

מקור: צילום מסך
עולם המסחר המקוון גדל משמעותית במהלך השנים האחרונות, כשסוחרים רבים מוכרים מגוון רחב של מוצרים למשתמשים מכל רחבי העולם. לצערם של הסוחרים הללו, עם העלייה במספר המשתמשים הלגיטימיים המבצעים רכישות שונות, עולה גם מספר המשתמשים ״הפיקטיביים״ המנסים לגנוב כספים או מוצרים מהמוכרים או הרוכשים.
חברת הסטארטאפ הישראלית פורטר (Forter) רוצה לעזור לאותם סוחרים לזהות משתמשים לגיטימיים ולאפשר להם לפתוח את הסחר שלהם לכל רחבי העולם, באמצעות מנגנון אבטחה שיזהה בתוך שניות האם מדובר על עסקה לגיטימית שניתן לאשר, או האם מדובר על נסיון לתרמית.
היום (ג׳) הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס שני בסך 15 מיליון דולרים, אותו הובילה New Enterprise Associates ביחד עם המשקיעה הקודמת בחברה, Sequoia Capital.
מאשרים או דוחים את הרכישה עבור הסוחרים
דמיינו לכם את המקרה הבא: אתם סוחרים בעלי חנות מקוונת המוכרת מוצרים בשווי גבוה במיוחד, כשמשתמש אקראי ״נכנס״ לחנות הוירטואלית ומוסיף אל עגלת הקניות שלו שעון יקר, אוזניות זולות, נעלי בית ועוד כמה מוצרים שלא כל כך מתאימים אחד לשני. בשלב התשלום, המשתמש המשלם על הקנייה הוא לא בעל הכרטיס, כשהכתובת אליה נשלח הטובין אינה תואמת לכתובת המופיעה בחשבון הבנק של בעל החשבון.
בשלב זה עומדת בפניכם ההחלטה: האם לאשר את הקנייה הנוכחית שנראית מעט מפוקפקת ולהסתכן באובדן כספי, או לדחות את המשתמש, שייתכן והינו לגיטימי לחלוטין שימליץ לכל חבריו לא לבצע רכישות באתר שלכם? רוב הכלים הקיימים כיום מעניקים אנליזה של אמינות הקונה בהתבסס על מספר פרמטרים קבועים, אך בעל החנות הוא זה שצריך לקבל את ההחלטה הסופית ולקחת על עצמו את האחריות לרכישה.
במידה ובחרתם לדחות את העסקה, יש לנו חדשות רעות עבורכם: הרוכש הנוכחי הינו סלבריטי שרצה להפתיע את אשתו עם מגוון מתנות, כשהעוזר האישי שלו הוא זה שרצה לבצע את הרכישה ולשלוח המוצרים לבית חבר משותף, על מנת לא לחשוף את זהות הרוכש. במקרה זה, לא רק שהפסדתם עסקה לגיטימית, אלא ״זכיתם״ בפרסום שלילי במגוון הרשתות החברתיות, אמצעי המדיה וכל מקום שהסלבריטי היה בוחר להתלונן בו.
על מנת למנוע מקרה שכזה או מקרים דומים, מגיע הפתרון אותו מציעה חברת פורטר המיועד לסוחרי אונליין גדולים. המערכת של החברה מציעה ניתוח רחב ומקיף על כל רוכש ורוכש, במטרה להציע תובנות בזמן אמת ואף לוקחת על עצמה את אחריות האישור או הדחייה, עם כל האלמנטים הקשורים בכך. כך לדוגמה, במידה והייתה בוחרת לדחות את העסקה הנוכחית, שהייתה מתגלה כלגיטימית, הייתה מחזירה לבעל העסקת את הכסף שאיבד כתוצאה מכך, בין אם של המוצרים שלא נרכשו, הקנסות מהבנק וכדומה.
לדברי החברה, מדובר בפתרון היחיד בעולם שמאפשר בזמן אמת ובאופן אוטומטי, את הרחבת הפעילות בקרב מדינות, מוצרים ״הנוטים להגנב״ או עסקאות שבמבט ראשוני מסתמנות כחשודות. כך, יכולים הסוחרים להתמקד באיזורים אותם הם מבינים כגון שיווק, מכירות ואף שירות לקוחות, במקום לנסות ״להדביק פערים״ עם הגנבים השונים.
מאחורי הקלעים, הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לבדל בין משתמשים עם פרופילים שרק נראים רע באינטרנט (ממדינות מסויימות, בעלי רקע מקוון כזה או אחר) לבין משתמשים המעוניינים לבצע הונאה. הטכנולוגיה של החברה מבצעת בדיקות נרחבות יותר מאלה של הבנקים, הכוללות אלמנטים כגון מהו המכשיר בעזרתו מתבצעת העסקה, מאיפה הרוכש מגיע, האם ״ראינו״ אותו בעבר, האם מסתתר מאחורי פרוקסי וכדומה. לצד המידע הזה, החברה עוקבת אחר התנהגות המשתמש באתר, מה הן הקטגוריות אליהן נכנס, כמה מבלה בכל אחד מעמודי המוצר ושאר טביעות אצבע דיגיטליות שיעזרו בתהליך הניתוח וההבנה.
לדברי החברה, אין ״אמת״ מוחלטת כשזה מגיע לעסקאות מקוונות, כשעל כל עסקה יש להסתכל בנפרד ולהבין האם היא לגיטימית או לא. הבדיקות של החברה מתבצעות במקביל לבדיקות ״הסטנדרטיות״ של הבנקים, וכמובן, מבלי לפגוע בחווית הקנייה של הרוכש המדובר.

