Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

פרסום ראשון: השקעה נוספת של הענקית הסינית Baidu בישראל; תשתתף בסבב גיוס של 5 מיליון דולר ב-Tonara [גיוס]

$
0
0
BIG
מקור: עיבוד תמונה

מתוך האפליקציה. מקור: עיבוד תמונה

מחברות תווים הן אולי מחזה נפוץ באולמות הקונצרטים של היום, אבל עם הטכנולוגיה של חברת Tonara הישראלית, הן יהפכו אולי בעתיד לפריט אספנים. לגיקטיים נודע כי החברה הישראלית, שמפתחת כלי עזר לנגינה וללימוד נגינה, גייסה 5 מיליון דולר בסבב גיוס שהובל על ידי ענקית הטכנולוגיה הסינית Baidu וקרן Carmel Ventures שכבר השקיעה בחברה בסבב הגיוס הקודם.

גל ההשקעות הסיניות נמשך

חברת הסטארטאפ הישראלית Tonara, מפתחת אפליקציות המיועדות הן לנגנים והן לשוק לימודי הנגינה, והוקמה ב-2008 על ידי יאיר לביא ויבגני בגלפור. מאז הקמתה הספיקה החברה לגייס כ-750 אלף דולר בסבב Seed בהובלת Lool Ventures, וב-2012 עוד 4 מיליון דולר בסבב גיוס בהשתתפות Carmel Ventures, Lool Ventures ו-Index Ventures.

כאמור, הסבב הנוכחי הובל על ידי Carmel Ventures וענקית הטכנולוגיה הסינית Baidu שזוהי לה ההשקעה השנייה בסטארטאפ ישראלי, לאחר שהשקיעה בחברת Pixellot לפני כארבעה חודשים. בנוסף להשקעות ישירות בסטארטאפים, השקיעה Baidu, יחד עם חברות סיניות נוספות כמו Qihoo360 ו-Ping An בקרן הרביעית של Carmel Ventures. רובין לי, המייסד והמנכ"ל של Baidu, נפגש לפני מספר חודשים עם שר הכלכלה, נפתלי בנט וגילה כי נציגי החברה ביקרו מספר פעמים בישראל והתרשמו מאוד ממה שראו פה. לדברי לי, יש בישראל המון חדשנות והשוק הסיני שצומח במהירות ישמח לקחת חלק בכל מה שקורה פה. מלבד Baidu, גם קבוצת AliBaba הסינית השקיעה בחברת Visualead ובקרן הון הסיכון הישראלית JVP, וחברות סיניות נוספות בדרך.

"מחברת התווים מקשיבה לנגן"

ל-Tonara שתי אפליקציות: Tonara הותיקה היא אפליקציית האייפד של החברה, שמאפשרת לנגנים להניח את הטאבלט במקום מחברת תווים ופשוט להתחיל לנגן. בזכות הטכנולוגיה שפיתחה החברה, יודעת האפליקציה עצמה היכן אתם נמצאים בתוך היצירה, ולעקוב אחרי הנגינה שלכם ולדפדף לבד בדפי התווים של היצירה. הסמן יודע להתאים את עצמו לקצב הנגינה בפועל, ולאו דווקא לזה שמצוין בתווים, כך שהאפליקציה מתאימה הן למתחילים והן למתקדמים. החשיבות של האפליקציה היא גם באפשרות שלה לבודד צלילים פוליפוניים (מספר תווים שמנוגנים במקביל) וכן את נגינת המשתמש משלל הקולות שברקע כמו רעשים, כלי נגינה אחרים ושירה. כך שתיאורטית, ניתן לחלק אייפדים שמצויידים באפליקציה לתזמורת שלמה. האפליקציה גם תומכת בהקלטה ובסינכרון של נגינת המשתמש, כדי לעזור לו לשפר את נגינתו. האפליקציה השנייה של החברה היא Wolfie, שמיועדת הן ללומדים נגינה והן למורים ומכוונת לשוק לימודי הנגינה בעולם, שמוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה.

הקונצרט הראשון שנערך כולו בעזרת Tonara, ללא מחברות תווים. מקור: cc-by-By Tonara App, wikimedia commons

הקונצרט הראשון שנערך כולו בעזרת Tonara, ללא מחברות תווים. מקור: cc-by-By Tonara App, wikimedia commons

Baidu: שוק עולמי עצום לפלטפורמת לימודי נגינה

בשיחה עם גיקטיים סיפר גיא באומן, מנכ"ל Tonara, על המגעים עם הענקית הסינית, אותם יזם אחד האנג'לים הקיימים של Tonara. על פי באומן, מהרגע הראשון מצאו שתי החברות שפה משותפת, כשלכל אחד מהמשקיעים הסיניים היה בן משפחה קרוב שלומד נגינה. לדבריו "אנחנו התחלנו משפט והם השלימו אותו". לגבי פוטנציאל הצמיחה וההתפתחות של Tonara לשוק לימודי הנגינה בעולם, אמר באומן שמדובר בשוק עצום שמוערך בעשרות מיליארדי דולרים. בארצות הברית לבדה לומדים נגינה מדי שנה כ-6 מיליון אנשים, שמשלמים בין 50 ל-250 דולר לשעת לימוד, וגם בסין מדובר בשוק צומח שכולל מיליוני תלמידים שעדיין לומדים נגינה בשיטות ותיקות. לשאלתנו האם הוא רואה מצב שבו Tonara תחליף בעתיד את מורי הנגינה, השיב באומן שלעולם לא. לדבריו, למרות שהם מפתחים כלי עזר חדשני שיסייע רבות למורים, אין תחליף לאינטראקציה שבין המורה לתלמיד.

פיטר פאנג מ-Baidu מסר בתגובה לגיוס: "כשמדובר בטכנולוגיה חדשנית ומהפכנית, Tonara מצליחה שוב ושוב לפרוץ את הגבולות". פאנג הוסיף: "לא רק שיש שוק עולמי עצום לפלטפורמת לימודי הנגינה של Tonara, שחלק גדול ממנו נמצא בסין, אנחנו גם רואים יישומים רבים אפשריים לטכנולוגיה שפיתחה החברה. אנחנו בטוחים שהעתיד של Tonara יהיה מזהיר, ואנחנו גאים לקחת בו חלק".

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527