Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all 5527 articles
Browse latest View live

קלאודין מגייסת 4 מיליון דולר כדי לעשות אופטימיזציה לשירותי הענן

$
0
0
צילום מסך מאתר Cloudyn
מייסדי Cloudyn. מקור: יח"צ

מייסדי Cloudyn. מקור: יח”צ

פחות משנה לאחר הגיוס הקודם, מגייס הסטארטאפ הישראלי Cloudyn (קלאודין) 4 מיליון דולר נוספים מ-Infosys, אחת מחברות ה-IT הגדולות בהודו. Cloudyn עוזרת לארגונים לקצץ בהוצאות מיחשוב הענן שלהם על ידי ניטור וניתוח של הפעילות בענן הציבורי, הפרטי וההיברידי.

מנטרת 200 אלף מכונות וירטואליות בכל רגע נתון

כלי ה-SaaS שפיתחה Cloudyn מסייעים לארגונים לשנות סביבות עבודה ולאמץ שירותי ענן היברידיים ועבודה עם מספר עננים במקביל. הניתוחים שהיא מספקת מאפשרים ללקוחות לזהות באופן יזום הוצאות מיותרות, משאבים שאינם בשימוש, סימולציה של הרצת שירותים בין עננים שונים וכן מספקת מידע אודות הקצאת יתר של משאבים על פני עננים ציבוריים, פרטיים, והיברידיים. הפתרון של החברה מאפשר ללקוחותיה לקבוע את התמהיל הנכון של שירותי ענן, לשפר כך את הביצועים התפעוליים ולהפחית את עלויות הענן לארגון. החברה תומכת היום בין היתר ב-AWS, Microsoft Azure של אמזון, GCE של גוגל ו-OpenStack, כשלדברי החברה היא מנטרת כ-8 אחוזים מפלטפורמת הענן של אמזון.

ב-3 השנים האחרונות נהנתה החברה מצמיחה מואצת, במסגרתה היא שילשה את הכנסותיה והכפילה את מספר העובדים שלה וכיום היא מנטרת בכל רגע נתון כ-400 אלף מכונות וירטואליות ומעל ל-12 אלף אפליקציות.

קלאודין נוסדה ב-2011 על ידי שרון וגנר, שמכהן גם כמנכ”ל החברה, ויטלי תבור, שמשמש כסמנכ”ל מוצר בחברה ודוקטור בוריס גולדברג, מנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה. מאז הקמתה הושקעו בחברה כ-18.2 מיליון דולר, כשסבב ההשקעה האחרון היה בדצמבר 2015, אז גייסה 11 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי בגובה 4 מיליון דולר הובל על ידי תאגיד התוכנה ההודי Infosys, שמעמיק את אחיזתו ואת פעילותו בהייטק הישראלי. בין היתר השקיע Infosys בחברת CloudEndure ורכש את חברת הסטארטאפ Panaya בשנה שעברה. חוץ מ-Infosys השקיעו בחברה גם חברת RDC, זרוע ההשקעות של אלרון ורפא”ל אשר הייתה הראשונה להשקיע בחברה בסבב גיוס של מיליון דולר בשלב הראשוני ו-4 מיליון דולר בסבב השני יחד עם קרן ההשקעות Titanium. כיום, נהנית החברה מיותר מ-300 לקוחות משלמים.

בשיחה עם גיקטיים, סיפר שרון וגנר, שותף-מייסד ומנכ”ל החברה, כי החברה מתכננת להשתמש בהון שגייסה בגיוס הנוכחי ובקודם, כדי להמשיך את מומנטום הצמיחה שבו היא נמצאת ב-3 השנים האחרונות. “לפני 3 שנים בלבד היינו כ-15 עובדים בחברה בראש-העין וכיום אנחנו מעסיקים כ-50 עובדים” אמר וגנר. לדבריו, החברה מתכננת לגייס עוד 15 אנשי פיתוח ותמיכה בישראל, כשהוא עצמו יעבור בזמן הקרוב לנהל את המשרד האמריקאי של החברה”.

מה האתגרים הגדולים ביותר שאתם רואים כיום בסביבת הענן?

וגנר: “לנו, כחברה, כל שינוי הוא דבר מבורך, מכיוון שהטכנולוגיה שלנו מאפשרת למנהלי ה-IT להסתגל לשינויים ולבצע אופטימיזציה בצורה מהירה. בשנה האחרונה, אנחנו רואים עלייה בשימוש בדוקרים ובקונטיינרים, מה שמאתגר אותנו מבחינה טכנולוגית. אנחנו משקיעים בזה הרבה משאבים טכנולוגיים ומגייסים לשם כך אנשים רבים”.

בנוסף, הודיעה היום החברה על צירופו של דוד רייכמן למועצת המנהלים של החברה על תקן מנהל עצמאי ומומחה בתעשייה. רייכמן מכהן כיו”ר מועצת המנהלים ב- Perfecto Mobile וב-Evolven Software, ואף כיהן בעבר כיו”ר מועצת המנהלים של Zerto.

וידאו: כך פועלת Cloudyn

לקריאה נוספת:

גיוס: Cloudyn מגייסת 11 מיליון דולר, כדי לקצץ בעלויות הענן של ארגונים

Cloudyn הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר [גיוס]

הסטארטאפ הישראלי Panaya נמכר תמורת 200 מיליון דולר [אקזיט]


הרישום נפתח: La French Tech מחפשת 10 סטארטאפים ישראלים וצרפתים

$
0
0
hack dld

hack dld

כחלק מפסטיבל DLD Tel Aviv Innovation שיתקיים השנה בסוף חודש ספטמבר, צפויה La French Tech לקחת חסות על 5 סטארטאפים ישראלים לצד 5 צרפתים, שיקחו חלק בתוכנית האצה בת חודש ימים שתסתיים בהאקתון בן 48 שעות. כל אחד יכול להגיש מועמדות בין אם מדובר בחברה שרק גייסה סיד, צוות שהתגבש או אדם אחד ובלבד שהמיזם נוגע באחד מהתחומים הבאים: ניידות (Mobility), פינטק או האינטרנט של הדברים.

ה-26 עד ה-28 בספטמבר

השלב הראשון (25 באוגוסט עד ה-26 בספטמבר) תוכנית האצה

חמשת הסטארטאפים הישראלים שיבחרו על ידי La French Tech יקחו חלק בתוכנית האצה בת חודש ימים שתפתח בסוף אוגוסט ותסתיים בסוף ספטמבר במקביל ל-5 סטארטאפים צרפתים שיעברו את אותה התוכנית בפריז. מטרת החודש הזה היא בראש ובראשונה להפיח רוח חיים בקונספט שלכם. המטרה היא להפוך את הרעיון לאב טיפוס או מוקאפ ואיתו לעבור לשלב הבא.

השלב השני (26-28 בספטמבר) האקתון

השלב השני צפוי לקחת חלק בסוף ספטמבר והוא למעשה האקתון בן 48 שעות שיתקיים בתל אביב. במהלך האירוע צפויים היזמים להפגש עם משקיעים, עיתונאים ובכירים בהייטק הישראלי והעולמי כחלק מאירוע שנועד לשלב הנאה עם עשייה.

לרישום ולפרטים נוספים

 

6 טיפים בדרך לניצחון בתחרות סטארטאפים

$
0
0
office win getty images

office win getty images

קרדיט: Getty Images Israel

מאת פטריק אגן, מנכ״ל קוואלקום ונצ׳רס בצפון אמריקה

תחרויות סטארטאפים הפכו לאמצעי פופולרי עבור יזמים שמעוניינים לחדד את המסרים שלהם, לקבל חשיפה ומשוב, ואם הם מצליחים במשימה – לקבל מימון מנותני החסות או המשקיעים המשתתפים בתחרות.

בהתחשב בעובדה שהתחרויות הללו מושכות משתתפים רבים, ליזם יש 15 דקות בלבד כדי להציג את ההצעה שלו בפני חבר השופטים. זה לא מעט זמן, אבל זה לא מספיק.

ברוח אולימפיאדת ריו 2016 שתערך בקיץ, חשבו על הפיץ׳ שלכם כעל תחרות ריצה למרחק של 5,000 מטרים. אתם לא זקוקים לשעתיים עבור ריצת מרתון ואתם לא מדקלמים את המצגת שלכם כמו אצנים למרחק קצר. קבעו את הקצב הנכון, הכירו את השטח, הכתיבו את הקצב וסיימו בגדול. 15 דקות אינן הרבה, אבל זה מספיק זמן כדי להציג את היכולות המרכזיות של הסטארטאפ שלכם.

הנה הטיפים המובילים שלנו לזכייה בתחרות סטארטאפים, והשאלות שעליכם לשאול את עצמכם כאשר אתם מתכוננים למצגת:

1. בהירות היא העיקר. אל תבזבזו זמן

הפגינו בטחון עצמי ומיקוד. שתיים מתוך שלוש הדקות הראשונות נותנות את הטון של שארית הפיץ׳. ודאו שלקהל יש הבנה בסיסית של העסק והמוצר שלכם בטרם תעברו לחלק העיקרי של המצגת. שימו לב לשפת הגוף של המאזינים כדי למנוע בלבול. אל תמשיכו עד שהכל יהיה ברור.

2. מה מייחד את הגישה שלכם?

פרטו והסבירו באופן ברור את אופיו של המוצר שלכם ונסו להתייחס למספר שאלות מהותיות יותר: מדוע הבעיה שאתם פותרים אינה טריוויאלית? האם הפתרון שלכם אכן חדשני? האם אחרים יתקשו להעתיק אותו? כיצד תנצחו את המתחרים ותישארו מובילים גם בטווח הבינוני והארוך? למה דווקא אתם תנצחו?

3. הציגו אסטרטגיית שוק חד משמעית

הבהירו למשקיעים כיצד בדעתכם ליצור ערך מיידי להון היקר שהם מעניקים לכם. לאיזה ציוני דרך ביכולתכם להגיע בעתיד הקרוב, כדי להפחית את הסיכון הכרוך בהשקעה? האם תוכלו להוכיח את התזה שלכם בצורה ממוקדת ולהתאים את המוצר לשוק?

4. צרו ערך

פרטו בהרחבה את מפת הדרכים של המוצר העתידי שלכם ואת הערך שהוא יוכל לספק במהלך 12 עד 18 החודשים הקרובים; הסבירו כיצד הוא יסייע להוביל סבב גיוס הון ראשוני משמעותי.

5. שווקו את החזון הגדול

מהי התמונה הגדולה שאתם רואים בעיני רוחכם? זה משמעותי יותר מהערך שאתם יוצרים בטווח הקצר. כיצד העסק שלכם יוכל לגדול ולהשתנות בהתאם לצרכים? מה הייחוד שהמשקיעים יכולים לזהות בחברה שלכם, במיוחד בכל הנוגע לקהל היעד שלכם, למוצרים חדשים ולוורטיקלים סמוכים?

6. לבסוף, אל תשכחו להשאיר זמן לשאלות

אתם רוצים להיות בטוחים שכולם, לא רק השופטים, מבינים את העסק ואת האסטרטגיה שלכם בטרם תצאו מהחדר. אסור להשאיר שטח אפור ונושאים לא פתורים. הישארו רגועים והשיבו בבטחון לכל שאלה או סוגיה שעולה. זה דווקא די בסדר להודות בסיכונים. למעשה, זה יאפשר לכם להפגין בגרות ויהווה הזדמנות לדון באופנים שבהם אתם מתכננים לצמצם את הסיכון.

גיוס: Formlabs הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Formalabs
מקור: Formalabs

מקור: Formalabs

חברת הסטארטאפ הישראלית Formlabs (פורמלבס), המפתחת ומייצרת מדפסות תלת מימדיות שולחניות, הודיעה היום (ה׳) על גיוס 35 מיליון דולר בסבב שני בהובלת Foundry Group. כמו כן הצטרפו אל הסבב המשקיעים הקיימים בחברה בהם DFJ Growth, קרן ההון סיכון פיטנגו, ופסקל קאני, לשעבר מנהל בכיר בחברת אפל. לצד ההשקעה הודיעה החברה על שותפות אסטרטגית עם אוטודסק במטרה לשפר את תחומי העיצוב והייצור הדיגיטלי עבור יצרני מוצר ברחבי העולם.

הפכה את תחום מדפסות תלת-המימד השולחניות לנגיש יותר

Formlabs, סטארטאפ של בוגרי תכנית Zell ליזמות של המרכז הבינתחומי בהרצליה, הוקם בשנת 2011 ע”י נתן לינדר, מקס לובובסקי ודייויד קרנור, מעצבים ומהנדסים ב-MIT Media Lab. החברה מתכננת ומייצרת מערכות מתקדמות ונגישות להדפסת תלת ממד עבור מהנדסים, מעצבים ואמנים. מוצר הדגל של החברה, מדפסת תלת-ממד Form 2, עושה שימוש בסטריאוליתוגרפיה על מנת ליצור עצמים פיזיים ברזולוציה גבוהה מתוכניות דיגיטליות.

לטענת החברה, המכשירים שהיא מפתחת מוצעים ׳במחיר שווה לכל נפש׳, תוך כדי שמציבים סטנדרט חדש להדפסת תלת מימד מקצועית שולחנית. בנוסף, מפתחת Formlabs גם מערך של חומרי הדפסה כמו גם תוכנה להדפסה בתלת מימד. סבב ההשקעה הנוכחי יאפשר לה להרחיב את פעילותה, על מנת לתת מענה לביקוש הגובר מצד לקוחותיה ברחבי העולם, להרחיב את מאמצי המו”פ ולהגדיל את כיסוי השוק והאקוסיסטם שלה.

מוקדם יותר השנה, Formlabs רכשה את pinshape, קהילה מקוונת בתחום תלת המימד, המארחת שוק של תכנים ועיצובי תלת-מימד. לחברה קרוב ל-200 עובדים במשרדיה בצפון אמריקה, אסיה ואירופה. בישראל ניתן לרכוש את מוצרי פורמלבס דרך Systematics, היבואנית של החברה. סבב גיוס זה מביא את סך ההשקעות בפורמלבס עד היום ל-55 מיליון דולר; לפני קרוב לשלוש שנים גייסה החברה 19 מיליון דולר מקרן ההון סיכון DFJ Growth ביחד עם קרנות ההון סיכון Innovation Endeavors של אריק שמידט וקרן פיטנגו.

מקס לובובסקי, מייסד-שותף ומנכ”ל החברה התייחס לגיוס ואמר כי “מאז הקמתה, Formlabs הגדירה את קטגוריית מדפסות תלת-המימד השולחניות, באמצעות החומרים והיכולות החדשות שפיתחה, והציגה צמיחה מרשימה לכל אורך הדרך. ההשקעה החדשה תאפשר לנו לפתח כלים מתקדמים נוספים, שיאפשרו לכל יצרן תוכן בתלת-מימד לשכלל את יצירותיו. Formlabs תמשיך לפתח את טכנולוגיית הסטריאוליתוגרפיה (SL-Stereolithography) שלה, להציג לשוק מוצרים חדשים שיאפשרו את המשך הגשמת חזון החברה לקדם את היכולות בתחום הייצור הדיגיטלי ולהפכו לנגיש יותר”.

