

צילום מסך מאתר Cloudyn
נדמה שככל שעולה התלות של הארגונים כיום במיחשוב הענן, כך יותר קשה להם לעקוב ולנטר אחר השימושים וההוצאות שלהם בתחום. Cloudyn (קלאודין) מפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של שירותי ענן שונים בשירות הארגונים, כדי לעזור להם לייעל את תהליכי העבודה ולחסוך לא מעט כסף. היום (ב') הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית על השלמת סבב גיוס בגובה 11 מיליון דולר.
ניטור ההוצאות בעננים פרטיים, ציבוריים והיברידיים
כלי ה-SaaS שפיתחה Cloudyn מסייעים לארגונים לשנות סביבות עבודה ולאמץ שירותי ענן היברידיים ועבודה עם מספר עננים במקביל. הניתוחים שהיא מספקת מאפשרים ללקוחות לזהות באופן יזום הוצאות מיותרות, משאבים שאינם בשימוש, סימולציה של הרצת שירותים בין עננים שונים וכן מספקת מידע אודות הקצאת יתר של משאבים על פני עננים ציבוריים, פרטיים, והיברידיים. הפתרון של החברה מאפשר ללקוחותיה לקבוע את התמהיל הנכון של שירותי ענן, לשפר כך את הביצועים התפעוליים ולהפחית את עלויות הענן לארגון. החברה תומכת היום בין היתר ב-AWS, Microsoft Azure של אמזון, GCE של גוגל ו-OpenStack, כשלדברי החברה היא מנטרת כ-8 אחוזים מפלטפורמת הענן של אמזון.
קלאודין נוסדה ב-2011 על ידי שרון וגנר, שמכהן גם כמנכ"ל החברה, ויטלי תבור, שמשמש כסמנכ"ל מוצר בחברה ודוקטור בוריס גולדברג, מנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה. מאז הקמתה הושקעו בחברה כ-5.5 מיליון דולר, כשסבב ההשקעה האחרון היה ב-2014, אז גייסה 4 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי בגובה 11 מיליון דולר הובל על Carmel Ventures בשיתוף המשקיעים הקיימים: RDSeed, זרוע ההשקעות של אלרון ורפאל, ו-Titanium. כחלק מההשקעה יצטרף רונן ניר, שותף כללי ב-Carmel, לדירקטוריון החברה.
בשיחה עם גיקטיים מסר שרון וגנר, מנכ"ל Cloudyn, כי החברה מתכננת להשתמש בהון שגייסה כדי להתרחב לשוק הצפון אמריקאי ולשווקים נוספים; להכפיל את מצבת כוח האדם של החברה עם דגש על צוותי שיווק ומכירות וגיוס אנשי BizDev בארצות הברית; לחזק את מאמצי הפיתוח ולהשקיע בקשרי הלקוחות של החברה.
במה שונה Cloudyn ממתחרות דוגמת Cloudability למשל?
וגנר: "כמו Cloudability, גם Cloudyn מפתחת פתרונות לניטור ולאופטימיזציה של סביבת ענן, אבל בניגוד לה, Cloudyn תומכת במספר עננים ציבוריים כמו AWS, Azure, Google ובקרוב גם SoftLayer; בנוסף, Cloudyn תומכת בארכיטקטורת ענן היברידי, עם Openstack ובקרוב VMware. ולבסוף, Cloudyn מספקת פתרון מלא לאינטגרטורים ולספקי ענן כשירות, כדי להציע את השירות הזה ללקוחות שלהם".
מספר מתחרים שלכם כמו CloudVertical או Newvem נרכשו על ידי חברות ענן גדולות. האם אתם שואפים לגורל דומה או שהייתם מעדיפים להנפיק?
וגנר: "אנחנו מתכננים להמשיך את הצמיחה המואצת שלנו כדי להצמיח פה יוניקורן חדש (חברה ששווה מעל למיליארד דולר, י.א.) שתשלוט בעולם ניהול תשתיות הענן ההיברידי".
וידאו: Cloudyn עוזרת לשלוט בהוצאות מיחשוב הענן של הארגון
מי היו היזמים, המשקיעים, הסטארטאפים, קרנות ההון סיכון, האקזיטים וחברות ההייטק הישראליות שעשו את זה ובגדול השנה? הצביעו והשפיעו. טקס Geek Awards 2016 כבר ממש מעבר לפינה ואתם תקבעו מי יהיו הזוכים הגדולים השנה. להצבעה
השתתפה בהכנת הכתבה לאורה רוסבראו תלם