נדמה שהכל כבר נאמר על אפליקציית Secret, המאפשרת לכל משתמש לשתף בצורה אנונימית למדי סודות ומחשבות שלא היה יכול לעשות בצורה אחרת. האפליקציה, עליה כתבנו לראשונה כבר לפני כחצי שנה, החלה את דרכה כתא הוידוי של הוואלי והפכה באיחור אופנתי לטרנד בסיליקון ואדי של רמת החייל בואכה הרצליה. בשבועות האחרונים יצאה האפליקציה בישראל מחברות ההיי-טק, החממות, הסטארטאפים והקרנות והגיעה אל הקהל הרחב. בזמן שעוד ועוד ועוד אנשים מגלים את התופעה, נדמה שרמת הלכלוך והזוהמה שתמצאו בה רק עולה. ובכל זאת, מעטה האנונימיות מאפשר גם אינטראקציות ופתיחות שלא היו יכולות להתרחש בעולם האמיתי או בפייסבוק. במדור Geekret, אנחנו רוצים דווקא לשים את הדגש על סיקרטים, שאולי לא זכו להכי הרבה לבבות לייקים, אבל הם מכילים תובנות, שיחות מעניינות, או כל תוכן שיכול לעניין מי שבתעשייה.
המשקיעים לא יודעים שאני שונא להיות מנכ"ל
סיקרט, באופן לא מפתיע, בהתחשב בשם האפליקציה, היא המקום לחלוק סודות. דברים שיושבים על הלב ומעיקים מבפנים, מעין פסיכולוג שמאפשר לנו לפרוק את כל מה שבפנים ולקבל תגובות ישירות וכנות, בלי פילטרים, בלי להזדהות ובלי לשלם 600 ש"ח לפגישה. משתמש סיקרט כותב: "המשקיעים שלי לא יודעים את זה, אבל אני שונא להיות המנכ"ל של החברה שלי. אני מעדיף פשוט להיות מפתח". הוידוי אכן מרגיש וידוי אמיתי, מהלב, והתגובות המחזקות לא מאחרות לבוא, כאשר לב כתום אף מציין שהוא היה פעם בדיוק באותה סיטואציה. במקביל, החלו תגובות שמפקפקות ביכולת שלו לנהל ולא רק בהרגשה שלו. חללית אדומה ומאוורר חום למשל טוענים שהגיע הזמן להביא מנכ"ל מקצועי, שימנכ"ל את החברה, בזמן שהוא יוכל לתרום במקומות אחרים. המאוורר החביב אף מציע לעזור באיוש המשרה. כותב הסיקרט עונה בתגובה שהוא לא חושב שמישהו יוכל לעשות את העבודה יותר טוב ממנו, אבל אולי בעתיד כשהחברה תגדל, זה מה שהוא יעשה. סיקרט מתגלה לפתע כמעין לינקדאין, כשקונוס כחול, שבתאי כחול ושקע סגול מציעים את שירותיהם בניהול החברה. כנראה שהסיטואציה הזו שכיחה יחסית, מפני שחולצת טורקיז טוען שחווה אותה פעם, רק שהוא היה זה שלקח את הפיקוד במקום החבר שמאס בניהול. בסופו של דבר אגב החבר הפך להיות CTO ואז שונמך על ידי החולצה למפתח, מפני שלא היו לא כישורים ניהוליים. לפתע, הופך הדיון על נחיצות המייסדים בשלבים השונים של החברה. מצד אחד, עומד המאוורר החום שטוען, שעל המנכ"ל "לשחרר" ולתת את ההגה למנכ"ל חיצוני. לטעמו, הקושי יהיה לראות שמישהו אחר מצליח יותר ממנו עם "הבייבי" שלך, אולם אם באמת אכפת לו מהחברה שהקים, זה הפתרון. כותב הסיקרט מציין בתגובה שיש חלון זמן בחיי סטארטאפ שרק המייסדים יכולים לנהל אותו, אולם הטיעון האחרון קומם את שאר המגיבים: עצם ירוקה מזכיר לו שלכל אדם יש תחליף וגישה כמו שלו תכשיל את החברה. התמנון הירוק מסביר בציניות שהוא גם מנכ"ל וגם מפתח, והוא מצליח להצטיין בשני התחומים, מכיוון שיש לו 48 שעות ביממה, אבל אם לכותב הסיקרט אין – כדי שיפנה מקום למנכ"ל מקצועי. בעקבות בקשה תמימה של אחד המגיבים לכתוב באנגלית, מקבל השירשור תפנית והופך למעין דו קרב על תדמית הישראלים והאם הם חצופים ביחס לעמיתיהם האמריקאיים ומדוע לעיתים קיימת טינה נגד קרנות הון סיכון, כשכל אחד מהמשתתפים מספק את הזווית שלו, מהניסיון האישי שלו. להמשך הסיקרט.
