אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
Geektime Conference, כנס הסטארטאפים הגדול בישראל ייערך בעוד פחות מחודש והשנה הוא יערך בסימן Disrupting Nation. בואו לפגוש יזמים ומשקיעים שעזרו לשנות את העולם, את סטארטאפים שהולכים לשנות את העולם ולהכיר את התחומים החמים של השנים הקרובות.לפרטים נוספים והרשמה
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013
Hexadite מגייסת 2.5 מיליון דולרים לאבטחת הארגון שלכם
חברת הסטארטאפ הישראלית הקסהדייט (Hexadite), העוסקת בתחום אבטחת הסייבר, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2.5 מיליון דולר. הקסהדייט, שעד היום פעלה מתחת לראדר, מציעה פתרון שנועד להגיב ולטפל בצורה מיידית באיומי הסייבר השונים. לדברי החברה, המערכות הקיימות כיום בשוק אבטחת הסייבר לא השתנו במהלך העשור האחרון, כאשר במקרים רבים תהליך התגובה נמשך שבועות, מה שמאפשר לתוקפים לקבל גישה חופשית אל המידע הארגוני, לגנוב ואף לחבל בו.
לשם כך, החליטה הישראלית לנקוט בגישה חדשה לתחום התגובה (Incident Response) בעולם הסייבר. המערכת אותה פיתחה, AIRS או Automated Incident Response Solution מאפשרת לטפל בצורה אוטומטית באלפי התראות הסייבר המתקבלות בארגונים על בסיס יומי.
רומן אברמוביץ משקיע ב-AcousticEye הישראלית 2 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית אקוסטיקאיי (AcousticEye) הישראלית, העומדת מאחורי פיתוח מכשיר לבדיקת צינורות, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2 מיליון דולר. אקוסטיקאיי עומדת מאחורי טכנולוגיה המאפשרת לבדוק את תקינותם של צינורות, בצורה שאינה פולשנית ובאמצעות שימוש בגלי קול.
המערכת של החברה מאפשרת ניתוח של גלי קול הנשלחים אל הצינורות, כאשר צורת החזרה מאפשרת לקבל את המסקנות והמידע הדרוש בכל הנוגע לאופן הבנייה והתקינות של הצינורות השונים.
CTERA מגייסת 25 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית CTERA Networks הודיעה על גיוס 25 מיליון דולר, בהובלת קרן ההון סיכון האמריקאית Bessemer ובהשתתפות Benchmark Capital, Venrock וסיסקו שכבר השקיעו בחברה בסבבים הקודמים.
CTERA הוקמה על ידי לירן אשל (המשמש כמנכ״ל החברה) וזהר קופמן, שניהם יוצאי SofaWare, חברת בת של צ'קפוינט. החברה מתמחה בפתרונות תוכנה וחומרה לאחסון נתונים על גבי ענן ומציעה לחברות גישה לקבצים ארגוניים מכל מכשיר ומכל מקום, גיבוי, אחסון בנפחים גבוהים וסנכרון קבצים, כשהייחוד הוא התמיכה שלה גם בשירותים על גבי תשתית ענן פרטי, כמו IBM, Dell, EMC או היטאצ'י, וגם שירותים בענן ציבורי כמו אלו של גוגל או אמזון.
Wilocity נרכשת על ידי קוואלקום תמורת 300 מיליון דולרים בכדי לספק לכם WiFi מהיר יותר
ענקית השבבים האמריקאית קוואלקום הודיעה על השלמת עסקת רכישתה של חברת הסטארטאפ הישראלית וילוסיטי (Wilocity), העומדת מאחורי פיתוח ערכות שבבים לתקשורת אלחוטית בתדר 60GHz, המוכרת גם כטכנולוגיית WiGig.
בעוד שהיקף העסקה ותנאיה לא פורסמו, ההערכה היא שהיקף העסקה עומד על כ-300 מיליון דולר. עוד מסתמן כי במסגרת הרכישה, צפויים עובדי החברה לעבור ממשרדיה בקיסריה אל משרדי קוואלקום בחיפה.
