Quantcast
Channel: גיקטיים - סטארטאפ והון סיכון
Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527

Vidmind מגייסת 30 מיליון דולרים כדי לעשות מהפכה בשוק הטלוויזיה [גיוס]

$
0
0
מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

חברת הסטארטאפ הישראלית Vidmind, המאפשרת לחברות תקשורת להפוך למפעילות כבלים ווירטואליות ולהשיק שירות טלוויזיה משלהן, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 30 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה ענקית הקמעונאות הרוסית Trellas.

במקביל להודעה על הגיוס, הודיעה הישראלית על ההשקה המסחרית של פלטפורמת TVzor למשתמשיה ברחבי רוסיה. מדובר על פתרון טלוויזיה היברידי המשלב בין DVB-T2, ערוצים חינמיים לשידור, VOD, פרימיום IP, אפליקציות טלוויזיה ועוד.

התחרות על עיניו של הצרכן

הפלטפורמה אותה פיתחה החברה מציעה שירות מקצה לקצה עבור ספקי תוכן טלוויזיוני OTT, כלומר, המסוגלים להציע תכנים שונים באמצעות רשת האינטרנט. הטכנולוגיה היא הבסיס לשירות הטלוויזיוני החדש, TVzor, שהושק ברוסיה.

בפועל מדובר ב-Set-Top Box, קופסת מדיה סנטר המשלבת בתוכה את כל היכולות המדוברות אותן מציעה החברה. באמצעות פלטפורמת הענן שפיתחה, יכולה כל חברת תקשורת להציע לצרכנים ולצופים יכולות העולות משמעותית על אלה הקיימות מצד חברות הכבלים והלווין בשוק, במחירים הרבה יותר זולים עם תכנים המתאימים להם.

בניגוד לשחקניות האחרות בשוק, Vidmind מציעה לאותם חברות OTT את כל מה שהם צריכים על מנת להשיק את מוצריהם בפרק הזמן המהיר ביותר, כשהפתרון שלה כולל תוכנה מלאה ואפילו אפשרות להפוך את הקופסה ל-White Label, עם המיתוג המתאים לאותה ספקית תוכן.

המשמעות היא שכעת קהל הצופים ברוסיה יוכל להנות מאלטרנטיבה נוספת בשוק, שתציע לא רק את השידורים המקומיים, אלא גם תאפשר לספקיות שונות להציע תכנים בלעדיים, תוכניות רלוונטיות או אפילו גישה למגוון אפליקציות ותכנים שונים, בהתאם למה שמעניין את קהל היעד שלהן.

זיהו את הצורך

בראיון לגיקטיים סיפר דני פלד, מנכ״ל ומייסד Vidmind, כי החברה הוקמה במטרה לספק תשתית מקצה לקצה למפעילים חדשים המעוניינים לשבור דואפולים ומונופולים של חברות הכבלים והלווין ברחבי העולם. על מנת לעשות זאת, החברה מנצלת את תשתית האינטרנט הרחבה הקיימת כיום, על מנת להציע את התכנים המתאימים לכל משתמש ומשתמש. ״לא יכול להיות שאנו משלמים כל כך הרבה על מוצר שהוא שנות דור מאחורינו, בהשוואה לטלפונים והטאבלטים שיש לנו ביד״ ציין פלד.

פלטפורמת הענן של החברה היא חומרת הקצה אליה מחברים את הטלוויזיה, העוזרת לתרגם את החוויה למה שהמשתמשים רגילים אליו באותם מכשירי טלפון וטאבלט חכמים. הפלטפורמה של החברה מאפשרת הזנה של תכנים, תמיכה בפלטפורמות מרובות ואף תמיכה ב-DRM, אלמנט החשוב למפיצים רבים על מנת שהתכנים שיציעו אכן יהיו חוקיים, בניגוד לשאר הפתרונות הקיימים באינטרנט.

מאחורי הקלעים, החברה מציעה לאותן ספקיות מערך בקרה הכולל ניהול חשבונות, ניהול לקוח ואפילו שירות לקוחות, במטרה להציע את המוצר הטוב ביותר. עם זאת, שני האלמנטים בהם החברה העדיפה לא לגעת הם הלקוחות, כלומר המפעילות שצריכות ליישם את השימוש בקופסה כמו גם בתוכן. כלומר, החברה מציעה את המארז הדרוש על מנת להגיע אל המשתמשים, כשהתכנים השונים הם על אחריות המפיצה עצמה.

מקור: צילום מסך

מקור: צילום מסך

לדברי פלד, בכל מדינה קיים מוקד מרשים של ערוצים אותם יכולים הצופים לקבל בחינם, כאשר היא מביאה את האפשרות להוסיף לצידם גם ערוצי פרימיום, VOD, להתקין אפליקציות גדון XBMC, דרופבוקס וכדומה. המשמעות היא שניתן להציע למשתמשים את כל מה שהם רוצים על גבי החומרה הייעודית, ובכך להוות אלטרנטיבה אמיתית וראוייה בשוק.

״עד היום היה קשר בלתי-נפרד בין תשתית לשירות״ מסביר פלד. ״המשתמשים היו צריכים לרכוש או לשכור צלחת לווין, או לדאוג שחברות הכבלים יגיעו עד לביתן על מנת לצפות בתכנים. אלה היו שתי האופציות היחידות הקיימות בשוק. כיום, הודות להתפתחות האינטרנט והפס הרחב, כמו גם התפתחותם של המקודדים השונים, ניתן להעביר וידאו בצורה יעילה מבעבר״.

Vidmind נוסדה ב-2011 על ידי דני פלד, דרור קראוס, עופר הרמן, דב ברנד ומעסיקה כ-50 עובדים במשרדיה בתל אביב. פלד מסביר כי סכום ההשקעה הנוכחי מיועד לשרת את המטרה של החברה, להציע תחרות בשוק ה-Pay TV הגדול ביותר באירופה, רוסיה.

קופסת ה-TVzor כבר נמכרת במאות חנויות פיזיות וחנויות מקוונות ברחבי רוסיה במחיר העומד על כ-2,990 רובל, השווה לכ-83 דולרים. בעוד שהמשתמשים יוכלו להסתפק בחבילת הערוצים החינמית בהשקעה חד פעמית, יוכלו להוסיף תשלום חודשי, כשגם הוא נמוך במיוחד, על מנת לקבל תכנים נוספים, מגוונים וכאמור, המתאימים להעדפות הצפייה האישיות שלהם.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 5527