Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

איך תבנו דף מוצלח באפסטור וב-Google Play לאפליקציה שלכם?

$
0
0
smartphone PD

smartphone PD

מאת אפרת קוטלר, מומחית לשיווק דיגיטלי בעולם הווב והמובייל, מנהלת שיווק מוצר ב-Ginger Software.

עם כמות האפליקציות הזמינות היום באפסטור ובגוגל פליי, התחרות על ליבו של המשתמש גדולה מתמיד. נכון, ההמלצה הראשונה שתקראו בכל מקום היא שהאפליקציה שלכם "תהיה בעלת ערך" (מה זה אומר בדיוק?) או "נוחה לשימוש" (בעיני מי?). אין ספק שכל הדברים האלה חשובים ומשמעותיים, אבל מה קורה אם המוצר בעל ערך, מעוצב נכון ונוח לשימוש ועדין עם קהל משתמשים שמורכב, בוא נודה בזה, ממשפחה, חברים, ועוד כמה אנשים שהסכימו לנסות?

נכון, אפשר לקנות יוזרים על שלל צורות הפרסום השונות במובייל, או לנסות לשחד את אפל (בהצלחה עם זה, כן?) אבל הנה כמה דרכים שלא ישרפו לכם את הכיס בדרך למשתמש המיליון.

1. קצר וקולע – שם האפליקציה וה-Short description

בכל הטקסטים שתמלאו גם בגוגל פליי וגם באפסטור, יש חשיבות לכל תו וכל תו קובע. נסחו מה האפליקציה שלכם עושה ב-30 תווים או פחות. אחר כך תוכלו להרחיב באזורי התיאורים השונים, לפרוט למילות מפתח רלוונטיות עיקריות ולעדכן בהמשך לפי טרנדים משתנים ומגמות חיפוש. הכל מתחיל ב-30 התווים האלו, שמקורם במגבלת שם האפליקציה בגוגל פליי, אבל צריכים לשמש כלל אצבע ליתר הטקסטים.

2. ארוך וקולע – איך כותבים Full description כמו שצריך?

למרות שהפיתוי לכתוב ולפרט גדול, הפסקה הראשונה צריכה להיות המושכת ביותר כי היא החשובה ביותר, ומשפט כמו "האפליקציה הזו תשנה את חייכם" לא באמת אומר כלום. מה ייחודי באפליקציה שלכם? האם היא עונה על בעיה? עד כמה הפתרון קל ופשוט? וכמובן, אם היא בחינם – להדגיש.

בעידן שבו מעטים האנשים שיקראו מעבר לכמה מילים, כדאי לתמצת ולחדד עד כמה שניתן בפסקה הראשונה. רק בפסקאות הבאות יש מקום לתיאור נוסף, כגון מהם היתרונות הנוספים בהתקנה האפליקציה, באילו שפות האפליקציה תומכת והאם האפליקציה דורשת יותר מקליק על ה-Download כדי לסיים את ההתקנה.

3. שימוש במילות מפתח ו-App Store Optimization

חשיבות מילות המפתח שונה בין גוגל לאפל. בעוד שבאפסטור מילות החיפוש ממוקמות בשדה ה-Keywords כשמעלים את האפליקציה, בגוגל פליי אין שדה כזה ולכן חזרתן של מילים מסוימות תשפיע על המיקום שלהן בחיפוש. חשוב לשלב אותן בפסקאות שונות ולא לעשות קופי-פייסט לאותה מילה 10 פעמים בסוף הטקסט גם כי האלגוריתם של גוגל עלול לעלות על זה וגם כי זה פשוט נראה לא מקצועי. בנוסף, מאחר שיש מילים מחופשות יותר ופחות, כדאי להתמקד ב3-4 מילים עיקריות שמחופשות הרבה, ולהוסיף מילים דומות ורלוונטיות כדי להעשיר את התיאור. כדי לראות את מידת התחרותיות של המילים אפשר להשתמש בגרסאות החינמיות של כלים כמו Sensor Tower, MobileDevHQ או AppAnnie.
גם אזור ה- What's new , שבו מפרטים את העדכונים לאפליקציה, משמש ל- ASO לטובת קידום האפליקציה.

4. אמצעים ויזואליים

לאפליקציות רבות יש נטייה להראות את המסך היפה ביותר באפליקציה שלהם, ולא את המסך החשוב ביותר. צריך לדעת להבדיל ביניהם, ולזכור שחשוב בא לפני יפה. אולי מסך הפתיחה שלכם מקסים, אבל האם הוא מסייע להעביר מה האפליקציה עושה? לא בהכרח. נצלו כל מקום שיש לכם: צילום מסך, וידאו, קאבר בגוגל פליי, כדי למשוך את תשומת הלב של המשתמש ולהבהיר לו מדוע כדאי לו להוריד דווקא את האפליקציה שלכם. אם צילומי המסך שלכם לא מספיק ברורים, הוסיפו טקסט לאימאג'ים כדי להסביר בצורה קצרה וברורה.

