זה קורה: ענקית סרגלי הכלים קונדואיט תפצל את פעילותה ותאחד במסגרת "מיזוג הפוך" את חטיבת ה-Client Connect שלה עם חברת פריון הישראלית בעסקה המתבססת על חילופי מניות. אחזקותיה של פריון בחברה הממוזגת יעמדו על 19 אחוזים כאשר השאר (81 אחוזים) יוחזקו על ידי בעלי המניות הקיימים ובעלי האופציות של קונדואיט, על בסיס דילול מלא. החברה הממוזגת החדשה תהפוך לחברה ציבורית הנסחרת ב-NASDAQ וזאת ללא ביצוע הליך הנפקה רגיל.
בראש החברה המאוחדת יעדו ג'וזף מנדלבאום, מנכ"ל פריון ויעקב קאופמן, סמנכ"ל הכספים של פריון. ג'וש ווין, אשר מנהל כיום את פעילות הסרגלים של קונדואיט יצטרף לחברה המאוחדת כנשיא, וימשיך להוביל את חטיבת ה-Client Connect של קונדואיט. בנוסף, עם סגירת העסקה יצטרפו לדירקטוריון החברה המאוחדת דרור ארז, מייסד-שותף בקונדואיט ורועי גן, סמנכ"ל הכספים של קונדואיט. העיסקה מתוכננת להיסגר סופית בתחילת ינואר 2014, ונתונה להצבעת בעלי המניות של פריון המתוכננת להתקיים בנובמבר 2013. על פי הסכם המיזוג, אף בעל מניות לא יוכל להחזיק בחלק הגדול מ-14 אחוזים בחברה המאוחדת.
קונדואיט מתפצלת
המיזוג מגיע לאחר שלפני מספר שבועות, פרסמנו כי ענקית סרגלי הכלים הישראלית מנסה להשלים את אחד ממהלכי המיזוג והרכישות המורכבים ביותר שנעשו בישראל בשנים האחרונות, ולפצל את פעילות החברה הקיימת, המוערכת כיום בכ-1.5 מיליארד דולר, לשתי חברות נפרדות אשר יעסקו בנפרד בשתי הפעילויות העיקריות של החברה: פעילות סרגלי הכלים של קונדואיט (אשר תמוזג עם פריון), המספקת כיום את אפיק ההכנסות העיקרי של החברה המוערך בכ-200-300 מיליון דולרים, וחברה שנייה אשר צפויה להמשיך את עסקי המובייל וכל הפיתוחים שאינם קשורים ישירות לעסקי סרגלי הכלים, כגון מערכת בניית האתרים למובייל, מסך הנעילה למכשירי אנדרואיד והדפדפן שפיתחה החברה.
פריון הינה חברה ציבורית שהוקמה על-ידי עופר וירון אדלר בתחילת שנות ה-2000 וגם היא בנתה את הצלחתה על אותו מודל של סרגלי כלים ושיתופי פעולה עם ענקיות החיפוש, בדיוק כמו קונדואיט. בניגוד לקונדואיט, פריון בחרה להנפיק את החברה ב-NASDAQ ונכון לסגירת יום העסקים האחרון עמד ערך החברה על 164.9 מיליון דולרים.
האינטרס העומד מאחורי העיסקה
אחת מהסיבות העיקריות למהלך הזה, אם לא העיקרית שבהן, היא הרצון של משקיעי קונדואיט לממש את האחזקות שלהם בחברה ולמכור את מניותיהן בשוק החופשי. הנהלת קונדואיט ובעיקר מנכ"ל החברה, רונן שילה, סיפרו מספר פעמים כי החברה לא מעוניינת להפוך לציבורית מאחר ו"יש לה מספיק כסף" והיא לא צריכה את הציבור שבעיקר ייצר רעש ולא יאפשר לחברה להמשיך לעבוד ולהתפתח.
מבנה העסקה, אשר יאפשר לחברה לקחת את הפעילות הרווחית שלה ולמזג אותו עם חברה בורסאית, יספק למשקיעים לממש את אחזקותיהם באופן מהיר יחסית, מבלי ללכת למהלך של הנפקה קלאסית שיכול לקחת מספר חודשים ואף מעל לשנה וצפוי להתנגד בלא מעט התנגדויות מצד משקיעים שכן על אף ההכנסות הגבוהות של החברה, היא עדיין מתבססת על מקור אחד שצפוי לקטון משמעותית בשנים הקרובות.