Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Neema: דואגים למטבעות הוירטואלים [Geektime Conference]

$
0
0
מקור: Neema
מקור: Neema

מקור: Neema

נכון להיום ישנם למעלה מ-2.5 מיליארד משתמשים שאינם בעלי חשבון בנק. זאת הודות לעובדים הזרים ברחבי העולם, אנשים המתגוררים באיזורים לא מפותחים כלכלית או אפילו כאלה שפשוט אינם סומכים על המערכת הבנקאית, או שהיא לא סומכת עליהם.

על מנת לאפשר למשתמשים אלה לנהל את כספיהם בצורה מעט יותר מסודרת מאשר דולרים מתחת לבלטות, מציעה Neema הישראלית מאפשרת למשתמשים אלה לפתוח חשבונות בנק, המתבססים על מטבעות וירטואלים.

הדור הבא של הבנקאות

Neema מציעה לאותם עובדים זרים וכלל המשתמשים אפשרות לפתוח חשבון דולרי, באמצעות אפליקציה פשוטה השומרת על כספיהם בצורה דיגיטלית ומאובטחת. באמצעות השירות יכולים המשתמשים לשלם און ליין, לקבל כרטיס אשראי המחובר לחשבון וכמובן, לשלוח את הכסף למשפחה בבית בקלות.

החברה מסוגלת להציע אפשרות זאת בצורה זולה ואפקטיבית לאור העובדה שהתשתית הטכנולוגיה עליה מתבססת, לשמירה וסליקה של כספים, מבוססת על אחד מהפרוטוקולים החדשים והמדוברים ביותר בתקופה האחרונה: ביטקוין. כבר היום אנליסטים משערים כי מדובר ״בדור הבא״ של הבנקאות, למרות שעדיין נתקל בקשיים ואתגרים לאור העובדה שהשער שלו מול הדולר מאוד תנודתי.

כל עוד קיימות תנודות רבות בביטקוין, הפרוטוקול כמעט ולא שמיש. מתוך נקודה זאת פיתחה החברה את המודל הפיננסי, המאפשר לה להצמיד את יתרות הביטקוין לערכים דולרים. כך, יכולה להציע חשבונות דולרים ״רגילים״ מעל רשת הביטקוין, כך שהמטבע הוירטואלי רץ ברקע ואינו זמין למשתמש, שכאמור מקבל חשבון דולרי רגיל.

המשמעות היא שבזכות הטכנולוגיה המדוברת, יכולה החברה להציע את הפתרון הבנקאי לאוכלוסיה שעד היום לא קיבלה שירותים פיננסים, מבלי שהמשתמשים עצמה יפסידו וכמובן, כשהחברה עצמה תרוויח מהתהליך.

לדברי החברה, נכון להיום ישנם 192 מיליון עובדים זרים, כשכל אחד מהם חוסך 2,600 דולרים בשנה ושולח 2,300 דולרים בשנה. חשבונות כאלה הם אינם רווחים עבור הבנקים, שמעדיף לא להעניק מענה לאוכלוסיה זאת, ובנוסף הינם רווים בעמלות גבוהות עבור העובדים הזרים, כך שמעדיפים להמנע משימוש בו.

אך אם נעשה את החשבון, מדובר על רווחים בשווי של כ-500 מיליארד דולרים בשנה, כש-Neema מתכננת לתפוס אותו בשתי ידיה ולתת לו את המענה שלה.

מהקריסה בקפריסין למערכת משגשגת

Neema נוסדה ביולי 2013 על ידי ברק בן עזר, ארז רובינזון ואייל מאיר, כשהרעיון עבורה נולד מתוך כך שמייסדה נחשפו למטבע הביטקוין במקביל לקריסתה של המערכת הבנקאית בקפריסין. השלושה הבינו כי המטבע הוירטואלי הינו אלטרנטיבה אמיתית ומעניינת לבנקים המסורתיים, מה שגרם להם להתחיל לחקור את הנושא.

היזמים הבינו שיש לטכנולוגיה את הפוטנציאל לשנות את ההתייחסות והשימוש של האוכלוסיה כיום בכסף, ולשנות משמעותית את המערכת הפיננסית העולמית. לכן, החליטו שרוצים להיות חלק מוביל בשינוי זה, אך מעוניינים לפתור בעיה אמיתית של משתמשים מן השורה ולא סתם לשווק את ביטקוין כעוד השקעה פיננסית מעניינת. כך, החליטו להקים את Neema.

בניגוד למתחרותיהן, המציעות העברות כספים המקבלות מזומן בצד אחד ומוציאות מזומן בצד שני, היא מעניקה מענה לאותם עובדים זרים שרוצים לשמור את הכסף בחשבון חסכון, בדיוק כמו בחשבון בנק רגיל. הפתרון של החברה הוא פתרון פיננסי מלא, שכאמור כולל מלבד חשבון וכרטיס אשראי גם את האפשרות לבצע שליחות כסף בצורה דיגיטלית, כשבצד השני יוצא מזומן. ללא הצורך ללכת לבנק או לאסוף סכומי כסף גדולים כפי שקיים כיום.

החברה מבהירה כי מתכננת להציע את השירות שלה בחינם, עם מודע הפניות (Referral) נדיב. בעתיד, מתכננת להציע מגוון רחב של שירותים בעלות מסויימת, שיכללו אפשרות לבצע הלוואות, לפתוח חשבונות חסכון לפנסיה ואפילו להציע ביטוחי בריאות, בהתאם לדרישות המשתמשים.

לדברי החברה, הבשורה שלה הוא להציע את פרוטוקול הביטקוין על מנת להנגיש שירותים פיננסיים למיליארדי משתמשים שלא מקבלים מענה כיום. החברה כבר השלימה סבב גיוס Pre-Seed בגובה של כרבע מיליון דולרים מ-Kima Ventures ומשקיע אנג׳ל נוסף, כשכעת מעוניינת להמשיך לפתח ולהרחיב את מוצריה.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527