Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

גיק-על-אחד: נתי מאיר, מייסד סטודיו "אנימייט"לאנימציה ממוחשבת בנגב

$
0
0
תמונה: flickr, cc-by, vancouverfilmschool

תמונה: flickr, cc-by, vancouverfilmschool

נתי מאיר (בן 32 נשוי + תינוק בן שנה), הגיע לנגב במסגרת הלימודים במכללת ספיר, התאהב באזור (וגם באישתו אותה פגש במהלך הלימודים) והחליט ששם הוא רוצה להישאר ולהקים עם שותפו, עופר בכור (31), מיזם בתחום האנימציה הממוחשבת, חלום משותף של שניהם כבר שנים. אחרי עבודה קשה עם המון מוטיבציה, כעת הם בעלי סטודיו "אנימייט" לאנימציה ממוחשבת, כשהחזון הוא לגדול ולהפוך לסטודיו המתקדם והמוביל במדינה, לספק מקומות עבודה לבוגרים ממוסדות אקדמאים באזור, וכן להביא אנשים מכל רחבי הארץ אשר מחפשים עבודה בתחום, כל זאת ממקום מושבם בניר עם.

לצד העבודה השוטפת באנימייט על מגוון טכניקות אנימציה קלאסיות וכן טכניקות ממוחשבות מתקדמות (דו מימד, תלת מימד, סטופ מושן ועוד), הם מתכננים להקים אגף מיוחד שיתמקד בפיתוח פתרונות וכלים טכנולוגיים שמטרתם להקל על עבודת האנימטור. בנוסף, הם עובדים על פיתוח של סדרת אנימציה קומית למבוגרים.

אז למה דווקא בנגב?

"פה אתה יכול לפרוח מבחינה יצירתית", אומר נתי "בעידן של היום העניין הגיאוגרפי כבר לא פונקציה. עם גוגל דוקס, שיחות סקייפ וכו' המרחקים מתקצרים. בנוסף, כיום כל תעשיית האנימציה, כמו הרבה תחומים אחרים, נמצאת במרכז. אני חושב שיש לך פחות פוטנציאל לצמוח במקום שהתחרות כל כך קשה מול החברות הגדולות, כי מידת ההשפעה של כל אחד היא קטנה יותר.

בנגב יש רצון מורגש לעזור ליזמים, ולעודד צמיחה עסקית, מה שבמרכז לא קורה. אני מרגיש שהרבה יותר קל לנו לייצר מוניטין ל"אנימייט", דווקא בגלל הייחוד שלו מעצם הימצאותו בנגב, וזה תקף למיזמים בכל התחומים". עופר מוסיף: "היתרון העיקרי בנגב הוא היותו שוק טרי על קרקע בתולית. מניסיון מדובר במקום אידיאלי ליזמים"

מה מנסיונכם אתם יכולים לתרום ליזמים צעירים?

נתי ועופר, שניהם בוגרי תוכנית היזמות של קרן מיראז' לפיתוח הנגב, התומכת ביזמים מכל התחומים, מסכימים כי חשיבה עסקית היא פקטור קריטי ליזם. "יכול להיות לך רעיון מעולה אבל אם אין לך חשיבה עסקית מפותחת וראיה רחבה, יהיה לך יותר קשה למנף אותו", אומר עופר, "תוכנית היזמות נתנה לנו בדיוק את הכלים הדרושים ופתחה לנו עולם חדש של הבנה עסקית".

"לאחר שהצלחנו להעמיד את העסק, הבנו שעכשיו מגיע החלק הקשה – לגייס לקוחות", אומר נתי "בהתחלה זה היה מאד קשה. הגענו למסקנה שאחרי חשיבה עסקית, שיווק נכון של העסק הוא ההיבט החשוב ביותר" אומר נתי. "עברנו תהליך די ארוך עד שהגענו להבנה איך עושים את זה, ובעצם אנחנו עדיין לומדים. פעילות השיווק הראשונה שעשינו לאחר הקמת אתר ועמוד פייסבוק כמובן, היא לייצר סרטון מגניב שבעצם מראה את כל היכולות שלנו בקליפ אחד, מעין "תצוגת תכלית" אותה התחלנו לשתף בכל מיני עמודים שנראו לנו רלוונטיים, ביניהם גם עמוד האוהדים של להקת הג'ירפות. יאיר קז מהג'ירפות ראה את הסרטון, פנה אלי וכך בעצם קיבלנו את הפרוייקט המאתגר והגדול ביותר שנאלצנו להתמודד איתו – לייצר קליפ עבור שיר חדש של הלהקה מהאלבום האחרון שלה".