GetYou מגייסת 1.1 מיליון דולרים במטרה לנפץ דעות קדומות
חברת הסטארטאפ הישראלית GetYou, המציעה פלטפורמה חברתית שמאפשרת למשתמשים להבין כיצד נתפסים בעיני אחרים, מודיעה על השלמת סבב גיוס Seed בסך 1.1 מיליון דולרים.
אפליקציית GetYou נועדה לאפשר למשתמשים ללמוד מעט יותר על עצמם, באמצעות התובנות המגיעות מהסביבה שלהם. בין התובנות הללו יוכלו המשתמשים ללמוד בני כמה הם באמת נראים, האם נתפסים כדמויות רציניות או משעשעות ואפילו לקבל הערכה של התפקיד המתאים להם, או של התפקיד אותו הם משדרים לסביבה.
Applitools הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית אפליטולס (Applitools), המציעה פלטפורמה לבדיקות ויזואליות לאפליקציות, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 2.5 מיליון דולרים. אפליטולס מתמקדת בעולם הבדיקות הויזואליות. לדברי החברה, עד היום הבדיקות הויזואליות התבצעו בצורה ידנית בלבד, באמצעות צוות בדיקות שישב והשווה בין האפליקציות במכשירים השונים.
המערכת אותה פיתחה החברה, המבוססת על טכנולוגיית ראייה קוגנטיבית, מסוגלת לדמות את פעולותיה של העין האנושית ולהשוות בין התצוגה של האפליקציה במכשיר א׳ לבין התצוגה שלה במכשיר ב׳, לזהות את ההבדלים ולהתריע על כך בפני המפתחים וצוותי הבדיקה.
Neebula הישראלית נמכרה ל-ServiceNow תמורת 100 מיליון דולרים
חברת Neebula Systems מהוד-השרון נמכרה לחברת ServiceNow האמריקאית בעסקת מזומנים בהיקף של כ-100 מיליון דולר. החברה הישראלית מפתחת פתרונות מחשוב לתחום הענן. Neebula Systems הוקמה בשנת 2009 על ידי יוצאי חברות BMC, Marvell, EMC, Juniper ו-HP, שהצליחו לפתח תוכנה שתשפר את ביצועי ה-IT הקיימים פי 20 ב-20% בלבד מהעלות.
הרוכשת, חברת ServiceNow עוסקת בפתרונות מבוססי ענן לניהול פעולות המחשוב הארגוניות ומתמחה בניהול המחשוב על-ידי מיכון וניהול של יחסי השירות בארגונים גלובליים.
יאהו רוכשת את RayV הישראלית, מסמנת כך את היעד הבא שלה
בהודעה שפירסמה RayV הישראלית באתר החברה, הצהירה זו על רכישתה על ידי יאהו בתום מגעים ארוכים שקיימו השתיים כבר מספר חודשים. סכום העסקה אינו ידוע אך ההערכה היא שמדובר על סכום הנמוך מ-20 מיליון דולרים. יאהו סימנה לה למטרה את תחום הבידור והטלויזיה בעידן פוסט הכבלים והלווין ולשם היא מכוונת.
כאן נכנסת לתמונה RayV הישראלית. החברה מציעה שדרוג משמעותי לדרך שבה מוזרמים סרטוני וידאו באיכות גבוהה למספר רב של משתמשים במקביל. מדובר באתגר איתו מתמודדות ענקיות הטכנולוגיה עם שלל פתרונות וזה של RayV טוב מספיק כדי שיאהו תקבל החלטה לרכוש אותה ולשלב את הטכנולוגיה שלה בפלטפורמת הוידאו עליה שוקדת.
Toonimo מגייסת 2.5 מיליון דולרים בזכות הדמויות הוירטואליות שלה
חברת הסטארטאפ הישראלית טונימו (Toonimo), המאפשרת לאתרים להוסיף דמויות אנימציה לעזרת הגולשים, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 2.5 מיליון דולר. החברה הישראלית מציעה פלטפורמה שנועדה לעזור לבעלי אתרים להגדיל את האינטרקציה עם הגולשים, להגדיל את ה-Conversion Rate ולעזור לגולשים עם שאלות או בעיות שהתפתחו בעת הגלישה, בעזרתן של דמויות וירטואליות.
