
צפייה בהרצאות ברשת הפכו לדבר שבשגרה בשנים האחרונות. אתרים כמו יוטיוב הפכו את המלאכה לפשוטה מאי פעם ואתרים רבים מעלים הרצאות והדרכות מעניינות לרווחת הגולשים. במקביל, לפעמים נדמה שאנחנו מוצפים בעודף מידע, ומנת יתר של הרצאות דווקא בימים שאין לכם יותר מידי זמן, עשויה להיות לא יעילה. את השילוב היעיל בין זמן, עניין ותועלת מבצעים יפה מאוד ב-TED ובמקומות אחרים.
אנחנו בגיקטיים עוברים על מגוון רחב של הרצאות והדרכות ברשת ומאחר וכך החלטנו להציע לכם הרצאה מעניינת שאיתרנו מידי שבוע. לפעמים היא תהיה הרצאה קצרה מ-TED, לפעמים ממקומות אחרים, ולפעמים היא תהיה הרצאה ארוכה יותר. מה שבטוח – זאת תהיה הרצאה מעניינת.
אז אם יש לכם כמה דקות פנויות במהלך סוף השבוע, אתם מוזמנים להצטרף אלינו להרצאה וללמוד משהו חדש ומעניין.
איך לבנות מוצר שיהיה קל לאהוב?
קווין הייל (Kevin Hale) הקים ומיתג מוצר שהוא בעצם מאגר נתונים – Wufoo, והצליח לגרום לו להיראות ולהרגיש כאילו נוצר על ידי ענקית הצעצועים ׳Fisher Price׳. למרות שגייס 118 אלף דולר סה״כ, ההשקעה השתלמה למשקיעיו ב-29,000%, כאשר השקעה ממוצעת מחזירה למשקיעיה בסביבות ה-676%. אז איך בעצם בונים מוצר עם בסיס קהל משתמשים רחב שיהיה נלהב אודותיו ויעזור לו לצמוח? מוזמנים לצפות בהרצאה המעניינת, שנערכה במסגרת קורס ״איך להקים סטארטאפ״.
במסגרת פינת הרצאות השבוע הופיעו לאחרונה:
- העתיד כבר כאן? על קריאת מחשבות באמצעות סורקי מוח – חוקר המוח ג׳ון דילן היינס נע בין הרצון לדעת מה מתרחש לנו במוח, לבין הפגיעה בפרטיות והדילמות האתיות שבדבר.
- צמד היזמים הצעירים שיגרמו לכם לחייך – אבראר ג׳וואד וסאפוואן רחמן מבנגלדש, בני 9 ו-11, חולמים לפתח מוצרים שיהפכו את העולם למקום טוב יותר, אך בעיקר בשביל שלא יצטרכו לעבוד בשביל מישהו אחר.
- מסתבר שגם לאהבה יש אלגוריתם והוא לגמרי בשליטתכם – איימי ווב השתמשה במידע אנליטי ובמדדים סטטיסטיים על מנת למצוא את השידוך המושלם באתרי הכרויות. האם הצליח לה?
- כמה באמת שווה הלייק שלהם? ג׳ניפר גולבקמסבירה מה אפשר לעשות עם אותו מידע תמים לכאורה שאנו משתפים בו, ולמה אולי כדאי לחשוב פעמיים לפני שעושים לייק.
- קצת נוסטלגיה: ימיה הראשונים של האינטרנט והצצה לעתיד הקרוב – פיטר סמארט יוצא למסע בעקבות האבולוציה של רשת האינטרנט ומה שעוד צפוי לנו בהמשך.
את הרשימה המלאה של ההרצאות הקודמות בסדרה תוכלו למצוא כאן.
יצא לכם להתקל בהרצאה מעניינת ברשת שתרצו לחלוק עם כולם? אתם מוזמנים לשלוח לנו הודעה על כך במייל החם, info AT geektime.co.il.