Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

האפליקציה שמנסה לשים סוף למגיפת המאה –דחיינות. הכירו את Complete [סטארטאפ]

$
0
0
comepletelogo
תהפוך אתכם לחרוצים כדבורה

תהפוך אתכם לחרוצים כדבורה, Complete

דחיינות היא התנהגות די נפוצה בקרב רבים מאיתנו ומובן כי ברמות מסוימות היא נורמלית לחלוטין, אך כאשר אנו ממשיכים לדחות או להתכחש למטלות שעלינו לבצע, המצב הופך למעט יותר בעייתי בעיקר אם היא קשורה לחיים המקצועיים שלנו. סטארטאפ ישראלי חדש מעוניין לעזור לכולנו להיות קצת יותר פרודוקטיבים על ידי כוחה של הקהילה – הכירו את Complete.

למען יראו ויעשו לייק

האפליקציה מאפשרת לכל אחד לשתף באופן ציבורי במטלות והיעדים שלו יחד עם אלו שעוקבים אחריו, אנשים סביבו או אנשים בעלי אותם תחומי עניין, כך שאלו יוכלו להגיב, לתת פידבק, מוטיבציה, לספק המלצות או עצות. פעמים רבות הסיבות בגינן אנו דוחים משימות הן לאו דווקא כי אין לנו כוח, אלא כי חסרים לנו משאבים, מידע, או קשרים למיניהם. היישום מעונין להתגבר על מכשולים אלו על ידי כך שמאפשר השלמת אותן משימות באמצעות חוכמת ההמונים. כמו כן ניתן לעדכן בסטטוס המטלה בכל עת וכמובן לחגוג ולשתף את החברים במשימות שהשלמתם בהצלחה.

הרעיון למוצר עלה לפני כעשרה חודשים והוצאתו לפועל החלה ביוני 2014. מייסדי החברה הם אלכסנדר (זאנדר) שולץ המכהן כמנכ״ל, אפי פוקס – לייכטג ה- COO ואלעד אוסדון -CTO. שולץ בעבר ניהל מוצר ב-Kifi ומתאר עצמו כפריק פרודוקטיביות. (אביו הוא דייב שולץ ז״ל, מתאבק אולימפי אגדי אשר הרצח שלו מתואר בסרט המועמד לחמישה פרסי אוסקר – Foxcatcher). פוקס – לייכטג הקים בעבר את Fribiz, לאחר מכן עבר לארה״ב והקים סטארטאפ בשם Expos. בהמשך עבד כמנהל מוצר בחברת Kifi לצידו של שולץ ומשם עבר לחברה הנוכחית. אוסדון היה ה-CTO של חברת Mantis בישראל ועבר לארה״ב כאחד המפתחים הראשונים בחברת Gogobot.

מה? שאבצע פעילות ספורטיבית מבלי לעדכן את החברים בפייסבוק?

איך נולד הרעיון למוצר? ״אלכסנדר, אלעד ואני (אפי) פריקים של פרודוקטיביות, גילינו שלא משנה באיזה כלי השתמשנו בו לארגן את המטלות שלנו, בסוף הבעיה היא לא בארגון המטלות, אלא בזה שאנחנו לא עושים אותם. יש מאות מוצרים שמאפשרים לך לארגן את המטלות שלך, אבל אנחנו חייבים לייצר את הדרך שתגרום לאנשים להשלים אותן (מכאן השם Complete). ניסינו לחשוב למה זה לא קורה, והתחלנו לשאול את כל מי שאנחנו מכירים איך הם משלימים בהצלחה את מה שהם רוצים להגשים. חלק משתמשים באינספור אפליקציות, חלק שולחים לעצמם מייל, חלק משתמשים בפנקס, פתקיות, כותבים על היד והרבה אנשים פשוט מתנערים. יש תחושה ממש מאוסה מהדבר כי כשחושבים על זה, הרשימות הללו הן כל הזמן רשימות שבהן אנחנו מזכירים לעצמנו כמה אנחנו לא טובים כמו שחשבנו שאנחנו כשכתבנו את זה. הרשימה מתארכת עוד יותר, ואנחנו מקבלים קונוטציה מאוד שלילית על עצמנו, ולא בהכרח בצדק״.

״כשראיינו אנשים רוב גדול התלונן שבסופו של דבר הוא לא מגשים את רוב מה שהוא התחייב אליו. כששאלנו ׳אז כשאתה מצליח, מה גורם לך להשלים בסופו של דבר מטלה או יעד?׳ באופן קבוע שמענו את התבנית: ׳אה, בסוף עשיתי את זה כי אישתי / בעלי / ההורים שלי / חבר שלי / הבוס שלי הכריח / הציק / נתן לי השראה / עזר לי׳. כאן ירד לנו האסימון שבסוף מה שגורם לנו להיות אנשים פרודקטיבים יותר, זה האנשים שסביבנו. אפשר לראות את זה במידה מוגבלת היום ברשתות חברתיות כשאנשים מעלים שאלות או קוראים לעזרה מצד אחד, ומצד שני מעלים פוסטים ותמונות כשהם מגשימים משהו שהם גאים בו, בין אם זה ריצה מוצלחת, קידום בעבודה, תמונה של שרירי הבטן או שבוע ללא עישון, אבל זה מרגיש לא טבעי שם ולא ממש מסתדר עם ההקשר הכללי של החברים מהתיכון והמשפחה בפייסבוק״.

