

מקור: צילום מסך, Youtube
חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.
צפיה בהרצאות ברשת הפכה לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
התשובה שרבים מחפשים נמצאה?
האם זה הרעיון, הצוות, המודל העסקי, המימון או פשוט התזמון שהופך סטארטאפ למצליח? ביל גרוס, יזם מנוסה, החליט לבדוק למה חלק מהסטארטאפים מצליחים בעוד שאחרים נכשלים. הוא אסף מידע ממאות חברות שלו ושל אחרים, ודירג כל חברה לפי חמשת המשתנים הללו ומידת תרומתם להצלחת החברה. אז איזה גורם בלט מכולם ובמה מומלץ לכם להתחשב בפעם הבאה שעולה לכם רעיון לסטארטאפ?
לצפייה בהרצאה – Bill Gross: The single biggest reason why startups succeed
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- כשגוף ונפש נפגשים: צילום X-Ray ללב האדם – החוקר היפני שונג׳י מיצויושי, המגיע מתחום הרפואה והביו רובוטיקה ובעל תואר באומנות, מספר על המחקר הנוכחי שלו העוסק בחקר רגשות ואבחון מחלות בבני אדם על סמך ניתוח הקול שלהם בלבד.
- עד כמה המציאות שלנו אמיתית? – המדען הקוגניטיבי דונלד הופמן מנסה לענות על שאלה פילוסופית מעניינת: האם אנחנו חווים ותופסים את העולם כפי שהוא באמת, או כפי שאנחנו צריכים שהוא יהיה ובדרך שהמוח שלנו בוחר לפרש אותו עבורנו.
- על ציוץ אחד שהשתבש והסתיים בשיימינג חריף במיוחד – אנו חיים בעולם בו ציוץ בטוויטר או סטטוס אחד בפייסבוק עלולים להוביל לפגיעה משמעותית בחייו של מי שפרסם אותו. הבעיה היא שפעמים רבות טקסט לא נקרא כפי שהתכוון המשורר ולפני שמספיק להגיב כבר נהיה מאוחר מידי.
- מחשבה מאדם בהודו הועברה בטלפתיה לאדם אחר בצרפת – בפעם הראשונה הצליחו חוקרים לשלוח מידע ממוחו של אדם אחד לאחר, כאשר מפרידים ביניהם אלפי קילומטרים. האם נמצאה דרך תקשורת חדשה?
- כשהמחשב או הסמארטפון יגיבו לחיוך או לכעס שלכם – טכנולוגיה היא דבר מדהים, אין עוררין על כך, אבל היא עדיין מאופיינת ׳בקרירות׳ מסוימת בכל הקשור לאי יכולתה לנתח את הרגשות שלנו, ובאיזשהי מידה להיות ׳אנושית׳ יותר. המדענית רנה אל קאליובי (Rana el Kaliouby) החליטה לחקור את הנושא, ולנסות ולפתח טכנולוגיה שתוכל לנתח את הרגשות שלנו בצורה מדויקת ולהגיב בהתאם.