

מקור: triVentures
קרן triVentures, המורכבת מצוות מומחים בתחומי רפואה, הנדסה והשקעות הון סיכון שמטרתה להשקיע בחברות מכשור רפואיים בשלבים מוקדמים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 70 מיליון דולר. נכון להיום בידה של הקרן למעלה מ-100 מיליון דולר אותם מעוניינת להשקיע במיזמים בארץ ובארה״ב. בין המשקעים בקרן גם Medtronic, ג׳ונסון אנד ג׳ונסון, Abbott, Boston Scientific, Cradinal Health, סמסונג וניקון.
מתמקדת בתחום הרפואה
ייעודה של הקרן הוא שיתוף פעולה עם יזמים, המעוניינים לבנות מוצרים וטכנולוגיות בתחום הבריאות והמכשור הרפואי. הדבר נעשה באמצעות השקעה כספית ופעולה יד ביד עם שותפים אסטרטגיים ורלוונטים כדוגמת ארגונים ותאגידים המתמחים במכשור רפואי אלקטרוני, מערכת בריאות גדולה ומבוססת בארה״ב ומגוון משקיעים ויזמים מארה״ב, ישראל, אירופה, הודו ועוד.
את הסכום שגוייס מתכננת הקרן להשקיע במיכשור רפואי קלאסי וברפואה דיגיטלית. כמו כן, בעוד שעד כה השקעותיה התמקדו בחברות המצויות בשלבים יחסית מוקדמים, כעת תשתתף ותשקיע גם בחברות הנמצאות בשלבים מתקדמים יותר.
עד כה השקיעה קרן triVentures בחברות ישראליות ביניהן חברת MediSafe שמפתחת אפליקציה למעקב ותזכורות לנטילת תרופות, BioGaming שפיתחה מערכת פיזותרפיה המבוססת על משחקי קינקט והשקעתה האחרונה בחברת EyeYon אשר פיתחה עדשה ייחודית לטיפול בבצקת בקרנית העין. בין ההשקעות המשתלמות יותר שביצעה הקרן עד כה מצויה זו בחברת Apica, אשר פיתחה שתל ללב ונרכשה בחודש יולי 2014 תמורת 80 מיליון דולר, מה ששלשל לכיסה של triVentures כ-24 מיליון דולר.
הקרן נוסדה בשנת 2009 על ידי מיכל גבע, ד״ר פיטר פיצג׳רלד מאוניברסיטת סטנפורד ופרופספור מרטי ליאון מאוניברסיטת קולומוביה, ותחילה פעלה כקרן יחסית קטנה עם תקציב של 30 מיליון דולר.
השילוב בין טכנולוגיה לרפואה הוא מבורך ומתבקש, וחברות ישראליות רבות כבר החלו להציע לא מעט פתרונות בתחום. קרן ישראלית בולטת נוספת המתמחה בהקמה, פיתוח והשקעה במוצרים וחברות בתחום המכשור הרפואי היא Rainbow Medical שלפני כשלושה חודשים הודיעה על גיוס כ-25 מיליון דולר, שייסעו לה להשקיע בחברות צעירות העוסקות בטכנולוגיה רפואית. נכון לעכשיו בפורטפוליו שלה מצויות כ-12 חברות, בהן Vescular Dynamics, המפתחת שתל זעיר לטיפול ביתר לחץ דם, שגייסה כ-17 מיליון דולר. ואיך אומרים? כן ירבו.