
מאת סיגל בר-קובץ.
הכל התחיל כשליאור הרמן (34) עבד בשיווק פרויקטים בתחום הנדל"ן בארה"ב. ככל שהיכרותו עם הנושא הלכה והעמיקה, הוא הגיע למסקנה שמדובר בתחום מאוד לא דיגיטלי ושאין שום זירה שמאגדת ומקדמת מידע לטובת יזמים המבקשים לאתר נדל"ן להשקעה. בדיקת השטח חידדה את התמונה: השקעות בנדל"ן הן תחום עצום ומרתק שמגלגל מיליארדים, עסקאות נרקמות בו ללא הרף (20 אחוז מכלל עסקאות הנדל"ן בארה"ב הן להשקעה) ובכל שנייה נבנות מערכות פיננסיות חדשות. "דיברתי עם אנשי היי-טק שנדל"ן עניין אותם כתחום השקעה בטוח", אומר הרמן, "אבל הם לא יכלו לערוך השוואה בין תפוחים לתפוחים, כי חסרה מערכת שמשווה נתונים על נדל"ן מניב, תשואתי וזירה שמרכזת נדל"ן הוני להשקעה נטו".
לפני שלוש שנים נרקם הרעיון ומיזם Estateya יצא לדרך: פלטפורמת אינטרנט ייחודית מבוססת מיקום, המספקת רשת חדשה לשוק הנדל"ן. "הרעיון היה להפוך את ההשקעה בנדל"ן מובנת וברת השגה לכולם וליצור קהילה למגזר הנדל"ן להשקעה", מסביר הרמן, "הפלטפורמה מעניקה למשקיעים כלים, שבוחנים את ההשקעה שלהם באמצעות מחשבוני החזר וניתוח תשואות פיננסיות ובכך מאפשרים להם בדיקה נאותה של עסקאות".
בנוסף לנתוני מגמות, סטטיסטיקות ותובנות שוק, הפלטפורמה לא פוסחת על כוחן של קהילות ויעילותם של שיתופים. כל אחד יכול להצטרף ל-Estateya, להקים דף אישי, להתחבר עם חברים אחרים, לחלוק חוויות, להתעדכן לגבי הזדמנויות נדל"ן להשקעה ולקבל על הדרך רמזים, תובנות וטיפים. Estateya, אגב, לא מצטמצמת לתחומי ישראל וממפה את השוק הבינלאומי, עם נכסים בארה"ב, בקנדה, בערב הסעודית, באוסטרליה, בבריטניה ועוד.
מי קהל היעד שלכם?
"משקיעים פרטיים, מנוסים ומתחילים כאחד, מפתחי רכוש, יזמים ומספקי שירות. הפלטפורמה שלנו מאפשרת גם שיתופי פעולה, שיתוף מידע, קבלת החלטות מושכלות וארגון של מיזמים משותפים".
איך זה עובד?
"נרשמים ל-Estateya באמצעות פייסבוק, Linkedin או דואר אלקטרוני, יוצרים פרופיל ומציינים את תחומי ההשקעה הרלוונטיים, סוגי הנכסים הדרושים והתקציב. Estateya מאפשרת לחברים לפרסם ולשתף תוכן, חדשות ועסקאות נדל"ן וגם ליצור דף מיזמים משותף, ציבורי או פרטי. משתמשים יכולים לתקשר אחד עם השני באמצעות מערכת המסרים של Estateya, להשתמש במחשבון ההחזר על ההשקעה, לבחון תזרים מזומנים בהשכרה או לפרסם עסקאות. האתר מייצר שיתופי פעולה עם יזמים גדולים וקרנות השקעה מוכרות אבל בטווח הרחוק רוצה להוות פלטפורמת יעד ל"יזמי הזנב הארוך", שפועלים על מספר מצומצם יותר של עסקאות בשנה אבל זקוקים לנזילות ומעוניינים לחלוק רווח עם משקיעים. הפלטפורמה של Estateya תוכל להוות מקור לחשיפה ולשדרג את רמת האמינות שלהם".
מכשולים באמצע הדרך
מאחורי הפרוייקט עומדים ליאור הרמן, כאמור, המייסד והמנכ"ל. רני סימקה, מנכ"ל יחידת הנדל"ן, ירון שגיא, סמנכ"ל קונספט עיצוב, עו"ד דפנה שחר, יועצת אסטרטגית, מלווה ושותפה, אפי שמא, פיתוח עסקי, איתמר אלקיים, מכירות ואיימי כהנים, מנהלת תוכן וקופירייטרית. בתחילת הדרך עבדה החברה עם אור משה וניסן בר ציון, יוצאי 8200, ובהמשך גויסו מספר עובדים לטובת צוות הפיתוח. את ההון הראשוני הביאו השותפים מהבית ובהמשך נכנסה לתמונה קרן הון סיכון שבה השקיע רומן אברמוביץ'.
לפני ימים ספורים זכתה חברת Estateya במקום הראשון בתחרות 'הסטארטאפ המבטיח לשנת 2015' של עיר הנדל"ן באילת, אבל גם ההצלחה הזו לא משכיחה את חבלי הלידה וקשיי ההתחלה. "תקופת הפיתוח הראשונה הוקדשה לבניית אבטיפוס ולסימולציות", אומר הרמן, "והמכשולים היו רבים. אתה מוצא את עצמך הורג גרסה שעבדת עליה חצי שנה, ואז בונה על השלד שלה גרסה מתקדמת יותר. כל זה קורה כשאתה עדיין בשלב היסודות, ברמת התשתית, שצריכה לעשות שכל לאנשים בעין. כמובן שזה לקח המון זמן".
איפה אתם היום?
"המוצר כבר עובד ומשווק בפועל, ויש מספר חברות באנגליה, בארה"ב ובגרמניה, שחתמו איתנו על שיתופי פעולה ועושות שימוש במערכת כדי לקבל לידים. לאחרונה עשינו צעד משמעותי בסגירת עסקה בשוק המקומי עם משקיע ויזם בפרויקט נדל"ן מאזור השרון, כשהמטרה היא פרויקט רכישה דרך מימון המונים באמצעות הפלטפורמה שלנו, שהחברה תשיק בקרוב. בהמשך הכוונה היא להמשיך ולהגדיל את הקהילה מעבר לאלפי המשתמשים שיש כיום, לפתח ולעבות את נושא הבינה העסקית BI והביג דאטה שפיתחנו, שמזהה טרנדים ומגמות בתחום הנדל"ן בעולם, להתממשק למקורות מידע צד שלישי ולשפר את יכולת וידוא האמינות של היזמים, כמו בפלטפורמות אחרות ברשת, שמציבות מידע אודות אמינות וזהות המשתמשים והמוצרים".
מה הלאה?
"אנחנו מצפים לקבל תקציבים גדולים יותר לפיתוח, תוך שיתוף פעולה עם מערכות פיננסיות שיתמכו בהשקעות שלנו. השאיפה היא לאתר אנשים מוכשרים שרוצים להצטרף לצוות שלנו, לגייס משקיעים שיעזרו לחברה לגדול ולצאת כמה שיותר מהר לפעילות בחו"ל".
קרדיט תמונה: house via shutterstock