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות מדוע שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0

888-1

888מציג את collage640X400.jpg

888 היא מובילת שוק עולמית בתחום הגיימינג המקוון. החברה, שהוקמה לפני כ-20 שנה והונפקה ב-2005 בבורסת לונדון, מונה היום מעל ל-1,500 עובדים בעולם, כ-800 מהם מועסקים במרכז הפיתוח בהרצליה והם פועלים בשני תחומים עיקריים: פיתוח טכנולוגי ושיווק מקוון.

תחום האונליין גיימינג טומן בחובו אתגרים ייחודיים לתעשיה המרתקת הזו. אנשי הטכנולוגיה בחברה נדרשים לתת מענה לכמויות אדירות של מידע, טראפיק מטורף, אלגוריתמים מורכבים, זמינות מוחלטת סביב השעון בכל נקודה בעולם, ותקני אבטחת מידע מהמחמירים בשוק. כל זה תוך אספקת חוויית משתמש חלקה ומהפנטת לשחקנים בעשרות פלטפורמות שונות.

למה כדאי לעבוד איתנו?

לצידם של אנשי הטכנולוגיה נמצאים אנשי התוכן והשיווק של 888, שפועלים באחד מעולמות התוכן הזוהרים והססגוניים ביותר שיש. הם מביאים את הקסם והמשיכה של המשחקים האמיתיים אל תוך המסך, אך מנצלים את היתרון הוירטואלי כדי לפרוץ את גבולות העולם האמיתי ולאכלס אותו בשלל דמויות, סביבות והתרחשויות מזמינות ופנטסטיות.

וזה לא נשאר אונליין, ולא שמור לגולשים בלבד. משרדי החברה בהרצליה פיתוח משקפים את רוח החברה בתכנון ובעיצוב שלהם, כל משרד הוא ססגוני ושונה ממשנהו וקירות החברה מאוכלסים בדמויות השאולות ממוצריה.

הצמיחה המתמדת של שוק הגיימינג המקוון מאפשרת ל-888 ואף דורשת ממנה לטפח את עובדיה בתנאי עבודה מעולים, בפעילויות רווחה מגוונות, גדילה מקצועית ואישית. הגשת קורות חיים לאחת המשרות שלנו עשויה להיות ההימור המשתלם של חייך.

רוצים לעבוד ב-888? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

System Analyst

Content Marketing Manager

Conversion Manager

Experienced Web – HTML5 Team Leader

Developer 4284

Microsoft

מיקרוסופט

ספק אם יש בעולם חברה שהשפיעה על מילארדי משתמשים ברחבי העולם כמו מיקרוסופט – והיא ממשיכה להפתיע עם מוצרים כמו הולו-לנס, קורטנה, חלונות 10 והיי… שמעתם כבר על אופיס ל-iOS?
מרכז ה-R&D בישראל, הממוקם בהרצליה ובחיפה, מוגדר כמרכז פיתוח אסטרטגי ומשמש גם כעוגן לתעשיית הון סיכון וקהילת הסטארטאפים ומקדם שת”פים עם מוסדות אקדמיה. הפעילות נעשית בצוותי עבודה קטנים יחסית שעובדים בקצבים שמאפיינים חברות סטארטאפ ומתמחים בתחומים כמו Cyber Security, ביג דאטה, מערכות המלצה ובינה עסקית, המלצות לתכני בידור בהתאמה אישית ועוד. אחת לכמה חודשים נערכת תחרות האקתון ברמת הצוות או החברה כולה, שמאפשרת לכל עובד לנסות לממש רעיונות טכנולוגיים פרועים ופורצי דרך.

מיקרוסופט מציעה מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה, עם גמישות במעבר בין קבוצות. זה כמעט כמו לעבור בין סטארטאפים בלי שבאמת תצטרכו לעבור מקום עבודה. וכמובן, הפינוקים: בית קפה, חנות עובדים, קפיטריה כיפית, פעילויות ספורט והעשרה, טיולים. בקיצור – למה אתם מחכים? היכנסו לאתר המשרות של מיקרוסופט לגלות את ההזדמנות הבאה שלכם.

רוצים לעבוד במיקרוסופט? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Full Stack Software Engineer – Adallom

Software Engineer – Advanced Technology Labs

Sr. Security Engineer – Windows Cyber Defense

Pr./ Sr. Security PM- Azure Cyber Secur

גיוס: Insert הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Insert
צוות Insert ב-MWC 2016, מקור: Insert

צוות Insert ב-MWC 2016, מקור: Insert

חברת הסטארטאפ הישראלית Insert (אינסרט) מודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 10 מיליון דולר בהובלת קרן באטרי ונצ׳רס ובהשתתפות משקיעי הסיד הקיימים – שלמה קרמר, ראקש לונקר ומיקי בודאי. הסבב הנוכחי מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 15 מיליון דולר. בינואר 2015 הסטארטאפ, שבאותה התקופה עדיין פעל מתחת לרדאר, גייס 5 מיליון דולר.

השליטה עוברת אל אנשי השיווק

Insert מציעה קטלוג מגוון של כלים אותם יכול איש שיווק להכניס לאפליציית המובייל הקיימת שלו תוך דקות, ללא כל פיתוח ומבלי לעבור תהליך אישור מחדש בחנות האפליקציות. המיקוד של המוצר הוא בהעצמת נאמנות המשתמשים לאורך זמן וגידול ההכנסות מן האפליקציה. הכלים המוצעים על ידי החברה מאפשרים לבעל האפליקציה להתאים את התקשורת עם המשתמש על בסיס מאפייניו האישיים וכן התנהגותו באפליקציה בעבר ובזמן אמת. לדוגמא, Insert מאפשרת לקבוע באופן דינמי תהליך קליטת משתמש חדש, להציג הצעות מותאמות-אישית, להריץ סקרים, סרטוני וידאו ועוד.

המוצר של Insert נמצא כבר בשימושם של בנקים וקמעונאים גדולים בעולם, בינהם בנק ברקליס הבריטי. כספי הגיוס מיועדים להגדלת קבוצת הפיתוח של החברה בישראל ולהרחבת פעילותה המסחרית בארה”ב.

החברה הוקמה בשנת 2015 על ידי הצוות לשעבר של חברת וורקלייט – פלטפורמת פיתוח מובילה לאפליקציות מובייל, אשר נרכשה על ידי IBM בשנת 2012. מייסדי החברה הם שחר קמיניץ וירון גולדברג, והיא מעסיקה 30 עובדים במשרדיה ביקום ובניו-יורק.

“אנשי שיווק מתמודדים יום יום עם חוסר הגמישות של אפליקציות מובייל, וחודשים ארוכים חולפים עד שהם מצליחים ליישם את רעיונותיהם באפליקציה ולהביאם בפני משתמשי הקצה”, אומר שחר קמיניץ, מייסד ומנכ”ל Insert. “הפלטפורמה שלנו מעבירה את השליטה לידי אנשי השיווק ומאפשרת להם להוסיף ולעדכן שלל יכולות באפליקציה באופן עצמאי, ללא מעורבות של מפתח. המוצר מספק גם כלי ניתוח עשירים המאפשרים לאיש השיווק לשפר באופן מתמיד את ביצועי האפליקציה. אנחנו מברכים  על גיוס ההון הנוסף אשר יאפשר לנו לגדול באופן אגרסיבי ולשרת מספר הולך וגדל של לקוחות”.

מסודרים? זהו את החברות שעשו אקזיט ואלו ש(עוד) לא

$
0
0
מקור: אפרת רום, HBO
מקור: אפרת רום/HBO

מקור: אפרת רום/HBO

יזמיםם לא מודים שהם מחפשים אקזיט. הרי זה לא פופולארי והרבה יותר מקובל להגיד שהם בונים ‘חברה גדולה לטווח ארוך’, אבל לא פעם מגיעה ההצעה הנכונה בזמן הנכון וכמה בדיקות נאותות ופגישות עם עורכי-דין אחרי זה, אנחנו מתבשרים על עוד אקזיט בהייטק הישראלי. מתחילת 2016 נמכרו 51 חברות ישראליות למשל.

בטריוויה שלפניכם 13 חברות ישראליות, האם אתם תוכלו לזהות מי מהן עשתה אקזיט ומי לא?

 

 

כמה כסף גייסו החודש סטארטאפים ישראלים? ספוילר: המון [לאן הלך הכסף]

$
0
0
money

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג’לים ואפילו מהמדינה.

<<<הגיוסים של חודש יוני

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

Nyxoah מגייסת 9 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי-בלגי Nyxoah (ניקסואה) השלים גיוס בגובה 9 מיליון דולר, מתוך סבב מתוכנן של כ-25 מיליון דולר.  המוצר שמפתחת Nyxoah הוא למעשה שתל זעיר שגורם לגירוי במערכת העצבית של המטופל, כך ששרירי הלשון מתכווצים ומונעים ממנה לחסום את דרכי האוויר. במהלך הפיתוח רשמה החברה יותר מ-11 פטנטים בארצות הברית. כעת, השלימה החברה למעשה את שלבי הפיתוח והיא מעוניינת לעבור לשלב הניסויים הקליניים באירופה, כדי לקבל את האישור של ה-EMA, רשות התרופות האירופאית, המקבילה ל-FDA בארצות הברית.

Twistlock הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

Twistlock (טוויסטלוק) אשר מפתחת פתרון ארגוני לאבטחת מידע עבור קונטיינרים וירטואליים, גייסה 10 מיליון דולר בסבב גיוס A. את סבב הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Ten Eleven Ventures ביחד עם Rally Ventures, המשקיעה הקיימת YL Ventures ומשקיע אסטרטגי נוסף. סבב הגיוס האחרון מתווסף לגיוס של 2.5 מיליון דולר שהשלימה החברה לפני כשנה מ- YL Ventures.

החברה הישראלית מציגה פתרון, שלטענתה הוא הראשון שמצליח לזהות מה קורה באמת בתוך קונטיינר או בתוך אשכול (cluster) קונטיינרים, ומצביע בצורה מדויקת על מי ניגש לאילו תהליכים, ולאילו שרתים וירטואליים. הפתרון מאפשר בדיקה מתוחכמת של קונטיינרים סטטיים, וכן קונטיינרים בזמן ריצה, ומאפשר לארגונים לאמץ טכנולוגיות קונטיינר כמו Docker.

drupe הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר

drupe mobile, החברה שעומדת מאחורי האפליקציה שתכליתה להפוך את האינטראקציה שלנו עם אנשי הקשר להרבה יותר פשוטה ואינטואיטיבית, הודיעה על השלמת סבב גיוס של כ-3 מיליון דולרים בהובלת קבוצת כנען ו- Sweet Capital, אשר נוסדה על ידי מייסדי Candy Crush.

אפליקצית drupe החינמית שהושקה בשנת 2015 שמה במרכז העניינים את הצורך שלנו בתקשורת עם אנשים, ודוחקת מעט הצידה את שאר היישומים. האפליקציה מבוססת בעצם על שכבה נוספת המתווספת בצידי הנייד בצורת טור המורכב מארבע נקודות, המאפשרת ניהול אינטראקציה בצורה אינטואיטיבית למדי עם כל אנשי הקשר שלך. משתמשים יכולים לתקשר עם כלל אנשי הקשר שלהם באמצעות תנועת Swipe אחת פשוטה, המלווה בפעולת Drag and Drop, של איש הקשר הרצוי לאפליקציה הרלוונטית.

חברת הפינטק הישראלית Sling נרכשת על ידי Avante הברזילאית

חברת Sling (סלינג) הישראלית, המאפשרת לעסקים זעירים ליהנות ממגוון יכולות פיננסיות דרך הסמארטפון, נרכשת על ידי Avante הברזילאית. סכום הרכישה לא נמסר, אך לפי הערכות הוא עומד על 10 מיליון דולר. החברה מאפשרת לעסקים זעירים בהם רוכלים, מטפלים, בעלי דוכנים, יצרנים ביתיים ועצמאיים למיניהם, לפתוח סדרה של שירותים פיננסיים מתקדמים היישר מהסמארטפון שלהם, זאת ללא צורך בחוזים, חומרה או עלות מקדימה. עד כה פעלה סלינג בארץ בלבד וכיום היא משרתת אלפי עסקים זעירים. הצפי הוא לפרוס את שירותיה בברזיל בקרב 10,000 סוחרים נוספים עד סוף 2017.

Sling בעצם נותנת מענה לשני הצדדים של העסקה; מצד אחד, בעל העסק לא צריך להצטייד במסוף, קופה או חומרה מסוימת על מנת לקבל תשלום, ואילו הלקוח ששכח את ארנקו בבית, יוכל לרכוש ארטיק במהלך בילוי בים באמצעות הסמארפון. כמו כן, הלקוחות יוכלו לבחור האם לשלם באמצעות כרטיס האשראי או באמצעות חשבון הפייפאל שלהם, בעוד שהסוחרים יקבלו את רווחיהם מידי שבוע ישירות לחשבון הבנק שלהם או לחשבון הפייפאל, איך שיעדיפו.

CoolaData הישראלית מגייסת 5.6 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית CoolaData, שמפתחת טכנולוגיה שמעבדת ומספקת בזמן אמת תובנות למשתמשים, הודיעה על גיוס 5.6 מיליון דולר, כשבין המשקיעים גם ענקית הענן וה-BI האמריקאית SalesForce.

הטכנולוגיה שפיתחה CoolaData מאפשרת לארגונים שונים לקבל מידע מקיף ותובנות על דפוסי ההתנהגות של הלקוחות והמשתמשים שלהם בערוצי התוכן השונים. כדי להשיג את התובנות הללו, מנטרת הפלטפורמה מאות מיליוני פעולות שונות בזמן אמת שנאספות משירותי ומשרתי החברה; לאחר מכן, הפלטפורמה מנתחת אותן, כדי לקבל מידע על דפוסי התנהגות של המשתמשים; לבסוף מייצרת המערכת של CoolaData מאגר חדש עם כל המידע נגיש וברור, שניתן להצגה בזמן אמת. כך יכולים הארגונים ליהנות מתובנות מדוייקות על בסיס ביג-דאטה ולשנות ולשפר את המערכות שלהם במקביל. הנתונים של החברה זמינים גם דרך API, כך שהלקוחות אינם מוגבלים לשימוש בפלטפורמה של החברה ויכולים להשתמש בהם בשירותים ובתוכנות הרגילים שלהם או לפתח אפליקציות שמתבססות על המידע הזה.

eBay רוכשת את הסטארטאפ הישראלי SalesPredict‎

חברת eBay הודיעה על רכישת SalesPredict הישראלית המאתרת תבניות ודפוסים לפיהם ניתן לחזות אירועים, התנהגות צרכנית, העדפות קנייה ושיפור שיעורי המרה בתהליכי קנייה. סכום הרכישה לא פורסם אך מוערך בין 20 ל-30 מיליון דולרים.

SalesPredict, שנחשפה על הבמה בכנס Geektime Conference 2015, הוקמה על-ידי רדינסקי וזכאי-אור ב-2012, פיתחה אפליקציית B2B הנמצאת ב-App Exchange (חנות האפליקציות של Salesforce) ומאפשרת ללקוח לזכות בתובנות על העסקאות הפוטנציאליות הנמצאות במערכת, על ידי תיעדוף חכם של העסקאות אשר הסתברות הביצוע שלהן גבוהה יותר, זאת תוך שימוש בהתקנה פשוטה הלוקחת פחות מ-15 דקות ואינה דורשת התאמה נוספת. המערכת שפיתחה החברה נמצאת כבר עכשיו בשלב הבטא בקרב לקוחות פרטיים בארצות הברית.

