

הזוכים במקום הראשון, מיזם Apella. מקור: יח"צ
תחרות האפליקציות Com.Unity נועדה ליצור ערך חברתי באמצעות אחד מהנושאים הפופולאריים ביותר בעולמנו כיום: אפליקציות. מייסדיה רצו להעניק במה לסטודנטים ולעמותות שונות ולעזור להם לפתח אפליקציה בעלת השפעה משמעותית על הקהילה, העוזרת לעמותות לפתח טכנולוגיות שיעזרו לאוכלוסיות מוחלשות. סטודנטים מכל הארץ לקחו בה חלק במטרה לקדם ולעזור לעמותות השונות וכמובן, לנסות ולהתחרות על המקום הראשון והנכסף. לאחר שצוותו הסטודנטים לקבוצות שונות, צורף לכל קבוצה מנטור בכיר מהתעשייה, המגיע מחברות כמו אינטל, SAP, אמדוקס, צ'ק פויינט ועוד. עתה, הוכרזו 3 המיזמים הזוכים, שיזכו במלגות לצורך פיתוח האפליקציה, וכן פרס כספי למפתחים שעומדים מאחוריה.
עזרה לקואפרטיבים, גמילה מחיתולים וליקוט מזון לנזקקים
למקום הראשון הגיע מיזם Apella שמציע מעין רשת חברתית לארגונים קהילתיים ודמוקרטים. הכוונה היא לכלי שישמש לתקשורת וקבלת החלטות בקואופרטיבים הרבים קמו בשנים האחרונות ברוח המחאה החברתית, כמו לדוגמה קואופרטיב "בשותף" בירושלים. קואופרטיב זה ודומיו נותנים לעשרות החברים בהם שליטה על הספקים מהם קונים, המוצרים ומחירם. בזכות אפליקציה כמו Apella, יוכלו ארגונים קהילתיים נוספים לנהל דיונים, לקבל החלטות ולהתנהל באינטרנט ובכך לאפשר לחבריהם ללמוד על ההחלטות המתקבלות, להשתתף בקבלתם וליזום הצעות חדשות. כל התקשורת נעשית בממשק ידידותי שמאפשר לקורא להתעדכן בקלות בעיקרי ההחלטה שעומדת על הפרק ובתובנות של חבריו לגביה. היזמים שמאחורי Apella זכו ב-50 אלף ש"ח לצורך המשך הפיתוח ועוד 12 אלף ש"ח פרס כספי.
למקום השני הגיע מיזם GoToilet, שפותח על בסיס ניסיון של בית איזי שפירא ברעננה בתחום הגמילה מחיתולים של אנשים עם מוגבלויות. המיזם נועד לשמש ככלי עזר לגמילה מחיתולים, המיועד להורים ולצוות המטפל של אנשים עם מוגבלויות. הוא עושה זאת על ידי הפיכת תהליך הגמילה מחיתולים לנוח וידידותי יותר. בין השאר מציעה האפליקציה סטטיסטיקות על קצב הגמילה, מידע על ביצועים ורמת ההצלחה בתהליך. היזמים זכו ב-8,000 ש"ח פרס כספי.
למקום השלישי הגיעה אפליקציית "המלקטת" שייועד לארגון "לקט ישראל", עמותה העוסקת בהצלת מזון וחלוקתו למשפחות נזקקות ובתי תמחוי, דרך כ-180 עמותות שונות. איסוף והצלת המזון נעשות בין השאר על ידי ימי קטיף למען הנזקקים, איסוף מזון מירידי מזון וגני אירועים ועוד. האפליקציה מאפשרת ללוות את הקטיף ולהפוך אותו לחווייתי ולתחרותי, תוך שיתוף תמונות והישגים ברשתות החברתיות. בנוסף, האפליקציה מציעה ממשק ידידותי למשתמש, המאפשר לו להכניס מספר מוצרי מזון שנשארו לו בבית, ולקבל הצעות למתכונים רלוונטיים. המשתמש יכול לסמן מתכונים שאהב, להרכיב לעצמו ספר מתכונים, ולהעלות מתכונים משלו.
סרטון ההדגמה של אפליקציית "המלקטת":
מקור תמונה ראשית: cc-by-Michael Himbeault, flickr