
אמל״ק: החל מהמחזור הקרוב, ה-Junction יקטן ל-4 עד 6 חברות שיעברו תהליך סינון קפדני. כחלק מהתוכנית, יזכו החברות באופציה להשקעה בגובה של 50 אלף דולר מקבוצת אנג׳לים ישראלית בתמורה ל-5% מהחברה, גישה לקבוצת אנשים בכירים מהתעשייה שיצטרפו ל-Advisory Board של החברות בתמורה לאחוזים ואופציה לשיתוף פעולה עם חברת SAP.
* * *
תוכנית היזמות (או Startup Accelerator, תלוי את מי שואלים) של TheJunction נפתחה לפני קצת יותר מארבע שנים והייתה בין הראשונות שהופיעו בשוק הישראלי וללא ספק אחת מהתוכניות המוצלחות. אחריה הופיעו עוד עשרות, אבל תוכנית ה-Junction הצליחה לשמור על פרופיל קצת שונה; בלי סינון, אבל בלי השקעה, בלי אקוויטי אבל עם מנטורינג ובעיקר עם לא מעט רוח קהילתית והרבה מפגשים פתוחים לקהל הרחב שגם הם הלכו ונעלמו מאז.
ארבע שנים אחרי, 13 מחזורים, 112 חברות בוגרות ו-3 אקזיטים, הבינו כנראה גם בג׳נסיס, שלממן אקסלרטור זה לא מודל עסקי עובד והחליטו שהגיע הזמן לשינוי.
״ג׳נסיס השקיעה עד היום ב-2 חברות מתוך ה-112 ואנחנו רוצים להעלות את כמות ההשקעות. המודל עצמו הוכיח את עצמו מבחינת השיווק ויחסי הציבור של הקרן ושיפור משמעותי של ה-Dealflow, אבל הנסיבות הקשו על הקרן להשקיע בחלק מהמיזמים שעברו דרך התוכנית, ואנחנו כג׳נסיס רוצים להשקיע ביותר חברות בוגרות ה-Junction״ סיפר אמיר גלמן, מנהל תוכנית ה-Junction בראיון לגיקטיים.
אז מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?
עד היום, בתמורה לתשלום של 200 ש״ח בחודש לאדם, היו זכאים יזמים שמתקבלים לתוכנית לכיסא, שולחן ואינטרנט לשלושה חודשים ובעיקר חיבור לרשת הקשרים והבוגרים של ה-Junction שבינתיים הולכת וגדלה וכוללת חברות גדולות ומצליחות כמו Appsflyer, Simplee, Yevvo, Honeybook וכאלו שכבר הספיקו לעשות ״אקזיט״ כגון Kitlocate (שנמכרה ל-Yandex הרוסית) ו-ClarityRay (שנמכרה ל-Yahoo).
המחזור הנוכחי של תוכנית ה-Junction צפוי להיות המחזור האחרון שירוץ במתכונת המדוברת והחל מהמחזור הבא, צפויה התוכנית לעבור שינוי משמעותי שיתחיל כבר בתהליך הסינון.
״עד היום, כל חברה שהייתה רוצה להתקבל לתוכנית הייתה מגישה מועמדות דרך האתר ואנחנו היינו מקבלים מספר מסוים של חברות שעומדות בקריטריונים ללא סינון משמעותי. החל מהמחזור הקרוב, תהליך ההגשה יעבור סינון קפדני יותר שאמור לצמצם את הרשימה של כל מחזור עד ל-20 חברות. אותם חברות יוזמנו ל-Founders Camp, יומיים מרוכזים של הערכה, סדנאות, Office Hours ו-Mentoring עם כמה מהמשקיעים והיזמים המובילים בישראל. לאחר היומיים הללו, אנחנו (נציגי ג׳נסיס. י.פ) נבחר בין 4 ל-6 חברות שיתקבלו למחזור החדש של ה-Junction.״ מסביר ג׳וני סאקס, שותף בכיר בג׳נסיס.
14-16 החברות שיתקבלו לימי המיון אך לא הצליחו לעבור את הסינון הסופי יתקבלו אף הן ל״קהילת ה-Junction״ (אך לא יהיו חלק מהתוכנית עצמה. י.פ) ויוכלו להנות מהרצאות הסגורות שיערכו ב-Junction ומחבילת הטבות מיוחדת שיקבלו כל החברות שמתקבלות לתוכנית.