גוגל רוכשת את Kifi הישראלית

קיפי (Kifi), הסטארטאפ שייסדו הישראלים ישי סמית ודן בלומנפלד הוא כלי ניהול ידע המיועד בעיקר עבור צוותים קטנים, המאפשר למשתמשים לשמור, לשתף ולהתכתב לגבי תכנים מעניינים ורלוונטים שהם מצאו ברשת. נניח שאתם מחפשים אחר ״משהו״, והתוצאות הראשונות הן בדיוק מה שחיפשתם, ואם זה לא מספיק טוב עבורכם – מתחת לאלו יופיעו גם תוצאות המומלצות על ידי חבריכם. באמצעות תוסף Kifi ניתן לשמור כל תוכן שנמצא באינטרנט, בין אם מדובר במאמר העוסק במחקר רפואי, סרטון עם לקט של ׳פיילים׳ מוצלחים במיוחד, מתכון וכו׳, ולחזור אליו בשלב מאוחר יותר באמצעות מנוע חיפוש.

בפוסט שפורסם בבלוג הרשמי של החברה, נודע כי Kifi נרכשה על ידי גוגל, במטרה להצטרף לצוות של Spaces וליצור יחד פתרונות לשיתוף תכנים בין קבוצות. סכום הרכישה לא פורסם, אבל מה שכן ידוע הוא שהשירות עצמו והדאטה לא יהפכו לחלק מגוגל ומשתמשים יוכלו להמשיך ולהשתמש בשירות בשבועות הקרובים, אך לאחר מכן הם יידרשו לחפש אחר אלטרנטיבות אחרות ולייצא את התכנים ששמרו לאורך הזמן. כמו כן, לא ניתן להירשם יותר לשירות.

Indegy הישראלית מגייסת 12 מיליון דולר

Indegy, חברת הסייבר הישראלית, הודיעה על גיוס של 12 מיליון דולרים. סבב הגיוס הובל ע”י קרן ורטקס ישראל, ובהשתתפות קרן אספקט האמריקאית שנכנסו כמשקיעים חדשים לצד שלמה קרמר וקרן מאגמה אשר הרחיבו את השקעתם הקודמת בחברה. בצירוף הגיוס הקודם, מגיעה החברה לגיוס כולל של 18 מיליון דולרים.

הפלטפורמה של Indegy מנטרת בזמן אמת את הפעילות ברשתות בקרה תעשיתיות (ICS/SCADA) ומאתרת נסיונות פריצה וחבלה עוד לפני שנגרם נזק תיפעולי למערכת. ההתראות של המערכת נותנות מידע מלא ומדוייק לגבי מקור הפעילות, מהותה, והשפעתה, ולכן מאפשרות תגובה יעילה ומהירה לאיומים עוד לפני שניתן לראות עדויות פיזיות כמו שינויי טמפרטורה, לחץ ועוד. בנוסף לאבטחה, הפלטפורמה מספקת גם יכולות ניהול ובקרה שוטפת של פעילות המערכת בשגרה ולא רק בחירום וכך מהווה יותר מעוד “פוליסת ביטוח” לארגון.

Redkix הישראלית מגייסת 17 מיליון דולר

רדקיקס (RedKix) הישראלית הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 17 מיליון דולר ביחד עם השקה רשמית של גרסת הבטא של המוצר שפיתחה. בסבב הגיוס המכובד השתתפו Salesforce Ventures, Wicklow Capital, SG VC ביחד עם המשקיעים הפרטיים אורן זאב, אורי ששון, אמנון לנדן, אורן דוברונסקי, ומשקיעים נוספים שהעדיפו לשמור על אנונימיות.

פלטפורמת RedKix רוצה לקדם את עולם האימייל הקיים ולהתאימו למאה ה-21; מדובר בפלטפורמה שיושבת על גבי שרתי אימייל קיימים כגון – Microsoft Exchange, אופיס 365 או גוגל ומוסיפה לאלו עוד שכבה שמשדרגת אותם. בעצם כמו ש-iMessage ושירות ה-BBM העתיק של בלאקברי ששידרגו בעבר את פורמט ההודעות ופתחו אותו בפני פיצ׳רים חדשים (שהיום נראים לנו טריוויאלים בגלל וואטסאפ למשל), כך רוצה לעשות RedKix לתיבת המייל שלנו.

Aspect Imaging מגייסת 20 מיליון דולר

חברת המד-טק הישראלית Aspect Imaging הכריזה החודש על גיוס של 20 מיליון דולר מסטיוארט רזניק מ-Wonderful Company ומשקיעים פרטיים נוספים. כמו כן, הודיעה החברה על הרחבת פעילותה בתחום הדימות על ידי ייצור מכונות MRI פשוטות לשימוש וקטנות באופן משמעותי מאלו הקיימות כיום בשוק, כדי שניתן יהיה למקמן כמעט בכל חלל בחדר.

Aspect Imaging כבר פיתחה והשיקה משפחה של 8 מוצרים שונים בתחומי הרפואה, תעשיות מתקדמות, ומחקרים פרה-קליניים. המכונות ניתנות להתקנה בקלות וללא צורך בחדרים ייחודיים, דורשות רק מספר הדרכות ספורות להתמקצעות וזקוקות לתחזוק מועט.

החברה הישראלית פיתחה מכונות דימות קטנות שיכולות להכנס לכל חדר. כמו כן, תכליתה של Aspect Imaging היא למזער את החשש מהפעלת מכונות MRI ובכך לאפשר לרופאים, ביולוגים וטכנאים לעבוד איתן ולקבל את תוצאות הבדיקות באופן מהיר יותר

MyndLift מגייסת 800,000 

החודש נודע כי MyndLift גייסה 800,000 דולר מ-Tawkin Labs, Zaitun Venures, המדען הראשי ואנג׳לים אמריקאים וישראלים כדי לטפל בהפרעות קשב. החברה מפתחת פתרון לשיפור יכולות הריכוז דרך שימוש בטכנולוגיה לבישה וסמארטפון.

שני המייסדים מצאו שיטה להנגיש את שיטת הטיפול דרך שימוש בקשת לבישה (במקום אלקטרודות) ביחד עם אפלקציית מובייל אשר מתרגמת גלי מוח למשחקים ממשיים. ״המשתמשים שולטים במשחק בלי לגעת במסך כמובן ובאותו זמן מאמנים את יכולת הקשב. הטרנספורמציה הזאת מנגישה את כל הפעולה והופכת אותה למשתלמת פי 10.

אקזיט כחול-לבן: Arilou Technologies נרכשת על ידי NNG, מפתחת iGO

חברת NNG, מפתחת תוכנת הניווט iGO הודיעה על רכישת השליטה בחברת Arilou Technologies (ארילו טכנולוגיות) המתמחה בהגנת סייבר לרכבים. העסקה מבוססת על רכישת מניות מבעלי מניות קיימים והזרמת הון לחברה. פעילותה של Arilou תימשך כסדרה בהובלת ההנהלה הקיימת; גיל ליטיצ׳בר וזיו לוי, צמד המייסדים.

החברה הנרכשת מפתחת מערכות המספקות הגנה מפני התקפות סייבר על מערכות הרכב הממוחשבות. המערכות הללו מיועדות למניעת השתלטות מרחוק על המערכות הממוחשבות של הרכב (למשל מערכות המולטימדיה והנעילה), המאפשרת ל”פורץ” לפתוח את נעילת הרכב, לכבות את המנוע ואף לנתק את הבלמים.

PamBio מגייסת 7 מיליון דולר

הסטארטאפ הביוטכנולוגי PamBio (פאם-ביו) הודיע על השלמת סבב גיוס בהיקף של 7 מיליון דולר ממשקיע פרטי. עד היום הושקעו בחברה שהוקמה ב-2014 קרוב ל-800 אלף דולר על ידי קרן הון הסיכון והחממה בנצרת NGT3 והמדען הראשי.

PamBio מפתחת תרופה המיועדת לטיפול בשבץ מוחי מדמם (Hemorrhagic Stroke); התרופה הינה בעלת פעולה כפולה, שכן היא נועדה למנוע דימום ולהגן מפני נזק מוחי שעשוי להיגרם כתוצאה ממנו. אותו משקיע שהעדיף לשמור על אנונימיות יתמוך בתהליך פיתוח התרופה ויממן את המשך פיתוחה עד להשלמת הניסוי הראשוני בבני האדם, הצפוי להתבצע במהלך שנת 2019.

חברת הסייבר GuardiCore מגייסת 20 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי GuardiCore (גרדיקור), שמפתח פתרונות אבטחה פנימיים למרכזי מחשוב, הודיע  על גיוס 20 מיליון דולר בסבב גיוס שני. סבב זה נערך בהובלת המשקיעים הקיימים של החברה – Battery Ventures ו-83North, ביחד עם גוף ההשקעות של סיסקו. GuardiCore מספקת פתרונות בתחום אבטחת מרכזי המחשוב באמצעות זיהוי מדויק ויעיל יותר של מתקפות סייבר ומניעתם בזמן אמת.

הפלטפורמה של החברה, הכוללת יכולת התבוננות וויזואליזציה של שכבת האפליקציה ויכולת איתור ותגובה, תומכת למעשה בכל סביבה של מרכז מחשוב, לרבות bare-metal servers, שרתים ווירטואליים, רשתות מוגדרות תוכנה (SDNs), קונטיינרים (containers) ותשתיות ענן פרטיות וציבוריות.

Vensica Medical מגייסת 500 אלף דולר

על פי ההערכות, מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים מתסמונת השלפוחית הרגיזה; מדובר בתסמונת שגורמת לסובלים ממנה, גברים ונשים כאחד, מתדירות גבוהה של מתן שתן, כולל התעוררויות רבות בלילה, קושי בהתאפקות ואפילו בריחת שתן. חברת הסטארטאפ הישראלית Vensica Medical (ונסיקה מדיקל) שפיתחה שיטה חדשה להילחם בתסמונת הזו, הודיעה החודש על השלמת גיוס של 500 אלף דולר ממשקיעים פרטיים.

המערכת שפיתחה Vensica Medical, המכונה VensiCare, מורכבת מקטטר ומתמרי אולטראסאונד המגדילים את חדירות רירית שלפוחית השתן, ומאפשרים ספיגה יעילה יותר ובריכוז גבוה של תרופות, בהליך אמבולטורי פשוט ומהיר, ללא הרדמה, מחטים או כאבים. ההליך אינו דורש הרדמה, אינו כרוך בכאבים ואינו גורם נזק לרקמת השלפוחית.

Jolt מגייס 2 מיליון דולר

בין אם מדובר בהרצאות TED ברומו של עולם ובין אם מדובר בהרצאה של מתכנת על כלים פרקטיים לעבודה הימיומית, מרצים שמשתפים את הידע שלהם, יכולים לקדם רבות ארגונים וחברות. Jolt, זירת מסחר מקוונת המאפשרת להזמין הרצאות וידאו בלייב ממומחים ברחבי העולם, הודיעה החודש

באמצעות Jolt (ג’ולט) ניתן להזמין הרצאות גם באופן נקודתי וגם באופן קבוע וכך בעצם לייצר תרבות ארגונית של למידה מתמשכת של התוכן הכי עדכני ורלוונטי לארגון. ״אנחנו עוזרים להפיץ ידע בדרך חדשה על ידי חיבור מומחים מהחברות החדשניות ביותר בעולם כמו פייסבוק, גוגל, אוטודסק ואחרות עם צוותים מקומיים ומרוחקים באופן אישי ובאמצעות שיחות וידאו״, מספר לגיקטיים רועי דויטש, אחד משלושת המייסדים.

Skycure מגייסת 16.5 מיליון דולר

Skycure (סקייקיור) הישראלית, המפתחת אפליקציה המהווה מערכת הגנה לסמארטפונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף 16.5 מיליון דולר בהובלת Foundation Capital. כמו כן השתתפו בסבב כל המשקיעים הקיימים בהם Shasta Ventures ופיטנגו. החברה מציעה פתרון אבטחה כולל למכשירים ניידים שנועד לספק הגנה מלאה לארגונים המשלבים שימוש באלו (גישת ה-BYOD – Bring you own Device). סבב הגיוס הנוכחי יסייע לחברה להרחיב את נוכחותה הגלובאלית ולהשקיע בפיתוח הפלטפורמה שלה.

Skycure נוסדה  מתוך מטרה להגן על המכשירים הניידים של המשתמשים והמידע הנמצא בהם. הטכנולוגיה שפיתחה עושה שימוש בחוכמת ההמונים בכדי ליצור את התמונה השלמה ביותר של האינטרנט מנקודת המבט הניידת. Skycure עורכת מיליוני בדיקות אבטחה מדי חודש ומנטרת עשרות אלפי התקנים תאגידיים. הניתוח שעורכת החברה כולל בדיקת ההתנהגות הזדונית והלגיטימית של השירותים, האפליקציות והרשתות שעימן ההתקנים התקשרו, ומאפשר לה לחזות היכן יתרחשו המתקפות הבאות.

קפריזה הישראלית מגייסת 23 מיליון דולר 

קפריזה (Capriza) הישראלית הוקמה במטרה לפתח פתרון מובייל לאפליקציות הפונות לשוק הארגוני. המוצר של החברה הוא פלטפורמת תוכנה­ כשירות (SaaS), המאפשר ללקוחות ארגוניים לבצע פעולות עסקיות מול מערכות תוכנה ארגוניות קיימות כגון סאפ, אורקל וסיילספורס, בצורה פשוטה ומאובטחת, ובאמצעות כל מכשיר נייד מסמארטפון, ועד טאבלט או לפטופ בעל מסך מגע.

החודש, הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר בהובלת המשקיע הקיים אנדריסן הורביץ. כמו כן השתתפו בסבב המשקיעים הקיימים – Charles River Ventures, Harmony Partners, Tenaya Capital והמשקיעים החדשים Entre Capital ו-Vintage Investment.

Pixie מגייסת 18.5 מיליון דולר

Pixie Technology (פיקסי טכנולוגי) הישראלית, פיתחה תגיות לאיתור חפצים שיראו לכם את המיקום שלהם במציאות רבודה על גבי הסמארטפון, עם טווח ודיוק די מרשימים. כדי להמשיך ולעשות זאת תוך כדי פיתוח יכולות חדשות, הודיעה החברה החודש על השלמת סבב גיוס B בהיקף של 18.5 מיליון דולר. את המימון הנוכחי הובילה Spark Captial, שברזומה שלה ניתן למצוא השקעות בחברות כמו טוויטר, סלאק ומדיום. כמו כן השתתפו בסבב Cedar Fund, OurCrowd ומשקיעים פרטיים. ההון הנוכחי מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 24 מיליון דולר, ביחד עם 5.5 מליון דולר שגייסה בשנת 2013.

התגיות של Pixie נקראות ׳Points׳ והן משתמשות ב-Bluetooth LE, לצריכה נמוכה של אנרגיה. בניגוד למוצרים אחרים שרק מראים לכם את הקרבה למכשיר האובד, Pixie גם מאפשרת לכם להפעיל את המצלמה של הסמארטפון ולראות בעזרת מציאות רבודה את מיקומו המדוייק של המוצר האבוד. בנוסף, מדובר במעין אפליקצית ניווט ממש כמו Google Maps, שתכוון אתכם באופן מדויק ותתן לכם הוראות כיצד להגיע לפריט האבוד.

