Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

בדרך לעבודה חדשה? היזהרו עם רשימת הממליצים שאתם מעבירים

$
0
0
צילום: שחר אילן
צילום: שחר אילן

צילום: שחר אילן

ראיון העבודה הסתיים, אתם מרגישים שהרשמתם את המראיין שישב מולכם, האווירה הייתה נעימה וידידותית ולחצתם ידיים בחום, ועכשיו נשאר רק דבר אחד קטנטן – שלב השיחות עם הממליצים. תחושה טובה, לא? אז זהו, מסתבר שרבים 'נופלים' דווקא בשלב הזה ומגלים כי הממליץ שבחרו חשף צדדים מאוד לא חיובים שלהם והזיק להם במקום להועיל.

כן, כן – לאנשים שאתם בוחרים לשמש כממליצים יש כוח רב. הדברים שהם יאמרו למעסיק הפוטנציאלי ייתפסו כאובייקטיביים ומהימנים, ולכן מומלץ לתת חשיבות גם לשלב הזה בתהליך הקבלה לעבודה ולא להקל בו ראש. אז איך תדעו לבחור ממליצים? במיוחד בשבילכם – כמה טיפים שכדאי ליישם:

הכינו מראש את רשימת הממליצים

אל תשלפו מהמותן. מן הסתם צברתם רזומה מקצועי ורכשתם קשרים לאורך השנים, וכדאי לנצל זאת ולבנות מראש רשימת בעלי תפקידים שיכולים לשמש כממליצים. אם תהיה לכם רשימה מסודרת תוכלו לנקוב בשמם במהירות ולא תצטרכו לפשפש בזיכרון.

כדאי גם שרשימת הממליצים תכיל את כל הפרטים הרלוונטיים: מקום העבודה שלהם, התפקיד, מספר הטלפון ודוא"ל. כמו כן, אם אחד הממליצים הוא דמות מוכרת וידועה, כדאי לשלב את שמו בקורות החיים עצמם.

היו רלוונטיים

אל תחששו להציג ברשימת הממליצים שלכם בעלי תפקידים בכירים שהייתם כפופים להם. בחרו ממליצים רציניים ככל האפשר, אך חשוב כמובן שהם יהיו רלוונטיים לתחום העיסוק שלכם או לכישורים הנדרשים מכם לאיוש התפקיד.

קדמו לראש הרשימה בעלי תפקידים שעבדו אתכם באותו תחום פעילות שבו אתם רוצים להשתלב, והעבירו לתחתיתה ממליצים 'ישנים' – כאלו שהפעם האחרונה שעבדו אתכם הייתה לפני חמש שנים או יותר.

אל תכניסו ראש בריא למיטה חולה

עזבתם מקום עבודה בצורה לא יפה? הימנעו מלספק את פרטיו של המעסיק באותו מקום. גם אם אתם באופן אישי לא נוטרים לו טינה, ייתכן שזה לא הדדי ושהוא ישמח להזדמנות 'ללכלך' עליכם קצת. במקרה כזה עדיף להציג ממליצים מסוג אחר: לקוחות שהעריכו אתכם ואת עבודתכם, ספקים או מנהלים אחרים שבאו אתכם במגע והיו אתכם בקשר טוב.

עדכנו את הממליצים מראש

אין פדיחה יותר גדולה (טוב, יש כמה – אבל ללא ספק זו אחת הפדיחות היותר מביכות) ממעסיק פוטנציאלי שפונה למעסיק מן העבר, שואל אותו לגביכם, והאחרון אינו זוכר מי אתם ומה עשיתם עבורו…

הכינו את השטח מראש ועדכנו את נבחרת הממליצים שלכם לגבי הראיונות שאתם עוברים. שתפו אותם בתהליך: לאיזו חברה ולאיזה תפקיד אתם מנסים להתקבל, מי ראיין אתכם ואף באילו נושאים הייתם רוצים שהם יתמקדו לגביכם.

ערכו בוחן פתע

אם אתם ספקנים לגבי מידת האהדה של המעסיק הקודם או חוששים שהוא לא ימליץ עליכם בצורה מיטבית, תוכלו לערוך לו מבחן קצר – כמובן בלי שידע שאתם מטילים ספק בנאמנותו.

בקשו מחבר שיתקשר אל הממליץ וינהל אתו שיחת טלפון קצרה, וכך תוכלו לבדוק ולדעת מה הוא חושב עליכם וכיצד הוא מציג אתכם. אם אתם מגלים שאופן ההצגה שלו עלול לגרום לכם נזק, אל תחשבו פעמיים: מחקו אותו מרשימת הממליצים.

ועוד דבר קטן לסיום

הדרך הטובה ביותר לגרום למעסיק שלכם להמליץ עליכם היא להיות ראויים לכך. השתדלו בכל מקום עבודה שבו אתם עובדים לעשות את מלאכתכם נאמנה, להתנהל בצורה מכבדת ומכובדת ולשמור על רף מקצועי גבוה.

גם לאחר שאתם מחליטים לעזוב, בלי קשר לסיבת העזיבה, המשיכו למלא את המוטל עליכם עד הרגע האחרון שלכם בחברה. עזבו בצורה מסודרת ובוגרת – זה פשוט ישתלם לכם בהמשך ויגדיל את הסיכויים שהממליץ שבחרתם יפרגן לכם ויעשה את המיטב כדי שתתקבלו לעבודה החדשה.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527