Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Eat24 של נדב שרון וחיים ארז נמכרת ל-Yelp תמורת כ-134 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
BIG
מקור: Eat24

מקור: Eat24

יש אקזיטים טעימים במיוחד. הסטארטאפ Eat24 של היזמים הישראליים נדב שרון וחיים ארז נמכר לאתר ביקורות הגולשים Yelp תמורת 134 מיליון דולר, מתוכם 75 מיליון דולר במזומן והשאר ב-1.4 מיליון מניות של Yelp.

מנה ראשונה

Eat24 הוא שירות משלוחי אוכל מבוסס רשת ומובייל שמספק משלוחים ממסעדות מקומיות שהוקם ב-2008. השירות מספק משלוחי מזון מ-25 אלף מסעדות ביותר מ-1,500 ערים בהן הוא פעיל, כשכל יום נוספות לו עוד ועוד מסעדות ובתי עסק. השירות פעיל בעזרת אפליקציות ייעודיות לאייפון, אייפד, אנדרואיד, קינדל של אמזון ותוסף כרום. השירות מציע תמיכה 24 שעות ביממה בטלפון, בצ'אט ברשת ובמייל. ל-Eat24 גם תוכנית נאמנות שמעניקה הנחות והצעות בלעדיות לסועדים המתמידים שלה. לפני מספר שבועות בחרה גוגל באפליקציה של Eat24 כאחת המומלצות שלה ל-2014.

מנה עיקרית

דב שרון, מנכ"ל Eat24 בישר על החדשות במייל לעובדי החברה שכותרתו "אנחנו מתחתנים". במייל מסביר שרון כי עתה תוכל Eat24 לקבל חשיפה ליותר מ-130 מיליון המשתמשים הקבועים של Yelp וכן תוספת פוטנציאלית של יותר ממיליון מסעדות שרשומות באתר הרוכש. על פי שרון, Yelp, שהיא "נפש תאומה" של Eat24 תעזור להם להגיע לאן שהם תמיד חלמו, ובקצב מהיר הרבה יותר. שרון מסביר ש-Eat24 תמשיך לפעול כמותג עצמאי ומסביר כי במהלך המשא ומתן עם Yelp הוא זכה להכיר את החברה מקרוב והתרבות הארגונית שלה. שרון סיכם את ההתרשמות שלו מהחברה הרוכשת בשפה לא רשמית בעליל – "אם הייתם רואים את Yelp בטינדר, 100% שהייתם עושים סווייפ לימין. הם מגניבים, בדיוק כמוכם".

כפי שהתרשמתם מהמייל, החברה התאפיינה תמיד בתרבות ארגונית מיוחדת, שבולטת מאוד בנוף הסטארטאפים של הסיליקון וואלי. בין השאר הסתכסכה החברה עם פייסבוק, לאחר שזו שינתה את האלגוריתם שלה כך שיפחית את החשיפה של דפי מותג בפיד של המשתמשים. Eat24 הוציאה אז מכתב פרידה מתוקשר שהפך לויראלי (אם יש לכם 2 דקות, אתם חייבים לקרוא אותו). במכתב הפרידה, מודיעה Eat24 מדוע החליטה להפסיק לפרסם בפייסבוק ולמחוק את עמוד האוהדים שלה על 70 אלף הלייקים שלו. אמ;לק: האלגוריתם של פייסבוק הוריד את החשיפה של דף המותג, כדי (לטענתם) לגרום להם להוציא כסף. בינתיים, טענה החברה שמאז שעזבה את פייסבוק, לא רק שהעסקים שלה לא נפגעו, הם גם נהנו מ-75% מעלייה בהורדות האפליקציה, אחוזים גדולים יותר של הניזולטר השבועי ועוד.

מכיוון שלחברה מתחרות חזקות דוגמת Grubhub ו-Seamless היא לא יכלה להרשות לעצמה שלא לפרסם. ולכן, החברה, שב-2013 הוציאה כמיליון דולר על קידום בפייסבוק, הציגה בסופרבול 2015 פרסומת יקרה בהשתתפות סנופ.

קינוח

הקינוח של נדב שרון וחיים ארז צפוי להיות מתוק במיוחד, משום שהחברה לא גייסה ולו דולר אחד מקרנות הון סיכון, כך שהם יהיו הנהנים הבלעדיים מהאקזיט המרשים. למעשה, בהודעה לעיתונות שהוציאה החברה ב-2012, היא התגאתה בכך שגייסה מקרנות הון סיכון סכום מרשים של 0$. עוד דוגמה לתרבות הבועטת והייחודית של החברה.

לבסוף, כשירות מיוחד ליזמים המוכשרים, אנו בגיקטיים מציעים 2 אפשרויות השקעה לכספים שהרוויחו בעסקת Yelp: בביקור המולדת הבא הם יכולים להזמין כ-1,444,444 פעמים את המנה היקרה בארץ, מנת אוייסטרים ג'רלדו של מול ים; או, אם הם במצב רוח פטריוטי יותר להזמין לכל אחד מ-8 מיליון האזרחים הישראליים 6 מנות וחצי של פלאפל (סלטים חופשי).

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527