Coolan הישראלית נרכשת על ידי salesforce

מספר שבועות בלבד אחרי שרכשה ענקית התוכנה האמריקאית את Implisit הישראלית, הודיעה החודש salesforce על רכישת סטארטאפ ישראלי נוסף, הפעם Coolan (קולאן) הצעירה של אמיר מיכאל. פרטי העסקה אינם ידועים. בין משקיעי Coolan ניתן למצוא את North Bridge, Venture Partners, ו-Social Capital.

קולאן נוסדה ב-2015 במטרה להקל על חברות וארגונים לנטר ולנהל שרתים באמצעות קוד פתוח. היא מאפשרת לחברות לשתף נתונים שנאספים באופן שוטף מתשתיות של חברות וארגונים שמוכנים להצטרף אליה, ולמעשה מנטרת תקלות ובעיות, מנתחת אותם ויודעת לאתר פתרונות על בסיס המידע העצום שהיא אוספת ממגוון חברות שונות. המידע נאסף באופן אנונימי מהחברות ומועיל לבסוף לכולן

Redis Labs הישראלית מגייסת 14 מיליון דולר

חברת בסיס הנתונים הישראלית Redis Labs השלימה החודש סבב גיוס נוסף (C) בגובה 14 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה Bain Capital Ventures ביחד עם Carmel Venture המשקיעים הקיימים בהם Silicon Valley Bank וזוהר גילון. ההון שגוייס יסייע לחברה להרחיב את מאמצי המכירות והשיווק ולהגדיל את כמות הלקוחות שלה, שגם עכשיו די מכובדת; לצד ההודעה על הגיוס מדווח הסטארטאפ הישראלי על כך שבמהלך המחצית הראשונה של השנה הוא גייס 600 לקוחות ארגוניים חדשים, וכעת עומד על למעלה מ-6,200 ארגונים גדולים שמשתמשים במוצר שפיתח בינהם סמסונג, Verizon ו- Infosys.

Redis Labs מציעה שירות ׳Database-as-a-serivce׳. החברה הישראלית תומכת באפליקציות מודרניות ומאפשרת להן לרוץ באופן תקין. מפתחים ולקוחות רבים ׳שמים מבטחם׳ בפתרונותיה של Redis Labs, המאפשרים ביצוע ניתוח מידע בזמן אמת, העברות מהירות של נתונים בנפח גדול ועוד. החברה מספקת שירותי בסיס נתונים, ומאפשרת ללקוחות להשתמש במוצר לפי היקף השימוש לו נדרשות. בסיס הנתונים נועד בעיקרו למערכות שזקוקות לקבל מידע בזמן אמת וזמני תגובה מיידים. המוצרים המרכזיים שלה הם שירות בענן, ותוכנה ארגונית בשם RLEC.

DreaMed מגייסת 3.3 מיליון דולר 

יותר מ-90 מיליון אנשים בעולם סובלים מסוכרת נעורים, מחלה שדורשת טיפול דינמי שמשתנה תכופות ומתבסס על מספר פרמטרים שונים. DreaMed Diabetes היא חברת סטארטאפ ישראלית שמפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה של תוכנית הטיפול. החודש הודיעה החברה על גיוס של 3.3 מיליון דולר, בין היתר מהמיליארדר רומן אברמוביץ’.

הטכנולוגייה שפיתחה DreaMed Diabetes (דרימד דיאביטיס) נועדה לתמוך בקבלת החלטות המיועדת לקביעת תוכנית לטיפול מיטבי באינסולין המותאמת אישית לכל חולה, במטרה להגיע לרמת סוכר מאוזנת אצל אנשים עם סוכרת. המערכת משתמשת בלמידה מונחית-אירועים ובטכנולוגית לוגיקה עמומה כדי לעבד מגוון פרמטרים מותאמים אישית, כמו נתונים על קצב מתן האינסולין, רמת הסוכר בדם, מידע על הארוחות ועוד לכדי תוכנית טיפול מיטבית באינסולין.

Fireblade הישראלית נמכרה ל-StackPath האמריקאית

חברת הסייבר הישראלית Fireblade (פיירבלייד) נמכרה לחברת StackPath הצעירה תמורת סכום המוערך בין 10 ל-20 מיליון דולר במניות.  Fireblade מפתחת טכנולוגיות לאבטחת אתרים כנגד מתקפות של האקרים ומתקפות DDoS, טכנולוגיה שמתבססת על זיהוי דפוסי התנהגות חשודים.

Fireblade הוקמה בשנת 2008 (תחת השם SiteBlackBox) על ידי ארז עזריה ושי רפפורט והספיקה מאז לגייס 5.1 מיליון דולר ממשקיעים דוגמת TheTime, SGVC, KEC Ventures, Blue Ant Investments ו-Lazarus Israel Opportunities Fund. בין הלקוחות של החברה ניתן למצוא את eBay, DCH, Cellar Tracker ו-יד2 הישראלית.

Prospera הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר 

חברת הביג דאטה הישראלית Prospera Technologies (פרוספרה טכנולוגיות), המפתחת פתרונות ניטור ואופטימיזציה לתהליכי גידול חקלאיים באמצעות אלגוריתמי בינה מלאכותית וחיישנים, הודיעה החודש על גיוס של 7 מיליון דולר מ-Bessemer Venture Partners. לגיקטיים נמסר שסבב הגיוס הנוכחי ישמש את החברה למימון המשך פיתוח הטכנולוגיה והפתרונות עבור חקלאים ולהרחבת פעילותה ברחבי בעולם.

הטכנולוגיה של Prospera מאפשרת לאסוף נתונים מהשטח באופן רציף ובצורה אוטומטית באמצעות חיישנים שהיא פיתחה. אותם נתונים שנאספים מועלים לענן, שם הם עוברים ניתוח אוטומטי. המידע כולל תמונות, נתוני קרקע ומזג אוויר (Proximal Sensing) יחד עם תמונות לוויין של השדה (Remote Sensing). שילוב מידע זה ביחד עם אלגוריתמי למידת מכונה מאפשר זיהוי וניבוי בטרם עת של מחלות, מזיקים, מחסורים בהזנה ובהשקייה.

טאבולה רוכשת את ConvertMedia הישראלית

החודש הודיעה חברת המלצות התוכן הישראלית Taboola (טאבולה) על רכישה של ConvertMedia (קונוורטמדיה) שעוסקת בפיתוח כלי פרסום בוידאו. סכום הרכישה לא פורסם, אך על פי מספר מקורות, הוא מוערך ביותר מ-70 מיליון דולר.

בשיחה עם גיקטיים סיפר אדם סינגולדה, שותף-מייסד ומנכ”ל Taboola כי לאחר הטמעת הטכנולוגיה של ConvertMedia, תציע Taboola סרטוני וידאו בכלי המלצת התוכן שלה שממוקמים בדרך כלל בתחתית הכתבות. בנוסף, קטעי וידאו מומלצים ישולבו בסוף קטעי הוידאו שמעלים גופי התוכן, ממש כפי שכתבות מומלצות מופיעות לאחר הכתבה שלהם.

אנג’י מגייסת 3.5 מיליון דולר

Engie (אנג’י) סטארטאפ ישראלי צעיר מנסה לפתור את הבעיה ואת חוסר השקיפות בעזרת שילוב של זיהוי אוטומטי של תקלות ברכב וקבלת הצעות מחיר ממוסכים באיזור. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס של 3.5 מיליון דולר בהובלת קרן מימון ההמונים OurCrowd.

Engie מציעה למשתמשים רכיב ניטור (בתקן OBDII) שמקשר בין מחשב הרכב לסמארטפון ואפליקציה ייעודית, שיודעת לקרוא את הנתונים ומתרגמת את הקודים והפרמטרים הטכניים לשפה ידידותית ופשוטה. מרגע החיבור עוקבת Engie אחר מצב הרכב, מזהה תקלות, מאבחנת אותן ומציגה לנהג הצעות מחיר ממוסכים בקרבת מקום. בנוסף, היא עוקבת אחר מצבו של הרכב, מתריעה לקראת טיפולים, מעדכנת אם המצבר הולך להיגמר, מספקת מידע על צריכת הדלק ועוד.

Powerlinx מגייסת 7 מיליון דולר

פלטפורמת השידוכים העסקית Powerlinx (פאוורלינקס) שנמצאת בבעלות איש העסקים דורון כהן, יו״ר ומבעלי דן אנד ברדסטריט ישראל, השלימה סבב גיוס ראשון בגובה של 7 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו מייסדי החברה, לצד קבוצה גלובלית של משקיעים אסטרטגיים, לרבות ענקית המידע העסקי מצרפת Altares D&B. ההון שגוייס יאפשר לחברה להגדיל את ׳טביעת הרגל׳ הגלובלית שלה ולהרחיב את הפעילות בתחום שיווק החברות בפלטפורמה.

הפלטפורמה של Powerlinx הישראלית יוצרת התאמה (מאצ’ינג) בין חברות ובין הזדמנויות אסטרטגיות לשיתוף פעולה ובדרך זו היא מנסה לאתגר ולחדש את מושג השותפות. תכליתה היא להפוך את תהליך גיבוש השותפויות האסטרטגיות לחסכוני יותר, הן מבחינת משאבים והן מבחינת זמן.

SafeBreach הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

חברת הסייבר הישראלית SafeBreach הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 15 מיליון דולר בהובלת דויטשה טלקום קפיטל פרטנרס, HP Ventures ו-Maverick Ventures. הטכנולוגיה שפיתחה SafeBreach מאפשרת למדוד את מידת האבטחה של ארגון או חברה מסוימת, על ידי סימולציות של מתקפות סייבר; חדירה עוינת לארגון, התקדמות הגורם העויין ברשת הארגונית והוצאת מידע מחוץ לארגון. בכך למעשה מאפשרת הטכנולוגיה לארגונים להעריך את הסיכונים החיצוניים בפניהם חשופים.

הפתרון של SafeBreach בעצם תוקף את מערכות המידע בארגונים באופן יזום, ומתריע בפני הגורם הרלוונטי היכן מצויים חורי אבטחה לא מוגנים מפני התקפה שכזו. אותם תרחישים מדומים מהווים בעצם ׳תרגול׳ למצב קריטי, ומבוססים על מחדלי אבטחת מידע אמיתיים שהתרחשו בעולם. מרבית הארגונים והגופים הגדולים לא חוסכים בכסף בכל הקשור להתגוננות ואבטחת המידע הרגיש שלהם, אך בסופו של דבר מי שרוצה לתקוף, מצליח לעשות זאת. הסיבה לכך היא מכיוון והפתרונות הקיימים כיום בשוק לא נבחנים ׳על אמת׳, ולכן תופסים אותם במצב שאינם מוכנים להתמודד עם התקיפה.

Zeek מגייסת 9.5 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Zeek הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בהיקף של 9.5 מיליון דולר. קרן ההון סיכון Scale-Up הובילה את הסבב הנוכחי ביחד עם קרן בלאמברג וקוואלקום, FJ labs – קרן ההשקעות של פבריס גרינדה, טרגט גלובל,Radiant Venture Capital, iAngels, טון ונצ’רס והיזם אורי לוין שהיה גם המשקיע הראשון בחברה.

Zeek היא פלטפורמת מסחר מקוונת לרכישת כרטיסי מתנה (Gift cards) בהנחה ממגוון מותגים, או למכירת כרטיסי מתנה לא רצויים. באמצעותה תוכלו למכור זיכויים שאין לכם בהם צורך, או לקנות זיכויים של אנשים אחרים בהנחה משמעותית ממגוון חנויות אופנה, אלקטרוניקה או מוצרים לבית. רק נציין כי שוק ה-Gift cards המרוכז במרביתו בארה״ב ובאירופה מוערך בכ-400 מיליארד דולר מתוכו 100 מיליארד אינם מנוצלים.

Slate Science הישראלית מגייסת 45 מיליון דולר

Slate Science פיתחה מוצר המכונה Matific – מטיפיק (או “עשר אצבעות” בישראל) שפונה לילדים מגיל גן עד כיתה ו’ ומציע להם מיני-משחקים אינטראקטיביים ופעילים הנקראים פרקים. יישומים אלו, המיועדים למשחק הן במחשב הביתי והן בטאבלטים, מבוססים על מערכת לימוד ספיראלית שהיא מודולרית ומבוססת התקדמות. הפלטפורמה כוללת מגוון רחב של פעילויות ודפי עבודה המיועדים להשתלב בתכנית הלימודים ׳הסטנדרטית׳ של התלמידים, ובשנה האחרונה שולבה המערכת בבתי ספר בארץ ובעולם.

החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 45 מיליון דולר ממשקיע אוסטרלי בשם ליאון קמנב. לפני כשנה וחצי גייסה החברה 12 מיליון דולר, וסך גיוסיה עד כה עומד על 58 מיליון דולר (שכן היא גייסה קצת יותר ממיליון דולר לפני כן). 

Aternity נרכשת על ידי Riverbed האמריקאית

הסטארטאפ Aternity (אטרניטי) שהוקם בישראל בשנת 2004 פיתח טכנולוגיה אשר מסייעת לארגונים לצפות וללמוד את חווית המשתמש הכוללת עבור כל יישום ובכל מכשיר, תוך כדי מתן נקודת תצפית ממוקדת של ההתנסות. החודש נודע כי החברה חתמה על הסכם סופי לפיו תירכש על ידי Riverbed Technology, חברת ביצועי היישומים, כאשר התנאים הפיננסים של העסקה לא פורסמו, שכן הרכישה צפויה להיסגר סופית במהלך אוגוסט 2016.

בגדול, Aternity מפתחת מוצרים אשר מאפשרים לארגונים לזהות בעיות בביצועים של יישומיהם. כך, המוצר שפיתחה מאפשר לצוות ה-IT בחברה להתגבר על הפער בין נקודת המבט של משתמש הקצה, לבין זו של מרכז הבקרה. באמצעות גישת ניטור זו, ניתן להפחית בצורה משמעותית את הזמן אשר לוקח לארגונים לזהות בעיות או חריגות שעשויות לפגוע בארגון, ולהגביר את הפרודוקטיביות.

 


קלטורה הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Kaltura
מקור: קלטורה

מקור: קלטורה

חברת הסטארטאפ הישראלית קלטורה (Kaltura), המפתחת פלטפורמת וידאו בקוד פתוח, השלימה סבב גיוס טרום הנפקה בגובה 50 מיליון דולר מבנק ההשקעות גולדמן סאקס. הסבב הנוכחי, החמישי במספר, מעמיד את סך ההון שגייסה החברה עד כה על יותר מ-150 מיליון דולר. קלטורה תשתמש בהון הנוסף שגויס להמשך הטבעת חותמה הגלובלי ומיצובה כחברת “הכל וידאו” – חברה המציעה פתרונות וידאו מובילים לשווקים רבים ונרחבים ולמגוון רב של שימושים.

