
לא רק מעבר לים, אלא גם ממש פה מתחת לאף שלכם. תחרויות סטארטאפים הן קרקע נפלאה להכרות עם אנשי מפתח שעשויים לעזור לכם בהמשך הדרך וגם הזדמנות מצויינת לחשיפה רחבה. יש גם פרסים לרוב, וחלקם כוללים גם נסיעות לחו״ל או גיוס כספים שיעניק לכם אוויר לנשימה. אז הנה 3 תחרויות שיערכו בקרוב ותוכלו להצטרף אליהן כבר עכשיו.
Citi Mobile Challenge
תאריכים: הרישום ייסגר ב-6 במרץ.
יוזמי התחרות: CITI.
לאחר אירוע קודם שהתקיים בארה"ב, סיטי מחפשת פתרונות חדשניים בתחום הפינטק גם באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה. זאת במסגרת המאמץ להוביל להאצה דיגיטלית ועידוד חדשנות בתעשיית הבנקאות והפיננסים. מפתחים עצמאיים, צוותים ואף חברות יכולים להרשם לתחרות עד ה-6 במרץ ועם תום הצגת האפליקציות הנבחרות במספר ערים בעולם, בהן גם בירושלים, ייבחרו הזוכים.
המיזמים הנבחרים יקבלו הזדמנות יוצאת דופן לשיתוף פעולה עם סיטי, אחת מקבוצת הפיננסים הגדולות בעולם. סיטי תחשוף בפני אותם נרשמים APIs לפיתוח אפליקציות על בסיס הטכנולוגיה הקיימת של הקבוצה. כמו כן הם יקבלו הזדמנות לשיתוף פעולה עם סיטי, חלק מפרס כספי העומד על 100,000 דולר וחבילת מוצרים של שותפים גלובליים.
Security Startup Challenge
תאריכים: מרץ עד אוגוסט (הגשת מועמדות עד ה-21 במרץ).
יוזמי התחרות: קספרסקי.
מעבדת קספרסקי מכריזה על Security Startup Challenge – יוזמה גלובלית חדשה שנועדה לזהות ולטפח כשרונות חדשים בתעשיית אבטחת המידע. ה-Security Startup Challenge) SSC) היא תוכנית אקסלרטור שפותחה והוטמעה על ידי Kaspersky Academy, בשותפות עם קרנות מובילות בתעשייה, Magrove Capital Partners ו-ABRT Venture Fund, כדי לספק לסטרטאפים גישה למומחים העומדים בחוד החנית של עולמות העסקים, אבטחת הסייבר ויכולות חוצות תעשיות, מסביב לעולם.
SSC תיערך במקביל במספר מקומות בעולם. בישראל היא תתקיים בשיתוף פעולה עם תוכנית Jnext של הרשות לפיתוח ירושלים, עיריית ירושלים והמשרד לירושלים והתפוצות, המעניקה מעטפת של שירותים, משאבים תמיכה וסיוע ליזמי סטארטאפ וחברות טכנולוגיות צעירות; עם האוניברסיטה העברית בירושלים, בה פועל בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב מהמובילים בעולם ועם יישום, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה העברית בירושלים.
בסך הכל יתקבלו מישראל 25 יוזמות לתוכנית, המציעה הזדמנות למייסדי סטרטאפים – באבטחת הסייבר ובתחומים קשורים, כגון טכנולוגיות פיננסים, שירותי בריאות, מובייל, האינטרנט של הדברים והענן – לבנות את הידע שלהם ולהתחרות על פרסים בסך כולל של 80 אלף דולר והמשך תמיכה לאחר התוכנית.
החל מחודש מרץ ועד אוגוסט תפעיל מעבדת קספרסקי את תוכנית Security StartUP Challenge 2015 שתורכב מסדרה של סדנאות דו יומיות בירושלים, ברלין, סן פרנסיסקו, סינגפור ומוסקבה. לאחריהן תתקיים תוכנית אקסלרטור שתכלול עבודה מרחוק עם צוות מומחים תומך ושתי סדנאות בלוקסמבורג, ובסיום ייערך אירוע מסכם במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT).
קספרסקי ישראל מציעה לסטודנטים וליזמים בתחילת דרכם להרשם לתוכנית, להציג את רעיונותיהם בתחומי אבטחת סייבר ולהגיש את מועמדותם לסדנא הישראלית. הסדנא תתקיים ב-22-24 במרץ בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין, קמפוס אדמונד י. ספרא, האוניברסיטה העברית בירושלים. פרויקטים מבטיחים אשר יוגשו על ידי סטודנטים מהאוניברסיטה העברית יזכו בליווי עסקי של חברת יישום. התאריך האחרון להגשת מועמדות הוא ה- 21 במרץ 2015. וועדה מיוחדת תטפל בתהליך הבחירה, ותזהה את היחידים והצוותים עם ההצעות המבטיחות, החדשניות או המרגשות ביותר.
Disability Technology Solutions Conference
תאריכים: הגשת מועמדות עד ה-7.3.
יוזמי האירוע: PresenTense ו-Israel Ideas.
האם יש לכם מיזם שמציג פיתוח לאנשים בעלי מוגבלויות? בקיץ הקרוב יתקיים בוושינגטון כנס מיוחד שמטרתו להציג בפני חברי קונגרס אמריקאיים, משקיעים, אנשי עסקים בכירים ולקוחות אסטרטגיים, פיתוחים ישראלים לאנשים בעלי מוגבלויות.
האירוע זוכה גם לתמיכת הקונסוליה הישראלית ועלויות הנסיעה יכוסו למועמדים מתאימים.