
מאת אלאב הורביץ, מייסדת יחידת ה-TechDate בקבוצת מקאן.
כשפסלי האריות כבר מצאו את מקומם בסוכנויות הפרסום ברחבי העולם, כשאדי הרוזה התפוגגו וכשכולם מנסים לפצח את המגמות לקראת שנה הבאה, שווה לעצור רגע ולהבין מה המשמעות של פסטיבל שכזה עבור סטארטאפים ואנשי טכנולוגיה. השנה, מארגני פסטיבל קאן, החליטו ליצור "פסטיבל בתוך פסטיבל", Lions Innovation, ולהקדיש יומיים לחדשנות, טכנולוגיה וסטארטאפים.
הרצאות מעוררות השראה מפי מותגים על אימוץ חדשנות, טכנולוגיות ומיזמים חדשים שהוצגו על הבמה, סטאראטפים הציגו את הפתרונות שלהם לעולם הפרסום והשיווק, וכמובן טקס חלוקת הפרסים למהלכים חדשניים.
את הפרס הגדול בפסטיבל קטף סטארטאפ
הדבר המעניין ביותר, הוא שאת הגרנד-פרי (Grand Prix) בקטגוריית החדשנות, הפרס היוקרתי ביותר, נתנו השופטים, שהורכבו מאנשי קריאייטיב, מדיה וקרנות הון סיכון, קטף סטארטאפ. What3Words, הוא מיזם שעוסק במתן כתובות בצורת 3 מילים, לפי קוארדינטות, במקומות בהם אין כתובות כדוגמת הודו, אפריקה ועוד. והפעם, במקום סרטון קייס-סטאדי מנצח, היזמים נתנו את ה Pitch שלהם לכל הקהל ששהה בעולם. אגב, הם לא היו הסטארטאפ היחידי שזכה בפרסים בפסטיבל.
המשמעות היא שלפי פסטיבל קאן, תעשיית הפרסום והשיווק, צריכה לאמץ הרבה יותר את הגישה של לשתף פעולה עם חברות סטארטאפ וטכנולוגיה, כמו ש-Mondelez, נסטלה ויוניליוור כבר עושות. אין ספק שהמגמה הזו רק תלך ותתחזק, ואם השנה סטארטאפ קטף את הגרנד פרי, שנה הבאה, זה אולי יהיה שיתוף פעולה פורץ דרך של סטארטאפ מוביל ומותג.
וידאו: הפתרון של What3Words
אבל מארגני פסטיבל קאן, בפסטיבל החדש שיצרו על חדשנות, מטרגטים לא רק את אנשי הפרסום, הקריאייטיב והשיווק, אלא גם רוצים להתחבר יותר לקהילת הסטארטאפים וקרנות ההון סיכון. בחיבור למותגים וסוכנויות פרסום, סטארטאפים יכולים לייצר פיילוט אמיתי בקרב צרכנים, לקבל מנטורינג ולפתח מוצר טוב יותר שמותאם לדרישות השוק וכמובן אולי אף לקבל השקעה ממותג או לחילופין להציג אותו כ-Design partner, מה שכמובן יכול לעזור בהשקעה עתידית.
בראיון מיוחד לגיקטיים שיתף אותי רוב דמביטז (Rob Dembitz), מבכירי הפסטיבל ומי שאמון על הפיתוח העסקי, על השילוב ההולך והגובר של סטארטאפים בפסטיבל.
מדוע אתה חושב שסטארטאפים, ובמיוחד הישראלים, צריכים לקחת חלק פעיל ב-Lions innovation שנה הבאה?
מעל 60 שנה, אלו שעוסקים בפרסום, שיווק וקידום מותגים, מתכנסים בקאן כדי לקבל השראה, ללמוד ולעשות נטוורקינג. אנחנו המייסדים של מקום מפגש עולמי לתעשיית הפרסום ואלו שאחראים להתפתחות שלו.
