Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

הסטארטאפ הישראלי MedAware מגייס מיליון דולר כדי למנוע טעויות של רופאים [גיוס]

Image may be NSFW.
Clik here to view.
SMALL
Image may be NSFW.
Clik here to view.
מקור: cc-by-Eric, flickr

מקור: cc-by-Eric, flickr

כאשר הרופא שמולנו רושם לנו מרשם לתרופה או טיפול מסויים, רובנו לא מעלה על דעתו שהוא יכול לטעות. ובכן, הפתעה: גם רופאים טועים. ולא מעט. למעשה, טעויות במתן מרשם גורמות לכמעט מיליון וחצי מקרים של אשפוז, פציעות ומוות בארה"ב לבדה, מדי שנה. חברת הסטארטאפ הישראלית MedAware מנסה לשים לתופעה סוף בעזרת גיוס הכוח של ביג דאטה.

הביג דאטה מונע מרשמים שגויים ואפילו קטלניים

היום (ה') הודיעה MedAware מרעננה על גיוס מיליון דולר בסבב גיוס שהובל על ידי OurCrowd ו-GE Ventures. הסטארטאפ הישראלי, שנוסד ב-2012, משתמש בטכנולוגיה של ניתוח בזמן אמת של ביג דאטה ואלגוריתמים של בינה מלאכותית כדי לנתח רשומות רפואיות דיגיטליות (Electronic Medical Records). המערכת לומדת בצורה אוטומטית כיצד רופאים מטפלים במטופלים שלהם. מרשמים ששונים משמעותית מטווח הטיפול הנהוג מסומנים כ"בעייתיים". כ-2% מהמרשמים "הבעייתיים" הללו הם קטלניים וגורמים למוות של מטופלים.

הפוטנציאל לשגיאות בעת כתיבת המרשם הוא עצום. על פי נתוני החברה, מדי שנה נרשמים בארצות הברית לבדה כ-3.7 מיליארד מרשמים וכל רוקח, שעשוי היה אולי לגלות את הטעות, מטפל ב-200 מרשמים ביום. לא פלא לכן שאלפי אנשים מתים כל שנה בארצות הברית כתוצאה ממרשמים שגויים. על הדרך, הטעויות הללו גם עולות כסף רב לבתי החולים – יותר מ-5 מיליון דולר לבית חולים בשנה אחת בלבד.

הבעיה עם מערכות למניעת טעויות במרשמים שקיימות היום, היא שטווח הטעויות שלהן רחב, ולכן הן יוצרות התרעות שווא רבות, מה שגורם לרופאים ל-"Alert Fatigue", כלומר התעלמות מכל ההתרעות, גם האמיתיות. המערכת שפיתחה MedAware עומדת על דיוק של 90% עם מספר התרעות שווא נמוך משמעותית. הפיילוט של החברה נערך במשך 8 חודשים במספר בתי חולים בארץ וכלל יותר מ-23 אלף מטופלים וכחצי מיליון מרשמים. במהלך הפיילוט הזה הצליחה לזהות המערכת של MedAware שגיאות כמו מתן תרופות שגויות למטופל, תרופות שנרשמו למטופל הלא-נכון, מרשם שניתן למטופל ולא תואם את מצבו הפיזי, והמשך או הפסקה שגויים של מתן תרופה. לדוגמה, המערכת מנעה מצב של אספירין (שעושה אגרגציה או "דילול דם") שנרשם לחולה מדמם עם ספירת טסיות דם נמוכה ועוד.

ד"ר גידי שטיין, יזם ומנכ"ל החברה אמר בתגובה לגיוס: "לפני 3 שנים, נתקלתי במקרה טראגי שבו ילד ישראלי בן 9 נפטר, מכיוון שהרופא המטפל רשם לו בטעות את התרופה הלא-נכונה. הקלות שבה ילד נפטר בגלל הקשה שגוייה בעכבר זעזעה אותי הן כרופא והן כהורה, וייסדנו את MedAware כדי למנוע בדיוק מקרים כאלו".

וידאו: כך עובדת MedAware


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527