Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

איך התנאים במקום העבודה שלכם? הנה 9 דברים שכדאי לבחון כמעסיק וכעובד

$
0
0
תמונה: google office, cc-by, Julian Stallabrass
תמונה: google office, cc-by, Julian Stallabrass

תמונה: google office, cc-by, Julian Stallabrass

הפוסט נכתב על ידי איריס מזאל, סמנכ”ל שיווק וחדשנות Sodexo Benefits & Rewards Services Israel.

כשאנו בוחרים מקום עבודה, לעיתים קרובות אנו מתמקדים בהגדרת התפקיד, בגובה השכר, או בהטבות נלוות כמו רכב ומקום חנייה, שכולם, ללא ספק חשובים. אך אנו נוטים שלא לשים לב לעוד כמה מרכיבים שהופכים מקום עבודה פוטנציאלי לטוב עבורנו ואת ההחלטה למוצלחת.

מרביתנו מבלים חלק ניכר מזמננו במקום העבודה ולכן ברור שלא ניתן למדוד רמת חיים של אנשים במדינה מבלי להתייחס להשפעות שיש לעבודתם על חייהם. אך מהם הפרמטרים למדידת איכות העבודה? מחקרים שונים מראים שעבודות אינטנסיביות ו”מלחיצות” גורמות לעתים לשחיקה של העובד ומשפיעות לרעה על בריאותו. לעומת זאת, משרות "רגועות" יכולות להיתפס כמשעממות וגם בהן העובד יכול לסבול משחיקה מהירה.

אלו הן רק דוגמאות לכמה מן הדברים שמעסיקים נוהגים כיום לעשות עבור עובדיהם, ובכוחם להפוך את מקום העבודה לנעים ומהנה יותר:

1. כיבוד החיים הפרטיים

מכבדים את שעות הפנאי של העובדים וממעטים ליצור עמם קשר טלפוני או באמצעות הדוא”ל לאחר שעות העבודה, מלבד מקרי חירום. כמו כן, את מרבית אירועי החברה והמפגשים החברתיים קובעים בשעות העבודה ולא בסוף היום ועל חשבון זמנם הפנוי של העובדים. קביעת גבולות ברורים, תאפשר ליהנות מיתרונותיה של הטכנולוגיה ולמזער את השפעותיה השליליות.

יש לבחון את השפעת הזמינות הטכנולוגית על הפרט כי אין ספק שהיא מעלה את השחיקה ויתכן ועובד יחליט בסוף לעזוב את הארגון לא בגלל חוסר התאמה בינו לבין דרישות הארגון, אלא בגלל שהתעייף מהר מדי. סוגיה זו עלולה להשפיע גם על הרצון של הפרט לעזוב תפקידי מפתח משמעותיים כדי לחפש מחדש את האיזון והגבולות בחיים. בנוסף, תיאום ציפיות לזמינות וזמני תגובה מול הממונים והעמיתים הרלוונטיים, התמקדות בכל משימה לגופה – תוך כיבוי של ההתראות במייל ובנייד, וביצוע הפסקות קצרות של מספר דקות בין משימות, בהן יש להתרחק מהמחשב ומהטלפון הנייד.

2. התחשבות בנסיבות מיוחדות

מאפשרים שעות עבודה נוחות ומתחשבות להורים, ומגלים הבנה וגמישות במקרים בהם הילדים חולים או בחופשה מהגן או מבית הספר.

3. חובה לצאת לחופש

נותנים הוראה לנצל את כל ימי החופש ומבטלים את האפשרות לפדות אותם בכסף, על מנת שכל העובדים אכן יצאו לחופש, ינוחו ויבלו. במידת הצורך והאפשר, יוצאים לחופשות מרוכזות.

4. ימי גיבוש וכיף

מארגנים ימי גיבוש לעובדים, מסיבות בחגים וטיולים מדי שנה, על מנת ליצור סביבת עבודה נעימה וחברית. חלקם אף מגדילים לעשות ומזמינים לאירועים אלו גם את בני זוגם של העובדים. בנוסף, מציינים ימי הולדת באופן מכובד ונעים, ע”י הענקת כרטיס ברכה ושי סמלי מטעם ההנהלה ושליחת מייל יומי לכל העובדים ובו שמותיהם של ילידי אותו יום.

5. סביבת עבודה נעימה יותר

מקפידים על סביבת עבודה נעימה ואסתטית, בה עומד לרשות העובדים כל הדרוש להם על מנת לעבוד ללא תקלות והפרעות, באווירה נינוחה: משרדים מרווחים בעלי חלונות, מחשבים תקינים, כסאות נוחים ומתכווננים, שולחנות יציבים וגדולים, מלאי כלי כתיבה זמין, מזגנים פועלים. כמו כן, מקפידים על ניקוי המשרדים ועל מטבחון נקי ומאובזר.

6. שיחות אישיות הן חלק מהלו"ז

מקיימים שיחות אישיות וכן שיחות קבוצתיות לשם העלאת בעיות ומציאת פתרונות. משמשים כאוזן קשבת בכל שאלה ותלונה ועושים מאמץ אמיתי לתת פתרונות יעילים ומוצלחים.

7. סבסוד ארוחות

דואגים לארוחת צהריים או ערב מסובסדת ע”י החברה, המגיעה במשלוח ישירות אל המשרד. כמו כן, מייעדים פינה או חדר לאכילה משותפת לכל עובד המעוניין בכך, בהם יש שולחן גדול ומרווח וכסאות נוחים.

8. גבולות ברורים לשעות העבודה

עושים מאמץ לקיים שעות עבודה סבירות, ללא גלישה אל שעות מאוחרות: מגדירים שעה שלאחריה לא ניתן לקבוע ישיבות ופגישות, מבצעים מעקב על רישום הנוכחות של העובדים ומשוחחים עם עובדים שניכר שעובדים שעות רבות מדי.

9. להעריך לפי איכות ולא על בסיס כמות

מעריכים את העובדים עפ”י תפוקה ואיכות, ולא עפ”י מספר השעות בהן עבדו, ומחלקים לעובדים מטלות ומשימות בהתאם ליכולתם לבצען בפרק זמן סביר ללא עבודה מסביב לשעון.

אם פגשתם במעסיק שמקיים חלק מן הסעיפים האלו, קחו זאת בחשבון שעה שאתם מתלבטים בין מקומות עבודה. שעות נוחות, התחשבות, גמישות, הענקת אוזן קשבת לעובדים וסביבת עבודה נעימה ונוחה, הם תנאים חשובים שיהפכו את העבודה להרבה יותר מהנה ואת החיים להרבה יותר נוחים. אין ספק שישנה מודעות הולכת וגוברת לנושא בקרב מעסיקים וקובעי מדיניות בישראל באשר לחשיבות איכות החיים במקום העבודה, אך אין אחידות, ובעוד ישנם ארגונים מתקדמים מאוד, ישנם ארגונים שנותרו מאחור. עם תשומת הלב הנכונה ניתן להפוך את שוק התעסוקה בישראל לטוב יותר.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527