

מקור: צילום מסך מתוך סרטון וידאו, Gogobot
תכנון של טיול בחו"ל יכול להיות כאב ראש לא קטן. אמנם כולנו כבר יודעים להשוות מחירים של כרטיסי טיסה, מלונות ורכב ברשת, ואפילו גם לקבל חוות דעת והמלצות מאתרים מתמחים כמו TripAdvisor. אבל עם כל הכבוד לרייצ'ל מניוקאסל סיטי, שחולה על כדורגל וחוויאר מפמפלונה שחובב אמנות, לא בטוח שהטעם שלהם זהה לטעם שלנו. לא בטוח שההגדרה שלהם לטרק אתגרי או אטרקציה שאסור לפספס זהה להגדרה שלנו. אבל מה אם היינו מקבלים המלצה מאנשים שהם בדיוק כמונו. למשל חובבי גורמה או מטיילים משפחתיים עם ילדים? Gogobot הוא שירות שעושה בדיוק את זה וממליץ לנו על אטרקציות ומקומות לינה שיקלעו לטעם שלנו. היום הודיעה החברה שגייסה 20 מיליון דולר לשם כך.
המלצות של חברים ושל אנשים עם טעם דומה
Gogobot נוסדה ב-2010 על ידי טראוויס כץ, שמשמש כמנכ"ל ועל ידי אורי זלצמן, המשמש כ-CTO. מאז, הספיקה החברה לגייס 19 מיליון דולר ב-2 סבבים ממשקיעים רבים ונחשבים ביניהם Battery Ventures, קרן CrunchFund של מייקל ארינגטון, Innovation Endeavors של מנכ"ל גוגל לשעבר, אריק שמידט, ועכשיו, בסבב C, גייסה החברה 20 מיליון דולר כשבין המשקיעים, אתר HomeAway, אחד האתרים הגדולים להזמנת לינה בארה"ב. מנכ"ל Homeaway יצטרף כחבר לדירקטוריון של Gogobot.
הסוד של Gogobot הוא ה-Tribes, אותן קבוצות עניין משותף, שמאפשרות למשתמשים באתר או באפליקציה לקבל המלצות על מסעדות, אטרקציות או לינה – בהתאם לטעם שלהם. בין ה-Tribes הקיימים באתר ניתן למנות מטיילים עם משפחות, תרמילאים, נוסעים חובבי איכות הסביבה, מטיילי גורמה, מטיילים חובבי הסטוריה, חובבי אמנות ועוד. כמובן שאחת מאבני היסוד של אתרים מסוג זה הוא בסיס משתמשים והמלצות רחב, ואכן, על פי כץ, קיימות כרגע כ-780 אלף חוות דעת שונות ו-4 מיליון תמונות באתר. מבחינת המודל העסקי, החברה מקבלת תשלום על הפנייה של משתמשים לאתרי הזמנות וכן, החברה מציעה אפשרויות פרסום שונות באתר. על פי כץ, ההכנסות בשנה האחרונה ובשנה הקודמת הכפילו את עצמן.
הגיוס האחרון יאפשר לחברה להגביר את מאמצי הפיתוח והשיווק שלה, תחומים חשובים ביותר, בהתחשב בכך ש-Gogobot מתחרה ראש בראש מול ענקיות רשת כמו TripAdvisor, Lonely Planet ו-Yelp בתחום ההמלצות ו-Expedia ו-Kayak. בתחום השוואות המחירים. השירות זמין הן באתר והן כאפליקציות אנדרואיד ו-iOS.

מברוק ממשקיע ההיי-טק ומייסד הבלוג הטכנולוגי TechCrunch, שגם השקיע בעצמו בחברה