

מקור: Tech Lounge
פרויקט חדש העונה לשם Tech lounge שם לו למטרה להקים חממות יזמות כבר בתוך בתי ספר תיכוניים. בתוך החממה, תלמידים שבדמם זורם יצר היזמות, יוכלו לעבוד על מיזמים חדשניים ולקבל את הכלים הנדרשים בכדי שהמיזם יצליח. במהלך התוכנית, התלמידים יזכו להיפגש עם אנשים בתחום וללמוד מהם, לקבל טיפים והכוונה על איך זה להיות יזם ׳בחיים האמיתיים׳.
הפרויקט נולד ביוזמת עמית כוכבי (17), תלמיד בכיתה יב׳ בבית הספר הגמנסיה העברית הרצליה. כוכבי הינו שגריר בארגון LEAD לפיתוח מנהיגות בקרב בני נוער. ״מכיתה ט' אני עוסק בתחום היזמות והטכנולוגיה, עבדתי ואני עדיין עובד על מספר מיזמים. בנוסף, בניתי קשרים רבים עם אנשים שיכולים לקדם אותי ולעזור לי להתפתח בתחום הזה. ככל שעברו השנים נאלצתי לשלב בין המשימות שבית הספר מטיל עלי לבין התחום הזה. בגלל השילוב הזה מצאתי לנכון להקים פרוייקט שיביא את תחום היזמות והחדשנות לתוך בתי הספר. אני חושב שבתי הספר לא מקנים לתלמידים ששואפים להשתלב בתחום הטכנולוגיה והיזמות כלים רלוונטים לתקופה בה אנו חיים. אני מאמין שבאמצעות הפרוייקט שלי אוכל להעביר לתלמידים שמתעניינים בתחומים אלו כלים משמעותיים ורלוונטים. בסופו של דבר, קידום נערים שמתעניינים בתחומים אלה יחזק את מעמדה הכלכלי של מדינת ישראל בעתיד״. אומר כוכבי.

הספק מרשים ביחס לגיל. מקור: פרופיל הלינקדאין של עמית כוכבי
מסלול לימודים רלוונטי יותר
כיום אין במדינת ישראל פעילות שמקדמת יזמות וחדשנות בקרב בני נוער שמתעניינים בתחומים אלו במסגרת מערכת החינוך הפורמאלית. ״אני ועוד רבים מאמינים שהעתיד הכלכלי של המדינה שלנו מבוסס על תעשיית הטכנולוגיה שדורשת חשיבה יצירתית, חדשנית וגם את הרצון לקחת יוזמה. בגלל החשיבות הרבה של נושא זה יש לתת לתלמידים שרואים את עצמם משתלבים בתחום זה את האפשרות ללמוד ולהתפתח גם בזמן לימודיהם בבית הספר״, הוסיף.
לטענת כוכבי, קיימת חשיבות מכרעת להתמחות בתחום הטכנולוגיה, החדשנות והיזמות כבר בתקופת בית הספר, לצד לימודי הבגרות הסטנדרטיים. בנוסף, אם תלמידים יתחילו להתעניין בתחומים אלו כל השיח בבית הספר ישתנה ויהפוך להרבה יותר משמעותי, ורלוונטי לתקופה בה אנו נמצאים.
בשלב הראשון התוכנית תהיה מיועדת לתלמידי כיתה יב׳, כאשר הצפי הוא שישתתפו כ-10% מהתלמידים במיזם. בשלב השני, הפעילות תתרחב גם לתלמידי כיתות ז׳ – ט׳, עם צפי השתתפות של משהו כמו 7% מכלל התלמידים. ״אנשי צוות בית הספר לא יהיו אחראים על תוכן הפרוייקט ועל ביצועו. מי שיריץ אותו יהיו מתנדבים מתעשיית ההייטק והטכנולוגיה. שוחחתי עם מספר תלמידים מהארץ ומחו"ל וכולם העדיפו שמי שיעביר את התכנים יהיו אנשים מהתחום ולא מורים מבית הספר. אם אנשים מהתחום יעבירו את התכנים, התלמידים יקבלו הרבה יותר ידע וניסיון״. בין המנטורים והמרצים ניתן למצוא את אדן שוחט מקרן Aleph, המשקיע גיא גמזו, גיגי לוי ועוד רבים ומכובדים אחרים.