גם מבחינת סוג החברות שיתקבלו ל-Junction אנחנו צפויים לראות שינוי משמעותי.
״באופן כללי אנחנו מחפשים חברות עם בידול טכנולוגי ושוק גדול. אנחנו מכוונים לחברות בתחומי ה-Big Data, Cyber, Enterprise וכדומה, אבל אם תגיע גם חברת B2B עם יתרון טכנולוגי משמעותי אנחנו בהחלט לא נפסול״ מסביר גלמן.
המימון הוא אופציונאלי
לאחר תהליך הסינון, החברות שיתקבלו למחזור החדש, יהנו מאותם ה-Facilities שהחברות נהנו מהם עד היום למשך 6 חודשים (במקום 3 חודשים עד היום. י.פ), יחד עם אופציה לקבלת השקעה של לפחות 50 אלף דולר, תמורת כ-5% מהחברה. ההשקעה עצמה לא מגיעה מג׳נסיס, אף על פי שמימון התוכנית עצמה עדיין מגיע מהקרן, אלא מקבוצה של מספר אנג׳לים ישראלים שהתאגדו יחד כדי להשקיע בחברות המתקבלות לתוכנית.
״המטרה שלנו היא להשקיע בכל חברה שנכנסת לתוכנית״. מסביר סאקס. ״אנחנו מאוד מודעים לסיכון של Signaling ובגלל זה רצינו שהמימון הראשון יבוא מקבוצה של אנג׳לים ולא מג׳נסיס. אנחנו נרצה להשקיע בכל חברה שנכנסת לתוכנית למרות שסביר להניח שלא נוכל, אבל אנחנו נלך יחד עם החברות כדי לחפש את המשקיעים. אני מאמין שאנחנו נשקיע בכ-80% אבל נעבוד עם כל החברות כדי שלא תהיה בעיית Signaling״ (בעיית Signaling נוצרת כאשר יש משקיע המעורב בפעילות החברה בשלב מוקדם ולא משקיע בחברה לאחר מכן. במקרים מהסוג הזה, המשקיע בעצם שולח Signal לשאר השוק שהחברה ״לא טובה מספיק״ כי אחרת הוא היה משקיע בה. י.פ).
״אנחנו לא מכריחים את החברות לקחת את ההשקעה כי אנחנו מעדיפים שכל חברה תעשה מה שטוב לה. יש לנו חברות שמגיעות אלינו כבר אחרי שהן גייסו השקעה ונקבע להם שווי אחר ואז לא יהיה נכון להם לקחת את הכסף מהתוכנית, אבל הן עדיין יוכלו להשתתף בה ולהנות מכל ההטבות האחרות״ מסביר גלמן.
בנוסף לאופצית המימון, גם תוכנית המנטורינג של ה-Junction עוברת שדרוג וכעת, מעבר לגישה ושיתוף פעולה עם רשת הבוגרים הענפה, יזכו החברות לגישה בלתי-אמצעית ל-15 אנשים בכירים בתעשייה (משקיעים, יזמים ומנהלים בכירים בחברות היי-טק גדולות. י.פ) שיהיה ה״אימא והאבא״ של החברות במהלך התוכנית ויצטרפו ל-Advisory Board של החברות בתמורה לאחוזים.
בנוסף, הכריז ה-Junction על שיתוף פעולה עם SAP, במסגרתו תאפשר התוכנית לייצר שיתוף פעולה הדוק בין החברה הגדולה לבין הסטארטאפים המשתתפים בתוכנית, בדומה לתוכניות הסטארטאפים התאגידיות הקיימות כיום בישראל כגון מיקרוסופט, קוקה-קולה, מסטרקארד ועוד.
לפי מידע שהגיע לגיקטיים, ג׳נסיס מנהלת כיום מגעים עם מספר חברות גדולות הצפויות להצטרף כשותפות לתוכנית ולאפשר לסטארטאפים המשתתפים בתוכנית גישה בלתי-אמצעית לאנשים, למערכות ולשיתופי פעולה הקשורים לפעילות הארגונית שלהם.