
כך יכולה להיראות אצלכם ויקיפדיה בעזרת התוסף של WikiWand. מקור: צילום מסך
Geektime Conference, כנס הסטארטאפים הגדול בישראל ייערך בעוד פחות מחודש והשנה הוא יערך בסימן Disruptive Nation. בואו לפגוש יזמים ומשקיעים שעזרו לשנות את העולם, את הסטארטאפים שהולכים לשנות את העולם ולהכיר את התחומים החמים של השנים הקרובות. לפרטים נוספים והרשמה
חברת הסטארטאפ הישראלית WikiWand הודיעה על גיוס של 600 אלף דולר מהמשקיע סער וילף, שישמש כיו"ר החברה. WikiWand, שממוקמת בתל אביב ומעסיקה 4 עובדים, פיתחה פלטפורמה שמשדרגת את חוויית הקריאה והשיטוט באתר ויקיפדיה בזכות עיצוב מעודכן בסגנון Flipboard. מהחברה נמסר כי הכסף שגוייס ישמש הן להמשך פיתוח המוצר והן לפיתוח של אפליקציית מובייל.
התכנים המוכרים של ויקיפדיה, העיצוב העדכני של WikiWand
דומה שאין אחד שלא מסכים שויקיפדיה עשתה מהפכה עם הנגשת המידע להמונים. מאז הקמתה, הפכה האינציקלופדיה החופשית לאתר החמישי בפופולאריות שלו בעולם עם יותר מ-30 מיליון ערכים. אבל בדבר אחד דומה שיש לויקיפדיה עוד מקום רב לשיפור: ממשק המשתמש. כרגע, ממשק המשתמש הוא ספרטני למדי ומזכיר את המראה שהיה לה, כשהוקמה לפני 13 שנים. במקביל, מעצבי אפליקציות ואתרים נהנים מכלים חדשים ומצליחים לייצר ממשקי משתמש מזמינים, צבעוניים ושימושיים מאוד. כאן נכנס לתמונה הסטארטאפ הישראלי WikiWand.
בשיחה עם גיקטיים, הסביר ליאור גרוסמן, המנכ"ל ואחד המייסדים של WikiWand, שמה שהוביל את החברה היתה השאלה "אם היו מציעים לך גישה לכל הידע האנושי, איך היית רוצה לראות אותו?". ולכן הדגש שהם שמו על העיצוב. בפועל, מה שקורה הוא שהתכנים נשאבים מתוך ויקיפדיה (מה שמותר על פי הרישיון שלה) מנותחים על ידי האלגוריתם הייעודי ומוצגים מחדש כדף מעוצב ורספונסיבי, שלטעמנו לפחות, הרבה יותר מושך ומזמין לקריאה. מהעיצוב החדש ניתן ליהנות או דרך האתר עצמו, או דרך תוספים לכרום, לפיירפוקס ולספארי. בנוסף, טוענים בחברה, זמני הטעינה שלהם קצרים משמעותית מזמני הטעינה באתר Wikipedia (לדוגמה: 1.71 שניות לערך מקיף באתר שלהם, לעומת 4.92 שניות באתר ויקיפדיה עצמו).
לשאלת גיקטיים האם בחברה לא חוששים שויקיפדיה תחליט על עיצוב חדש, מה שעלול לפגוע בהורדות ובשימוש בשירותיה, ענה גרוסמן כי לצערו, בויקיפדיה ניסו לא פעם לשנות את העיצוב. אולם, מכיוון שהמערכת הויקיפדית בנויה על דמוקרטיה כמעט מלאה, יש צורך להגיע לקונצנזוס על כל החלטה, ונדמה שהחלטות עיצוביות אף פעם לא יספקו את כולם. לכן, WikiWand לקחה על עצמה את שדרוג חוויית הקריאה בויקיפדיה.
כרגע, WikiWand לא גובה כסף או משלבת פרסומות במוצריה, אולם בעתיד, הכוונה היא להפוך למעין מנוע המלצות תוכן חינוכי משלים, דוגמת אתרי מכירות ספרים, אתרי קורסים ותוכן ממומן. בחברה מתחייבים שכאשר היא תתחיל לייצר הנכסות, 30% מההכנסות שלהם יועברו ל-Wikimedia Foundation, הקרן המפעילה את Wikipedia.