

מקור: StoreDot
חברת StoreDot הישראלית, אשר עלתה לכותרות לפני כשנה וחצי כאשר הציגה טכנולוגיה המאפשרת לטעון את הסמארטפון במלואו תוך 30 שניות בלבד, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 18 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו Samsung Ventures, הקרן Norma Investments Limited של רומן אברמוביץ׳, וקרן Singulariteam.
סבב הגיוס הנוכחי יתמקד בפיתוח וקידום תהליך המסחור של ה-Bussiness Unit לרכב החשמלי. אחת המטרות המיידיות של החברה היא לבנות אב-טיפוס ראשון של רכב חשמלי הנטען בתוך חמש דקות. בנוסף, מתכוונת החברה להגדיל את מצבת כוח האדם שלה ב-50% עד סוף השנה הנוכחית.
מקצרת תהליכים
ההתמקדות הנוכחית של StoreDot היא כאמור בטכנולוגיית הטעינה האולטרה-מהירה שלה, שתאפשר טעינה מלאה של סוללה של רכב חשמלי ב-5 דקות בלבד. לצורך זה, פיתחה החברה מערכת שמורכבת מ-7,000 תאים, שניתנים לטעינה מהירה. לשם השוואה, 5 דקות טעינה כיום יספיקו לכם ל-8 ק"מ נסיעה בלבד ב-Tesla, המכונית החשמלית של אילון מאסק. החברה הציגה את המיזם האחרון שלה בחודש מאי האחרון, אז הכריזה כי תוך שנה הטכנולוגיה תהיה רלוונטית ותאפשר הטענה מהירה של רכבים חשמליים (לפחות במסגרת ניסויים בינתיים).
ומה לגבי הפיתוח של הסוללה המהירה שנועדה לשימוש בסמארטפונים? האם הנושא קצת נזנח לטובת סוללה שתשמש רכבים חשמליים? לטענת ד״ר דורון מאיירסדורף, מייסד ומנכ״ל החברה ממש לא. ״נהפוך הוא, גייסנו כסף על מנת לשמור על קצב הפעילות המהיר גם בעולם הטלפונים״׳.
האם נראה לכם שיש סיכוי שטסלה תרכוש את הפיתוח שלכם, או אולי יצרנית רכב אחרת?
ד״ר מאיירסדורף שומר על עמימות ואמר לנו כי ״אנחנו עובדים על פיתוח טכנולוגיה ארוכת טווח. אין כרגע דיבורים על רכישה של טכנולוגיה אלא על שיתופי פעולה אסטרטגיים״. יחד עם זאת, נאמר לנו כי החברה נמצאת במגעים עם מספר יצרניות רכב לצורך שיתוף פעולה או השקעה בחברה, כולל יצרניות מובילות מאירופה וסין.
מאחורי הקלעים
בפועל, החברה עומדת מאחורי ייצור Nanodots, מיכלים בקנה מידה אטומי המסוגלים להחזיק מידע ולהתחבר ליצירת מבנים גדולים יותר, שהודות לגודלם הקטן יכולים להגדיל את יכולת הקיבול של האלקטרודה ואת ביצועי האלקטרולייט, הפועל כמוליך חשמלי. התוצאה הסופית היא הטענת הסוללה בתוך זמן קצר במיוחד.
מאחורי הקלעים, ה-Nanodots סונתזו למולקולות פפטיד ביו-אורגניות, המסוגלות לשנות את היכולות של המכשירים הסלולריים. ה-Nanodots עשויות מאותם פפטידים, שהינם שרשראות קצרות של חומצות אמינו, אבני הבניין של החלבונים ותהליך הייצור שלהן זמין בעלות נמוכה יחסית, שכן נוצרות ממקור טבעי ומנצלות את המנגנון הביולוגי הבסיסי שלהן, של הרכבה עצמית. למעשה, הן יכולות להיות עשויות ממגוון רחב של חומרי גלם ביו-אורגניים הזמינים לשימוש.
StoreDot נוסדה ב-2012 על ידי ד״ר דורון מאיירסדורף, מנכ״ל ומייסד החברה. בסך הכל גייסה החברה עד היום סכום כולל של 66 מיליון דולר, כאשר בסבב הגיוס האחרון שלה שהתקיים בחודש אוקטובר 2014, גייסה את מרבית הסכום בסך 42 מיליון דולר מקרן Singulariteam.
סוגיה מעניינת היא האם בזכות כך שיצטרפו יצרניות סוללות חשמליות נוספות לגזרה, ויציגו פיתוחים מעניינים ומרשימים מבחינת טכנולוגית, אולי ינגישו את הרכבים החשמליים לציבור הרחב. לדברי ד״ר מאיירסדורף, מחירה של הסוללה צפוי עדיין להוות מרכיב משמעותי ממחיר הרכב, אבל אכן צפויה להיות ירידה לאורך זמן וככל שיגדל מספר הרכבים על הכביש. מתי אנו צפויים לראות רכבים חשמליים מבית StoreDot בכבישי ישראל? ובכן, מכיוון וכל טכנולוגיה חדשה דורשת בין 5 ל-7 שנים עבודה ולפני יציאה לשוק, בחברה משערים כי שנת 2020 היא מועד משוער הגיוני.