מקור: צילום מסך
זיהו את הצורך בקרב הלקוחות
פורטר נוסדה ביולי 2013 על ידי מיכאל רייטבלט, אלון שמש, ולירון דמרי, שלושת יוצאי Fraud Sciences שנרכשה על ידי פייפאל ב-2008. הרעיון למוצר הנוכחי שלהם, פורטר, נולד תוך כדי העבודה בפייפאל, לאור פניות של לקוחות בבקשה לשירות טיפול מלא בסוגיית ההונאה, גם לעסקאות שלא בוצעו באמצעות פייפאל.
השלושה הבינו כי הם הצוות הנכון לטפל בבעיה, וכתוצאה מכך נולדה חברת הסטארטאפ הנוכחית. לדברי החברה, בניגוד לפייפאל או לשאר חברות בשוק המציעות פתרונות בתחום ההונאות המקוונות, פורטר היא אינה חברת תשלומים ונועדה לשרת את הסוחר עצמו. לכן, ההחלטה של החברה האם לאשר או לדחות עסקה אינה מונעת או מוטה מאלמנטים כגון גובה העסקה, סוג המוצרים וכדומה, אלא בשאלה האם מדובר בערך שווה לבעל העסק.
החברה השלימה את סבב הגיוס הראשון שלה בסך 3 מיליון דולרים בחודש מרץ האחרון, בהובלת סקויה קפיטל. מאז ועד היום הוכיחה פורטר שהטכנולוגיה שלה אכן עובדת ושמדובר בפתרון אמיתי ונחוץ בשוק המקוון.
רייטבלט הצהיר כי במהלך השנה האחרונה החברה אישרה עסקאות בשווי של מאות מיליוני דולרים שאפשרו לסוחרים להגדיל את המערך השיווקי שלהם, לאשר רכישות המגיעות מרחבי העולם וכמובן, לשפר את החוויה הכוללת של המותג הכוללת שליחה מהירה יותר של המוצרים ושביעות רצון גדולה יותר מצד הרוכשים. עוד הוסיף רייטבלט כי התמיכה של New Enterprise Associates ו-Sequoia Capital תעזור לענות על הצורך בקרב סוחרים בארצות הברית וכמובן, תאפשר להרחיב את מאמצי השיווק והמכירות שלה.

צוות החברה. מקור: Forter.