חלק מהמנטורים המשתתפים בתוכנית
כל כיתה תהיה מצויידת במחשבים, מסכים, מקרן, טאבלטים ועוד ציוד טכני רלוונטי במטרה להעביר את התוכן בצורה הכי עדכנית שיש. מבחינת התכנים, כאמור מי שיעביר את התכנים יהיו מדריכים מתנדבים, שיקיימו אחת לשבוע – שבועיים הרצאה. כמו כן, יוקם אתר אינטרנט שיחבר בין המדריכים, המרצים והתלמידים שם יוכלו לתקשר ולשאול שאלות. בכדי להכין את הילדים קצת יותר למציאות, יתקיימו תחרויות והאקתונים, יצאו סיורים למשרדים של חברות מתעשיית ההייטק ואף יקבלו הסבר כיצד ליצור קשר עם משקיעים ושירותי עריכת דין. כדי לא להעמיס על התלמידים יתר על המידה, שכן בכל זאת עליהם לאזן בין לימודי החובה, בכל מפגש יעברו התלמידים מדיטציה של רבע שעה. התוכנית עצמה נמשכת כ-4 חודשים עם מפגשים שבועיים.
שאלתי את כוכבי, מה גרם לנער צעיר בגילו ליזום רעיון שכזה. מאיפה הזמן? מה עם בגרויות? חיי חברה?
״בכיתות יא׳-יב׳ הייתי שגריר בארגון LEAD. במהלך השנתיים בארגון ישנם מפגשים צוותיים פעם בשבועיים ובנוסף על כל שגריר ליצור פרוייקט שיעזור לקהילה. החלטתי ליזום את החממות יזמות מפני שזו תוכנית שדוחפת בני נוער להתעסק בתחומים אלו ומעודדת אותם ליזום ולהשפיע על הסביבה. בזמן התיכון עבדתי על מספר פרוייקטים במקביל תוך כדי הלימודים. אני חושב שההתמודות עם מספר מסגרות נוקשות במקביל ועמידה בסטנדרטים של עצמך בכל אחד מהמקומות שבהם אתה פועל היא מצויינת ורק תרמה להתפתחות שלי. כשאתה עמוס במטלות ומשימות אתה מתחיל ללמוד איך לסדר ולנצל את הזמן בצורה יותר טובה.
כוכבי חושב רחוק וממש לא מתמקד רק בישראל; ״השנה אנחנו כבר פותחים את החממה בעוד מספר בתי ספר בתל אביב, חיפה ולוס אנג׳לס. קיימים גם מספר שיתופי פעולה אפשריים גם עם אוניברסיטאות בארה״ב ביניהן סטנפורד ו-UCLA. ביום ראשון הקרוב (18 באוקטובר) יפתח האקסלרטור בגימנסיה העברית בתל אביב, ובהמשך כאמור צפוי להיפתח אחד נוסף בחיפה. ב-9 בנובמבר צפוי להיפתח גם מאיץ בלוס אנג׳לס, בבית הספר התיכון Winward school.
ומה מבחינת המודל העסקי?
״החממות עצמן ישארו כארגון ללא מטרת רווח. ישנם כמה פיתוחים אחרים בתחומים שכרגע אנחנו מגייסים להם כסף שיהיו עם מודל כלכלי, ואנו מאמינים שאלו ישפיעו מאוד על עולם החינוך העל יסודי וגם על אוניברסיטאות.
אז האם בקרוב במקום תוכנית הלימודים המקובעת הכוללת לימודי תנ״ך, ספרות והיסטוריה, תלמידים ילמדו לתכנת, לפתח אפליקציות וירכשו כלים פרקטיים יותר שלאו דווקא ישכחו כשעה לאחר בחינת הבגרות? אם אתם שואלים את כוכבי, אז לגמרי כן.
כנס הסטארטאפים הגדול בישראל יערך השנה זו הפעם השמינית בהבימה, תל אביב. במסגרת האירוע, יערכו הרצאות ופאנלים בנושאים החמים ביותר בסצינת הסטארטאפים בארץ, יעלו לבמה מיטב היזמים והמשקיעים המובילים בישראל וכמובן, תחרות הסטארטאפים השנתית, ה-Startup Arena שבה יחשפו לראשונה 10 סטארטאפים צעירים ומבטיחים. לרכישת כרטיסים