מי הישראלים שיעזרו לכם ברילוקיישן לניו יורק?
אזהרה: הסיקרט הבא מכיל שמות. הרבה שמות. אבל אנחנו כבר גיגלנו אותם בשבילכם ואם אתם סטארטאפ שעומד בפני רילוקישן, כל מה שנשאר לכם לעשות זה קליק. הסיקרט נכתב על ידי מייסד של סטארטאפ ישראלי (בתחום המדיה), שעומד לעבור לניו יורק, ומבקש שמות של ישראלים שיוכלו לעזור בתהליך הלא-פשוט. בין השמות שהועלו היו: גיא פרנקלין, יוצר מפת הסטארטאפים הישראליים בניו יורק ומנהל תיקים בכיר בתחום הסטארט-אפ בארנסט-אנד-יאנג; החבר'ה של אינטרלוד (יוני בלוך וברק פלדמן); העובדים הישראליים של אאוטבריין וטאבולה (אדם סינגולדה); ערן גלעד מ-tracx; אורי ניידיץ'; רועי אדלר מ-WeWork; רן הר-נבו; סיוון חרמון מגוגל; עינת גואז מחברת Relocation Jobs; שלמה מ-MOBurst; יאיר גולדפינגר מ-AppCard (וכמובן ICQ בדימוס); תומר שרון (מגוגל, לא מפלטפוס) שזכה ללא מעט המלצות; אלון אלרואי מ-Bizaboo; החבר'ה של Innovid; יובל טל ועידן כהן מ-Boxee לשעבר וסמסונג היום; וכמובן, עם כל הכבוד להמלצות – הכי הרבה תגובות תהו "מי לעזאזל מהחברים שלי עושה רילוקיישן ולא מעדכן אותי". בהצלחה.
שיט שמתכנתות כותבות
אז מסתבר שאם רוצים, אפילו סיקרט יכולה לשמש כאפליקציית שידוכים לגיקים. מי שכתבה את הסיקרט הבא מצאה דרך מיוחדת מאוד לציין את הדרישות שלה מהדייט הפוטנציאלי הבא.
למרות 117 לייקים שקיבלה הכותבת הקריאייטיבית, הרי לא מעט תגובות (מן הסתם ממתכנתים בני פחות מ-35) התרעמו ורמזו שאולי הסבא שלהם יתאים לדרישות בסינטקס שהיא כתבה. לצד הערות על הקוד ("שכחת סוגריים אחרי שמות המתודות"), לא מעט מגיבים התרעמו ועקצו (בכל זאת, סיקרט) עם תגובות בסגנון – "מתפלא שהיא הצליחה להבין איך משתמשים בסיקרט, בטח אחד הנכדים עזר לה".
תודה לכל מי ששלח לנו לינקים לסיקרטים של גיקים. נתקלתם בסיקרטים מעניינים שיכולים לתרום גם לקהל הרחב מעבר לסתם הוצאת קיטור וטראשינג? שתפו אותם איתנו כאן או במייל ואנחנו נשמח לשתף אותם עם הקהילה.