

מקור: צילום מסך, FeeX
FeeX, שירות השוואת העמלות הפיננסיות, הודיע היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס בסך 2.8 מיליון דולר בהובלת Collaborative Fund. סבב הגיוס הנוכחי הינו השלישי במספר ומעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 12.3 מיליון דולר. מטרת השירות היא לסייע לצרכנים להפחית את דמי הניהול והעמלות שהם משלמים לגופים הפיננסיים השונים, על ידי השוואת העמלות והדרכה כיצד לנהל משא ומתן בכדי להתמקח ולהפחית אותן.
כולם בשביל אחד
עד כה הצליחה החברה הישראלית להגן על לא פחות מ-3,594,270,611 ש"ח בחסכונות פנסיוניים בעזרת חוכמת ההמונים. כדי לעזור למשתמשים לקצץ בעמלות שהם משלמים לגופים פיננסים שונים, הפלטפורמה של Feex מאפשרת למשתמשים לשלוח את המסמכים הפיננסיים שלהם בתצורת מסמך PDF או כל מסמך אחר המגיע מהחברה או מהבנק, כאשר ניתן גם לצלם תמונה של המסמך הרלוונטי ישירות מהסמארטפון ולשלוח לאתר, דוגמאת דו"ח רבעוני של חברת ביטוח, דו"ח שנתי של קופת גמל ועוד. Feex מנטרת את המסמכים הללו בעזרת מנוע עיבוד תמונה, מוציאה את הנתונים הרלוונטיים מהמסמך ומעבירה אותם למאגר נתונים סטטיסטי המקבל את המקורות שלו מנתונים של משתמשים אחרים בשירות ומאגרי נתונים שונים הזמינים ברשת.
לאחר מכן, בעזרת מנגנון OCR ובתום תהליך עיבוד הנתונים האורך מספר דקות, מתבצעת השוואה של נתוני המשתמש מול נתונים של משתמשים אחרים באותו סטטוס פיננסי ומונפק דו"ח תמונת מצב עדכני שנשלח למשתמש. בשלב הבא יוצגו הנתונים בצורה מאוד ברורה, בעזרת ה-׳Sucker Meter׳, המובא בצורת מד אדום-צהוב-ירוק, המעיד עד כמה פרייאר המשתמש בכל הקשור לתשלומים שמבצע. המד מראה למשתמש כמה הוא משלם, כמה הוא יכול לשלם באמצעות תהליך מיקוח וכמה הוא יכול לחסוך, כאשר לאחר מכן מוצגת בפני המשתמש תכנית פעולה להמשך שתעזור לו להמשיך ולחסוך כסף בעתיד.
המעניין הוא שבעוד ש-FeeX עוזרת לרבים לחסוך לא מעט כסף לעתיד הלא מאוד רחוק, השירות שמציעה ניתן בחינם למשתמשים פרטיים, בעוד שעסקים קטנים ובינוניים יידרשו לשלם במידה ויצטרכו עזרה בניהול עמלות העסק שלהם. החברה הוקמה באפריל 2012 על ידי אורי לוין, יו"ר החברה והמשקיע הראשון שלה שהוא בין היתר גם מייסד ונשיא Waze, לצד יואב צוראל, אייל הלחמי ודוד וייס. מאז הקמתה השלימה כאמור החברה 3 סבבי גיוס, כאשר באוגוסט 2013 גייסה כ-3 מיליון דולר מקרן בלאמברג ושנה לאחר מכן גייסה כ-6.5 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות הורייזן ונצ'רס במטרה להתרחב לארה״ב. הפוטנציאל הטמון בשוק האמריקאי עצום, כשלדברי החברה, הצרכנים האמריקאיים משלמים מדי שנה כ-600 מיליארד דולר בעמלות ודמי ניהול שונים, כשמתוכם 250 מיליארד דולר לגופים הבנקאיים.