

מקור: צילום מסך, גיא כתבי – מסע בין מצגות
צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
מסע בין מצגות
יש אנשים שסובלים מחרדת קהל ולא סובלים את המחשבה שבעמידה מול קהל, ויש כאלו שחושבים שמדובר בזכות גדולה, שכן אתה נמצא במרכז, כל העיניים נשואות אליך ואנשים ממתינים למוצא פיך. גיא כתבי משתף בחוויות החיוביות יותר ופחות שעבר בעולם המצגות, תוך כדי זה שהוא משתף אותנו בטיפים פרקטיים שאסף לאורך השנים, שישדרגו כל הרצאה.
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- כך מכונית אוטונומית רואה את הכביש – כריס אורמסון, העומד בראש תוכנית הרכב האוטונומי של גוגל, משתף בסרטונים מעניינים המציגים כיצד המכונית החכמה מפרשת את המתרחש על הכביש ומקבלת החלטות בהתאם.
- סטטיסטית: מה גורם לסטארטאפ להצליח או להכשל? – ביל גרוס הוא יזם מנוסה שברזומה שלו לא מעט חברות שהצליחו יותר או פחות. הוא החליט לצאת למסע ולבדוק מה הוא הגורם המשפיע ביותר שהופך סטארטאפ למוצלח. אלו הרשמים שלו.
- כשגוף ונפש נפגשים: צילום X-Ray ללב האדם – החוקר היפני שונג׳י מיצויושי, המגיע מתחום הרפואה והביו רובוטיקה ובעל תואר באומנות, מספר על המחקר הנוכחי שלו העוסק בחקר רגשות ואבחון מחלות בבני אדם על סמך ניתוח הקול שלהם בלבד.
- עד כמה המציאות שלנו אמיתית? – המדען הקוגניטיבי דונלד הופמן מנסה לענות על שאלה פילוסופית מעניינת: האם אנחנו חווים ותופסים את העולם כפי שהוא באמת, או כפי שאנחנו צריכים שהוא יהיה ובדרך שהמוח שלנו בוחר לפרש אותו עבורנו.
- על ציוץ אחד שהשתבש והסתיים בשיימינג חריף במיוחד – אנו חיים בעולם בו ציוץ בטוויטר או סטטוס אחד בפייסבוק עלולים להוביל לפגיעה משמעותית בחייו של מי שפרסם אותו. הבעיה היא שפעמים רבות טקסט לא נקרא כפי שהתכוון המשורר ולפני שמספיק להגיב כבר נהיה מאוחר מידי.