כבר עשור בשטח

הפלטפורמה שפיתחה קלטורה משמשת את לקוחותיה בהגדלת ההכנסות מפרסומות, תוך שיתוף תכנים וצבירת קהל רחב יותר, והורדת עלויות הקשורות בשידור וידאו. המוצר מציע מערכת שלמה, המאפשרת ללקוח לשלב באתרים שלו תכני וידאו ולשלוט בצורה מלאה על דחיפת תוכן לאתרים, ניתוח סטטיסטיקות, וכלים חשובים נוספים למפיצי ידע בארגון. המערכת יודעת לתת מענה למגוון פלטפורמות שונות, לרבות מחשבים אישיים, טאבלטים ומכשירים סלולריים, תוך התאמה לכל אחד מהם.

בין השימושים השונים במוצרי החברה, ניתן למצוא מוסדות חינוך, המשתמשים בקלטורה על מנת לשפר את חוויית הלימודים בעזרת תכני וידאו. לקוחותיה של קלטורה כוללים שמות מוכרים מאוד בתעשייה כגון Warner Bros, HBO ו-SAP, שהפכה מלקוח גדול למשקיעה אסטרטגית בסבב הגיוס הקודם של החברה. לפני מספר חודשים השיקה קלטורה את ה- ׳VPaaS׳ – Video Platform as a Service, שירות וידאו חדש ומבוסס ענן.

סבב הגיוס הראשון של החברה הגיע בינואר 2007, שנה לאחר היווסדה, והסתכם בגיוס של 2.1 מיליון דולר מ-Avalon Ventures וממשקיעים נוספים. לאחר מכן, ביוני 2008, הודיעה החברה על סבב גיוס ענק בגובה 21 מיליון דולרים בהובלת Avalon Ventures. שנתיים לאחר מכן, בפברואר 2010 גייסה קלטורה מיליון דולר נוספים ב-Debt Funding. לאחר שנה, בפברואר 2011, הודיעה על גיוס בהיקף של 20 מיליון דולרים ובסוף נובמבר 2013 הודיעה על סבב גיוס נוסף, בהיקף של 25 מיליון דולרים וכניסה של משקיעות חדשות לחברה. בנומבר 2014 השלימה החברה את הסבב הגיוס האחרון שלה, אז גייסה 47 מיליון דולר בהובלת SAP.

החברה נוסדה בשנת 2006 על ידי רון יקותיאל, מנכ״ל החברה, ד״ר שי דוד שמוביל את הצד המכירתי והפיתוח העסקי, ד״ר מיכל צור שמנהלת את קבוצות המוצר, השיווק והפלטפורמה וקהילת המפתחים (ואף נבחרה לאחת מתוך 100 המשפיעים של גיקטיים לשנת 2015) וערן איטם, ה-CTO שמוביל את כל הצד הטכנולוגי. כמו כן הנהלת קלטורה הבכירה כוללת גם את נעמה הלוי (CFO) ויחיעם שינדר (SVP operation)

“תעשיית הוידאו פורחת וצומחת במהירות. וידאו הוא ללא עוררין הערוץ המועדף לתקשורת, שיתוף מידע, הוראה ולמידה, שיווק ובידור. קלטורה ניצבת בעמדה ייחודית המאפשרת לה להנות מהזדמנות שוק אדירה, בזכות יכולתנו להציע את הקשת הרחבה ביותר של מוצרי, פתרונות, ויישומי וידאו לכל לקוח מכל תחום וכל תעשיה,” אומר רון יקותיאל, יו”ר ומנכ”ל קלטורה. “אנחנו שמחים לצרף את גולדמן זקס למסענו ומשימתנו להטמיע יכולות וחווית וידאו בחברות וארגונים בכל רחבי העולם”.

במאי 2014 הודיעה קלטורה על רכישתה של חברת טיוינצ׳י (Tvinci), ספקית פתרונות טלוויזיה על גבי רשת האינטרנט (OTT TV) תמורת סכום המוערך בעשרות מיליוני דולרים. המיזוג בין שתי החברות, ובתוך כך המיזוג בין הפלטפורמות של קלטורה ו-Tvinci נועד לאפשר לספקיות תקשורת וטלויזיה, לחברות מדיה, בעלי ומפיצי תוכן לספק שירותי טלויזיה לכל משתמש, בכל מכשיר, וגם להפיק מכך רווחים. כיום הנהלת קלטורה כוללת את הצוות המייסד של Tvinci – עידו ויזנברג, עופר שעיו ואבידן למדן.

לקריאה נוספת:

צפו: מייסד Get Sandwich מגיע לביקור ב-Kaltura

וידאו: הסבר פשוט על קלטורה בפחות מ-3 דקות

המדריך המלא לרילוקיישן בהייטק

$
0
0
globe lamp getty images

globe lamp getty images

קרדיט תמונה\צלם: LauraE, Getty Images

עבור עובדי הייטק רבים, הדובדבן שבקצפת בעבודה בענף הזה הוא הסיכוי הגבוה יחסית שיש בו להגשים את חלום העבודה בחו”ל. ולא רק לעבוד, גם ליהנות מכל המשתמע מחיים במדינה אחרת, לשפר את רמת החיים, לחיות חיים רגועים יותר מבחינה ביטחונית, להיחשף לתרבות חדשה, לאסוף חוויות והתנסויות חדשות, להתקדם מבחינה מקצועית ופיננסית ובכלל – להרגיש אנשי העולם הגדול.

אבל לא כל תהליך של רילוקיישן מצליח, ממש לא… מדובר בתהליך מורכב, שכן מדובר פה באתגר כפול ומכופל: גם תפקיד חדש בסביבת עבודה חדשה (בענף שהוא גם ככה תובעני במיוחד) וגם אינספור שינויים בפן האישי בכל תחומי החיים כמעט. וככל שמעורבים בתהליך יותר בני משפחה (בן/בת זוג וילדים), כך המצב סבוך עוד יותר.

אי לכך, אם החלטתם לבצע רילוקיישן, חובה להתכונן היטב מראש ולסגור את כל הקצוות. הנה 8 הטיפים החשובים ביותר, שיסייעו לכם לדעת לקראת מה אתם צועדים, להתכונן לקראת המעבר ואולי דווקא להתחרט ולהגיע למסקנה שזה לא בשבילכם ושעדיף (לפחות כרגע) להישאר בארץ.

1. ציפיות יש רק בכריות

הנה הבשורה הטובה: לא הכל על הכתפיים שלכם, כך שאתם יכולים לצפות להטבות הבאות מהחברה שבה תועסקו: נסיעה מקדימה להכרות עם האזור וארגון ראשוני, תשלום שכר הדירה שלכם, כיסוי הוצאות החינוך של הילדים (במקרה שאתם נוסעים עם המשפחה), ליווי של עורך דין מנוסה לטיפול בענייני הויזה, שילוח הציוד לחו”ל, קבלת כרטיסי טיסה תקופתיים לביקורי מולדת.

אז מה חשוב שתעשו? חשוב מאוד לא רק לצפות, אלא גם לוודא שכל ההטבות הללו אכן ניתנות על ידי מקום העבודה עוד לפני החתימה על החוזה.

2. בית רחוק מהבית

להבדיל מנסיעה קצרה לחו”ל, במעבר לתקופה ארוכה בסיס האם הוא התשתית הבסיסית החשובה ביותר. הרי לא בא לכם לארוז את כל המטלטלים שלכם ולגלות שקיבלתם חתול בשק בדמותו של בית באזור שבו עדיף לא להסתובב לאחר השעה 20:00 בערב, נכון?

אז מה חשוב שתעשו? בדקו מה החברה מספקת לכם: האם תשלום של שכר הדירה בנפרד או תוספת מימון כחלק מהמשכורת? האם החברה מסייעת לכם למצוא את מקום המגורים או שאתם צריכים לעשות זאת בעצמכם? ואם כן, באיזה סטנדרט מדובר? מה גודל הבית או הדירה, מהו המיקום, האם רהיטים כלולים או שלא ומי אמור לשלם את החשבונות הנלווים?

חשוב להגיע לחו”ל רק לאחר שכל זה כבר מסודר וכשכבר יש לכם היכן להתגורר. שימו לב, חברות רבות נותנות מענק מימון מגורים לתקופה של החודש או החודשיים הראשונים למעבר ולעיתים מדובר במענק הסתגלות הכולל גם רכישות בסופר, קניית ריהוט ואפילו קניית רכב. ואם כבר, אז… חשוב לבדוק באיזה רמת רכב מדובר והאם ההוצאות החודשיות הנלוות לכך כלולות גם.

3. לא כל הנוצץ זהב

משרות רילוקיישן רבות מגיעות בדרך כלל יחד עם שכר גבוה ולעיתים אף מדובר במשכורות הגבוהות מאלו הנהוגות בישראל ב-10-20 אחוזים. אבל, ויש אבל גדול: אי אפשר להתייחס לשכר בנפרד מיוקר המחיה באותה מדינה. בניו יורק, למשל, רק 20% משכר הברוטו ייכנסו בסופו של דבר לכיס שלכם ואילו אם תוותרו על חלום העבודה בתפוח הגדול ותסתפקו ברילוקיישן להודו – חשבון הבנק שלכם ייתפח בכל חודש ביותר מאשר 50% מגובה שכר הברוטו.

אז מה חשוב שתעשו? חובה לבצע בירור מעמיק ומקדים על על המדינה אליה מתכוונים לנסוע, ולבדוק האם השכר המשולם תואם את עלויות המחייה בפועל.

4. מסים, רבותיי, מיסים…

לא צריך להרחיב יותר מידי בנושא הזה, משום שאתם בוודאי לא תשמחו לשלם מס כפול.

אז מה חשוב שתעשו? קודם כל, חשוב שתכירו את החוק: עובד שיצא לחו”ל וניתק את מרכז חייו מישראל במהלך שהותו שם, לא חייב לשלם מס על אותה התקופה ועובד ששהה בישראל פחות מ-30 ימים במשך שנת מס, או ששהה פחות מ-183 ימים בשנת מס ויחד עם השנתיים שקדמו לה פחות מ-425 ימים, אינו נחשב תושב ישראל. ולכן, כדי להקטין את הסיכוי שתצטרכו לשלם מס כפול, כדאי לבצע מספר צעדים קודם לנסיעה וביניהם: מכירת או השכרת הדירה בארץ וסגירת חשבונות הבנק. אבל, שימו לב: כשחוזה ההעסקה הוא מול חברה ישראלית, יהיה לכם קשה עוד יותר להוכיח בשלב מאוחר יותר שהעברתם את מרכז החיים שלכם למדינה אחרת ולקבל בשל כך גם פטור ממסים לאותה התקופה.

5. וגם… ביטוחים

כל מדינה והחוקים שלה, לרבות ביטוחי בריאות, זכויות העובדים וכן הלאה. כמו כן, זה שאתם עוברים לגור בחו”ל לא פוטר אתכם מתשלומי ביטוח לאומי וביטוח בריאות, כל עוד לא עברו שנתיים מאז המעבר. ועוד נקודה חשובה, גם לאחר מכן חשוב לבצע ניתוק תושבות לצורכי מס, אחרת תמצאו את עצמכם חסרי זכויות כשתחזרו לארץ.

אז מה חשוב שתעשו? גשו לביטוח הלאומי עוד לפני הנסיעה בכדי להגיע להסדר מיוחד המיועד לתושבים אשר מתכננים שהות ארוכה בחו”ל, שקלו להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון מוסמך, בדקו אם מקום העבודה דואג לכיסוי ביטוח פרטי של אובדן כושר עבודה, נכות מתאונה, חיים ובריאות ואם לא, אז בררו על מסלול ביטוח בריאות המיועד למי שמבצע רילוקיישן לחו”ל. גם התייעצות עם חברות השמה בהייטק שמתמחות ברילוקיישן עשויה בהחלט לסייע.

6. כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה

אין גרוע מאשר חלום ושברו או במילים אחרות – לפנטז במשך שנים על משהו, להשיג אותו ואז לגלות שהמציאות מלאה באכזבות בדמותם של עלויות מחיה גבוהות, מזג אוויר קשה, הבדלים גדולים בתרבות העבודה, שוק תרבותי, בעיות שפה ותקשורת ותחושות בדידות ודיכאון.

אז מה חשוב שתעשו? בכל הקשור לרילוקיישן אין דבר כזה “יותר מידי הכנה מראש”: אספו כמה שיותר מידע על התפקיד החדש ועל מדינת היעד, חטטו ברשת, דברו עם אנשים שחיים שם, סעו לביקור מקדים, למדו את השפה המקומית וחזקו את האנגלית שלכם, למדו את כל מה שאתם יכולים על התרבות העסקית באותה מדינה, נסו לאתר ישראלים שמתגוררים במקום החדש או כאלו שהתגוררו בעבר ואספו מהם טיפים והמלצות לגבי שגרת היום-יום, בקרו באופן שוטף באתרי חדשות רלוונטיים וכמובן, למדו על התרבות של המקום.

7. אנחנו נשארים בארץ… (לא באמת, רק וירטואלית)

אפשר אולי להוציא אתכם מישראל, אבל לא בטוח שאפשר להוציא את הישראליות מכם. ובמילים אחרות, עם כל הכבוד לשינויים ולחידושים, לפעמים המרחק מהמוכר והאהוב לא מיטיב עם מצב הרוח וגם לא עם ההתאקלמות.

אז מה חשוב שתעשו? פשוט לשמור על קשר עם המשפחה המורחבת, לבנות רשת חברתית חדשה וכמובן לאתר ולהתחבר למשפחות אחרות המצויות ברילוקיישן עוד לפני הנסיעה.

8. ואם כבר געגועים, אז…

מה לגבי כל החברים ובני המשפחה שהשארתם מאחור? אתם בוודאי לא תרצו להתנתק מהם וכן תרצו לקפוץ לארץ מידי פעם בכדי לראות אותם.

אז מה חשוב שתעשו? חשוב מאוד שההתלהבות מהחיים החדשים שממתינים לכם מהצד השני של הסכם העבודה לא יסנוורו אתכם עד כדי כך שתפספסו מספר סעיפים חשובים שחשוב שיופיעו בו. וודאו שקיימים הסעיפים הבאים: חופשות – ימי חופשה במהלך חגים יהודיים וכרטיסי טיסה אחת לחצי שנה – שנה לצורך חופשת מולדת.

גיוס: Innoviz Technologies מגייסת 9 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Innoviz
מקור: Innoviz

מקור: Innoviz

Innoviz (אינוויז) חברת סטארטאפ ישראלית המפתחת סנסורי חישה ומערכות המאפשרות נהיגה אוטונומית של רכבים, הודיעה היום (ב׳) על השלמת סבב גיוס ראשון (סבב A) בסכום של 9 מיליון דולר. בין המשקיעים נמנים זוהר זיסאפל, קרנות ההון סיכון וורטקס, מאגמה, אמיתי ונצ׳רס ודלק השקעות.

רוצה להפוך חזון למציאות

Innoviz זיהתה כי שוק הרכב האוטונומי נמצא בשיא התפתחותו, אולם הוא עדיין מתעכב בשל פער טכנולוגי הקיים ביכולת סריקת מרחב התמרון של הרכב, ויכולת האבחנה של הסביבה בצורה שתאפשר לו לנתב את דרכו בביטחה. החברה מפתחת חיישן הנקרא LiDAR – Light Radar – חיישן לייזר הסורק בדיוק גבוה את סביבתו של הרכב ובונה סביבו תמונה תלת מימדית מפורטת. הטכנולוגיה של החברה שנקראת HD-SSL High Definition Solid State Lidar LiDAR מאפשרת טווח פעולה וחישה ארוכים של מספר מאות מטרים ורזולוציה גבוהה בשני הצירים, כל זאת תוך הקטנה משמעותית בגודל המוצר והוזלה במחיר אל מתחת ל-100 דולר ליחידה לעומת עשרות אלפי דולרים כיום. ה-HD-SSL ישמש כבסיס לכלל מערכת החישה הנחוצה לנהיגה אוטונומית.

