
חברת המידע העסקי BdiCoface פירסמה את דירוג 60 החברות שהכי כדאי לעבוד בהן בישראל – על אף ש-73% מהעובדים בחרו בחברות הייטק שונות, אחוז לא מבוטל מהם – 27%, מעוניינים להמשיך ולעבוד במקצוע שלהם אך לאו דווקא בחברה טכנולוגית נחשבת.
העדפה ליציבות תעסוקתית על פני סיכון בסטארטאפ
מקום העבודה הנחשק ביותר בקרב עובדי ההייטק (ותכלס רוב האוכלוסייה) הוא גוגל ישראל אשר הדיחה את אינטל מהמקום הראשון בו ניצבה שנה שעברה. במקום השלישי נמצאת חברת מיקרוסופט והעובדה כי יציבות תעסוקתית הפכה למרכיב חשוב בכל הקשור לבחירת מקום העבודה באה לידי ביטוי במדגם בכך שחברת החשמל נמצאת במקום הרביעי, יש להניח בשל התנאים הנוחים והמפנקים.
במקום החמישי נמצאת חברת HP אשר גם היא ירדה בדירוג לאחר ששנה שעברה דורגה במקום השלישי ומרכז הפיתוח של חברת אפל בישראל נכנס לראשונה לדירוג ותופס היישר את המקום השישי והמכובד. חברת יבמ ניצבת במקום השביעי, אלביט מערכות במקום השמיני, החברה הישראלית הגדולה בעולם – טבע נמצאת במקום התשיעי ואת העשירייה המובילה סוגר בנק הפועלים. חברות חדשות שהצטרפו לרשימה הנחשקת הן WIX הישראלית במקום ה-22, פייסבוק – 24, בנק ישראל – 40 ומיד אחריו שטראוס גרופ ולראשונה גם צה״ל נכנס לתמונה הישר למקום ה-50.
ניתן לראות בממצאי דירוג החברות הנחשקות בקרב עובדי ההיי-טק בישראל כי קיימת העדפה לעבוד בחברות גדולות ויציבות ולאו דווקא לצאת להרפתקאות חדשות בחברות סטארטאפ עם חזון שנראה מבטיח אך לא באמת בטוח. בעוד שלפני שנתיים הפרמטר החשוב ביותר בקרב עובדי ההיי- טק היה השכר, בשנה שעברה היו אלו יחסי העבודה והשנה כאמור – ביטחון תעסוקתי. ניתן לראות כי עובדי ההיי-טק הפכו לפחות ״ריאליים״ ולא בוחרים את מקום העבודה הבא שלהם בהכרח בגלל השכר המפתה. כמו כן, העובדה כי בתעשיית ההיי-טק עובדים בגילאי 40-50 אשר ייאלצו לחפש עבודה חדשה יתקלו בקשים רבים ולכן לא מפתיע כי בשונה מבעבר האידיאל הוא מציאת מקום עבודה יציב, איכותי ומתגמל בו זמנית.