
מקור: יח"צ
העובדה שמכשיר הסמארטפון הפך גם למצלמה הראשית שלנו לא מפתיעה, כך אנו יכולים לצלם במהירות מהמכשיר הנמצא אצלנו בכיס בכל עת, להעלות את התמונות לרשתות החברתיות או לשלוח אותן ישירות לסבים והסבתות הגאים. אך למרות שעולם השיתוף הוא כה רחב ופורה בתחום הצילום, הוא עדיין תלוי ישירות במשתמשים שיבחרו לשתף את התמונות שצילמו.
אפליקציה חדשה מעוניינת לעזור לבני זוג, שותפים או שני חברים מאוד קרובים לשתף תמונות בצורה פשוטה ואוטומטית. במידה ויש לכם בן זוג ששוכח לשלוח לכם את התמונות שהוא צילם, ושניכם אוחזים במכשירי אנדרואיד – הכירו את החוליה שתחבר בין שניכם: MediaBox.
קליק והעלאה
השתלטותם של הסמארטפונים שינו את הדרך בה המשתמשים מצלמים. במקום המצלמה המשפחתית שהיתה לכל בית, לכל אחד מבני הבית יש את המצלמה האישית שלו, המוסיפה לעיתים זוויות שונות לאותו סיפור. הסמארטפונים אחראים גם לשינויי בצריכת התמונות, הנמצאות במרחק נגיעה אחת בתוך המכשיר – ולעיתים אינן נצפות כלל.
האפליקציה נולדה מתוך התחושה שרוב התמונות נערמות במכשירי הסמארטפון של המשתמשים מבלי שאף אחד, ולעיתים אף לא הצלם עצמו, רואה אותן. יוצרי האפליקציה הגיעו למסקנה שהשיתוף החשוב ביותר הוא בין בני זוג, ולא בין המשתמש לקהילה החברתית, נרחבת ככל שתהיה. כתוצאה מכך מציעה החברה אפליקציה המאפשרת, נכון להיום, לשתף את התמונות עם עוד משתמש אחד ויחיד – בהתאם להגדרותיו של המשתמש.
מתחילים לשתף
לאחר התקנת האפליקציה על שני מכשירים נפרדים והתחברות באמצעות חשבון הפייסבוק שלכם, תוכלו להתחבר לבן הזוג איתו אתם מעוניינים לשתף תמונות. בשלב זה האפליקציה תדע לסנכרן את כל התמונות הנמצאות על גבי המכשיר (עד חודש אחורנית), כאשר אלה יופיעו על גבי שני המכשירים. כך למעשה, התמונות הופכות נגישות עבור שני הצדדים כאילו היו תיקייה על המכשיר האישי שלהם.
השיתוף אינו מסתיים בנקודה זאת, ולמעשה כאן מסתתר "הטריק" האמיתי של האפליקציה. מנקודה זו ואילך, כל התמונות שתצלמו באמצעות המכשיר יעלו בצורה אוטומטית גם אל המכשיר של בן זוגכם – שיוכלו לעקוב ולהתעדכן בתמונות הילדים, המשפחה וכמובן, במה שאכלתם לארוחת ערב. בכל פעם שתמונה חדשה תתווסף לאלבום תקבלו על כך התראה, כאשר בני הזוג יכולים לשתף את התמונות עם חבריהם, ואפילו ללחוץ על כפתור הלייק – שיודיע לבן הזוג השני כי אהבו את התמונה.
בשלב זה חשוב להבהיר כי ברירת המחדל של האפליקציה היא להעלות תמונות ב-WiFi+3G, כך שבמידה ויש לכם חבילת גלישה מוגבלת ואתם נוטים לצלם הרבה, שימו לב שאתם משנים את ההגדרה להעלאת תמונות ב-WiFi בלבד. בכל הנוגע לממשק, מדובר על מוצר בסיסי וקל להבנה גם על ידי משתמשים שאינם טכנולוגיים, כך שעשוי להתגלות כאידיאלי לכל זוג באשר הוא, צעיר או מבוגר.

מקור: יח"צ
הקהל האידיאלי: זוגות
מאחורי MediaBox עומדים גדעון פרצוב וניר דרמר, שהחליטו לייצר מוצר הפונה בשלב זה להורים צעירים בעיקר, אך מכוון לכל זוג אשר אוהב לצלם או לצפות בתמונות. המיקוד בהורים צעירים הונע בעקבות פידבקים שקיבלו היזמים מקרב משתמשי הבטא של האפליקציה, שכללו אשה שהעידה שמאז שבעלה מקבל עדכונים שותפים הוא מגיע מוקדם מהעבודה בגלל שהוא מרגיש שהוא מפספס חוויות, אשה שגילתה שבעלה הוא צלם מוכשר ועוד עשרות סיפורים.
דרמר מסביר כי במהלך סדרת הבדיקות של האפליקציה הם נחשפו דרך המשתמשים לתובנה ששיתוף מלא ואוטומטי בין בני הזוג פותח אפיקים חדשים, עוזר להם לגלות דברים שלא ידעו אחד על השניה (לרוב חיוביים) ולמעשה התמונות הופכות להיות אפיק תקשורת שמעודד פתיחות וגורם לצדדים לצלם יותר.
בעוד שהאפליקציה נכנסת לשוק רווי של שיתוף תמונות קבוצתי, חברתי ואפילו זוגי, דרמר מסביר כי הגישה של MediaBox שונה. השניים מאמינים שהתוכן חייב להיות נגיש ממכשירים שונים ולא צריך להיות קשר ישיר בין המכשיר בו צופים בתוכן למכשיר בו התוכן צולם, ושרוב פתרונות הסנכרון בנויים סביב מודל עסקי של תשלום על אחסון. עוד מוסיף דרמר כי ישנם פתרונות רבים הדורשים הרבה עבודה מצד הצלם ולרוב נידונים לכשלון ו/או תדירות השימוש בהם נמוכה, בעוד ש-MediaBox למעשה מעודדת את שני הצדדים לצלם.
נכון להיום האפליקציה זמינה רק עבור משתמשי אנדרואיד, ובעוד שהחברה מתכננת להתפרס לפלטפורמות נוספות בעתיד עדיין אין צפי מתי המוצר צפוי להגיע גם למשתמשי אייפון, ווב וכדומה. את האפליקציה תוכלו להוריד ישירות מ-Google Play, או באמצעות הקישור הבא.