החברה הוקמה בשנת 2016 על ידי עומר כילף, אורן רוזנצוויג, אורן בוסקילה ועמית שטיינברג. ארבעת המייסדים שירתו יחד ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין וצברו נסיון רב במגוון תפקידי מפתח הן בחברות סטארטאפ והן בחברות רב לאומיות. כיום הצוות מונה קרוב ל-30 עובדים והחברה מתכננת התרחבות משמעותית במהלך השנה. התכנון של Innoviz הוא להציג אב טיפוס של המוצר כבר לקראת סוף 2016, ולטענתה מדובר יהיה בטכנולוגיה שתחולל מהפכה בתחום הרכב האוטונומי.

“רכבים אוטונומיים יובילו למהפיכה משמעותית בתעשיית הרכב ובהרבה תעשיות אחרות”, אמר עומר כילף, מנכ”ל ושותף מייסד ב-Innoviz. “היכולת להפוך חזון זה למציאות תלוי ביכולת לספק מענה טכנולוגי אשר עונה על דרישות הביצועים והבטיחות הגבוהים של המערכת אך גם במחיר שיאפשר לו להגיע לייצור המוני. בשל הפער במחיר ובביצועים שקיימים כיום, ישנם ניסיונות לספק מערכת נהיגה אוטונומית שלא כוללת מערכות חישה מלאות, אשר מעמידות בסיכון את בטיחות הנוסע. הטכנולוגיה החדשנית של אינוויז תאפשר את התפתחות תעשיית הרכב האוטונומי ותנגיש לראשונה את טכנולוגיית הלידאר לכלל השוק.  זאת תקופה מאוד מעניינת בשוק הרכב, אנחנו שואפים לכך שבעוד עשרים שנה יסתכלו אחורה ושאינוויז תזכר כחלק משמעותי בעיצוב המהפך הזה”.

אפליקציה שהופכת אלבומי תמונות לדיגיטלים: Photomyne הישראלית מגייסת 2.6 מיליון דולר

$
0
0
מקור: photomyne
מקור: Photomyne

מקור: Photomyne

זוכרים שפעם, לפני לא כל כך הרבה שנים, היינו מפתחים תמונות ומאחסנים אותן בתוך אלבומם? היום, אותם אלבומים כבר די נעלמו מן העולם, ומרחיקי הלכת מביניכם אולי מדפיסים מידי כמה זמן אלבום דיגיטלי, אבל לא משנה עד כמה יפה וצבעוני הוא יהיה, זה עדיין לא אותו הדבר. כיום גורלם של אותם אלבומים כבדים המכילים כל טוב הוא להיות מאוחסנים בארון ולצבור אבק, אבל סטארטאפ ישראלי בשם Photomyne פיתח אפליקציה שתכליתה היא להציל את אותן תמונות הקבורות באלבומים, ולאפשר למשתמשים לשתף בהן בכל מדיה חברתית אפשרית.

כדי להמשיך ולעשות זאת, לאחרונה נודע כי הסטארטאפ השלים סבב גיוס ראשון (סיד) בהיקף של 2.6 מיליון דולר ממספר משקיעים ישראלים בהם אדי שלו, יריב גילת, לאון רקנאטי ויריב אייזנברג.

אלטרנטיבה נוחה וזולה יותר

הפתרון הפשוט ביותר כיום כדי ליצור קובץ דיגיטלי מתמונה פיזית הוא כמובן לסרוק או לצלם אותה דרך הסמארטפון. הבעיה היא שפעולה זו דורשת מהמשתמש לצלם כל תמונה בנפרד ולערוך אותה. מנגד, אפליקצית Photomyne (פוטומיין) מאפשרת למשתמשים ליצור גרסאות דיגיטליות של תמונות ישנות באופן מהיר ודי נוח באמצעות צילום עמוד שלם מתוך האלבום (לא משנה כמה תמונות הוא מכיל), והיא כבר תדע לעשות את כל העבודה השחורה. כמו כן, אפילו לא צריך להוציא את התמונות מהאלבום עצמו. לטענת החברה מדובר בפתרון היחידי הקיים כרגע בשוק שמאפשר לסרוק מספר תמונות במקביל בלחיצת כפתור אחת.

הייחוד של האפליקציה מתבטא בכך שהיא מזהה באופן אוטומטי כל תמונה, מבצעת חיתוך אופטימלי ובסופו של דבר גם עורכת ומשפרת אותה כדי שתוכלו להוסיף אותה לאלבום דיגיטלי, לשלוח במייל, או לשתף בפייסבוק. במידה ולא מצא חן בעיניכם החיתוך או העריכה האוטומטית שבוצעה על ידי האפליקציה, ניתן כמובן לשלוט בהגדרות באופן ידני ולהוסיף פרטים כגון תיאור, תאריך, מיקום ושמות.

הגרסה הבסיסית והחינמית של Photomyne זמינה עבור משתמשי iOS, ובחודשים הקרובים מובטח כי תצא גרסה מותאמת גם עבור משתמשי אנדרואיד. תמורת 5 דולר (סכום חד פעמי) ניתן לרכוש את הגרסה המלאה של האפליקציה שכוללת סט פילטרים ומאפשרת למשתמשים לשמור כמות בלתי מוגבלת של תמונות ואלבומים.

אקזיט: Scene53 הישראלית שפיתחה את שייקר נרכשת על ידי PLAYSTUDIOS

$
0
0
מקור: Pop, Scene53
מקור: Pop

מקור: Pop, Scene53 PLAYSTUDIOS

איחוד כוחות: חברת המשחקים האמריקאית PLAYSTUDIOS רכשה את Scene53 הישראלית, המתמחה במשחקים מרובי משתמשים בסביבות וירטואליות במובייל. בשנתיים האחרונות שיתפו החברות פעולה בפיתוח המשחק החינמי POP! Slots – קזינו וירטואלי המדמה חוויית משחק בבתי הקזינו של לאס וגאס. המשחק הושק לפני כשבועיים ומדורג כעת במקום השלישי בראש קטגוריית משחקי הקזינו החינמיים באפסטור. PLAYSTUDIOS, העומדת מאחורי המשחק הפופלארי MyVegas Slots, היא בעלת הזיכיון הבלעדי למותגי בתי הקזינו המפורסמים של קבוצת MGM בלאס וגאס.

מרחיבות את שיתוף הפעולה

PLAYSTUDIOS פנתה ל-Scene53 בהצעה למיזם משותף שיתבסס על חוויית המשחק של Scene53, ויאפשר לשחקנים “לבקר” בגרסה הוירטואלית של מותגי ענק כמו MGM GRAND או ה-BELLAGIO, לשחק לצד החברים ברשת, לזכות בפרסים אמיתיים כגון לילה במלון או כרטיס להופעה – וכל זאת מהסמארטפון או הטאבלט שבידם. בסמוך להשקת המשחק הציעה PLAYSTUDIOS לרכוש את Scene53 ולהפוך אותה לחברת בת שלה. כעת, PLAYSTUDIOS-Israel תפעל כסטודיו משחקים עצמאי שיתמקד בהמשך הפיתוח של POP! Slots ויתרחב בעתיד למשחקים אחרים העושים שימוש בטכנולוגיה.

Scene53 אחראית בין היתר על פלטפורמת שייקר למפגשים וירטואלים על גבי פייסבוק. אי שם בשנת 2011 הקימו עופר רודנסטיין וגד ויהונתן מאור את אפליקצית הפייסבוק שאיפרה למשתמשים לשדרג את חווית השימוש ברשת החברתית, על ידי כך שהיא מנסה להפוך אותה לאישית ולאינטראקטיבית יותר. זאת הצליחה החברה לעשות באמצעות שדרוג הממשק הסטנדרטי של פייסבוק והפיכתו לחדר תלת מימדי, כאשר כל חשבון של משתמש מקבל ייצוג בחדר על ידי אוואטר. במסגרת הפעולות שניתן לבצע בתוך האפליקציה, קיימת האפשרות להזמין למשל מישהו למשקה, כשכל אווטאר בתוך החדר התלת-ממדי מייצג אדם אמיתי המחובר אונליין באותו הרגע לפייסבוק (למעט דמויות כמו הברמן שימזוג לכם משקאות). לאחר מכן השתמשה החברה בטכנולוגיה זו לפיתוח משחקים וירטואליים מרובי משתמשים לסמארטפונים וטאבלטים.

מאז הקמתה גייסה החברה קרוב ל-20 מיליון דולר מ-Menlo Ventures, אריק שמידט, טרוי קרטר, רמי ברכה ו-CrunchFund.

רעננה פינת מנהטן: הצצה למשרדים של Vonage

$
0
0
צילום: גיקטיים
צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אם יצא לכם להסתובב לאחרונה בניו יורק, בטח גם אתם התלהבתם מפרויקט ה-LinkNYC, שמכסה את העיר ברשת של קיוסקים שמאפשרים WiFi ושיחות חינם. לא הרבה יודעים אבל חלק מהפיתוח נולד דווקא רחוק מאוד מניו יורק הסואנת – במרכז הפיתוח של חברת Vonage האמריקאית שממוקם ברעננה.

החברה האמריקאית, שנוסדה ב-2001, מונה 1,700 עובדים מסביב לעולם, כשמרכז הפיתוח הישראלי שלה מונה צוות של 35 אנשים ואחראי על כמה פיתוחים מעניינים כמו אפליקציית תרגום בזמן אמת של שיחות טלפון, כמה פיצ’רים ב-Echo, הרמקול החכם של אמזון, שירות הקפצת השיחות מ-iOS 10 ועוד.

נוף מנתניה עד הרצליה

מהמשרדים שנמצאים בקומה ה-7 נשקף נוף פנורמי מנתניה עד להרצליה, מה שאומר הרבה ירוק, ים – וגם פארק רעננה הסמוך.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בכל מקום תוכלו למצוא הדפסי פופ-ארט צבעוניים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

כן, אפילו על הלוקרים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ראש בראש: איליה, מפתח מובייל ואלי, מהנדס QA

צילום: גיקטיים

אחי, מצאתי באג במוב שלך. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

העובדים בנו מדפסת תלת-מימד שמשמשת את כל המוחות היצירתיים בחברה

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ואם כבר מדברים על מוחות יצירתיים… קיר מיוחד מוקדש ב-Vonage לכל בקשות הפטנטים שהוגשו על ידי עובדי החברה. ויש לא מעט

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

איתי, מפתח RT. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

גדי, מפתח מובייל. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

נותנים בכבוד לנוי, מפתחת מובייל – עם תעודת הקראש הראשון שלה

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

כולם יושבים באופן ספייס

את המשרדים עיצבה ורד גינדי, כשהרעיון היה להתאים אותם לערכי החברה כמו חדשנות, שקיפות ועבודת צוות ולאפשר תקשורת פתוחה וזמינה בין הצוות. זה כמובן אומר שכולם יושבים באופן-ספייס.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

כן, גם המנכ”ל

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מי שרוצה קצת שקט יכול ללכת לאחד מהבות’ים שפזורים במשרדים או פשוט להרכיב את האוזניות מבטלות הרעשים, שכל עובד קיבל במתנה.

וכשאתם חייבים להעביר דחוף מטען לאייפון לקצה השני של המשרד, טוב שיש רחפן

נתן, דירקטור צד שרת משחק להנאתו ברחפן המשרדי. צילום: גיקטיים

נתן, דירקטור צד שרת משחק להנאתו ברחפן המשרדי. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

זמרים מתים, זמרים מתים בכל מקום

כל חדר ישיבות ב-Vonage נקרא בשם של אגדת רוק אחרת כמו הנדריקס ולנון: או במילים אחרות זמרים טובים מאוד ומתים מאוד.

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ה-Echo של אמזון – עוד מוצר עם פיתוח ישראלי בפנים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

 

צילום: גיקטיים

ליהיא, מפתחת מובייל. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

תומר, ראש צוות, וגיא, דירקטור מובייל סוגרים דברים. צילום: גיקטיים

עמדת בדיקת תאימות למובייל

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ואחרי כל העבודה הקשה הזו

צילום: גיקטיים

רועי וגדי, מפתחי מובייל. צילום: גיקטיים

והזו…

צילום: גיקטיים

יובל, דירקטור QA והדס מנהלת משאבי אנוש. צילום: גיקטיים

אפשר להירגע קצת בפטיו החדש

צילום: גיקטיים

גיא, דירקטור מובייל, מתאמן לאולימפיאדה. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מים זה לחלשים: איתי, מפתח RT. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

אלי, מהנדס QA. צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

איליה, מפתח מובייל ואלי, מהנדס QA, בשיחה צפופה. צילום: גיקטיים

וכשכל הנשנושים האלו עושים אותך רעב

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

מאסטר-שף נאור מפתיע מדי יום עם תפריטים משתנים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

ובינתיים בחדר האוכל: שולחן מיוחד לימי שלישי – שבו ניתן לדבר חופשי על משחקי הכס בלי חשש לספויילרים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

¯\_(ツ)_/¯

ומסר אופטימי על הלוח בחדר האוכל

צילום: גיקטיים

צילום: גיקטיים

בואו לעבוד איתנו: שתי חברות מספרות מדוע שווה לעבוד דווקא אצלן

$
0
0
Geekti,e

Geekti,e

Klarnaמציג את collage640X400.jpg

Klarna נוסדה בשטוקהולם בשנת 2005 ובשנת 2011 הוקם מרכז הפיתוח של החברה בארץ. ל-Klarna מודל קנייה ייחודי המאפשר ללקוח חוויה קנייה נעימה ומהירה עם פתרונות תשלום מגוונים ונוחים כמו תשלום לאחר קבלת המשלוח. Klarna הגלובלית מונה יותר מ-1,400 עובדים, פעילה ביותר מ-18 שווקי עבודה ברחבי העולם, משרתת מעל ל-45 מליון לקוחות ועובדת עם יותר מ-65 אלף חברות, ביניהן חברות גדולות כמו asos, Spotify ועוד.

למה כדאי לעבוד איתנו?

במרכז הפיתוח בארץ אנחנו מפתחים את אפליקציות ה-web וה-mobile של הפלטפורמה. אחד היתרונות הגדולים בעבודה אצלנו הוא שאנחנו שייכים לחברת הייטק גלובלית, רווחית ומתפתחת, אך הסניף בארץ הוא קטן ומשפחתי. כלומר, ב-Klarna TLV נהנים מהפינוקים והיתרונות של חברה רווחית ויציבה ומהאווירה המשפחתית של חברת סטארטאפ קטנה. חלק גדול מהייחודית אצלנו הוא האנשים; אנחנו מאמינים באנשים טובים ומוכשרים שאוהבים ונהנים ממה שהם עושים וכמובן בסביבת עבודה נעימה, מלמדת ומפתחת. לכן, אנו מקדישים כאן זמן רב ונותנים את מלוא תשומת הלב לפיתוח האישי של כל עובד החל מהפן המקצועי שכולל בתוכו חצי יום שמוקדש כולו ללמידה של דברים חדשים, האקתונים, כנסים מקצועיים ועוד…ועד לפן האישי שכולל חוגים שונים, טיולים וכמובן את האירוע השנתי שלנו שבו כל עובדי החברה טסים יחד למשרד הראשי בשטוקהולם לאירוע שכולו כיף, גיבוש והנאה. בשביל לראות את כל זה ולהבין למה בעצם כל כך כיף לעבוד אצלנו אתם יותר ממוזמנים להגיע אלינו לביקור ולהתרשם.