החברה מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת להמשיך לשפר את מוצריה ולהביא את יכולות המולטימדיה למגוון רחב של בעלי אתרים, ובעתיד מתכננת החברה להרחיב את היצע מוצריה ולצד הדמויות לכלול מגוון רחב יותר של אנימציות ומולטימדיה, שיהוו עזרים שונים ברחבי האתר.
JFrog מגייסת 7 מיליון דולרים בכדי לסייע לכם לשתף ולהפיץ קוד
חברת הסטארטאפ הישראלית ג׳ייפרוג (JFrog), המפתחת מוצרים לניהול, אחסון והפצה של תוכנה הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 7 מיליון דולר. JFrog ידועה בעיקר בזכות מוצר הדגל שלה, הארטיפקטורי (Artifactory), אשר מאפשר למפתחים מתוך הארגון לשתף, לאחסן ולהפיץ קוד. מערכת הארטיפקטורי יודעת לייבא ספריות קוד וקבצים גם מהרשת, על פי דרישות הארגון ומדיניות ניהול המידע.
מערכת הארטיפקטורי זמינה למשתמשים בגרסת קוד פתוח, בגרסת PRO להתקנה על שרתים מקומיים, או כ-SaaS. על פי החברה, מוצרי ניהול הקוד שלה הם הראשונים מסוגם בעולם ומאפשרים למפתחים ומנהלי פרויקטים לנהל את שלבי פיתוח הקוד בצורה מסודרת הרבה יותר מבעבר.
Zooz מגייסת 12 מיליון דולרים כדי לחבר את כרטיס האשראי לאפליקציה
חברת Zooz הישראלית, המפתחת פלטפורמת תשלום סלולרית לרכישות In App, מודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 12 מיליון דולרים. המערכת אותה פיתחה החברה, המתאימה לפלטפורמות iOS ואנדרואיד, מאפשרת למפתחי אפליקציות להטמיע מערכת סליקה דיגילטית פנימית.
הפתרון שמציעה, המוטמע באמצעות SDK, עוזר למפתחים, מוכרים ושאר עסקים להציע ולבצע את העסקאות ישירות בתוך המוצר שפיתחו, בניגוד לפתרונות הקיימים בשוק, המבוססים על ממשקי ווב חיצוניים.
Screenz, ממפתחות פורמט "הכוכב הבא", מגייסת 5 מיליון דולרים
Screenz, חברת הקרוס מדיה הישראלית, השייכת ל-The Box, השלימה סבב גיוס הון חיצוני ראשון לחברה בהיקף של 5 מיליון דולר. החברה שותפה הן לפורמט "הכוכב הבא" שזכה להצלחה רבה בישראל ושווק למדינות רבות נוספות, והן לטכנולוגיה שעומדת מאחוריו.
Screenz מפתחת פורמטים טלוויזיוניים ואפליקציות "מסך שני", התומכות בתכנים טלוויזיוניים המשודרים בזמן אמת. בין השאר אחראית החברה על פיתוח הפורמט של "הכוכב הבא" עבור קשת, כמו גם הפלטפורמה הדיגיטלית של ההצבעות, שהיא למעשה לב ליבה של התוכנית.
Singular מגייסת 5 מיליון דולרים במטרה לעזור לעולם השיווק במובייל
חברת הסטארטאפ הישראלית סינגולר (Singular), המפתחת פלטפורמה העוזרת לשיווק במובייל, מודיעה על השלמת סבב גיוס Seed בסך 5 מיליון דולרים בהובלת General Catalyst. כחלק מההכרזה על סבב הגיוס, משיקה החברה את פלטפורמת ה-SaaS שלה במטרה לעזור לכל מי שמפרסם בעולם המובייל לשפר את תהליך העבודה שלו.