מקור: Complete

מקור: Complete

מה לגבי קהל היעד? ״רק אחרי שהשקנו את האפליקציה נדהמנו לראות כמה אנשים מתלהבים ממנה; החל ממפתחים שמעלים את הפרויקט שהם עובדים עליו, לילדי תיכון שרוצים לסיים מטלת מחקר, מאנשים שאופים עוגות עד למרתוניסטים. המון אנשים מתמשים בזה לרדת במשקל, למצוא את המוצר הנכון לרכישה, יעד תיירותי, יעדי כושר. אני חושב שחשוב לנו לראות כרגע מה 'נדבק' מאשר להגדיר אותו״.

מבחינת יעדים, המייסדים שאפו להגיע תוך חודש ל-10,000 משתמשים, ותוך פחות משבוע מאז שאושרו ב-AppStore חצו בהצלחה יעד זה. ״למזלנו מבקרי האפליקציות של אפל גילו את האפליקציה עוד כשהגשנו אותה לאישור טכני והתלהבו, יצרו איתנו קשר וביקשו לקדם אותה. מכאן התחילה שרשרת הורדות, עיתונאים, משפיענים ואחרים שנכנסו והתחילו לחלוק את המטלות שלהם ולכתוב על האפליקציה״.

האם מדובר בגרסת בטא או ״רשמית״? ״לא. כמנהל המוצר בחבורה, אני לא מאמין במונח 'בטא' או בכלל במוצרים מן הסוג הזה. זה לא מעניין את המשתמש ולא צריך לעניין. אנחנו דוגלים במתודולגיה ׳רזה׳ (lean – התרכזות בצמצום הבזבוז והתמקדות במתן ערך מוסף ללקוח, ״לא הכמות אלא האיכות״) ואנחנו מודעים לבאגים ודברים שחסרים. לשמחתי, אלעד השקיע זמן רב בלבנות את אבני הדרך המרכזיות כדי לצאת לדרך, יצר תשתית מאוד חזקה וגמישה כדי להצליח לגדול מהר ועם היכולת לייצר פיצ׳רים חדשים במהירות. אנחנו מתקנים באגים בקצב גבוה, ובימים אלו שוקדים על הפיצ׳רים חדשים ומגניבים אף יותר״.

מקור: Complete

מקור: Complete

לא עוד אפליקציה לניהול זמן

השוק כאמור רווי אפליקציות לניהול זמן, אתם לא חוששים מתחרות? ״באופן טבעי, אנשים אוהבים לשים אותנו בזירה עם אפליקציות מטלות אחרות, נורא קל לעשות את את ההשלכה הזו, אך אני חושב שזו טעות. את אינסטגרם השוו לפליקר או לשירותי אחסון תמונות עד שהבינו שהם למעשה בתחרות עם רשתות חברתיות אחרות. הייתי הרבה יותר שמח להתחרות בזירה הזו, המוצר שלנו מתמקד בקשר בין אנשים וביכולת למנף אותו לפרודקטיביות מאשר עוד פיצ׳ר ליצירת רשימות״.

האפליקציה החינמית תומכת כרגע רק במכשירי אייפון ובשל הביקוש העצום לאנדרואיד מובן כי בעתיד תצא גרסה תואמת גם לו (מפתחי אנדרואיד מוכשרים בקהל הקוראים? מוזמנים ליצור קשר עם המפתחים). פוקס לייכטג אמר: ״אנחנו צוות קטן ומנסים הרבה דברים חדשים בשלב זה, חשוב לנו קודם לראות מה עובד ומה לא, וזה קל יותר לגלות בפלטפורמה אחת מאשר להחזיק כמה. מה לגבי ווינדוס פון? לא צפוי פיתוח למערכת ההפעלה בשלב הזה.

בעתיד הקרוב צפויה לעלות גרסת ווב של האפליקציה לדפדפן וכמו כן יתווספו פיצ׳רים כדוגמת עדכון מטלות, קבוצות, תגים ועוד. עד כה החברה גייסה בסיבוב סיד כ-750,000$ מיזמים ומשקיעים מקומיים (אנג׳לים) בסיליקון ואלי וגם ממספר ישראלים בתחום ההיי טק. איך הם מתכוונים להתקיים, מה המודל העסקי? התשובה שקיבלתי היא כי ״יש לא מעט אלטרניטבות למודל עסקי, חלקן יצירתיות, בתחום הפרסום סביב המטלה, חלקן סביב פיצ׳רים בתשלום. אנחנו כל הזמן מסתכלים על זה ו״ממדלים״ את זה, אבל מעדיפים בשלב זה להתמקד בלייצר פלטפורמה יעילה ונוחה להשלמת מטרות״. שיהיה בהצלחה.

צפייה בסרטון Complete – Share Your Tasks & To-Do Lists Socially


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527