards Lifesciences. הגיוס הנוכחי מעמיד את סך הגיוסים של החברה מאז הקמתה על יותר מ-35 מיליון דולר.
בהתייחסו לגיוס מסר, ד"ר ניל אייגלר, מנכ"ל החברה: "בעזרת התמיכה מהמשקיעים החדשים והקיימים שלנו, אנחנו יכולים להאיץ את תהליך הפיתוח והבדיקות הקליניות של הטיפול שלנו שמיועד לחולי אי-ספיקת לב. ביחד עם נשיא החברה, ארז רוזנפלד, אנחנו בונים צוות עם פוטנציאל להעביר את המסתם של V-Wave אישור רגולטורי ולהתחיל במיסחור שלו בארצות הברית ובעולם".