נקודה נוספת שחשוב לקחת בחשבון היא רזולוציות: אם האפליקציה שלכם תומכת גם בסמארטפון וגם בטאבלט, תדאגו לייצר צילומי מסך עבור כל אחת מהרזולוציות העיקריות. זה יאפשר לכם להופיע גם בחיפושי הטאבלטים, אבל גם יקדם את סיכוייכם להיות Featured (ועל כך בהמשך).

5. תרגום לשפות נוספות (לוקליזציה)

כל אחת מהחנויות מאפשרת לתרגם את הטקסט לשפות נוספות. לא תאמינו כמה משתמשים אתם מפסידים רק כי טקסט האפליקציה שלכם כתוב באנגלית בלבד. השקיעו את המאמץ והתקציב הזעום לתרגם לשפות הרלוונטיות לקהל היעד שלכם, ולא דרך כלים שאי אפשר לסמוך עליהם ב-100% כמו גוגל טרנסלייט. חשוב לקחת בחשבון שלעתים יש הבדלים בשפות עצמן, כמו ספרדית בספרד לעומת ספרדית של אמריקה הלטינית או פורטוגזית של פורטוגל לעומת ברזיל. מעבר לכך, באופן טבעי כולם חושבים קודם כל על שפות אירופאיות כגון צרפתית ואנגלית, אבל בפועל קהל היעד העיקרי שלכם הוא בסין, מדינות ערב, או דרום אמריקה.

קחו בחשבון: אתם עלולים לחרוג ממגבלת התווים המקורית. בתרגום לגרמנית כל מילה כוללת יותר תווים ולכן צריך להיערך מראש לקצר את הטקסט. בהקשר זה, לא רק השפה חשובה, כדאי לפעמים לשנות מילים או להשקיע בדוגמאות מותאמות לשפה או למדינה שאתם פונים אליה.

6. מנגנון דירוג וחוות דעת (review & ranking)

כמו בהרבה מקומות כיום, גוגל ואפל מאפשרות למשתמשים לדרג כל אפליקציה שהם משתמשים בהן, באמצעות מתן כוכבים (מ-1 עד 5) וחוות דעת כתובה. האפליקציה שלכם יכולה להיות הדבר הגדול הבא, להציל חיים או עם הטכנולוגיה הכי מתקדמת, אבל אם יש לה מס' כוכבים שאינו מינימום 4, או יותר חוות דעת שליליות מאשר חיוביות, כמות האנשים ש"יסתכנו" בהורדת האפליקציה יקטן משמעותית. אז איך עושים את זה?

זוכרים שאמרנו שהמשתמשים הראשונים שלכם הם משפחה, חברים ומכרים? חשוב שלא רק יורידו את האפליקציה אלא גם יפרגנו ויגיבו. כדי שזה לא יראה שתול, חשוב שיהיה פער בין זמן התגובות. ככל שיתווספו יותר משתמשים כך תיראו יותר דירוגים וחוות דעת.

גוגל ספציפית מאפשרת להגיב למשתמשים שלכם בגוגל פליי, וזו דרך נהדרת ליצור קשר עם המשתמשים שלכם. אם הם לא מרוצים, למדו מה הבעיה, שפרו ועדכנו אותם על זה כדי שיעלו את הדירוג המקורי. אם הם כן מרוצים, הגיבו על כך. על הדרך תוכלו גם להרוויח בצורה זו גרעין של משתמשים ראשונים ומרוצים שתוכלו להיעזר בהם בהמשך הדרך. כמובן לא לשכוח לבקש מהם, אם הם מרוצים (וגם אם לא) שישתפו עם חברים ובכך להגדיל את מאגר המשתמשים שלכם.

7. מדידה, מדידה ועוד מדידה

לא מספיק לעשות את כל השינויים האלה. עבור כל שינוי שאתם מבצעים, חשוב למדוד מה ההשפעה שלו על פני זמן. אפשר להתחיל בדשבורד של גוגל פליי והאפסטור, שמאפשר לראות את כמות ההורדות וההסרות, את השינויים ברייטינג, מאילו מדינות או מכשירים מגיעים אליכם עיקר המשתמשים, ועוד. קיימים כלים נוספים למדידה שמאפשרים לכם לדעת את השפעת הטקסטים, מידע נוסף על המשתמשים ועוד, כגון גוגל אנליטיקס, כלי ה-ASO שהוזכרו מעלה, Appannie ועוד.

בונוס: הגביע הקדוש – בחירת העורכים

להיבחר על ידי העורכים של גוגל או אפל נותן בוסט משמעותי לכל אפליקציה והוא ללא ספק הגביע הקדוש של הורדת האפליקציות. גם לגוגל וגם לאפל יש דרישות מינימליות. עבור גוגל פליי, לדוגמא, הדרישה המינימלית היא לפחות 50,000 הורדות ורייטינג של 4.5. עם זאת, תרגום לשפות נוספות, התאמה לטאבלטים ושימוש במערכת ההפעלה של האנדרואיד (לדוגמא Login עם גוגל) יתן עוד נקודות. באפסטור, לעומת זאת, חשוב לעקוב אחרי ה-Guidelines העיצוביים, וגם כאן יהיה יתרון לאפליקציות שמשתמשות בשירותי אפל, כגון iCloud.

בהצלחה!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527