

מקור: Farmigo
נדמה שאחד המיזמים הפופולאריים ביותר בשנים האחרונות ברחבי העולם, כמו גם בישראל, הוא שווקי האיכרים, במסגרתם רוכשים הלקוחות מצרכים טריים היישר מהחקלאי. הסטארטאפ Farmigo של היזמים הישראליים בנצי רונן ויוסי פיק משחזר את החוויה ומאפשר לצרכנים לרכוש אונליין סחורה ממגדלים מקומיים. עתה משלים הסטארטאפ גיוס של 16 מיליון דולר.
'חותכים' את שרשרת האספקה
Farmigo הוקם על ידי בנצי רונן ויוסי פיק ב-2009, וכולל מרכז פיתוח בישראל ומטה בברוקלין, ניו יורק. Farmigo מאפשר לצרכנים לרכוש ירקות, דגים ואפילו בשר – ישירות מחוות הגידול הקרובות למקום מגוריהם, כך שהצרכן יכול לקבל אוכל טרי ובריא בעלות נמוכה, תוך כדי תמיכה בחקלאים קטנים ומקומיים. מכיוון שהאספקה היא ישירות מהיצרן, אין דמי תיווך המקפיצים את מחירי המוצרים והצרכנים יכולים להיות בטוחים שמקבלים את התוצרת הטריה ביותר. על פי רונן, מכל דולר שמשלמים הצרכנים החקלאים זוכים לקבל 60 סנט, זאת לעומת 28 סנט שהם זוכים לקבל בדרכים המקובלות כיום וכוללות סיטונאים וקמעונאים שגוזרים קופון בדרך.
בהשוואה לשנה שעברה צמח היקף העסקים של החברה פי 5, והוא צפוי לשלש את עצמו בחצי השנה הקרובה. החברה פועלת ביותר מ-350 שכונות באיזור ניו-יורק וניו-ג'רזי ומספר אזורים בצפון קליפורניה וחתמה על שיתוף פעולה עם יותר מ-150 מגדלים שונים, כשבכל חודש מתווספים 20 חדשים לשירות.
סבב הגיוס הנוכחי בגובה 16 מיליון דולר הובל על ידי Formation 8 בשיתוף המשקיעות הקיימות של החברה Benchmark Capital ו-Sherbrooke Capital. מאז הקמתה גייסה החברה סך הכל 26 מיליון דולר ב-3 סבבי גיוס.
בנצי רונן, מנכ"ל החברה, מסר בתגובה לגיוס: "בעזרת הטכנולוגיה אנחנו יכולים לחבר מחדש את האנשים לאוכל שלהם, למגדלים וליצרנים המקומיים ולקהילות שלהם. המזון שאנחנו מספקים הוא ברמה הגבוהה ביותר, מכיוון שאנחנו מוחקים את שרשרת האספקה הארוכה של רשתות השיווק ומביאים את המזון ישירות מהשדה. זה מאפשר לנו לתמוך בחוות קטנות ועצמאיות ויצרני מזון ולהעניק להם נתח גדול יותר. המטרה שלנו היא להחליף את המודל המיושן של רשתות שיווק. אנחנו בונים אקוסיסטם טוב יותר למזון שיותר טוב לכולנו – למשפחות שלנו, לקהילות שלנו, לחקלאים שלנו ולסביבה".
בהקשר הישראלי, מסר בעבר רונן לגיקטיים: "אנחנו חושבים על ישראל כמרכז לטכנולוגיה. העולם הפך להיות עולם של אפליקציות, מונע מטכנולוגיה. אני טוען כבר הרבה זמן שחקלאות היא אחד הדברים החזקים אצלנו כישראלים, קרו מהפכים רבים בתחום לאחרונה, כמו שינויים טכנולוגיים בדרכי ההשקייה, למשל ואנחנו מאוד רוצים לעודד את התחום הזה בישראל. אנחנו ממשיכים לגייס, בעיקר בארצות הברית לצורכי שיווק, אך הפיתוח נשאר בישראל”.