
ארטמיס, תוכנית חדשה מבית ספר אדלסון ליזמות במרכז הבינתחומי הרצליה תאפשר לנשים יזמיות להשתלב בסצינת היזמות הישראלית תוך כדי רכישת ידע, קבלת תמיכה וליווי לאורך כל הדרך. התוכנית מיועדת ליזמיות עם רעיון מבוסס וברור למיזם וגם לאלו אשר עדיין לא בהכרח גיבשו החלטה לגבי פרויקט שירצו לממש.
יזמות נשית צעירה
מטרת הארגון היא לזהות יזמות פוטנציאליות במרכז ולספק להם את כל הכלים הנדרשים, ביטחון וידע, על מנת להוביל, לעזור ולהדריך אותן לאורך מסען לקראת מימוש החלום. התוכנית מיועדת לנשים צעירות בגילאי 20-30 לערך, בין אם ברשותן רעיון מיזמי מגובש ובין אם לא. התוכנית נועדה לגרום לכל אחת מהמשתתפות בה להבין ולממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בה על ידי מתן תמיכה, עידוד ואמונה יחד עם כלים יותר פרקטיים. מאחורי תוכנית היזמות הייחודית עומדת מאי בית און, סטודנטית צעירה בת 23 למשפטים ופסיכולוגיה ומשתתפת אקטיבית במועדון היזמות של המרכז.
לאורך התוכנית הבנות ישתתפו במפגשים וסדנאות עם יזמיות צעירות ומובילות בתחום אשר ישתפו ויתרמו מניסיונן האישי תוך כדי יצירת קשרים אישיים ופתוחים עם הבנות. כמו כן, המשתתפות יוזמנו לאירועי נטוורקינג על מנת ״להתמנגל״ וליצור קשרים עם אנשים מהתעשייה. הערכים העומדים מאחורי התוכנית הם אחריות, מנהיגות ויזמות יחד עם עשייה – שכן כל הרעיון הוא להמעיט במילים ולהרבות במעשים.
שוחחתי עם מאי, מקימת תוכנית ארטמיס וניסיתי להבין מה גרם לסטודנטית צעירה עם מגוון מטלות על ראשה, להקדיש את זמנה הפנוי (והמוגבל) לפרויקט?
״פגשתי הרבה מאוד סטודנטיות מוכשרות עם רעיונות למיזמים מצוינים, ולמרות כל הכישרון והפוטנציאל שפגשתי, עדיין ראיתי שהמציאות בשטח שונה לגמרי. כלומר, הרבה מאוד סטודנטיות לא ביצעו שום פעולה אקטיבית למען קידום החזון או המיזם שלהן, הן לא האמינו בעצמן או ברעיונות שלהן, על אף שחלקם היו מצויינים. הבנתי פתאום שיש המון כישרון שאינו מנוצל משום שחלקן פשוט לא מגישות מועמדות לתוכניות של מצוינות, לא מבקשות עזרה בקידום רעיונותיהן, לא מאמינות שהרעיונות שווים בכדי להתייעץ עם אנשים מנוסים לגביהם. חסרה להן [לבנות] האמונה בעצמן, חסר להן האומץ והידיעה שגם אם נופלים ואפילו נכשלים קצת, עדיין אפשר לקום למחרת ולנסות שוב ושוב עד שמצליחים. זה מאוד טבעי וזו דרכו של עולם, אין הצלחה גדולה בלי מעט נפילות שקודמות לה לרוב, ואין מה לפחד מכך. אני רוצה לייצר להן חממה מסוימת או מסגרת מסוימת שבה הן תוכלנה להתנסות, להעיז ולבצע לבסוף״.
למרות התמקדות התוכנית ביזמות נשית, מאי מספרת כי היא ״מאמינה ששינוי אמיתי יבוא מחינוך הן של נשים והן של גברים- ביחד נעשה זאת. לצערי בסמסטר הזה טרם משתתפים גברים, על אף שהיה מתעניין אחד, מקווה שבסמסטר הבא (שכן התוכנית סמסטריאלית) יהיו גברים שיתעניינו, זה מאוד מאוד ישמח אותי. נשמח לקבלם לתוכנית״.
לעת עתה התוכנית מיועדת לסטודנטיות במרכז הבינתחומי, אך מאי לא שוללת את האפשרות שבעתיד יתרחבו. כמו כן, בשל העובדה שההשתתפות בתוכנית הינה חינמית והוקמה במסגרת סטודנטיאלית – התנדבותית של מועדון היזמות, ארטמיס יכולה לפעול ולשגשג בכל מסגרת אוניברסיטאית כזו או אחרת.