
ענקית שירותי הענן האמריקאית דרופבוקס רוכשת את הסטארטאפ CloudOn. הסטארטאפ הישראלי המתמחה בפיתוח כלים לעריכה וליצירת מסמכים בענן. סכום הרכישה לא פורסם, אולם נודע שכל עובדי CloudOn בהרצליה יצטרפו לדרופבוקס.
9 מיליון משתמשים
מאז שהוקמה החברה ב-2012, היא הספיקה לגייס כ-26.1 מיליון דולר במספר סבבים, כשבין המשקיעים ניתן למנות את קרנות Rembrandt , Translink, Foundation, The Social+Capital Partnership ומשקיעים פרטיים.
יותר מ-30 עובדי CloudOn ממרכז הפיתוח בהרצליה יצורפו לדרופבוקס, כשהאחרונה תשתמש במרכז הפיתוח, כדי לגייס עובדים נוספים מהאיזור. בהודעה שפרסמה CloudOn אומרים המייסדים: "אנחנו שמחים להמשיך לבנות כלים שיאפשרו לאנשים לעבוד טוב יותר – ואנחנו גאים ונרגשים להצטרף לצוות של דרופבוקס, כדי לעזור לאנשים להיות יעילים יותר מדי יום".
CloudOn פיתחה טכנולוגיה שאיפשרה ליותר מ-9 מיליון המשתמשים שלה לגשת אל מסמכי אופיס וקבצים נוספים המאוחסנים בענן ולערוך אותם בקלות מתוך הטאבלט או הסמארטפון. משתמשי החברה יצרו וערכו יותר מ-90 מיליון מסמכים, והאפליקציה היתה בשימוש ב-120 מדינות שונות.
בין היתר חתמה בזמנו החברה על שיתוף פעולה רשמי עם מיקרוסופט, המאפשר לה לספק ללקוחותיה גישה לתוכנות האופיס השונות של החברה. היתרון המשמעותי שמציעה החברה, הוא התמיכה שמעניקה לתוכנות אופיס ללא תלות במערכת ההפעלה של המשתמש. אם עד היום משתמשי iOS נאלצו להשתמש בתחליפים על מנת לפתוח ולצפות במסמכים שלהם, CloudOn ביטלה את 'המתווך' ואיפשרה להפעיל כל תוכנה, כגון מעבד התמלילים, תוכנת הגיליון האלקטרוני, Adobe Acrobat Reader ועוד. את השינויים והעריכות שמבצע המשתמש, הוא יכול לשמור אל אחד משירותי הענן הפופולאריים כגון דרופבוקס ודומיו.
הנשק החדש של דרופבוקס ב"מלחמת העננים"
"מלחמת העננים" הוא כינוי לקרב שמתרחש כנגד עינינו על השליטה בתחום שירותי הענן. כמעט אין ענק טכנולוגי שלא לוקח חלק בצורה ישירה או עקיפה: אפל, גוגל, מיקרוסופט, IBM, דרופבוקס, בוקס ועוד. בעקבות המעבר המסיבי הן של ארגונים והן של משתמשים פרטיים לאיחסון ולפעולה בענן, לוטשות כל חברות הטכנולוגיה את עיניהן ומנסות לפתות כמה שיותר משתמשים, הן על ידי מלחמות מחירים והן על ידי תכונות ופיצ'רים בלעדיים. החוזקה של דרופבוקס היא בראש ובראשונה באפליקציה, בשירות האמין והסינכרון היעיל, אולם בתחום העריכה והיצירה של המסמכים נמצאת החברה בעמדת חולשה מול מיקרוסופט עם שירותי ה-OneDrive והאופיס שלה וגוגל עם ה-Google Drive. הרכישה של הסטארטאפ הישראלי נועדה לחזק בדיוק נקודה זו.