

מקור: Borderfree Twitter
Borderfree הישראלית, המספקת פתרונות מסחר אלקטרוני חוצי גבולות, נרכשה על ידי תאגיד Pitney Bowes האמריקאי תמורת 450 מיליון דולר, שהם יותר מפי 2 משוויה של החברה. פתרונותיה של החברה פעילים כיום בלמעלה מ-150 אתרי מסחר מקוון, ביותר מ-100 מדינות, ותומכת ביותר מ-60 מטבעות שונים ביניהם, J.Crew, Macy’s, Neiman Marcus, Under Armour, Warby Parker, Williams-Sonoma ועוד.
החברה הרוכשת, המתמחה בשילוחים ומסחר מקוון, מבקשת לשלם כ-14 דולר למניה, מה שמשקף ל-Borderfree ערך של 450 מליון דולר, ופרמיה של 120% על מחיר המניה הממוצע בשבוע האחרון. המרוויחה הגדולה מהעסקה היא פיטנגו, בעלת 26% בעלות בחברה, מה שצפוי להניב לה רווחים בסך 120 מיליון דולר.
חוצה גבולות גיאוגרפיים
אם אתם מבצעים קניות באחת מהחנויות האמריקאיות הגדולות ברשת כיום, יש סיכוי סביר למדי שאתם משתמשים בפתרון של Borderfree. המנגנון שפיתחה החברה, עובד מאחורי הקלעים ומאפשר לכל גולש שאינו מארצות הברית, אשר נכנס לאתר מסחר מקוון אמריקאי, להמשיך לגלוש בו, כשברקע המערכת שפותחה דואגת להציג לו את המחירים במטבע מקומי, המגלם את עלות המשלוח, המכס ויתר העלויות הקשורות, ובמקביל חוסכת לאתרי המסחר את העלויות האדירות הכרוכות בהקמת מערך הפצה בינלאומי.
בנוסף לטיפול בסליקת התשלומים, מטפלת בורדרפרי עבור הרשתות גם במשלוח הסחורות והמוצרים, ניהול סיכונים, ניהול לוגיסטי ושירות לקוחות.
עוד כשגוגל עדיין הייתה בחיתולים ואתרי המסחר האלקטרוני רק עשו את הצעדים הראשונים שלהם, הקים היזם הסדרתי יובל טל יחד עם עופר ומיקי קומם את E4X, חברה שפיתחה פתרון שאיפשר לאתרי המסחר האלקטרוני ברחבי העולם להציג מחירים במטבע המקומי של הגולש ולקבל את תמורת העסקה בדולרים, מבלי להתעסק בהמרת המטבעות השונים.
יחד עם התפתחות המסחר האלקטרוני, הבינו היזמים כי אתרי המסחר השונים מתקשים בהיבטים נוספים בכל הקשור לטיפול בלקוחות בינלאומיים והחליטו להרחיב את סל המוצרים של החברה כדי להציע גם טיפול במשלוחים בינלאומיים, חישובי מחיר מדויקים הכוללים עלויות נוספות כגון מכס, סליקת אשראי, ניהול סיכונים ואפילו הקצאת כוח אדם לשירות לקוחות עבור אותם לקוחות. במסגרת ההתפתחות, שינתה החברה את שמה בשנת 2007 מ-E4X ל-FiftyOne. לפני כשנתיים רכשה את חברת השילוח הקנדית Borderfree שנועדה לאפשר לה להרחיב את פעילותה בקנדה, וכנראה שהשם שלה מצא חן בעיניה שכן החליטה לאמץ אותו בתור שמה הרשמי.
בחודש יוני 2014 החברה הישראלית כבשה את ה-NASDAQ, לאחר שסגרה את יום המסחר הראשון שלה בעלייה מכובדת של 25% (אחרי שכבר הגיעה לשיא של 33%). רווחיה של החברה הסתכמו בשנה שעברה ב-125 מיליון דולר. סך הכל מועסקים בה כ-253 עובדים ממשרדיה בניו יורק, דבלין, ברייטון (אנגליה) ובמרכז הפיתוח שלה המצוי בתל אביב. מאז הקמתה בשנת 2000 גייסה החברה 41.5 מליון דולרים מקרנות הון הסיכון הישראליות: דלתא ונצ'רס, פיטנגו, ווינטג' ווויולה קרדיט ומהקרנות האמריקאיות Adam Street Partners, Online Ventures ו-Ventures Strategy Group.