הפלטפורמה אותה פיתחה סינגולר נועדה להפוך את התהליך הידני והמסורבל הקיים כיום בניהול השיווק במובייל ליעיל ונוח יותר. על מנת לעשות זאת, בנתה החברה מערכת המאחדת את המידע אודות המאמצים השיווקים ממאות ערוצים שונים, ומאפשרת ללקוחותיה גישה למידע לו הם זקוקים. את המידע יכולים הלקוחות לנתח, במטרה לקבל תובנות חדשות שיעזרו למאמצי השיווק וייעול הקמפיינים.
HelpAround מגייסת 550 אלף דולרים עבור רשת בטחון לחולי סכרת
חברת הסטארטאפ הישראלית HelpAround, המפתחת אפליקציה המהווה רשת בטחון לסובלים מסוכרת, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 550 אלף דולרים. האפליקציה אותה פיתחה החברה הישראלית מציעה למשתמשים רשת בטחון, הפועלת בשלוש רמות שונות.
הרמה הראשונה היא בקבלת עזרה מהמשתמשים הנמצאים בסביבה הקרובה לנו, הרמה השניה היא קבוצות תמיכה וירטואליות, אליהן אנו יכולים לפנות עם שאלות, בעיות או סתם מחשבות במטרה לקבל כתף תומכת. הרמה השלישית היא שירותי הפרימיום המוצעים למשתמשים, הכוללים משלוחי אקספרס של תרופות, ביקורי בית וכדומה.
Urban Compass של אורי אלון מגייסת 40 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ Urban Compass, המציעה זירה להשכרה ומכירה של דירות, מודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 40 מיליון דולרים. הקונספט העומד מאחורי Urban Compass נועד לעזור למשתמשים להפוך את תהליך החיפוש והמציאה של דירה באיזורים מבוקשים ברחבי ארצות הברית לזמינים ונגישים יותר מבעבר.
אחת מדמויות המפתח העומדות מאחורי החברה הוא היזם הסדרתי אורי אלון. אלון נודע בזכות אלגוריתם החיפוש אוריון (Orion), אותו פיתח ומכר ב-2006 לגוגל. חברה נוספת מאחוריה עמד אלון הינה Julpan, שהציעה ניתוח בזמן אמת של מידע הנאסף ממגוון מקורות, כאשר גם חברה זאת נמכרה בספטמבר 2011, לטוויטר.
Supersonic מגייסת 15 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית Supersonic (לשעבר Supersonic Ads), המפתחת פלטפורמת User Acquasition ומוניטיזציה פנים-אפליקטיבית, הודיעה אמש על השלמת סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר. הרעיון שהובילה Supersonic מאז היווסדה קשור למה שחברות רבות גילו כבר לפני לא מעט זמן – קבלת תגמול או פרסים וירטואלים תמורת חשיפה למידע או ביצוע משימות מאתגרת משתמשים.
הפיתוח של החברה מאפשר למשתמשים לזכות לתגמול וירטואלי (מטבעות, פתיחת שלבים מתקדמים או קבלת פריטים וירטואלים) בזמן שהם נחשפים למותג באמצעות סרטוני פרסומת או שלל דרכים נוספות המוטמעות בתוך המשחק. בזמן שהמשתמשים זוכים בפיצ'רים וירטואלים – המפרסמים זוכים בזמן חשיפה בלתי מבוטל ובאינטרקציה שתורמת לפרסום המותג שלהם.
אפליקציית הצ'ט Tango מגייסת עוד 25 מיליון דולרים, כדי לחזק את פלטפורמת המשחקים שלה
לפני כחצי שנה גייסה אפליקציית הצ'ט Tango כ-280 מיליון דולר מענקית המסחר האלקטרוני Alibaba, גיוס שהכניס אותה למועדון המכובד של חברות בעלות שווי שוק של מיליארד דולר ומעלה. עתה, מודיעה החברה על סבב גיוס מוצלח נוסף של 25 מיליון דולר, סוג של ״כסף כיס״, שיוקדשו בעיקר לפיתוח פלטפורמת המשחקים של האפליקציה.