מאחר וטכנולוגיה היא חלק מאוד מהותי מתעשיית הפרסום, פיתחנו "פסטיבל בתוך פסטיבל" שמיועד להציג חדשנות ואת ההשפעה שלו על הקריאייטיב. זוהי הצעת ערך ייחודית שמביאה מותגים, סוכנויות וסטארטאפים ביחד במטרה לייצר שיתופי פעולה. עבור סטארטאפים ישראליים, זו דרך מעולה לייצר קשרים גלובליים, לייצר מוצרים טובים יותר ולקבל אופציות לניו- ביזנס.
האם אתה יכול לחלוק איתנו מה יהיה בקאן שנה הבאה, בהקשר של סטארטאפים?
אנחנו מאוד רוצים לבנות על ההצלחה של 2015. אנחנו צריכים, בשבועות הקרובים, לדבר עם אלו שנכחו, מאלו שהגישו מועמדויות וניצחו, אלו שהרצו. אנחנו נדבר עם הסוכנויות והמותגים לשאול איך החוויה שלהם הייתה. בהתבסס על הפידבק הזה אנחנו נלמד המון לפסטיבל הבא. אני עדיין לא יכול להגיד מה בדיוק יהיה עד שלא אקבל את כל התובנות.
אחרי שראית את המנצחים של השנה, האם אתה חושב שמותגים מאמצים טכנולוגיה מספיק מהר?
יש הרבה מאוד דוגמאות למותגים שמאמצים טכנולוגיה לכדי פתרונות קריאייטיב מעולים, כדוגמת "Meeting Murilo" של Mood\TBWA להאגיס, "Safety Truck" של ליאו ברנט לסמסונג ו-"Twin souls" של Y&R. וכמובן היו גם הרבה מאוד מוצרים טכנולוגיים שזכו בלי חיבור למותג כמו LISNR, Hammerhead והזוכה בגרנד פרי, What3Words. פתחנו פסטיבל כזה וקטגוריה ייעודית, בכלל שראינו שסוכנויות פרסום מחפשות דרכים חדשות לאמץ את הטכנולוגיה בפתרונות הקריאייטיבים שהם נותנים.
וידאו: הפתרון של סמסונג לעקיפת משאיות באופן בטוח (Safety Truck)
מי אתה חושב שצריכים להיות אחראים לחיבור בין טכנולוגיה למותגים – האם זה אחריות של המותג, החברה, סוכנות הפרסום או רעיונות משלך?
אני מקווה שזה מה שהצלחנו לעשות ב-Lions Innovation. אנחנו מאמינים בכוח של יצירתיות לשנות דברים. הפסטיבלים שלנו מעודדים חשיבה ומפגש-מוחות. סוכנויות מאמצות כל הזמן תוכניות לפגוש סטארטאפים, אבל גם מותגים כמו יוניליוור שהביאו סטארטאפים דרך תוכנית ה-Foundey שלהם. ל-RG\A יש אקסלרטור מאוד מוצלח ומימנו אקדמיה לסטארטאפים. עם כל כך הרבה פעילויות וקצב התפתחות מהיר, שמתרחש בכל העולם, Lions innovation הצליח להביא את כל המיזמים האלו יחד, ובפעם הראשונה שמו דגש אמיתי על איך מידע וטכנולוגיה יכולים לעודד קריאייטיביות ולהביא רעיונות לגבהים חדשים.
בעקבות פסטיבל קאן וגם אחרי הראיון עם רוב, אני מאמינה שכמו שאנחנו רואים יותר מותגים מסורתיים, משתתפים בכנסים טכנולוגיים כדוגמת ויזה ומאסטקארד ב-MWC, נראה יותר סטארטאפים וחברות טכנולוגיה לוקחות חלק פעיל במפגשים של עולם הפרסום והשיווק כדוגמת פסטיבל קאן. בתקווה ששנה הבאה על הבמה בקאן, נראה זכיות של מותגים ישראלים בשיתוף סטארטאפים ישראלים עם רעיונות קריאייטיבים מעולים.