
מקור: יח"צ
חברת הסטארטאפ הישראלית FST21, העוסקת בתחום האבטחה הביומטרית, משלימה סבב גיוס בסך 5 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה L.V. Holdings, קרן השקעות ישראלית המתמקדת בחברות הנמצאות בשלבים מוקדמים, ביחד עם מספר משקיעים פרטיים נוספים.
החברה נוסדה כבר ב-2007 על יד ראש אמ"ן לשעבר, אהרון זאבי-פרקש, ומונה כיום כ-30 עובדים היושבים במשרדי החברה בראשון לציון. זאבי-פרקש מגיע מעולם טכנולוגי, וכיהן כראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ומפקד יחידת 8200, גייס לחברה מומחים ועובדים יוצאי יחידות מודיעין טכנולוגיות, במטרה להציע את הפתרון האבטחתי הטוב ביותר למשתמשים.
אבטחה נוחה לאיזורים צפופים
FST21 הישראלית לא עומדת מאחורי המצאות ופיתוחים בתחום הביומטרי. למעשה, החברה עושה שימוש בכלל האמצעים הקיימים כבר בשוק, כגון זיהוי פנים, קול והתנהגות על מנת לזהות את המשתמשים ולאשר שהם אכן מי שטוענים שהם. היתרון שמציגה החברה הוא בשילוב כל הטכנולוגיות הללו יחדיו לזיהוי ייחודי של המשתמשים, באמצעות רכיבי חומרה נפוצים הקיימים כיום בשוק, כגון מצלמות אבטחה, ללא צורך ביישום או הוספה של חומרה ייחודית.
הטכנולוגיה אותה פיתחה מיועדת להחליף את מפתחות הבית בהם אנו משתמשים כיום, או את כרטיסי האישור וטביעות האצבע להם אנו זקוקים על מנת לקבל אישור כניסה לבניינים או חדרים שונים במקום העבודה שלנו. באמצעות FST21, כל מה שהמשתמש יצטרך לעשות הוא לחייך אל המצלמה ולהגיד לה "בוקר טוב", והדלתות פשוט יפתחו עבורו. באמצעות הפיתוח של החברה, ניתן לזהות את המשתמשים גם תוך כדי תנועה כשאלה מתקרבים אל מצלמה האבטחה, ובכך למעשה גם חוסכת בזמן עבורם, על ידי פתיחת מנעולים אוטומטית ברגע שהמשתמש שם ידו על ידית הדלת.
החברה עבדה על פיתוח הטכנולוגיה הנוכחית במהלך השנים האחרונות במטרה להציע מערך אבטחה מהיר, נוח ואידיאלי למשתמשים, במיוחד לאלה הנמצאים באיזורים צפופים במיוחד ונאלצים לעמוד בתורים ארוכים רק כדי לקבל אישור כניסה לבניין אליו הם מגיעים מידי יום.
השימוש במגוון הטכנולוגיות הביומטריות הקיימות כיום בשוק תחת מוצר אחד מאפשרת להקטין את הסיכויים לזיהויים שגויים של המשתמשים או דיירי הבניין, וכמובן שמסוגלת לזהות גם אלמנטים המשוייכים אליהם, כגון לוחית הרישוי של הרכב, ואף מסוגלת לזהות כאשר נהג אחר ולא מורשה נוהג בו – מה שהופך את אלמנט הפריצה והגניבה לקשה ומאתגר הרבה יותר באמצעות האבטחה המשודרגת.
שומרת על השוק
נכון להיום החברה כבר מכרה את מערכת האבטחה המשופרת שלה למספר מוסדות ובניינים, הכוללים בתי ספר בארצות הברית, בנייני תעשיה, בעלי בתים פרטיים הזקוקים למערך אבטחה מתקדם, מנהלי אכסניות ואפילו בנייני מגורים, שמאסו בהקלדת קוד הכניסה לבניין ומעדיפים שהדלת תפתח בכל פעם שתזהה את הדיירים השונים. בין לקוחות החברה בישראל המשתמשים במערך האבטחה של FST21, ניתן למצוא את דיירי מגדל W בתל אביב.