תמונה: אנימייט

תמונה: אנימייט

ספרו על תהליך העבודה עם הג'ירפות, מה המורכבות של פרויקט כזה?

"ראשית נפגשנו עם גלעד כהנא ויאיר קז , שזו היתה פגישה מרגשת כשלעצמה. הם נתנו לנו יד חופשית לחלוטין והבהירו לנו שהם רוצים שזו תהיה יצירה מלאה שלנו מבחינת הקונספט, שתשתלב כמובן עם המוזיקה שלהם. הצגנו להם שני תסריטים אפשריים, מתוכם נבחר התסריט הנבחר. הפעם הבאה שהם ראו את הקליפ היתה כבר שהיה מוכן לגמרי.

כאמור הפרוייקט היה מורכב ביותר. יצירתו לקחה לנו ארבעה חודשים לקליפ באורך שלוש דקות בלבד. אחרי אישור הקונספט הכללי מול חברי הלהקה, התחלנו לגבש את הארט, בטכנולוגיית CUT OUT – שזה בעצם כמו גזרי נייר רק בטכנולוגיה ממוחשבת. החלטנו לעשות את הקאט אאוט בתלת מימד, ולא בדו מימד (הצורה שבדרך כלל מוצגים גזרי נייר) ואז עלה הרעיון לייצר דו מימד במרחב תלת מימדי בשילוב וידאו, כאשר הדמות הראשית היא בעלת ראש מתחלף, כל פעם של חבר להקה אחר.

לקח לנו חודש וחצי לפתח את הדמות בתלת מימד (תוך שימוש בתוכנת 'מאיה') ובמקביל התחלנו לעבוד על הרקעים ועל שאר הארט בקליפ. עשינו יום צילומים מרוכז עם חברי הלהקה, באולפן בתל אביב שנקרא "החדר הירוק" – זה בעצם גרין סקרין שחברי הלהקה עומדים מלפניו ואמורים לעשות את עצמם מגיבים לכל מיני סיטאוציות מתוכננות – רק בעזרת הבעות פנים, כשהם מדמיינים בעזרתנו מה אמור להופיע בכל רגע על המסך.

לאחר מכן הגענו לשלב הקומפוזטינג תוך שימוש באפטר אפקטס, שהוא בעצם כולל הכנת כל הקומפוזיציות עם הרקעים המוכנים, במקביל על הקומפוזינימג עבדנו על האנמציה של הדמות (שהייתה עדיין בלי ראש בשלב זה) ולאחר מכן עשינו עריכה של הראשים. אחרי הכל חיברנו הכל יחדיו באפטר אפקטס.

ממש לקראת סיום הפרויקט התחיל מבצע עמוד ענן, מה שעיכב את ההתקדמות שלנו בצורה משמעותית, בסיום עמוד ענן החלטנו לעשות מבצע מרוכז של ארבעה ימים ופשוט ישבנו יום ולילה עד שהקליפ עמד. בעקבות הקליפ הזה התחלנו לקבל פניות נוספות. הוזמנו להשתתף עם הקליפ בתערוכה נתיבות תרבות לתיירים מחול, שגם חשפה אותנו בפני קהל חדש. הבחירה להקים את העסק בנגב התבררה כהחלטה הנכונה ביותר עבורינו".

נתי אומר לסיכום: "בנגב כל הדלתות פתוחות, ויש הרבה פתיחות לרעיונות ועסקים חדשים באזור. הנגב מתפתח בצורה אסטרונומית בכל התחומים. יזמים בתחילת הדרך (ולא רק) צריכים לפתוח את העיניים ולנצל את העובדה שזה עדיין אפשרי בקלות יחסית".

וידאו: הקליפ שיצרו אנימייט לשיר של הג'ריפות מהאלבום האחרון "יכול להיות סוף טוב"


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527