פלטפורמת המשחקים של Tango, שהושקה בשיתוף חברת פיתוח המשחקים Gameloft, זמינה לכל משתמשי השירות ומציעה משחקים פשוטים יחסית מבחינה גרפית או עלילתית, כשהדגש הוא כמובן על הפן החברתי. בין השאר ניתן להתמודד "ראש בראש" מול חברים, לשתף תוצאות ועוד.
Intigua מגייסת 10 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית אינטיגואה (Intigua), העוסקת בתחום הוירטואליזציה, מודיעה על השלמת סבב גיוס שני בסך 10 מיליון דולרים. הפלטפורמה אותה פיתחה אינטיגואה הישראלית מבוססת על הקונספט של ניהול מערכת כשירות (System Management-as-a-Service), כשבפועל מציעה ניהול חכם של אפליקציות מרובות על תשתית IT, בצורה מקוונת ונוחה יותר מבעבר.
המוצר אותו מציעה, Virtual Management Platform, מסוגל לזהות בצורה אוטומטית את עומסי העבודה הקיימים או החדשים על הסביבות השונות עמן עובדת החברה ולהתאים כלי ניהול שונים, בהתאם לצרכים השונים העולים מאותם עומסים.
Genieo הישראלית נרכשת על ידי סומוטו תמורת 34.1 מיליון דולרים
לא בכל יום חברת סטראטאפ ישראלית נרכשת על-ידי חברה ישראלית אחרת, אבל יום כזה הגיע כאשר חברת Genieo הישראלית נרכשה על ידי חברת סומוטו, הנסחרת בבורסה בתל אביב, תמורת 34.1 מיליון דולר.
Genieo שהוקמה על ידי סול צבי (המשמשת גם כמנכ״לית החברה) ויעקב טננבוים (המשמש בתפקיד יו"ר הדירקטוריון), מפתחת כלי להפצה וניהול צריכת תכנים באינטרנט ובמובייל ועל-בסיס המוצרים הללו פיתחה החברה מערכת לפרסום, הפצה ומוניטיזציה הפועלת גם על-גבי מערכת ההפעלה OSX.
סייבר אקשן: ThetaRay הישראלית מגייסת 10 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית ThetaRay, המפתחת מערכות הגנה לתשתיות טכנולוגיות כגון תחנות כוח הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 10 מיליון דולר. על פי החברה, את הכסף תשקיע בהקמת המטה העסקי שלה בארצות הברית, שם יש לה כבר מספר לקוחות ובהגדלת הנוכחות שלה מעבר לים.
החברה, אשר פעלה עד לא מזמן בחממת JVP, הוקמה על ידי הפרופסורים אמיר אוורבוך מאוניברסיטת תל אביב ורונלד קויפמן מאוניברסיטת ייל. השניים חברו יחדיו ועבדו במשך עשור על האלגוריתם עליו היא מבוססת, במטרה להציע פתרונות למניעת התקפות Zero Day Attack והתקפות APT – Advanced Persistent Threat על מערכות תשתית קריטיות, מתקנים אסטרטגיים, מערכות תקשורת ומערכות פיננסיות גדולות, כגון תחנות כוח גרעיניות, מערכות שליטה ובקרה, תשתיות תקשורת, מוסדות פיננסים וכדומה.
Simbionix הישראלית נרכשת על ידי 3D Systems עבור 120 מיליון דולר [אקזיט]
חברת Simbionix הישראלית, העומדת מאחורי מערכת תלת מימדית להכשרת צוותים רפואיים, נרכשה על ידי חברת 3D Systems האמריקאית המתמחה בהדפסת רכיבים אלקטרונים, כשסכום העסקה עומד על 120 מיליון דולרים במזומן.
Simbionix הישראלית עומדת מאחורי פיתוח מגוון רחב של סימולטורים, מערכות ורכיבים המאפשרים לצוותים רפואיים לקבל סימולציה תלת מימדית של החולה הספציפי אותו צריכים לנתח, או יותר נכון של האיברים הרלוונטים לניתוח.
