

מקור: צילום מסך
חברת הסטארטאפ הישראלית AutoAgronom, המפתחת טכנולוגייה לתחום החקלאות, הודיעה היום (ד׳) כי נרכשה על ידי הענקית הסינית Yuanda תמורת 20 מיליון דולרים.
עונים על צרכיו של הצמח
AutoAgronom הישראלית, שנוסדה על ידי ניסים דניאלי, שעיה רדלר ואיתן ישראל והשתתפה בתוכנית ההאצה הישראלית של MassChallenge, עוסקת בפיתוח חיישנים המסוגלים לסייע בתחום ההשקייה והדישון של גידולים חקלאיים. החיישנים של החברה פועלים באמצעות הטכנולוגיה שפיתחה, Root Sense, ״המאזינה״ לשורש הצמח ומנתחת את צרכיו. בפועל, החברה מודדת את השינויים הכימיים והפיזיים באיזור השורש וכך יכולה המערכת להגיב בצורה אוטומטית ובזמן אמת למגוון הגידולים השונים, גם בשדות רחבים במיוחד.
בפועל, החברה מייצרת עבור הצמחים את סביבת הגידול האופטימלית עבורם, כך שמאפשרת למצות את הפוטנציאל הגנטי של הצמח. על פי הנתונים העדכניים של החברה, היא מסוגלת לעזור בעלייה של עד 30 אחוזים בתנובה החקלאית, תוך כדי חסכון של 50 אחוזים מצריכת המים ו-70 אחוזים מצריכת הדישון עבור גידולים בחממות, מטעים ושדות פתוחים.
זאת, הודות לעובדה שמערכת ההשקייה והדישון יוצאת מאחריותו של החקלאי ועוברת לאחריותו של הצמח בלבד, ההופך לאחראי על תנאי הגידול שלו. במקום להשקות את השדות יותר מידי או לא לדשן את האדמה בזמן המתאים, תהליכים העלולים לפגוע בצמיחה ובתבואה, הצמח ״מבקש״ את האלמנטים הזקוקים לו, בעצמו.
הידיעה על הרכישה הנוכחית הגיעה מספר חודשים לאחר ששתי החברות חתמו על הסכם שיתוף פעולה, במסגרתו הפכה Yuanda למפיצה הראשית של מוצריה של הישראלית. מסתמן שהחברה הסינית הייתה מרוצה מאוד מיכולותיה של הישראלית, שהצליחה להציג הוכחות בשטח, ונבדקה עם למעלה מ-70 סוגי ייבולים ב-13 מדינות שונות, הכוללות את טורקיה, אוסטרליה, מלזיה, מקסיקו, קולומביה, אקוודור, צ׳ילה, הודו, ספרד, מרוקו, אנגליה, קפריסין וכמובן, ישראל.
Yunada מתכננת להשתמש בטכנולוגיה על מנת להתמודד עם הדרישה הגוברת לייבולים שונים מסין ולדאוג לאיכות המזון המשווק לאזרחי המדינה. בהצהרה הרשמית ששחררה, הבהירה כי מתכננת להשתמש ביכולותיה של AutoAgronom על מנת להתמודד עם גידולים בתנאי שטח שאינם אופטימליים, כגון מדבר גובי, אדמת אלקלי או אדמה חולית במיוחד.
הצעד הבא של החברה הישראלית הוא המשך התרחבותה וכניסה גם אל השוק האמריקאי. לדבריה, החקלאים בקליפורניה נאלצים להתמודד עם תנאי בצורת קיצוניים, כשבמהלך השנה האחרונה שילמו פי 10 יותר על מים לעומת השנה שלפני כן. לאור הקשיים הללו, הישראלית מאמינה כי המערכת שלה תציע יתרונות משמעותיים, שיאפשרו הקלת הלחץ על משאבי החווה, שיפור הפעילות שלה וכמובן, שיפור פעילותם הפיננסית.