רוצים לעבוד ב-Klarna? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Web Application Engineer


collage

Brightcom

ברייטקום היא חברת מדיה גלובלית מובילה בתחום הפרסום הדיגיטלי. ממרכזי החברה בהרצליה החברה מספקת פתרונות טכנולוגים מתקדמים למאות מליוני משתמשים בכל יום, בכל רחבי העולם.

הביזנס שלנו נשען על מגוון פתרונות טכנולוגיים מתקדמים על ידי שימוש ביחידות פרסום של וידאו, דיספליי ומובייל עבור בעלי האתרים. באותה העת אנו מעצימים את המפרסמים על ידי מתן גישה למיליוני חשיפות איכותיות ביום ובאמצעות מערכות שליטה מתקדמות המספקות להם תמונה מדויקת בכל זמן נתון. הפלטפורמה הטכנולוגית שלנו מנהלת מידי יום מאות מיליוני חשיפות תוך שימוש באלגוריתמים המצליבים מידע רב בזמן אמת ומקבלת החלטות עסקיות מושכלות.

למה כדאי לעבוד איתנו?

אם אתם מחפשים עניין בלתי פוסק ועיסוק עם טכנולוגיות מתקדמות, Big Data וקוד יעיל שיכול לתמוך ב-Scale ענקי וב-Latency מינימלי – מקומכם בבריטקום.

הנוסחה המנצחת שלנו משלבת בין סביבת עבודה מדהימה ומלאה באנשים יצירתיים לבין טכנולוגית In house שמתורגמת בצורה מיידית לתוצאות עסקיות.

אצלנו בבריטקום תמצאו מגוון רחב של טכנולוגיות Open Source, כגון: Angular.js, Node.js, Java על גבי מגוון מסדי נתונים: Angular.js, Node.js, Java על גבי מגוןן מסדי נתונים:Redis, Couchbase, MongoDB, Google BigQuery ,ElasticSearch ,OrientDB.

Fusion, מרכז הפיתוח שלנו היושב בארץ נותן מענה גלובלי לכלל היחידות העסקיות בעולם ובימים אלה נמצא בתנופת צמיחה והתפתחות.

רוצים לעבוד ב-Brightcom? להגשת מועמדות למשרה הרלוונטית לחצו על הטייטל:

Demand Account Manager

System Architect

Business Analyst


גדולים בסין: NiniSpeech הישראלית זכתה בתחרות החדשנות העולמית

$
0
0
קרדיט: יח״צ
קרדיט: יח״צ

קרדיט: יח״צ

לפני כחודשיים נבחרו שלושה סטארטאפים ישראליים לייצג את ישראל בתחרות החדשנות הבינלאומית בסין ולהתחרות מול סטארטאפים מארה׳׳ב, אירופה וסין: NiniSpeech – המציעה פתרונות דיגיטליים לתחום הפרעות התקשורת, Boomerang – המפתחת מערכת גנטית לטיפול בסרטן ו-Aerial Guard, המפתחת מערכת ניווט אוטונומית לכלים בלתי מאוישים. אמש (ד׳), בגמר שנערך שנערך בבייג’ינג, התמודדו 21 הסטארטאפים שהגיעו לגמר על פרסים בסך 1.5 מיליון דולר במזומן ו- RoadShow מול ענקיות הטכנולוגיה הסיניות.

סה״כ התמודדו מול 3000 סטארטאפים

בסופו של דבר גברה NiNiSpeech הישראלית על שאר הסטארטאפים וגרפה את המקום הראשון בתחרות. החברה פיתחה טכנולוגיה שמיועדת לסייע לאנשים הסובלים מגמגום. בתחום הפרעות התקשורת מושקעים אמנם מדי שנה כ-30 מיליארד דולר בטיפולים, אך יחד עם זאת, תחום קלינאות התקשורת נותר מסורתי ולא מאוד מתקדם טכנולוגית, והתוצאות הטיפוליות עגומות – כ-84% הישנות בטיפולי גמגום. החברה הישראלית מציעה פתרונות דיגיטליים שמטרתם היא לשפר את חווית המטפל והמטופל ולהיטיב את התוצאה הטיפולית תוך כדי שמירה על עלויות נמוכות. המערכת שפותחה (אפליקציה) מסייעת לאנשים מגמגמים להשיג את יעדי הדיבור. המערכת מאיצה את הטמעת הדיבור במוח, מעודדת תקשורת, מחדדת את עקומת הלמידה, ומגדילה את שיעור ההצלחה. בצורה זו קלינאי תקשורת יכולים להיחשף לביצועי המטופלים שלהם מחוץ לקליניקה, וממדידה אובייקטיבית וכמותית של התקדמותם.

זוהי השנה השניה ברציפות שסטארטאפ ישראלי זוכה במקום הראשון, לאחר שבשנה שעברה הייתה זו DiaCardio הישראלית, המפתחת תוכנה המשנה את הדרך בה בדיקת האקו לב מפוענחת.

גם AerialGuard הישראלית הצליחה לא רע

ברכות מגיעות גם ל-AerialGuard הישראלית אשר זכתה במקום השני. חברת התוכנה מפתחת מערכת ניווט אוטונומית לכלים בלתי מאוישים. החברה מתמקדת בשוק האזרחי של כלים אוויריים בלתי מאוישים ומספקת ליצרני רחפנים יכולות אוטונומיות כגון ניווט חכם, חישה והימנעות ממכשולים אשר מאפשרים לכלי האווירי לנווט בסביבה מציאותית, רוויית מכשולים תוך כדי ביצוע המשימה האוטונומית אשר אליה הוא יועד.

הפרס בסך מיליון דולר יחולק בין 5 הסטארטאפים המובילים (Top 5) ויזכה כל אחד מהם ב-200,000 דולר במזומן. פרס בגובה חצי מליון דולר יחולק בין הסטארטאפים שהגיעו למקומות 6-10, ויזכה כל אחד מהם ב- 100,000 דולר במזומן. בנוסף לזכייה בפרס הכספי יזכו הסטארטאפים ליהנות מאפשרות להשקעה מקרן מיוחדת בסך 25 מליון דולר שהוקמה ע”י  Shengjing Group לרגל התחרות. בימים הקרובים צפויים הפיינליסטים לקיים רוד-שואו וסדרת פגישות עם משקיעים סינים וענקיות הטכנולוגיה הסיניות.

את התחרות בישראל, מובילה קרן ההון סיכון JVP בשיתוף גופים בתעשייה ובאקדמיה הישראלית, אשר ליוו את התהליך ואת בחירת הפיינליסטים בהם:  EMC, מיקרוספט, פועלים טק, EY ישראל, הרצוג פוקס נאמן, ונאוטילוס (AOL). התחרות הושקה בישראל בחודש מרץ השנה, ומתוך 140 סטארטאפים המייצגים חתך מגוון של ההייטק הישראלי, העפילו לגמר הישראלי 8 סטרטאפים, מתוכם נבחרו 3 פיינליסטים לתחרות בסין.

פתחו יומנים: Geektime Techfest יתקיים ב-20-24 בנובמבר

$
0
0
techfest

techfest

אחד מהדברים שאנחנו שמים עליהם דגש בגיקטיים הוא ללמוד את הצרכים והרצונות של הקהל שלנו ולנסות ולענות עליהם בצורה הטובה ביותר שאנחנו יודעים לעשות.

זאת הסיבה שהחלטנו שכנס הסטארטאפים השנתי של גיקטיים לא יתקיים השנה בספטמבר, כמו בכל השנים הקודמות.

במקומו, יתקיים בין ה-20 ל-24 בנובמבר פסטיבל Geektime Techfest, פסטיבל הטכנולוגיה הראשון הראשון של ישראל. לא עוד משלחות מחו”ל, פאנלים משעממים וסנדוויצ’ים משעממים עוד יותר. לכל האירועים השונים שיערכו במסגרת הפסטיבל יש מטרה אחת עליונה – לתת ערך אמיתי לכל אחד מהמשתתפים.

שני האירועים המרכזיים שיפתחו את הפסטיבל הם כנס הסטאטראפים השנתי שלנו, Geektime Conference שייערך גם הוא השנה במתכונת מורחבת (עליה נפרט בהמשך) ופסטיבל המפתחים של גיקטיים אשר במסגרתו תערך לראשונה בישראל, אולימפיאדת המפתחים.

בנוסף לאירועים הללו, יערכו מגוון רחב של מיטאפים בנושאים טכנולוגיים ואירועי שותפים של חברות הטכנולוגיה והסטארטאפים המובילים בישראל.

את האג’נדה של הכנס תוכלו למצוא כאן והיא תתעדכן על בסיס יומיומי לאורך החודשיים הקרובים.

בפעם הראשונה בישראל: אולימפיאדת המפתחים יוצאת לדרך!

קהל המפתחים בגיקטיים הוא אחד הקהלים שאנחנו הכי אוהבים, לא רק כי כשאנחנו מותקפים אז תמיד הם נכונים לעזור לנו, ושמחים לשלוח לנו אפילו קטעי קוד לתיקון הבאגים באתר, ואפילו לא רק כי כשהם מתעצבנים הם שולחים לנו דואר שמבהיר לנו כמה האתר חשוב להם והם מרגישים משמעותיים בהחלטות שאנחנו מקבלים לגביו (כן, אנחנו מדברים עליכם, ששולחים לנו מיילים כשאתם לא מרוצים ממודל עסקי חדש שלנו, או מכתבה שלא היתה מדוייקת בצורה שתניח את דעתכם).

אנחנו אוהבים אתכם כי אתם מוכשרים, ולמעשה, אתם יודעים בדיוק מה מעניין אתכם. אז החלטנו סוף סוף לייצר כנס מיוחד רק לכם ובמסגרתו גם לתת לכם צ’אנס להראות כמה אתם מוכשרים, מיוחדים, ייחודיים ואלופים. כדי לעשות זאת יצרנו בשיתוף עם Elevation Academy את אולימפיאדת הפיתוח הראשונה בישראל בה נבחר את המפתח הכי מוכשר ואת צוות הפיתוח הכי שווים בישראל.

אולימפיאדת המפתחים של גיקטיים (Geektime Developer Olympics) תורכב ממספר מסלולים בני שלושה שלבים כל אחד. במסגרת כל אחד מהמסלולים יתקיימו אתגרי פיתוח למפתחים בודדים וקבוצות אשר יתחרו ביניהם על תואר המפתח/ת או צוות הפיתוח הטוב ביותר בישראל. בקיצור – יהיה שמח.

האולימפיאדה תהיה חלק מכנס ה-Devfest, יריד מפתחים וחברות בו ישתתפו למעלה מ-1,000 מפתחים שיוכלו ללמוד מהמובילים בתעשייה על הטכנולוגיות, המתודולוגיות והכלים המומלצים ביותר, לרכוש כישורי פיתוח חדשים, לייצר קשרים עם המפתחים המובילים בתעשייה קשרים חדשים ואולי גם למצוא את האתגר הבא שלכם – בסטארטאפ או בחברה גדולה. מה שבא לכם.

סטארטאפיסטים אוהבים במה? בואו להתחרות ב-Startup Arena

על תחרות הסטארטאפים של גיקטיים, לא צריך להרחיב הרבה. במהלך השנים, גיקטיים הצליח למשוך אליו בצורה כמעט בלעדית את הקהל הכי מעניין בתעשיית ההון סיכון, היזמים והסטארטאפיסטים. אנחנו קשים באימונים אבל נהנים איתכם בקרב על התואר הנכסף וזאת ההזדמנות שלכם להצטרף להצלחות שכבר עלו על הבמה בכנס Geektime conference

לתחרות ה-Startup Arena, אנחנו מחפשים חברות שעדיין לא נחשפו לקהל הרחב, גייסו פחות מ-3 מיליון דולר ומעוניינות לחשוף את המוצר שלהן לראשונה מעל בימת הכנס. גם אתם רוצים לזכות בחשיפה בינלאומית? חושבים שיש לכם סטארטאפ שיכול להיות הדבר הגדול הבא?

כל הפרטים כאן – הקפידו למלא את כל הטופס

זכרו, במהלך העשור האחרון חלק נכבד מהחברות שעלו על הבמה בכנס גיקטיים השנתי רשמו הצלחה גדולה וחלקם גם חגגו אקזיט מרשים. בין החברות ניתן למצוא Wix, Kaltura, Dapper, Worklight, Mominis, Clicktale, WikiAnswers, Watchdox, SalesPredict, Overwolf, SkyCure, CyActive ועוד רבים וטובים.

<<< לתמונות מ-Geektime Conference 2015

הסטארטאפ Itemboards מציע ׳פינטרסט של דברים שאפשר באמת לקנות׳

$
0
0
מקור: ItemBoards
livingroom

מקור: Itemboards

חיפוש פריטי ריהוט והום סטיילינג הינה משימה מהנה אולי (עבור חלק) אך ממש לא פשוטה; היא כוללת שיטוטים רבים גם ברשת וגם בחנויות, ומצריכה איסוף ידני של תמונות ונסיון להבין מה מתאים למה ומה יכול ליצור את השילוב שאותו אנו מחפשים. הסטארטאפ הישראלי Itemboards רוצה לשנות את האופי של משימה זו והופכת אותה למשימה מהנה, פשוטה וממוקדת יותר ע״י מתן פתרון לחיפוש והתאמה של הפריטים.

כמו פינטרסט, רק יותר ׳תכלסי׳

״הפתרון של Itemboards הינו פלטפורמה מקצועית-חברתית לאיתור, יצירה ושיתוף של אוספים המכילים פריטי ריהוט והום סטיילינג. הפלטפורמה מאופיינת בשימוש מהיר ונוח, המאפשר למשתמשים לאתר באופן פשוט פריטים ולצרף אותם באופן מיידי לאוספים ויזואליים הניתנים לשיתוף הן בפלטפורמה עצמה והן ברשתות החברתיות השונות״, הסבירה לגיקטיים מייסדת שותפה בסטארטאפ דגנית משה חן, שהקימה אותו ביחד עם ברי, בן זוגה.

בואי נדבר על תחרות

״המתחרים הישירים שלנו הינם אתרים של קטלוגים של פריטי עיצוב, כמו architonic או archiproducts אבל הפתרון שלנו משדרג לחלוטין את תפיסת העולם של אתרים אלו – מתפיסה של קטלוג סטטי, שהפונקציונליות העיקרית שלו הינה חיפוש של פריט בודד, לתפיסה של שילוב, התאמה ורשת – רשת של פריטים המקושרים ביניהם רשת של ספקים היכולים לשתף פעולה ורשת של משתמשים המשתפים את האוספים״.

אוקיי, ומה לגבי ההשוואה המתבקשת והפופולארית ביותר – פינטרסט?

