

מקור: יח"צ
חברת הסטארטאפ הישראלית StoreDot, העומדת מאחורי טכנולוגיה המסוגלת להטעין מכשירי סמארטפון ומכשירים סלולריים בתוך פחות מ-30 שניות, מודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 42 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילה קרן סינגולאריטים ברשות משה חוגג ואיש העסקים הקזחי קינס רקישב, לצד רומן אברמוביץ׳ שהשקיע כ-10 מיליון דולרים יחד עם מספר שותפים אסטרטגיים נוספים.
מ-0 ל-100 בחצי דקה
StoreDot עלתה לתודעת הציבור בחודש אפריל האחרון, אז הציגה את הטכנולוגיה שלה שכאמור מצליחה להטעין מכשירים חשמליים בתוך פחות מדקה, נקודה כואבת לכל משתמש סלולרי באשר הוא הנאלץ להסתובב עם מטענים או סוללות רזרביות על מנת שמכשירו ישרוד את יום העבודה.
בפועל, החברה עומדת מאחורי ייצור Nanodots, מיכלים בקנה מידה אטומי המסוגלים להחזיק מידע ולהתחבר ליצירת מבנים גדולים יותר, שהודות לגודלם הקטן יכולים להגדיל את יכולת הקיבול של האלקטרודה ואת ביצועי האלקטרולייט, הפועל כמוליך חשמלי. התוצאה הסופית היא הטענת הסוללה בתוך זמן קצר במיוחד.
מאחורי הקלעים, ה-Nanodots סונתזו למולקולות פפטיד ביו-אורגניות, המסוגלות לשנות את היכולות של המכשירים הסלולריים. ה-Nanodots עשויות מאותם פפטידים, שהינם שרשראות קצרות של חומצות אמינו, אבני הבניין של החלבונים ותהליך הייצור שלהן זמין בעלות נמוכה יחסית, שכן נוצרות ממקור טבעי ומנצלות את המנגנון הביולוגי הבסיסי שלהן, של הרכבה עצמית. למעשה, הן יכולות להיות עשויות ממגוון רחב של חומרי גלם ביו-אורגניים הזמינים לשימוש.
היתרון של הטכנולוגיה הישראלית שנוצרה בהשראת תהליכים טבעיים, בעלות נמוכה ותוך דגש על הסביבה, בניגוד לסוללות והפתרונות הקיימות כיום בשוק, המבוססים על מתכות כבדות שהינן רעילות. ייצור ה-Nanodots הוא אינו יקר, יחסית, שכן הם נוצרים באופן טבעי באמצעות ניצול מנגנון ביולוגי בסיסי של הרכבה עצמית. כלומר, גם אם החברה תתחיל לייצר את הפתרון שלה בקנה מידה מסחרי, מחירו יהיה יחסית זול והוגן גם למשתמשי הקצה.
לא רק סוללות
מסתמן כי האבטיפוס של החברה הצליח למשוך את תשומת ליבם של המשתמשים וכמובן המשקיעים, שתומכים בה בתהליך הפיתוח ומעוניינים להנגיש את הפתרון לכלל האוכלוסיה. החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להפוך את האבטיפוס למוצר מסחרי, שיהיה זמין לקהל המשתמשים הרחב, כמו גם להרחיב את החברה ולהמשיך להתפתח גם אל תחומים אחרים.
מלבד הסוללה החברה מתכננת להתמקד בתחומים נוספים הרלוונטים לטכנולוגיה שלה, הכוללים בין היתר זכרונות פלאש, חיישני תמונה ועשויה להיות רלוונטית גם עבור תעשיית ה-Semiconductor Materials.
StoreDot נוסדה ב-2012 על ידי ד״ר דורון מאיירסדורף, מנכ״ל ומייסד החברה, שהצהיר כי החברה נרגשת להשלים את סבב הגיוס הנוכחי שמאמת את התחזיות של החברה שהטכנולוגיה שפיתחה היא בעלת הפוטנציאל להשפיע על מספר תעשיות בשוק. עוד הוסיף מאיירסדורף כי הסכום יאפשר לחברה להמשיך לחדש, כמו גם למסחר את הסוללה הנטענת במהירות לסמארטפונים ולתצוגת BioLED.
בכל הנוגע לשאלה החשובה מכולן: מתי הטכנולוגיה צפויה להגיע אל הסמארטפונים או הסוללות שלנו, מסתמן כי עדיין אין תשובה. בכל מקרה, סביר להניח שיקח זמן עד שהטכנולוגיה תגיע אל משתמשי הקצה, אך לכשתגיע תשנה משמעותית את הרגלי השימוש שלנו במכשירי המובייל.