

צילום: גיקטיים
אם שמעתם "Pakkkk" לפני מספר ימים זו היתה היציאה שלי מהבועה התל אביבית לצורך נסיעה לעיר הבירה, ירושלים. אחרי עליות קשות וחומוס טוב 'להתעורר', הגעתי לרובע המדיה בעיר כדי להכיר מקרוב את האקסלרטור הירושלמי הראשון, Siftech. האקסלרטור הוזכר לא פעם על ידי גורמים שונים בעיר כמקום שהוא חובה לכל גיק מתחיל וכך מצאתי את עצמי נכנסת לחלל הקטן אך שוקק החיים, נפגשת עם מי שמריצים את הפעילות, עודד בראל וגיא צ'רני. אחרי קבלת פנים חמה וצמיד סוכריות בצורת שעון להכניס לאווירה, התפנתי לשמוע ממקור ראשון על הקסם של סצינת הסטארטאפים בירושלים בכלל ועל האקסלרטור בפרט.
"הסיפור של הארגון הוא סיפור יוצא דופן", מספר עודד. "זה התחיל כפרויקט 'מחתרתי' של אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית מתוך מטרה לפתח בירושלים סצינת סטארטאפים ולעודד את כל הנושא של יזמות טכנולוגית יצירתית בעיר. מארגון מיטאפים ואירועים התחלנו לפתח את הקונספט לפתיחת האקסלרטור הראשון בירושלים. זה התחיל במתכונת של סדנא באוניברסיטה העברית ולפני שנה עברנו לרובע המדיה JVP, שם ממוקם חלל העבודה שלנו, בו התחלנו להריץ את התכנית במתכונת מלאה ואינטנסיבית". הארגון שהוקם על ידי ענבר זיו וסתו ארז רץ כבר שנתיים וחצי, מתוכן שני סבבים ראשונים היו בפורמט של סדנאות ובסבב השלישי שודרג המיזם לאקסלרטור הכולל חלל עבודה ליזמים ויזמיות מקומיים.