״בניגוד לפינטרסט (או כהשלמה אליו), itemboards הינו פלטפורמה המתבססת על מוצרים שאפשר לאתר ולקנות. אם פינטרסט מדברת על השראה, itemboards כולל גם את המימד של התכל׳ס – קטלוג המוצרים והידיעה שניתן לקנותם. (מחלק מהלקוחות והספקים שמענו את ההגדרה שזה פינטרטסט של דברים שאפשר באמת לקנות). בנוסף, היכולת של המערכת לתפקד גם בתצורה של חדר תצוגה או תערוכה – נותנת מימד נוסף ועוזרת להתנהלות בין הספקים לבין עצמם״, הסבירה משה חן.

Itemboards הושקה בחודש יולי האחרון בבטא סגורה ובהזמנות בלבד. היום משתמשים בה כמה עשרות ספקי פריטים וכמה מאות משתמשים. המערכת בנויה כך שהיא מחברת מצד אחד ספקי פריטים מובילים ומצד שני אדריכלים, מעצבי פנים ואנשים הנמצאים בתהליך של חיפוש אחר פריטים והתאמתם. כמו כן, ניתן להשתמש במערכת בתצורה של חדרי תצוגה ותערוכות – היכולים להיות משולבים כחלק מהפלטפורמה הכללית או כפתרון פרטי מעל הפלטפורמה.

״הרעיון העומד בבסיס המערכת של Itemboards הוא התגלגלות של רעיונות קודמים, והעבודה על הפלטפורמה עצמה החלה לקראת סוף 2015״, אמרה. דגנית במקצועה היא מעצבת פנים ובמסגרת עבודה חשבה על הרעיון למיזם, אליו רתמה את בעלה ברי, בעל ניסיון בפיתוח וניהול בתחום הייטק שהיה אמון על אפיון ופיתוח המערכת. את המיזם הקימו השניים במימון עצמי, וכעת הם מתכוננים לסבב גיוס ראשון. הסטארטאפ פועל מפתח תקווה שם עובדים כרגע רק שני היזמים, ועובדים נוספים נשכרים במידת הצורך.

״כיום, בשלב הבטא של הפלטפורמה, השימוש בה חופשי וללא עלות. לכשנצא משלב הבטא, המודל יתבסס בעיקר על הכנסות מהספקים (מנויים תקופתיים, תשלום פר ליד, קידום). אנו בוחנים אופציות ליצירת תזרימים גם מהמשתמשים עבור  premium features״. בינתיים החברה נהנית משיתופי פעולה עם ספקים מארבעה סוגים עיקריים – יבואני רהיטים יוקרתיים, יצרני ריהוט ותיקים מוערכים, אמנים ומעצבי מוצר צעירים. ״הספקים נבחרים בצורה פרטנית על מנת ליצור תמהיל מוצרים שייתן מענה מלא ללקוחות המערכת, כך שניתן למצוא לצד פריטי ריהוט, גם פריטים משלימים ועבודות אמנות״, הוסיפה.

נכנסנו לבדוק..

הפלטפורמה מאפשרת ליצור מעין קולאז׳ , קצת כמו ש-Polyvore מאפשרת לעשות עם פרטי לבוש, המורכב מרהיטים המתאימים לסלון, לחדר השינה, למרפסת וכו׳.

הרעיון מקסים ויכול להיות רלוונטי, אבל הביצוע קצת אכזב אותנו. בסופו של דבר הפלטפורמה נראית כמו קטלוג, מעין חנות. אמנם כל מוצר כולל מידע מאוד אינפורמטיבי וכולל הסברים מפורטים על המוצר, אבל חסרה לנו למשל התייחסות למחיר, פרט די מתבקש, מה שלא הצלחנו למצוא בקלות, כי רק אחרי שעוברים לאתר של מעצב הפריט ניתן לראות כמה עולה המוצר (וגם זה לא תמיד).

בסופו של דבר מדובר ברעיון מעניין, מעין מרקטפלייס מאוד ויזאולי, אבל מבחינת הממשק יש עוד מקום לשיפור, שכן העיצוב דורש עוד עבודה ולא מרשים בסופו של דבר כמו פינטרסט. אבל היי, גם פינטרסרט בתחילת דרכה לא נראתה כמו שהיא נראית כיום, אז נתאזר בסבלנות.

אם נסכם, לא מצאנו משהו ששכנע אותנו מספיק שאפשר לנטוש את פינטרסט ולהתחיל להשתמש ב-Itemboards, אבל יכול להיות שאם היינו מעצבי פנים או נמצאים במעבר או שיפוץ דירה – התחושות שלנו היו אחרות.

אתם מוזמנים להחליט בעצמכם ולהתנסות בפלטפורמ – גרסת הבטא זמינה בינתיים רק לכמות מוגבלת של אנשים, ועליכם להירשם קודם כל לשירות ולהמתין להזמנה.

על הטרנד החדש והמבוקש בעבודה בהייטק - משרה היברידית

$
0
0
multitasking getty images

multitasking getty images

קרדיט צלם\תמונה: Mimi Haddon, Getty Images Israel

מאת נטלי מורד, מנהלת תחום לימודים, Elevation Academy

פעם, מערכת כישורים ספציפית עשויה הייתה להוביל למשרת החלומות, אך כיום מעסיקים מחפשים יותר. הם מחפשים עובדים רבי-מיומנויות שיכולים לשלב כישורים טכניים כמו תכנות, יחד עם “כישורי אוף-ליין” כגון ניתוח, תכנון, או שיווק.

מעסיקים מחפשים אנשים שיכולים לראות הזדמנויות וכן ליישם פתרונות או להביא חדשנות בפני אתגרים ובעיות דרך נקודות מבט שונות, בעזרת יכולות שונות. בקיצור, הם מחפשים את העובד ההיברידי בשביל למלא את הדרישה הגוברת למשרות היברידיות.

על פי הדו”ח של אוניברסיטת בנטלי מתחילת 2016, עבודות היברידיות הן בין המשרות בעלות הצמיחה המהירה ביותר בשוק העבודה, כמו גם בין הקריירות הטובות ביותר – יותר מ-250,000 משרות היברידיות נפתחו בשנה האחרונה בלבד.

על פי מאמר שפורסם לאחרונה ב-Inc.com, בעוד שמשרות לא היברידיות מאוישות על ידי מיקור חוץ או הולכות ונעשות אוטומטיות, משרות היברדיות לא מאוישות באותה קלות משום שהן מצריכות יצירתיות, תושייה ומודעות מאוד ייחודיות. אז אם אתם מחפשים את משרת החלומות שלכם, אחת שיכולה לאתגר ולתת השראה, הגיע הזמן להשיג את המיומנויות ההיברידיות שלכם.

אבל קודם, מה היא עבודה היברידית?

עבודה היברידית היא עבודה הדורשת מיומנויות רבות ותפקידים רבים, כגון מיומנויות טכנולוגיות יחד עם מיומנויות בינאישיות, על מנת לבצע את העבודה ביעילות.

לפי הדו”ח של אוניברסיטת בנטלי, תפקיד אחד כיום יכול לשלב מיומנויות שפעם דרשו שניים או אפילו שלושה אנשים מתפקידים שונים, במחלקות שונות. לדוגמא, אחד המקצועות המבוקשים ביותר כיום, מנהל מוצר, הוא תפקיד היברידי אולטימטיבי אשר דורש מיומנות עסקית, טכנולוגית, ניהול אנשים ותקשורת, וכן מיומנות במוצר עצמו. הדבר נכון גם עבור ניהול קהילה, Growth Hacking, ועבור תפקידים מבוקשים אחרים.

בנוסף, הדו”ח מראה כי מספר משרות שהיו מבוקשות בעבר נמצאות במגמת ירידה משום שהמיומנויות הדרושות להן, שפעם נחשבו חדשניות, הפכו למיינסטרים והפכו מתפקיד ייחודי לעוד חלק מתפקידים אחרים. לדוגמא: פרסומים עבור אנשי אסטרטגיה במדיה החברתית נפלו ב-64 אחוזים בחמש השנים האחרונות, למרות שהביקוש לכישורים אסטרטגיים במדיה החברתית עלו בצורה חדה במשרות של משאבי אנוש (עד 376 אחוזים), במשרות מכירות (עד 150 אחוזים), ובשיווק ומשרות יחסי ציבור (עד 117 אחוז).

ולמה זה טוב?

בעולם של ימינו, התמחות + גיוון = התפתחות תעסוקתית ואישית.

התפתחות תעסוקתית לא באה מתוך הישענות על הבוס והמתנה להוראות. התפתחות תעסוקתית ואישית נובעות מהיכרות עצמית, של החוזקות והחולשות שלך, ובעיקר היכרות עם המיומנויות שייתנו לך את הערך המוסף ויאפשרו לך להשאר במסלול ההתקדמות ולמצוא את עבודת חלומותיך בה תוכל להמשיך להתפתח. לכן, בניית מיומנויות היברידיות היא כל כך חשובה – כישורים אלו מעלים את הפוטנציאל להשגת התפתחות תעסוקתית רבה יותר.

רכישת מיומנויות מגוונות מאפשרת לך להיות ורסטילי ולאמץ שינוי ואתגרים חדשים. סוג זה של גמישות מקצועית יוצר יותר הזדמנויות בסביבת עבודה אשר משתנה ללא הרף. יתר על כן, בניית המיומנויות ההיברידיות שלך מאפשרת לך לקבל החלטות מושכלות ומכוונות יותר על החיים המקצועיים שלך ואפילו האישיים.

כולנו יודעים כי דור המילניום מחפש עבודות שמביאות לו משמעות – יותר מ-50% מבני דור המילניום אומרים שהם יעמדו בקיצוץ בשכר בכדי למצוא עבודה התואמת את ערכיהם, בעוד ש-90% רוצים להשתמש במיומנויות שלהם למען החברה. פיתוח הכישורים הנכונים, יביא ליתרון שיאפשר להתקבל לכל אותם מקומות עבודה בעלי משמעות.

על פי מאמר שפורסם לאחרונה ב-International Business Times, צריך לאמץ כישורי הסתגלות, משום שלא משנה באיזו משרה אנחנו נמצאים כרגע, זה לא אומר שהיא הולכת להישאר אותו הדבר בעוד עשר שנים.

העניין החשוב יותר הוא שפיתוח מערך נרחב של מיומנויות מביא לך ערך. אתה יכול להסתכל על בעיות באופן יותר יצירתי, לתקשר ולשתף פעולה בצורה יעילה יותר עם צוותים מגוונים יותר. כמו כן, מילוי תפקידים מרובים יכול לעזור לך להדוף שעמום – אוסף רחב של מיומנויות בדרך כלל יביא למשימות יותר מעניינות ומגוונות.

אז מה עכשיו? איך רוכשים את המיומנויות כדי להבטיח את עתיד הקריירה שלך?

הנקודה העיקרית היא שההתמקדות כבר לא על הקריירה – קריירה היא דבר דינמי, דבר שנע ונד כל הזמן ככל שהטכנולוגיה מתקדמת.

כדי לקבל את העבודה שאתה רוצה אתה צריך לחשוב על מיומנויות. אתה צריך לחשוב בצורה רחבה על סוגי המיומנויות שיש לך ועל סוגי המיומנויות שאתה צריך לפתח כדי לעזור לך להתבלט.

על פי דיווח שפורסם לאחרונה ב-money2016site, אם יש לך שתי התמחויות אשר משיקות לשני שדות מקצועיים שונים, יש לך יתרון עצום במציאת עבודה. לכן, אם אתה עוסק במקצוע טכני, התמקד ברכישת מיומנויות בשיווק ועסקים. אם אתה נמצא על הצד היצירתי יותר, תשקול רכישת מיומנויות בניתוח. החברה שאליה תגיש מועמדות הולכת לחפש את שני קצות הספקטרום של מיומנויות אלה.

חברה בצמיחה: Leaf מגייסת 2 מיליון דולר למערכת חכמה לגידול קנאביס

$
0
0
מקור: cc0-by-pixabay
מקור: Leaf

מקור: Leaf

בזמן שבישראל ובעולם דעת הקהל עוד חלוקה לגבי הלגליזציה של הגראס, הרי שעולם הטכנולוגיה לא מחכה. היי, אפילו מיקרוסופט הגדולה כבר בפנים. Leaf (ליף), סטארטאפ שמפתח מערכת גידול אוטונומית לקנאביס, הודיע עכשיו על גיוס Seed (כן, Pun intended) בגובה 2 מיליון דולר.

בלי ריחות, בלי מאמץ, בלי לכלוך

מערכת הגידול של Leaf נראית כמו ארון בגודל של מיני-בר או מקרר יין ממוצע וכוללת מערכת אקלים שלמה בה מערכת מים ומערכת בקרה על תאורה, חומציות, טמפרטורה, לחות ודישון. בתום תהליך הגידול המערכת מייבשת את הצמח, כך שיהיה מוכן לצריכה.

מקור: Leaf

מקור: Leaf

המשתמש מקבל ישירות לסמארטפון מידע רב מהחיישנים שבמערכת, כולל תמונה באיכות HD מהמצלמה המובנית שבפנים ומהסמארטפון הוא גם יכול לשלוט בכל הפרמטרים השונים. עוד פיצ’ר שכללה Leaf במערכת שלה הוא מסנן פחמני שנועד למנוע דליפה של ריחות. בנוסף, האפליקציה הייעודית של החברה מלווה את המשתמש בתהליך הגידול בעזרת סרטוני וידאו מפורטים, שמסבירים צעד-אחר-צעד את תהליך הגידול והשלבים השונים. קצב הגידול של המערכת עומד על 2 צמחי קנאביס בוגרים או 110 גרם של חומר בכל שלושה חודשים. המערכת תוצע למכירה בשבועות הקרובים ולמרות שהחברה לא ציינה את מחירה, הוא יעמוד ככל הנראה סביב ה-1,000 דולר.

Leaf הוקמה ב-2015 על ידי יוני אופיר שמשמש כמנכ”ל החברה וערן מרדכי שמשמש כ-CTO שלה. את סבב הגיוס הנוכחי בגובה 2 מיליון דולר הובילה קרן CJV Capital והוא נערך בהשתתפות משקיעות נוספות כמו Phyto Partners, Advanced Nutrients והאנג’לים מייקל קון, בן בירון וגרג ווייס.

כמובן שהמערכת פונה בשלב הראשון לקהל שצורך מריחואנה רפואית, שוק שהולך וגדל, אולם כדי להבין את פוטנציאל השוק של החברה, חשוב לזכור שאמנם 19 מדינות בארצות הברית כבר מתירות שימוש במריחואנה לצרכים רפואיים, אולם עוד 5 מדינות כבר מאשרות שימוש במריחואנה לצורכי הנאה, כששני המספרים צפוים לגדול בשנים הקרובות. במדינת קולורדו לבדה מוערך שוק הקנאביס הרפואי ב-408 מיליון דולר בשנה, כששוק העישון לשם הנאה מגלגל כ-588 מיליון דולר.

בשוק כבר קיים פתרון דומה של חברת Grobo, שמציע גם הוא מערכת גידול ובקרה ישירות מהאפליקציה, אם כי עיצוב המוצר שונה והחברה גם מייעדת אותו לשוק הכללי ולא רק לגידול קנאביס.

וידאו: מערכת הגידול העצמאית של Leaf

לקריאה נוספת:

מיקרוסופט נכנסת לעסקי הגראס וזה דווקא הגיוני לגמרי

לא רק אספרסו: הסטארטאפ הזה פיתח מכונת קפסולות לגראס

Viewing all 5527 articles
Browse latest View live