Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

לגזור ולשמור: 7 טיפים שיעזרו לכם להוציא את המקסימום מהאקתון

$
0
0
desk shutterstock

shutterstock desk

הפוסט נכתב על ידי דניאל גולץ, מפתח Web בעל הכשרה מאחת היחידות הטכנולוגיות, חי ונושם טכנולוגיה, משתתף סדרתי בהאקאתונים.

אם יש משהו אחד שלמדתי מההאקאתונים בהם לקחתי חלק בעצמי כמתחרה, אז הוא להערך מראש. לצורך כך, ריכזתי בעבורכם מספר טיפים שיבטיחו את מוכנותכם ויעזרו לכם לזכות במקומות הראשונים בכל האקאתון בו תשתתפו, בארץ או בחו"ל.

1. עשו שיעורי בית

הגיעו עם רעיון. אל תבזבזו זמן יקר של קידוד במהלך ההאקאתון על חשיבה ממושכת, התגבשו על רעיון מנצח לפני תחילת ההקאתון. חשוב מאוד לעשות מחקר לפני תחילת האירוע על מנת להבין מה הם הקריטריונים לזכייה, האם יש הגבלות על כמות החברים בקבוצה, על הטכנולוגיה שבשימוש ועוד. מעבר לכך – חשוב לבצע סקר שוק קטן, להבין מי קהל היעד שלכם, מה הן החברות והמוצרים העיקריים בתחום אליו אנחנו שואפים להכנס, האם יש מוצר דומה, במידה וכן – במה אנחנו טובים יותר.

2. הגיעו עם צוות מראש

צוות רציני, הוא צוות שיגיע להאקאתון אחרי מספר פגישות הכנה והיערכות. אם יש לכם רעיון – משכו אנשים איכותיים שיצטרפו אליכם לצוות ודאגו כי לכל אחד תפקיד. אל תגיעו עם צוות קטן מדי – שכן ככל הנראה לא תגיעו לרמת גימור מספקת. מצד שני, אל תגיעו עם צוות גדול מדי – מדובר באתגר ניהולי וב-24 שעות של פיתוח זה לא מה שצריך לעניין אתכם. הקפידו לשתף אחד את השני בעבודה שלכם לאורך כל הדרך. ודאו כי אתם יודעים בדיוק מי עובד על מה, מה יותר חשוב ועשו אינטגרציה לאורך כל הדרך.

3. התקינו הכל מראש

ודאו כי לכל אחד מחברי הצוות יש את כל הכלים הנחוצים – מחשב נייד, עכבר וכל דבר אחר שעשוי לסייע לו. התקינו את כל התוכנות מראש וודאו כי אתם מסוגלים לעבוד ולקודד יחד. הקפידו לבדוק גם את הדברים הקטנים. למשל, במידה ואתם מעוניינים לפתח ל-Windows Phone, על מנת להריץ את האימולטור שמגיע ביחד עם Visual Studio, עליכם להריץ את מערכת ההפעלה Windows 8.1 PRO משום שיש צורך להפעיל את הHyper-V. בחרו מראש Repository לקוד שלכם. ב-Visualstudio.com תוכלו להקים שרת TFS פרטי בחינם (עד 10 מפתחים) וב-GitHub תוכלו לעבוד יחד על גבי Git. אמנם ברוב ההאקאתונים אסור להתחיל פיתוח מראש, אבל ברובם ניתן להשתמש בספריות open source קיימות. נצלו את הזמן לפני תחילת האירוע למציאת ספריות מתאימות ונסיונות של שימוש בהן.

4. הכירו את הספונסרים שלכם

לרוב, הספונסרים הם חברי כבוד בפאנל השופטים. השקיעו זמן בהכרת המוצרים והשירותים של הספונסרים. חפשו דרכים להשתמש במוצרים שלהם, עודדו אותם להצביע לכם. למשל, אם מיקרוסופט היא ספונסרית בהאקאתון בו אתם משתתפים, נצלו את העבודה כי לשירות הענן שלהם Azure יש trial חינם המקנה 200$ והשתמשו בו במהלך הפיתוח. זכרו שהספונסרים משלמים כסף בכדי להיות שם ואין דבר שילהיב אותם יותר מאשר לראות את המוצרים והשירותים שלהם על הבמה בגמר.

5. כוונו גבוה, הישראו ריאליים

בסופו של דבר, מדובר ב-24 שעות של פיתוח. אף מוצר לא יכול להגיע לרמת גימור מושלמת אך עליכם לכוון לשם. עבדו בספרינטים קצרים וממוקדים, הקפידו שבכל שלב האפליקציה שלכם תהיה שימושית ותראה טוב. אל תכוונו מראש לרמה שאינה ריאלית במסגרת הזמן שלכם. אם אתם מפתחים אפליקציית iOS, סביר להניח שהיא לא תהיה מוכנה לחנות בסוף ההאקאתון וזה בסדר. אם יש משהו שכן חשוב להשקיע בו זה ממשק המשתמש. ברוב המקרים, אף אחד לא הולך להסתכל על הקוד שלכם או לשפוט אותו. תקפידו שהאפליקציה שלכם תראה טוב ותשדר "סקסיות".

6. השקיעו ב-DEMO שלכם

בסופו של דבר, כל שעות העבודה שלכם מתנקזות ל-3-5 דק' של דמו אל מול הקהל והשופטים. הקדישו חלק מזמן העבודה שלכם לחזרות על ה-DEMO. בחרו מה אתם מעוניינים להראות באפליקציה ומה לא (כמו שאמרנו, לא הכל יעבוד, וזה בסדר). תחליטו מה הם משפטי המפתח שלכם (נסו בשלב זה להבין על אילו קריטריונים אתם משחקים), מי אומר מה ומתי והכי חשוב – תשאירו מספיק זמן להדגמה של המוצר. המצגת לא כזו מעניינת כמו שאתם חושבים, דברו עם השופטים שלכם תכלס ותראו להם על מה עבדתם. בנוסף, שווקו ומתגו את עצמם. וודאו כי כל משתתפי ההאקאתון יודעים מי אתם ומה המוצר שלכם עוד לפני הגמר – הדפיסו שלטים, מדבקות ודברו עם אנשים. שווקו את הרעיון שלכם לכולם, לעולם לא תדעו מי בהמשך יהיה שופט או מי חבר בקרן השקעות שייקח את הרעיון שלכם וימנף אותו קדימה.

7. הכי חשוב – תהנו

ברוב ההאקאתונים שתשתתפו ככל הנראה, לא תזכו. תזכרו שאתם עושים את זה בשביל הכיף והחוויה. האירועים האלו מביאים המון ביטחון עצמי למפתחים ויזמים ועוזרים להם לעוף קדימה ולהגיע לרעיונות הטובים. נצלו את המשאבים שעומדים לרשותכם, קחו הפסקות ותהנו ממה שמציעים לכם – זה יכול להיות  קונסולות משחק, כדורסל ואפילו מסאג'ים. תהנו מהזמן ותכירו אנשים איכותיים להאקאתונים הבאים בהם תשתתפו.

קרדיט תמונה: desk with many objects via shutterstock

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527