

ניר פולק, מייסד ומנכ"ל Exabeam. מקור: Exabeam
המאבק בין תוקפים לחברות ולמומחי אבטחת המידע שלהן נראה לעיתים אבוד מראש; לתוקפים מספיקה התקפה אחת מוצלחת, כדי להשיג את מבוקשם ולפגוע בארגון, בעוד שהחברות מתמודדות עם מבול של התראות שווא (False Positive) משלל מוצרי האבטחה שלהן. חברת הסטארטאפ Exabeam, שמפתחת טכנולוגיה לזיהוי מתקפות מתמשכות, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר.
זיהוי התוקף, גם אם יש לו את שם המשתמש והסיסמה
אחד מהתחומים הבולטים כיום בתחום אבטחת המידע הוא זיהוי התנהגויות המשתמשים או UBA – user behavior analytics. תחום זה מאפשר לארגונים להתמודד עם מקרים של גניבת זהויות ופרטי משתמשים מהארגון וניצולם על ידי התוקפים, כפי שקרה במספר מתקפות לאחרונה. הטכנולוגיה שפיתחה Exabeam נעזרת בלמידת מכונה ואלגוריתמים מורכבים כדי להבחין ולהבדיל בין שימוש רגיל ולגיטימי במשאבי הארגון לבין שימוש על ידי תוקף, גם אם הוא נראה תמים. טכנולוגיה זו מפחיתה דרמטית את זמני התגובה למתקפות ומזהה גם מתקפות מתמשכות (APT) שאולי לא היו מתגלות בדרך אחרת.
בתגובה לגיוס מסר ניר פולק, מייסד ומנכ"ל Exabeam: "גם ארגונים ציבוריים וגם חברות פרטיות נמצאות תחת מתקפות בלתי-פוסקות על המידע הרגיש שלהם ואנחנו קוראים על דליפות של מידע על בסיס שבועי. רוב המתקפות האלו מתרחשות בעזרת חשבונות משתמש לגיטימיים ו-UBA היא הפתרון היחיד שמאפשר לגלות ולהפחית זמני תגובה למתקפות אלו". פולק הוסיף: "צמחנו בצורה מרשימה בשנה האחרונה והסבב הנוכחי יעזור לנו להמשיך להשקיע בצמיחה שלנו. הפוקוס שלנו יהיה על הטמעת הטכנולוגיה בצורה יעילה וחלקה ככל האפשר".
Exabeam הוקמה ב-2013 על ידי פולק והמטה שלה ממוקם בסן-מטאו, קליפורניה. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Icon Ventures, אליה הצטרפו קרן Aspect Ventures, קרן Norwest Venture Partners – NVP והמשקיע שלמה קרמר, שהשקיע בחברה מימיה הראשונים. סך כל הגיוסים של החברה מאז הקמתה עומדים על 35 מיליון דולר. מהחברה נמסר שההון שגוייס ישמש לצורך המשך הפיתוח של מוצריה השונים ולצורך הגברת מאמצי השיווק של החברה והטמעת המוצרים שלה בעוד חברות וארגונים גדולים.
וידאו: כך פועלת Exabeam