Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

שששש... איך לחפש עבודה בדיסקרטיות

$
0
0
job shutterstock

head hunter shutterstock

זה מתחיל בתחושה כללית של חוסר נוחות. בכל פעם שאתם מגיעים למשרד אתם מרגישים את זה: אווירה מדכאת, שביזות, רצון הולך וגובר לקום וללכת. כשהתחושות חוזרות על עצמן יום אחר יום, הדברים חייבים להיאמר: הגיע הזמן לעזוב.

אולי זו תחושת המיצוי מהתפקיד, אולי השאיפה הנכזבת לשיפור התנאים, ואולי סתם סיומה של ידידות נפלאה – אך לצד תחושת הבהילות והרצון להמשיך הלאה, דבר אחד ברור: אתם חייבים לשמור על דיסקרטיות כשאתם מחפשים עבודה, אחרת אתם עלולים לצאת קירחים מכאן ומכאן.

אז מה עושים? כיצד מגיבים להצעות עבודה בלי להיחשף? הנה כמה כללים שיעזרו לכם למצוא את מקום העבודה הבא בלי לאבד (עדיין) את מקום העבודה הנוכחי:

1. קורות החיים

קורות החיים הם המקום הראשון והעיקרי שבו אנו חושפים את עצמנו. תפקידנו הנוכחי, שם המעסיק, הגדרת התפקיד ומידע מקצועי נוסף – את כל אלו ייתכן שהיינו נמנעים מלחשוף לו רק היינו מקדישים לכך מחשבה נוספת.

לפני שאתם שולחים את קורות החיים שלכם נקטו צעדי זהירות: בררו למי נשלחים קורות החיים שלכם, התאימו אותם למשרה המוצעת, הימנעו מלציין את שם החברה שבה אתם עובדים והציגו רק את תחום העיסוק שאליו אתם משתייכים.

ודבר חשוב נוסף: אל תהססו לומר את המובן מאליו. אם אתם מחפשים עבודה בדיסקרטיות, אם חשוב לכם שהמעסיק שלכם לא ישמע על כך, ציינו זאת במפורש בקורות החיים ובקשו מהצד השני לכבד את רצונכם ולשמור על דיסקרטיות.

2. הרשתות החברתיות

הרשתות החברתיות הן פלטפורמות מצוינות ויעילות מאין כמוהן לחיפוש עבודה. עם זאת, היתרון הטמון בהן – אפקט הוויראליות – עלול להפוך לחיסרון, שכן הפרסום בהן גורם באופן טבעי לאיבוד הפרטיות ולחשיפה מלאה שלכם.

מעוניינים בכל זאת להיעזר בהן? נסו להישאר בצללים: בקשו מחברים לפרסם עבורכם (ללא ציון שמכם), אתרו מעסיקים פוטנציאליים ושלחו להם הודעות פרטיות, הימנעו מלציין שאתם מחפשים עבודה חדשה והקפידו לשלוח את קורות החיים שלכם לכתובות דוא"ל ספציפיות ולא להעלותם לרשת החברתית עצמה.

3. היעזרו בחברים אך בזהירות

חברים יכולים לא פעם להיות לכם לעזר רב בחיפוש עבודה, אך עליכם לדאוג שגם הם ישמרו על חשאיות. ולמקרה שתהיתם: חברים לעבודה, גם הקרובים שבהם, הם לא הכתובת. השתדלו מאוד להימנע מלספר להם על תכניותיכם, מכיוון שפליטת פה יכולה לגרום לכם נזק רב. עם זאת, מומלץ להיעזר בחברים העוסקים בתחום אך אינם עובדים אתכם – ולבקש מהם לשלוח את קורות החיים שלכם למשרות אטרקטיביות במקום העבודה שלהם.

4. התנהגות בעבודה

מכיוון שאתם מעוניינים להמשיך לעבוד במקום העבודה הנוכחי עד למציאת עבודה חדשה, כדאי לאמץ התנהגות שאינה מעוררת חשד, או במילים אחרות: להמשיך כרגיל. קיבלתם במהלך שעות העבודה שיחת טלפון בנוגע למשרה פוטנציאלית? אל תנהלו את השיחה במשרד. צאו החוצה, נהלו את השיחה באופן נינוח – ואם הדבר אינו אפשרי, בקשו את מספרו של הפונה ולאחר מכן חזרו אליו.

דבר נוסף: השתדלו לקבוע את ראיונות העבודה לשעות אחה"צ והערב, לשעות שבהן ממילא אינכם בעבודה. אם תתחילו להיעדר שעה-פה-שעה-שם באמתלה של "סידורים", המעסיק שלכם יתחיל מהר מאוד לחשוד בכם – וחבל.

נתפסתם… מה עושים?

המעסיק הנוכחי שלכם גילה שאתם רוצים לעזוב? אל תכחישו. הודו ושתפו אותו בתכניותיכם – כמובן בצורה מושכלת – וספרו לו מדוע החלטתם לעזוב. ייתכן שהדבר יביא לפיטוריכם המידיים, אך גם יש סיכוי שהשיחה תביא את המעסיק לשפר את תנאי השכר שלכם, להכיר בבעיות שהעליתם ולפעול לפתרונן או להציע לכם הצעה מפתה שתשכנע אתכם להישאר.

קרדיט תמונה: head hunter via shutterstock

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527