צילום: גיקטיים
כלול במחיר
בשנה ממוצעת נפתחים בסיפתח שני סבבים של התוכנית, כל מחזור בין 7 ל-12 מיזמים, שאורכת ארבעה חודשים וכוללת: עבודה בחלל העבודה המשותף, ליווי צמוד של הסטארטאפ כולל פגישות עם מנטורים ומומחים רלוונטים בתחומים שונים ומפגשי העשרה.
לתוכנית יש מעל למאה מנטורים שמעורבים בתוכנית ומייעצים ליזמים. המנטורים כוללים יזמים, משקיעים, מעצבים, אנשי שיווק, פיתוח עסקי ועוד וביניהם תוכלו למצוא את אורי אדוני, חיים קופנס, אלי וורטמן, איילת בטיסט, ירון אינגר, שי וינינגר, הלל פולד, אלון גבע, בן ויינר ופרופ' טליה מירון-שץ.
המיזמים שייקחו חלק בתוכנית ייהנו גם מסדנאות מקצועיות בנושאים שונים כגון פיתוח מוצר, חווית משתמש, מחקר שוק ושיווק, דרכי חשיבה חדשניות לפיתרון בעיות, מיומנויות פרזנטציה ועוד. כמו כן, בכל שבוע מתקיים מפגש השראה בשם "לא לציטוט", עם יזמים ויזמיות שמספרים את הסיפור האישי שלהם. בסיום כל תכנית נערך Startup Showcase של ארבעה ימים במהלכם הסטארטאפים מציגים את המיזמים בפני פאנל מצומצם של משקיעים.
Siftech שם לו למטרה שבוגרי התוכנית יצאו ממנה "עם 'הצעת ערך' ברורה, פיתוח PoC שמראה שיש התעניינות אמיתית מצד משתמשים ולקוחות במוצר או השירות שהם מפתחים", מפרט עודד.
אם תהיתם אז מאחר והארגון מלכ"ר אין לקיחת אחוזים והעלות הינה 500 ש"ח לחודש עבור כל משתתף/ת (במקרה של סטארטאפ עליו לשלם על כל חבר/ת צוות).
בפורטפוליו של האקסלרטור תוכלו למצוא את Modli, Breezometer, Gradtrain, Inpris, Snapget, ו-Qork. ההרשמה למחזור הבא נפתחה ועתידה להיסגר ב-1.7.15. המחזור יחל ביולי-אוגוסט 2015.
המיזמים המשתתפים במחזור הרביעי של סיפתח
Chiprix – החברה מייצרת "נקודות חיבור" אלקטרוניות שעוזרות לשפר את חווית הקנייה ללקוחות ומספקות ניתוח מידע לבתי עסק. נקודות החיבור הן תגי NFC הממוקמים בחלל הפיזי של בית העסק ומבצעים פעולות בסמארטפון של הלקוח בעת הנחת הטלפון על נקודת החיבור ללא צורך באפליקציה.
Fellow – טכנולוגיה המאפשרת לחפצים לעקוב פיזית אחר בעליהן ולתקשר עימם. המערכת מקנה למשתמשים את היכולת לנוע בחופשיות בסביבות שונות ומשחררת אותם מהתלות הפיזית בחפציהם. בנוסף, המערכת שולחת למשתמשים מידע רלוונטי בהתאם לבקשתם ישירות לסמארטפון.
ShapeDo – כלי ניהול לתכנון פרויקטים בתחום הבנייה והתשתיות, במטרה לחסוך זמן וכסף. הכלי מרכז מידע הנדסי, המאפשר מעקב אחר שינויים, והתאמה בין גרסאות ובעלי עניין שונים, הנגשה ויזואלית ומידית של מידע הנדסי, וחיסכון במשאבים.
Basically - חדשות כלכלה ב-200 מילה. החברה מאתרת בכל בוקר את החדשות הכלכליות שכולם מדברים עליהם, מסבירה אותם בקצרה ושולחת אותם במייל ובהודעת פוש ליוזרים.
Woxxer – מסייעת לחברות לקבל החלטות טובות יותר, מהר יותר, על בסיס חוות דעת של משתמשי קצה. החברה מספקת פלטפורמת הערכה המאפשרת לאנשים לבטא את עצמם בקלות אך עם תובנות של שיחה מעמיקה. התובנות ניתנות לבחינה מעמיקה ומיידית על ידי מזמין השירות, בשילוב ייעוץ קונקרטי המוצג בעזרת אינפוגרפיקה.
Jago - חברה המפתחת אפליקציות שהופכות את חיי המשפחה לקלים ופשוטים יותר עבור הורים. האפליקציה הראשונה של החברה מאפשרת להורים לייצר אינטרקציה עם הורים אחרים ולקבוע זמני משחק משותפים לילדיהם.
Frank - מציג לכם מה חבריכם חושבים עליכם באמת באמצעות משחק. המשחק כולל דירוג לפי שאלות כן ולא, משוב כתוב מחבריכם ועוד. הרעיון פותח על בסיס מחקרים פסיכולוגיים, ובעזרתו תצאו למסע של גילוי עצמי והתפתחות אישית. על מנת לשמור על פרטיות המשתמש, המידע יכול להיחשף רק למשתמש עצמו.
Shepherd - פלטפורמת תקשורת מבוססת one-to-many לשוק התיירות המודרך. המערכת נותנת ניתוח סטטיסטי וגרפי של תוצאות ההצבעות של חברי הקבוצה וכן מאפשרת שיתוף קבצים ועזרי הדרכה לחברים.
Brow'zin - אפליקצייה המעוניינת לשנות את חווית הקנייה בקניונים בכך שתאפשר לצרכנים התאמה אישית וטיוב של מבצעים מיוחדים בתוך מתחם הקניות, ובכך למצוא את המוצרים המתאימים להם במחירים הטובים ביותר.

צילום: גיקטיים
להסיר את החומות
כמו אקסלרטורים רבים וטובים, גם ב-Siftech הפנימו כי היזמים מחפשים ערך מוסף מעבר לאקסלרטור והם דואגים לארח האקתונים, פעילויות והרצאות שירחיבו את האופקים ויעשירו את יזמי העיר כולם. מעבר לכך המיקום ברובע המדיה, "לב האקוסיסטם הירושלמי, כשהשכנים שלנו הם קרן JVP, חברות פורטפוליו של הקרן, OurCrowd ועוד, מייצר סביבה עם אנרגיות מעולות והמון הזדמנויות", משתף עודד.
ספרו על שיתוף פעולה מעניין שעשיתם לאחרונה.
"בחודש האחרון סיימנו שיתוף פעולה יחד עם JVP, Hub:Raum והרשות לפיתוח ירושלים בקורס הראשון בבצלאל בתחום ה-IoT שבו הסטודנטים פיתחו קונספטים למוצרים בעולם ה-IoT ואף הציגו אותם בכנס iSmart שהתקיים בסוף פברואר בזאפה ירושלים".
ולטובת אלו שמתעניינים לגבי הגשת מועמדות, מה אתם מחפשים?
"מיזמים מעבר לשלב הרעיון הבסיסי, מיזמים שהיזמים מבינים את השוק שבו הם נמצאים ויש להם איזשהו ערך מוסף בשוק הזה. לאחרונה התחלנו ביצירת יותר ויותר שיתופי פעולה וממשקים עם המוסדות האקדמיים בירושלים (בדגש על האוניברסיטה העברית ובצלאל) כדי לייצר פלטפורמות לפיתוח מיזמים על בסיס פרויקטים שנוצרים שם. בממשקים הללו יש פוטנציאל אדיר לצמיחת סטארטאפים ייחודיים ומשמעותיים מירושלים".